петак, 4. септембар 2020.

RECEPT DANA: Čili gulaš sa mlevenim mesom i pasuljem!

ODLIČAN RECEPT ZA LJUBITELJE ZAČINJENE HRANE! Napravite čili gulaš sa mlevenim mesom i pasuljem!





Ukus koji ćete dugo pamtiti - čili gulaš sa mlevenim mesom i pasuljem!


Sastojci: 

- 950 g mlevenog mesa (najbolje goveđeg, ali može po izboru)
- 1 crni luk seckan
- 2 srednje crvene paprike
- 2 ljute papričice
- 4 čena belog luka
- ½ šolje čilija u prahu
- ¼ šolje mlevenog kumina
- 1 kašika soli
- 1 kašika mlevenog crnog bibera
- 1 konzerva pelata
- Malo paradajz paste
- 1 konzerva crnog pasulja
- Voda
- Malo brašna
- 1 kašika pirinčanog sirćeta

Priprema:
U velikom loncu na srednje jakoj vatri propržite mleveno meso. Dodajte seckan crni luk, papriku iseckanu na kockice i iseckanu ljutu papričicu i kuvajte dok ne omekša (dolijte malo vode ako je potrebno). Zatim dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte još minutu. Začinite čilijem u prahu, kuminom, pa posolite i pobiberite. Dodajte malo paradajz paste i pasulj sa sve tečnošću. Zatim sipajte pelat (usitnite malo pelat) i malo vode, pa sve promešajte. Brašno pomešajte sa vodom i dodajte u gulaš zajedno sa sirćetom. Kuvajte još nekih 45 minuta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Informer

#ČiliGulašSaMlevenimMesomIPasuljem #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар