Ovakav pasulj još niste probali, stoga luk i tetovac u ruke i počnite...Jer pravi raj mirisa i ukusa tek predstoji kad krene da se krčka...
SASTOJCI:
- 300-400g pasulja tetovca
- glavica crnog luka
- tri čena belog luka
- ulje
- lovorov list
- biber
- kašika brašna
- kašika aleve paprike
- 300 g suvih rebara
PRIPREMA:
Pasulj očistiti oprati u nekoliko voda, naliti i iseći crni luk, dodati rebra, lovorov list i staviti da se kuva.
Ako je pasulj mlad potrebno mu je sat vremena. Napraviti zapršku...Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno i izdrobljen beli luk i to dobro propržiti i na kraju dodati alevu papriku i odmah podići sa rigle i sipati u pasulj.
Dodati kašiku začina, soli i bibera i ostaviti da vri par minuta. Uz pasulj predlažem salatu od kiselog kupusa..Prijatno!
[embed]https://youtu.be/t-0cFYxqro8[/embed]
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Informer
#PASULJNATRADICIONALANNAČIN #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар