уторак, 29. септембар 2020.

Ova odluka je naše poznate ličnosti koštala mnogo vremena, novca i živaca, ali…

Život u Beogradu ima svoje prednosti i lepote, ali često dovodi do “zamora materijala”. Još devedesetih Vesna Zmijanac je takoreći zapanjila javnost kada je u jeku slave odlučila da život u prestonici zameni mirom na Bukulji.

Slobodno možemo reći da je “kraljica tuge” povukla nogu – nakon nje su i ostale poznate ličnosti s domaće scene svoj mir potražile daleko od gradske vreve. Šira okolina Beograda, rodno selo, manji grad u Srbiji, ili potpuna “egzotika”, kao u slučaju Emira Kusturice.

Kad bolje razmislite, šta je pametnije: izdvojiti ogromnu količinu novca za nekretninu u centru i suočavati se s problemima kao što su zagađenje vazduha, nervozne komšije, mesto za parking… ili se malo iscimati i priuštiti sebi mir i uživanciju?

Ovo su samo neke od naših poznatih ličnosti koje su se odlučile za drugu opciju.

#1 Verica Rakočević

[embed]https://youtu.be/apvU8bY3-84[/embed]

 

Kada je upoznala svog supruga Veljka, ispostavilo se da žele isto: miran život na selu. Pronašli su kuću na Avali, a naša poznata dijaznerka na sebe je preuzela enterijer i brigu oko dvorišta u kom je posadila izobilje cveća i voća. U grad dolaze samo kad imaju poslovne potrebe, a kako oboje ističu, nikada ne bi život na selu zamenili onim u gradu.

#2 Nenad Jezdić

[embed]https://youtu.be/k1fVh9MKX9Q[/embed]

 

Na vrhuncu popularnosti, naš poznati glumac je odlučio da se vrati u rodni kraj, selo Zabrdica kod Valjeva. Podigao je kredit, sagradio veliku porodičnu kuću i počeo da se bavi proizvodnjom rakije. Isplatio je sve kredite, napravio dobar proizvod, a najponosniji je na činjenicu što angažuje seljane u proizvodnji. U Beograd odlazi samo zbog poslovnih obaveza.

#3 Elena Karić

[embed]https://www.instagram.com/p/B3px-ganaeI/[/embed]

 

Dizajnerka enterijera i ćerka Verice Rakočević svoj mir je sa suprugom i sinovima pronašla na Kosmaju. Kuću nisu kupili, već izgradili, a kroz nekoliko godina od svog imanja su napravili pravi raj. Gaje voće, povrće i domaće životinje, a najponosniji su na činjenicu da jedu 100% prirodnu i organsku hranu – i to iz sopstvene proizvodnje.

#4 Seka Aleksić

[embed]https://www.instagram.com/p/BSOxFOfBQbT/[/embed]

 

I njena odluka delovala je “na prečac”, no ispostavilo se da Seka tačno zna šta radi! Kupila je plac od 100 ari u Staroj Pazovi i na njemu napravila takoreći dvorac s prostranim dvorištem, bazenom, baštom, a sve ograđeno impresivnom kapija-ogradom koju čuvaju betonske kape za stubove. Dvorište je puno ukusno odabranog cveća i žbunja, a najbolji deo svega je što se očas posla može transformisati u proctor za žurku, u zavisnosti od povoda – na primer, Seka u njemu snima svoje unplugged koncerte.

#5 Sloboda i Vojin

https://www.instagram.com/p/BqK9AU2nzAM/

Čortanovci polako postaju novo trendi izletište i mesto za život, a to su na vreme procenili Sloboda Mićalović i Vojin Đorđević. Iako im je zvaničan dom i dalje u Beogradu, svaki slobodan trenutak gledaju da provedu u luksuznoj vikendici koju imaju u podnožju Fruške Gore, poznatoj po vinogradima. Pored velike i ukusno sređene kuće, tu je i ogromno dvorište s bazenom.

Neki će reći da je prelazak iz grada u mirnije krajeve pomodarstvo, no sve i da jeste – barem je zdravo! Suviše je poznatih ličnosti koje se ističu skandalima i neumesnim izjavama, ovako barem imamo lep trend koji je za uzor svima.

#ElenaKaric #Jezdić #Odluke #Poznati #SekaAleksic #Selo #VesnaZmijanacVericaRakočević #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар