Krompir pripremljen po ovom starom receptu idealan je kao prilog uz glavno jelo, ali može biti i zaseban obrok
Činjenica da je izuzetno ukusan, mogla bi vas opredeliti da ga u budućnosti pripremate isključivo kao restovan.
Sastojci:
1 kg krompira
1 dl ulja
1 glavica crnog luka
Peršunov list
Aleva paprika
Soli po želji
Priprema:
Oprani krompir staviti u lonac, naliti hladnom vodom, posoliti i kuvati dok ne omekša. Potom ga izvaditi iz vode oljuštiti i iseći na kolutove.
U šerpi, na zagrejanom ulju, propržiti sitno isečen luk, dodati kašićicu aleve paprike, krompir, malo bibera i soli, pa još malo dinstati. Skinuti sa vatre, posuti iseckanim peršunom i služiti.
Prijatno!
[embed]https://youtu.be/JIwjdJ9t9y4[/embed]
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Informer
#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RestovaniKrompir #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар