петак, 25. септембар 2020.

Da li je to samo velika stras ili ljubav za ceo život: 5 glavnih razlika između ljubavi i požude

Ponekad hemiju, odnosno požudu, pobrkamo s emocijama i nađemo se u pravom problemu.






 

Kako se to ne bi događalo ponovo, otkrivamo pet glavnih razlika između ljubavi i požude.

NEDOSTATAK TEMA

Ako se vaš razgovor svodi samo na seks ili dogovor za sledeći sastanak, razmislite da je li to nešto što želite na duge staze. Zajednički interesi i teme jedan su od ključnih temelja veze, pa ih nikako nemojte zanemarivati.

RAZLIČITI STAVOVI I POGLEDI

Neke temeljne vrednosti prvi su test vaše kompatibilnosti. Ako se vaša stajališta u oblastima poput vere, načina života, seksualnosti ili porodičnih vrednosti potpuno razlikuju, razmislite da li biste mogli da se zamisliti s tom osobom u dugoj vezi ili braku.

NESTRPLJENJE

Pokušavate na sve načine da saznate da li je to ,,prava stvar“ ili ne? Nestrpljenjem možete sami sebi dokazati da je ovde reč o požudi i da je hemija među vama počela da se smanjuje pa osećate da morate nešto da preduzmete kao korak ka napred, a zapravo bi trebali da napraviti korak unazad i racionalizijute situaciju.

LOŠA KOMUNIKACIJA

Neprestajete da jedno drugome objašnjavate šta se zaista mislili i nikako ne pronalazite zajednički jezik? To, nažalost, znači da bi vaš odnos trebao da se zadrži samo na fizičkom aspektu ili, još bolje, ničemu.

ZANEMARIVANJE DRUGIH LJUDI

Kada je reč o pravoj zaljubljenosti proćićete kroz tu fazu, ali na kratko. Ako zbog njega zanemarujete važne ljude u svojem životu, ali i brigu o sebi i karijeri, razmislite da li on uopšte brine za vaše dobro i život izvan četiri zida spavaće sobe.

(inzena/pixabay)

#Ljubav #Požuda #RazlikaIzmeđuLjubaviIPožude #Strast #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар