понедељак, 25. новембар 2019.

GEFCO je izabran da upravlja povratnom ambalažom kompanije Airbus u cilju održivog lanca snabdevanja

GEFCO, svetski lider u oblasti multimodalnih rešenja lanca snabdevanja, potpisao je ugovor sa Airbus-om, vodećom kompanijom u pružanju usluga aviotransporta. Zaključena saradnja predviđa da Grupa pruži podršku Airbus-u u prelasku na ekološki lanac snabdevanja. Oslanjajući se na više od 30 godina dugu ekspertizu u oblasti povratne ambalaže, GEFCO će jednokratnu ambalažu kompanije Airbus postepeno zameniti sklopivim ambalažnim jedinicama. Pomenutim, kompanije potvrđuju svoju posvećenost poštovanju najviših ekoloških standarda uz povećanje efikasnosti u vazduhoplovnom sektoru






 Podrška u prelasku na povratnu ambalažu

GEFCO od januara 2019. godine upravlja novom Airbus-ovom povratnom ambalažom, dizajniranom za transport komponenti od Airbus-ovih dobavljača iz Evrope do 10 postrojenja za montažu u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Sa više od 30.000 objekata uključenih u ovaj projekat, Airbus planira da postepeno proširi održiva rešenja na sve svoje lokacije i dobavljače u Evropi.

Povratna ambalaža će Airbus-u omogućiti da značajno smanji količinu jednokratne ambalaže u lancu snabdevanja, kao i broj kamiona na putevima, s obzirom na to da sklopive ambalažne jedinice pomažu pri optimizaciji transporta tereta. Pristup se podudara sa sveobuhvatnom transformacijom vazduhoplovnog sektora, koja od kompanija zahteva konstantno unapređenje performansi u oblasti logistike uz poštovanje visokih ekoloških standarda.

Kompletno upravljanje ambalažom kroz lanac snabdevanja

 Šest GEFCO centara za upravljanje ambalažom svakodnevno rukovodi porudžbinama, prikupljanjem, utovarom i transportom povratne ambalaže. Airbus sarađuje sa konsultantskim timovima kompanije GEFCO na obučavanju svojih operativnih odeljenja za upravljanje ambalažom.Takođe koristi i NETBOX IT sistem, koji prati ambalažne jedinice i pruža podatke o isporuci u realnom vremenu. Obuka je dostupna i Airbus-ovim dobavljačima, kako bi se olakšao njihov prelazak na održivu ambalažu.

Ljudski i tehnički resursi kompanije GEFCO omogućili su Airbus-u najviše standarde u cilju unapređenja upravljanja lancem snabdevanja, kao i unapređenja procesa širom industrije.

Emanuel Arno, izvršni potpredsednik kompanije GEFCO zadužen za prodaju i marketing, izjavio je: „Izuzetno smo ponosni na poverenje koje nam je Airbus ukazao i drago nam je što u nov ambiciozni projekat možemo da uložimo svoju jedinstvenu ekspertizu u oblasti povratne ambalaže. Naša međunarodna mreža stručnjaka i naše renomirane operativne sposobnosti, posebno u automobilskom sektoru, omogućuju nam da samouvereno prihvatimo ovaj izazov u okviru novog partnerstva, u skladu sa našim sloganom ,Partners, unlimited’ ('Partneri, bez granica')”.

O GEFCO GRUPI

GEFCO je jedan od svetskih lidera u kompleksnim rešenjima u lancu snabdevanja i evropski lider u oblasti autologistike. Zahvaljujući stručnom iskustvu dugom 70 godina i broju od 15.000 zaposlenih, GEFCO razvija pametna, fleksibilna rešenja koja će odgovoriti na najsloženije izazove u lancu snabdevanja u svim industrijskim sektorima. Kompanija GEFCO ima jaku globalnu mrežu partnera – prisutna je u 47 zemalja i pokriva 300 destinacija širom sveta. Grupa je u 2018. Godini ostvarila prihod od 4,6 milijardi evra. www.gefco.net

#Airbus #Ambalaža #Ekologija #Gefco #Snabdevanje #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар