субота, 2. новембар 2019.

Recept dana: Pljeskavice od tunjevine

Pljeskavice od tunjevine gotove su začas!






Sjajna kombinacija uz ove pljeskavice je kečap, senf, a mogu da budu i deo nekog sendviča!

Dva jaja

Dve kašičice limunovog soka

Tri kašike rendanog parmezana

10 kašika prezli

420 grama tunjevine

Manja glavica crnog luka

Malo bibera

Tri kašike ulja

Priprema:


Umutite jaja i limunov sok, pa u to dodajte parmezan i prezle – smesa treba da izgleda poput paste. Dodajte tunjevinu i luk, pa sve dobro izmešajte i na kraju začinite biberom.

Zagrejte ulje u tiganju na vatri srednje jačine, pa kašikom vadite i oblikujte pljeskavice, a zatim ih pržite dok ne budu braonkaste – oko pet minuta sa obe strane.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Mondo

#Kuhinja #PljeskaviceOdTunjevine #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар