четвртак, 28. новембар 2019.

ŠTA ČEKA KOŠARKAŠE? Ovo je jedini put do Olimpijskih igra u Tokiju, a evo kada ćemo ih gledati na delu!

Naši košarkaši će u Beogradu igrati kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre 2020. godine, a to takmičenje je na programu od 23. do 28. juna.






Svih 24 ekipa koje se bore za plasman na OI smeštene su u osam grupa u četiri grada.

U Beogradu se u grupi A uz Srbiju nalaze Dominikanska republika i Novi Zeland, dok grupu B čine Italija i Portoriko (sa kojim je naša selekcija igrala na SP u Kini), te Senegal.

Samo osvajač ovog turnira izboriće mesto u Japanu.

Najpre se igraju utakmice u grupi, nakon koga timovi zauzimaju mesta. Dve prvoplasirane idu u polufinale, gde prvoplasirani igra sa drugoplasiranim iz druge grupe i obrnuto. Na taj način se formiraju polufinala, a kasnije i finale koje određuje plasman na Olimpijske igre.

Pogodnost za "orlove" što će igrati pred domaćom publikom, kao i 2016. godine, kada su se sjajno snašli u ovom formatu takmičenja.

Tada su u grupi igrali sa Portorikom i Angolom i te dve selekcije su bez problema savladali, pa su kasnije u polufinalu igrali sa Češkom (96:72) sa kojom su lako izašli na kraj, a u finalu još lakše očitali lekciju Portoriku (108:77).

Na tom turniru su Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić beležili po 17.8 poena po meču, a centar je bio i najbolji skakač turnira sa 7,5 skokova. Podsetimo, "orlovi" u zavšrni deo olimpijskog ciklusa kreću sa novim selektorom Igorom Kokoškovim.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/Blic

 

#Kosarka #KvalifikacioniTurnir #OlimpijskeIgre #Srbija #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар