среда, 31. август 2022.

RECEPT DANA: Sušeni paradajz u maslinovom ulju

Jednostavan recept koji uspeva svima, a sprema se veoma brzo i lako.






Sastojci:

2 kg paradajza,

beli luk,

bosiljak,

ruzmarin (sveži ili sušeni),

ekstra devičansko maslinovo ulje,

so,

biber,

lovorov list,

sveža majčina dušica po želji.

Priprema:

Izaberite paradajz približno iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Rernu ugrejte na 100 stepeni. Paradajz operite i osušite, obrišite krpom ili papirnim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavite papir za pečenje. Paradajz isecite na četvrtine i složite na pleh.

Neoljušten beli luk složite između kriški paradajza. Posolite, pobiberite i poprskajte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Stavite u rernu na sušenje oko 3-4 sata. Zatim ugasite rernu i ostavite paradajz da se ohladi.

U sterilisane tegle složite ruzmarin, ohlađen paradajz i oljušteni pečeni beli luk. Dodajte po jedan lovorov list, listove svežeg bosiljka, svežu majčinu dušicu i na kraju prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem do vrha paradajza. Zatvorite i čuvajte u frižideru.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#RECEPTDANA, #RECEPTI, #SušeniParadajzUMaslinovomUlju #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 1.septembar 2022.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  1. septembar 2022.godine 






Dnevni horoskop: 

OVAN

Posao: Danas ćete imati poseban takt u komunikaciji sa saradnicima. Uspeh u dogovorima.

Ljubav: Slobodne Ovnove očekuje romantičan ljubavni sastanak sa privlačnom osobom koju znaju preko prijatelja. Sledi stabilizacija veze.

Zdravlje: Ne uzimate dovoljno vitamina i minerala, kao što ne unosite dovoljno vode.

BIK

Posao: Tokom ovog dana obratite pažnju na poslovne tajne. Želite da povedite konkurenciju, a to je ključ vaše konkurentnosti.

Ljubav: Razmišljate o tome da li da uđete u tajnu vezu s osobom koja vas sve više privlači.

Zdravlje: Više se odmarajte. Zaista malo spavate, može doći do pada imuniteta.

BLIZANCI

Posao: Danas se možete naći na meti nekih spletaka, jer imate kolege koji grade rivalski odnos s vama i koji su spremni da vam nanesu štetu.

Ljubav: Razmišljate ozbiljno o vašoj vezi. Ne dopada vam se to što kao da nikuda ne vodi.

Zdravlje: Slaba periferna cirkulacija.

RAK

Posao: Pružaju vam se čak dve dobre opcije za posao, nalazite se u dilemi. Sačekajte malo vremena pa odlučite.

Ljubav: Dopada vam se osoba koju ste upoznali preko društvenih mreža, a uskoro sledi vaš prvi romantičan susret.

Zdravlje: Vaša koža nije dovoljno hidrirana. Obogatite je hidrantnim kremama.

LAV

Posao: Moguće su poteškoće u komunikaciji sa saradnicima iz inostranstva. Moguć je privremeni zastoj poslovanja.

Ljubav: Slobodni Lavovi dana mogu da upoznaju svoju srodnu dušu na kraćim putovanjima ili preko prijatelja.

Zdravlje: Više se krećite, postali ste prilično neaktivni.

DEVICA

Posao: Ovaj dan donosi vam poboljšanu komunikaciju s nadređenima, ali opreznije upravljajte novcem i ne ulazite u rizične investicije.

Ljubav: Vaš odnos sa partnerom prolazi kroz skladan period. Uzajamna podrška i poverenje.

Zdravlje: Probavne smetnje, nađite uzrok tome, jedino vi znate koje vam namirnice škode.

VAGA

Posao: Ključ uspeha danas je da zadržite balans u komunikaciji sa saradnicima. Razočaraće vas jedan kolega kad saznate da širi spletke o vama.

Ljubav: Bolje da ne započnete osetljive teme s partnerom. Moguće su žešće rasprave.

Zdravlje: Meteoropata ste, žestoko reagujete na promenu vremena.

ŠKORPIJA

Posao: Poslovni sastanak sa saradnicima može da započne lepo, a završi se raspravom. Potražite kompromisno rešenje.

Ljubav: Vaš odnos sa partnerom prolazi kroz fazu vašeg dodatnog zbližavanja. Postajete sve više bliski. Zračite pozitivnom energijom. Rado ste viđeni među prijateljima.

STRELAC

Posao: Problematičan dan ako se bavite uslužnim delatnostima koje obuhvataju ulepšavanje ili je u pitanju prosveta. Nepredviđene prepreke. I

Ljubav: mate osećaj da se partner s kojim ste počeli da izlazite sve vreme poigrava s vama.

Zdravlje: Vrtoglavica, možda je zbog pritiska ili visokih tempartaura.

JARAC

Posao: Glavni izazov danas je da sve završite u roku, jer vam neke okolnosti mogu stvoriti prepreke u tome. Oprezno s novcem.

Ljubav: Slobodne Jarčeve očekuje poznanstvo sa novom osobom, i to na nekom kraćem putovanju.

Zdravlje: Reumatske tegobe, koje se odražavaju na degenerativne promene na zglobovima.

VODOLIJA

Posao: Kraće poslovno putovanje doneće vam uspešno sklapanje posla sa novim krugom saradnika. To će biti vaš novi početak.

Ljubav: Partner sumnja u to da li ste mu verni, ali objasnite mu da povremeno želite da budete sami.

Zdravlje: Loša cirkulacija.

RIBE

Posao: Pažljivo birajte reči u komunikaciji s kolegama, jer se sve što kažete mogu posle upotrebiti protiv vas.

Ljubav: Slobodne Ribe već dugo oklevaju da priđu osobi koja im se dopada. Uskoro sledi pravi splet srećnih okolnosti.

Zdravlje: Izbegavajte zadimljene, zagušljive prostorije.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop, #Horoskop, #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 1. septembar

Vremenska prognoza za 1.septembar: Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 24 na zapadu do 29 stepeni na jugoistoku zemlje.






Ujutro i delom pre podne na jugu i jugoistoku Srbije pretežno sunčano. U ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će se od sredine dana proširiti na celu zemlju.

Ponegde se očekuje i jak pljusak sa gradom. Vetar slab i umeren, u zoni pljuska pojačan, severni i severoistočni.

Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 24 na zapadu do 29 stepeni na jugoistoku zemlje.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PrognozaZaBeograd, #PrognozaZaSrbiju, #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #INFORMER, #Kurir, #Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija

Evo kako da pobedite strah od letenja!

Sve aviokompanije preporučuju da na aerodrom dođete najmanje 2 sata pre poletanja, pa je iz tog razloga aerodrom prava čekaonica. Nemojte se plašiti da se nećete snaći, jer na svakom aerodromu postoje jasni putokazi. Imajte na umu da uvek možete zatražiti pomoć zaposlenih.






 

Ukoliko mislite da će vas dugo čekanje na aerodromu samo dodatno unervoziti, nemojte previše da poranite. Bilo bi dobro i da izbegavate pića koja sadrže kofein. Kafa često zna da poveća nivo stresa koji osećamo, a to ne želite pred let. Kada počne ukrcavanje u avion, stjuardesa će vas uputiti do vašeg mesta. Smestite se, vežite se i polećemo.

Poletanje

Pre nego što pođete na put, sigurno će se naći bar jedna osoba da vam kaže kako se pri poletanju “zalepite” za sedište. Imajte na umu da se to neće dogoditi, jer vas ne lansiraju raketom na mesec. Zbog položaja aviona pri poletanju, bićete malo nakrivljeni ka pozadi. Međutim, vi nikako ne osećate toliko ubrzanje unutra.

Ono sa čim možete imati problema jeste pritisak u ušima, naročito ako ste prehlađeni. Ono što će vam pomoći jeste da usta držite blago otvorena ili da žvaćete žvaku. Na taj način će se pritisak brzo izjednačiti i nećete imati problema.

Pri poletanju postoji jedan momenat koji je malo neprijatan, ali ništa strašno. U trenutku kada avion počne da se ispravlja, vi na par sekundi imate osećaj kao da ponire. Nekima je malo neprijatno kada se avion okreće, pa se krivi na levu ili desnu stranu, ali sve je to normalno.

Nakon što pilot isključi znak za pojas, slobodni ste da ustanete, odete do wc-a, protegnete noge. WC šolja vas neće usisati kada pustite vodu, samo se tako jezivo čuje.

U slučaju turbulencija, pilot će ponovo uključiti znak za pojas. Nemojte da vas to traumira, to je normalna procedura kako se vi ne biste povredili..

Sletanje

Sletanje je najbolji deo, jer znate da stižete na destinaciju. Međutim, ponovo možete imati problema sa pritiskom kao pri poletanju, pa bi trebalo da primenite neke od gore pomenutih tehnika. Tokom sletanja morate biti vezani. Pri dodiru točkova i piste, može se desiti da osetite malo jači udarac.

Turbulencije

Prvi i glavni uzročnik straha od letenja avionom jesu turbulencije. Iako nisu prijatne, niti poznajem osobu koja u njima uživa, one nisu opasne. Od kada su avioni počeli da se koriste u komercijalne svrhe nije zabeležen slučaj u kom je uzročnik pada aviona bila turbulencija. Jake turbulencije su veoma retke, ali radi predostrožnosti je potrebno da budete zavezani.

Godišnje se 58 ljudi povredi u toku turbulencije, jer nisu bili vezani. To je obično posada koja je dužna da proveri da li su svi vezani, pa se u tom trenutku udari zbog truckanja aviona. Najbolji način da se ne bojite turbulencije jeste da što više naučite o njima.

Zavisnici od kontrole

Naša potreba da upravljamo situacijom koja se tiče bezbednosti može nas dovesti u problem kada letimo avionom, jer dobrovoljno prihvatamo da je od trenutka kada uđemo u avion za naš život zadužen pilot. Da li je on dobro spavao, da li je koncentrisan, koliko iskustva ima, sve to nam prođe kroz glavu kada razmišljamo o poverenju koju dajemo ovoj osobi.

(24sedam.rs/pixabay)

#Letenje, #PobediteStrah, #Strah #PRessSerbia #PRessSrbija

Borite se protiv bora u snu!

Bore su ženski neprijatelj broj jedan i čim primetimo i onu malu, najmanju krećemo u borbu do poslednjeh daha. Pratite naše korake da se protiv bora borite ni manje ni više nego u snu.






 

Svi smo upoznati sa terminom „beauty sleep“, ali to nije samo isprazna fraza. Dobar san generalno veoma pozitivno utiče na naše zdravlje uključujući i podmlađivanje kože. Pratite naše korake i iskoristite sve dobrobiti sna za kožu vašeg lica.

Prvo i osnovno pravilo je da NE IDETE na spavanje sa šminkom na licu! Kad skidate šminku pre spavanja vi ujedno i čistite pore od prljavština i masnoća tako da koža noću može slobodno i nesmetano da diše. Ako ste ponekad previše umorni da stojite pred ogledalom u kupatilu i čistite lice, kraj kreveta uvek držite vlažne maramice za skidanje šminke.

Noć je savršeno vreme za stavljanje raznih seruma protiva bora, jer nam se temperatura tela noću podigne što je veoma pogodno da ti preparati bolje i intenzivnije deluju. Tražite serume, koji u sebi sadrže vitamine A i E, koji će pomoći pri nastanku kolagena i očuvaće vašu kožu čvrstom i elastičnom.

Nakon što ste namazali lice nikako ne zaboravite ni kožu vrata, dekoltea, ruku i nogu, jer su to područja, koja takođe zahtevaju dodatnu hidratizaciju.

Kad spavamo nivo krvotoka se podiže prema koži, što podstiče ćelije da rade osam puta brže nego danju. Manje od 6 sati sna će povećati proizvodnju kortizola, hormona stres, koji usporava proizvodnju kolagena i rezultat su izraženije linije na vašem licu.

Da biste spavali bolje i lakše utonuli u san može vam pomoći šolja čaja od kamilice pre spavanja ili eterična ulja jasmina ili lavande, čijih par kapi ste stavili u posudu sa vodom. Postoje i losioni za telo na bazi lavande, koji umiruju i pomažu nam da lakše utonemo u san i ujedno sprečavamo nastanak bora.

(lifepressmagazin/pixabay)

#BORE, #PROTIVBORA #PRessSerbia #PRessSrbija

Oglasio se Milan Popović: "Ovako agresivno ponašanje Severine za mene nije novost, čuo sam se sa Marijanom"

Uvek sam bio u dobrim odnosima ne samo s Marijanom nego i s celom porodicom Vučković. Održavali smo kontakte otkako smo se upoznali - rekao je Milan






Milan Popović se oglasio nakon drame u kojoj je njegovu bivšu partnerku Severinu Vučković na zagrebačkom aerodromu dočekala policija nakon prijave koju je protiv nje podnela sestra Marijana Popović.

Kralj bakra je rekao da se posle incidenta čuo sa Marijanom, s kojom je u korektnim odnosima.

- Ovako agresivno ponašanje Severine za mene nije novost pošto se u zadnje vreme događa vrlo često i počelo se održavati i na ponašanje deteta. Stavlja pod rizik dobrobit deteta. Smatram da bi institucije trebalo, umesto da zataškavaju kao do sada i pogoduju Severini, uzeti i još jednom pogledati sve prijave i proanalizirati sve situacije gde je Severina prijavljena i za zanemarivanje deteta i za nasilje u porodici i za generalno nasilje te da iz toga izvuku jedan objektivan stav - kaže Milan Popović za Index i dodao da poznaje Severinu sestru Marijanu.

- Naravno da je poznajem. Od početka smo bili u korektnim odnosima. Zašto ne bih bio? To je tetka mog sina. Uvek sam bio u dobrim odnosima ne samo s Marijanom nego i s celom porodicom Vučković. Održavali smo kontakte otkako smo se upoznali. Čuo sam se s Marijanom. Noćas smo se čuli i ispričala mi je što je se dogodilo. Bio sam zgrožen, ali ne iznenađen - dodaje Milan za gore pomenuti portal.

#MilanPopovic, #Severina #PRessSerbia #PRessSrbija

Nives Celzijus provocira fotkom kraj bazena: Manekenka u prvi plan istakla zadnjicu (FOTO)

Mnogi nisu ostali imanu na njenu fotku, pogotovo pripadnici jačeg pola, te su se komentari ispod objave samo ređali






Atraktivna hrvatska starleta Nives Celzijus privukla je veliku pažnju fotografijom koju je okačila na društvenim mrežama.

Naime, ona je svoje pratioce na Instagramu obradovala provokativnom fotografijom, na kojoj je u prvi plan istakla svoju zadnjicu.

Nivas se slikala kraj bazena, a na sebi imala beli kombinezon otvorenih leđa.

Mnogi nisu ostali imanu na njenu fotku, pogotovo pripadnici jačeg pola, te su se komentari ispod objave samo ređali.

"Prezgodna","Svaka čast","Bruka koliko si zgodna", "Bomba" "Imaš opasan pogled" samo su neki od komentara.

[caption id="attachment_302413" align="alignnone" width="460"]Nives Celzijus provocira fotkom kraj bazena: Manekenka u prvi plan istakla zadnjicu Foto: Instagram[/caption]

#NivesCelzijus, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Saša Matić pred američku turneju otkrio svoje rituale: Pred svaki nastup spavam dva-tri sata

Ako se ne odmorim pre koncerta, budem nervozan kao leptir, a posle nastupa nikoga ne zovem. Odem u hotel, pustim sebi laganu muziku jer me radi adrenalin i posle pola sata odem u krevet, kaže kralj folka






Folk zvezda Saša Matić (44) najavio je veliku američku turneju jer na ovom kontinentu nije pevao od 2017. godine.

Ovo će biti sedma pevačeva turneja „preko bare“, pa je Matić u razgovoru za Alo! naglasio da će ovaj put za publiku u Americi menjati repertoar jer je u međuvremenu snimio mnogo novih pesama.

- Uzbuđenjima nema kraja i ništa od godišnjeg odmora ovog leta, ali posle Božića ću uzeti tri nedelje, pa ću ići u toplije krajeve - rekao je kralj folka, i objasnio zašto je leto proveo radno.

- Radio sam jer se narod posle pauze uželeo izlazaka i provoda, pored toga izdao sam i novi album, pa je samim tim i interesovanje bilo veće.

Saša, koji je poznat kao miran i blag čovek, zvezda koja ne mistifikuju svoj poziv, ipak je priznao da ima jedan ritual i da se ne oseća spremno da peva ukoliko ga ne uradi pred nastup.

- Imam jedan ritual pred nastupe. Iako nikada ne spavam posle podne, pred nastup, posebno neki veći, spavam po dva-tri sata -počinje Saša, i priseća se jedne situacije koja ga je iznervirala:

- Jednom sam svirao u Dalasu. Stigli smo u 11 pre podne nekim jutarnjim letom i nisu nam dali da uđemo u sobu do 15h. Organizatori su mi sredili da dobijem sobu mimo protokola i taman kada me je uhvatio prvi san, neko je zapalio cigaretu u susednoj sobi. Kada su krenuli da pište alarmi, mislio sam da se zaratilo. Jedva sam posle zaspao i ceo dan sam bio nervozan kao leptir.

Uz ritual pred nastup pevač je opisao i šta radi kada se ugase svetla na pozornici i kada otpeva pesmu za fajront.

- Ovog leta posle nastupa nisam zvao nikoga, samo sam želeo da dođem u hotel i da spavam. Posle nastupa uglavnom pustim sebi laganu muziku jer me još uvek radi adrenalin i onda posle pola sata odem da spavam - objasnio je Matić.

Saša Matić osvrnuo se na činjenicu da se o mnogim njegovim kolegama u poslednje vreme snimaju filmovi, pa rekao da li priželjkuje takav projekat.

- Za film o meni je rano da pričamo, ali bilo bi materijala da se o mom životu snimi takvo umetničko delo - kratko je prokomentarisao pevač.

Izvor: PressSerbia/Alo

#Pevac, #SasaMatic #PRessSerbia #PRessSrbija

Sindi se oglasila posle hapšenja dečka: Objavila zajedničku fotku (FOTO)

Stefan Plavšić, dečko Modelsice Ivane Stamenković Sindi, uhapšen je u akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal.






Naime, partner pevačice sumnjiči se da je pripadnik grupe koja je nezakonito vežbala gađanje na strelištu u Novom Slankamenu.

Sindi tim povodom nije želela da daje komentare, već je sami poručila da je u gužvi i prekinula vezu, a sada se oglasila na storiju na svom profilu na Instagramu.

Sindi je objavila zajedničku fotografiju sa Stefanom, na kojoj je on grli, dok ispijaju piče u kafiću, a po svoj prilici, radi se o staroj uspomeni. Modelsica očigledno i te kako pati za svojom jačom polovinom, budući da su trenutno razdvojeni.

[caption id="attachment_302398" align="alignnone" width="510"]Sindi se oglasila posle hapšenja dečka: Objavila zajedničku fotku Foto: Instagram[/caption]

#IvanaStamenkovic, #Sindi #PRessSerbia #PRessSrbija

Vujović: Posle 30 godina rešili smo problem deponije u Trsteniku (FOTO)

Nesanitarna deponija "Osaonica" je nakon 30 godina sanirana i rekultivisana, a komunalni otpad na ovoj lokaciji sada se odlaže u skladu sa standardima – izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović nakon što je, zajedno sa predsednicom opštine Milenom Turk, obišla deponiju u Trsteniku.






Vujović je navela da je ministarstvo koje vodi izdvojilo sredstva za zatvaranje, sanaciju i rekultivaciju stare deponije i izgradnju sanitarne kasete, a ukupna vrednost investicije je 77 miliona dinara.

[caption id="attachment_302421" align="alignnone" width="953"]Vujović: Posle 30 godina rešili smo problem deponije u Trsteniku Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine[/caption]

- Danas možemo da se uverimo da se komunalni otpad iz Trstenika pravilno odlaže na sanitarnu deponiju koja je opremljena i postrojenjem za preradu procednih voda. Opština će odlagati otpad na ovoj lokaciji sve dok se ne steknu uslovi da se Trstenik priključi regionalnom sistemu za upravljanje otpadom čija se izgradnja u budućnosti planira u Kraljevu. Rešavanje pitanja upravljanja otpadom širom Srbije jeste jedan od prioriteta i na tome sistemski radimo. Drago mi je što obilaskom svakog uspešno završenog projekta možemo da vidimo rezultate truda koji smo uložili u prethodnom periodu jer projekti poput ovog, osim što su važni za zaštitu životne sredine, unapređuju i kvalitet života građana – rekla je Vujović.

[caption id="attachment_302423" align="alignnone" width="954"]Vujović: Posle 30 godina rešili smo problem deponije u Trsteniku Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine[/caption]

Ministarka je podsetila da su u prethodne dve godine očišćene brojne divlje deponije, a zatvoreno je sanirano i rekultivisano više nesanitarnih deponija širom Srbije. Kako je navela, nesanitarna smetlišta predstavljaju višedecenijske ekološke probleme u Srbiji.

[gallery ids="302422,302424,302425"]

- Rešavanje pitanja deponije "Osaonica" jeste jedan od najznačajnih zelenih projekata, ali ne i jedini koji smo realizovali u Trsteniku. Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom prošle godine smo sproveli projekat ozelenjavanja na 26 lokacija u ovoj opštini. Uklonili smo i velike količine istorijskog otpada iz nekadašnje Prve Petoletke, a ove godine sufinansiramo i poslednju fazu projekta sanacije i zaštite zemljišta kod izvorišta. Cilj nam je da podstaknemo i podržimo realizaciju zelenih projekata, jer se time podiže kvalitet života i unapređuje ekološka slika gradova i opština širom Srbije – rekla je Vujović.

Izvor: PRessSerbia

#IRENAVUJOVIĆ, #MinistarstvoZaštiteŽivotneSredine, #Osaonica, #UklanjanjeDeponija #PRessSerbia #PRessSrbija

Ana Bebić smršala 9 KG i izgleda vrh: Nije držala dijetu, samo se "nalivala" napitkom koji svi volimo

Ana Bebić otkrila kako je smršala devet kilograma posle porođaja.






Ana Bebić kaže da je nakon trudnoće uspela da skine devet kilograma, i to pomoću kafe! Pevačica se pre četiri godine povukla sa muzičke scene jer je rodila sina Matiju, a zatim je prošle godine dobila i Andriju. Ona otkriva kako je uspela da vrati liniju koju je imala pre dva porođaja.

"Umesto da jedem, pila sam kafu! Uglavnom je to bio nes sa sojinim mlekom i malo šećera. To bi me zasitilo, pa nisam morala da jedem satima. Kad bih ogladnela, uzela bih salatu. To bi bilo sve što sam unosila za ceo dan. Tako sam izgubila devet kilograma, i to veoma brzo", kaže Ana za Kurir hit i dodaje da ne preporučuje svima da slede njen primer.

"Svesna sam da to nije zdravo, ali sam jedino tako uspela da se stešem. Ko može, bolje je da se hrani raznovrsno, odnosno da ima više manjih obroka. Ne postoje neke čarobne formule za mršavljenje! Žene ne treba da drže rigorozne dijete, kao što sam ja uradila, već samo da probuše kašiku i jedu kuvanu hranu."

Pevačica je upravo zato poslednjih mesec počela da unosi još neke namirnice, osim kafe i salate.

"Shvatila sam da moram da počnem da jedem sve, kao i da je samo važno da u nekom trenutku kažem sebi: 'Dosta', a ne da natrpam sve i svašta u tanjir! Nisam više na dijeti, samo izbegavam da večeram posle sedam sati uveče i to se odmah vidi na meni. Mada, svakog leta malo smršam i pocrnim, pa izgledam vitkije."

Ana zbog trudnoće godinama nije trenirala, a nedavno se vratila vežbanju.

"Sa prvim detetom se nisam mnogo ugojila, ali sa drugim jesam! Čim je Andrija malo porastao, krenula sam u teretanu. Ranije sam igrala rukomet i imala sam izražene mišiće. U januaru sam počela intenzivno da treniram, uglavnom s tegovima i uspela sam da oblikujem telo. Opet imam mišiće i srećna sam zbog toga", kaže pevačica.

#AnaBebic, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Milica Dabović podelila fotku iz plićaka: Ne odustaje od golotinje (FOTO)

Košarkašica Milica Dabović redovno na svom Instagram profilu kači provokativne fotografije bez obzira na kritike koje dobila zbog njih.






Milica s vremena na vreme odgovori na negativne komentare i nastavi da pozira u izazovnim izdanjima, najčešće tanga bikinijima koji otkrivaju svaki centimetar njenog tela.

Tako je bilo i ovog puta kada je objavila sliku na kojoj je u prvom planu njena zadnjica - Milica pozira u plićaku, leđa je okrenula kameri, a pratioci su primetili da na slici nedostaje gornji deo kupaćeg.

[caption id="attachment_302387" align="alignnone" width="1000"]Milica Dabović podelila fotku iz plićaka: Ne odustaje od golotinje Foto: Instagram[/caption]

#Izgled, #Košarkašica, #MilicaDabovic #PRessSerbia #PRessSrbija

Marko Miljković otvorio dušu o detinjstvu i batinama koje je dobijao!

Šestorica momaka ga pretukla, nije smeo kući da ode! Marko Miljković otvorio dušu o detinjstvu i batinama koje je dobijao!






Marko Miljković proslavio se učešćem u rijalitijima, a bio je poznat kao Di-Džej iz Brusa. On se tokom boravka u rijalitiju upoznao sa Lunom Đogani, a kasnije su se venčali, te mu je ona rodila pevačicu.

On je sada progovorio o svom detinjstvu i otkrio da je dosta puta dobijao batine.

- Učio sam samo kad sam morao, a nisam se slagao ni sa svojom generacijom. Njihove priče me nisu zanimale. Više mi je prijalo da se družim sa starijima od sebe. U tom periodu sam se dosta tukao, reagovao bih na samo jednu ružnu reč koju mi neko uputi. Uglavnom sam u tučama bio jači, ali se dešavalo i da dobijem batine. Bilo je to ludačko vreme, devedesete!

Tokom školovanja, Marko je uporedo radio kao di-džej u lokalnoj diskoteci. I tu je upadao u nevolje.

- Ispred diskoteke su često bile tuče, a povodi su bili banalni - što je neko nekom pogledao devojku, prošao pored njega i slično. Ljudi su prolazili nekažnjeno, jer policija nikada nije reagovala. Imao sam 16 godina kada sam dobio takve batine da tri dana nisam dolazio kući. Nisam smeo da odem pred mamu sa razbijenim i otečenim nosem, da je ne bih sekirao.

Šestorica starijih momaka su me pretukla jer sam bacio čašu u njihovoj blizini. Ta ekipa me nije podnosila, pa je samo čekala da nešto uradim da bi me napala. Iste noći sam zvao mamu i rekao joj da ne brine, da je sve u redu, ali da ću spavati kod tadašnje devojke. I danas imam grbu na nosu od te tuče - ispričao je Marko Miljković za Informer.

#MarkoMiljkovic, #Odrastanje #PRessSerbia #PRessSrbija

Severina iznela strašne optužbe na sestrin račun: "Kleveće i godinama zlostavlja ćerku"

Pevačica Severina Vučković (50) juče je privedena od strane zagrebačke policije zbog nasilja u porodici.






Naime, Severinina sestra Marijana Popović ju je prijavila i optužila da ju je pevačica fizički napala u stanu njihove majke.

Hrvatska pevačica je sada rešila da iznese svoju stranu priče, te je izdala saopštenje za medije:

- Izjave Marijane Popović upućene medijima su neistinite. Marijana Popović, svojom voljom, već dugi niz godina nije deo svoje primarne porodice. Godinama se ne zna gde živi, ne održava porodične odnose, ni sa rođenom ćerkom Mijom, ni sa majkom, ni sa sestrom Severinom, o kojoj kleveće i podnosi lažne prijave. Naime, nakon što sedam godina nije videla sestru, ćerku jedinu pet godina, a unuka nikada u životu nije videla, iznenada se, pre skoro pola godine, zbližila sa Milanom Popovićem, što je on potvrdio u Centru za socijalni rad Maksimir i insistirala da postupi po njenim prijavama.

- Pritužbe Marijane Popović protiv sopstvene ćerke i Severine, iako u tom trenutku nije utvrđena ni autentičnost mejlova, ni prebivalište i kontakt podaci Marijane Popović, Centar za socijalni rad Maksimir je uzeo u obzir i direktno proverio navode. I nije utvrdio istinitost tvrdnji iz pritužbi. Isto je učinio i Centar za socijalnu skrb Split.

- Ćerka Marijane Popović godinama je izložena nasilju i klevetama od svoje majke, pa ju je prošle godine prijavila policiji u PP Maksimir, kada joj je Marijana Popović preko vozača Milana Popovića poslala paket uznemirujućeg sadržaja

- Posle nekoliko godina Marijana je došla nepozvana u stan svoje majke, maltretirala je, fizički nasrnula na Severinu, vređala je, nanela joj fizičke povrede, uništila joj mobilni telefon i kidala ogrlice sa vrata. Kada je Severina u pratnji drugarice izašla, Marijana je još 45 minuta uznemiravala komšije, lupala im po vratima, bacala se i povredila i insistirala da dođe hitna pomoć i da policija dobije njenu lažnu krivičnu prijavu. O svemu postoje dokazi i svedoci. Severina se uzdržala od sudskog postupka protiv sestre jer je smatrala da je ona samo sredstvo Milana Popovića koji je koristi za svoje potrebe - navodi se u saopštenju medijima.

#Pevacica, #Severina #PRessSerbia #PRessSrbija

Dve maske od samo 3 sastojka: Podočnjaci nestaju za nedelju dana! (RECEPT)

Podočnjaci su nagoveštaj da naše telo trpi neke promene, najčešće su posledica umora i neprospavanih noći. Mi vam donosimo recepte za dve maske od samo 3 sastojka nakon kojih podočnjaci nestaju za nedelju dana.






 

Neki ljudi su im podložniji od drugih, a sve to utiče i na izgled lica. Kako biste se rešili ružnih tamnih kolutova oko očiju, napravite ove prirodne maske.

Maska sa krompirom

Krompir je pun vitamina i minerala koji su uklanjaju umor na koži lica, podočnjake i bore. Reč je o povrću koje osvežava i omekšava ten i odgovara bilo kojem tipu kože.

Ovaj tretman je odličan u slučaju da su vam oči crvene i vodene od previše vremena provedenog na računaru.

  • Krompir očistite, operite i iseckajte.

  • Nanesite sveže kriške na oči i pustite da stoje oko 15 minuta.

  • Skinite ih i isperite oči hladnom vodom.



Postupak možete ponoviti ujutro i uveče. Na taj način rezultat će biti još vidljiviji, te mogu nestati nakon samo nedelju dana.

Maska sa kafom i kokosovim uljem

  • Promešajte malo kafe sa nekoliko kapi kokosovog ulja

  • Na krajevima prstiju, nanesite smesu na područje oko očiju i utrljavajte nežnim kružnim pokretima.

  • Ostavite masku na licu 10-15 minuta, dok se u potpunosti ne osuši.

  • Uklonite masku pomoću tufera ili papirne maramice.

  • Umijte se na uobičajeni način, i ako želite nanesite na lice hidratantnu kremu.

  • Ponavljajtenekoliko puta nedeljno.


Kombinacija kafe i kokosovog ulja će vam pomoći da se rešite ne samo podočnjaka, već i potkožnih upala i otoka.

(srbijadanas/pixabay)

#Maska, #PODOČNJACI #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo su NAJLEPŠIH 10 RUSKIH IMENA za dečake: Osmo je NEVIĐENI HIT U SRBIJI - ima samo 3 SLOVA i mame ga bukvalno OBOŽAVAJU

Ruska imena su prethodnih godina veoma popularna širom sveta, pa i u Srbiji. Ako očekujete jednog malog dečaka, spremili smo vam spisak najlepših muških imena poreklom iz Rusije sa svojim originalnim ili prenesenim značenje.








#Dečaci, #Imena, #RuskaImena #PRessSerbia #PRessSrbija

Stižu lepe vesti: Verenica Đorđa Đokovića TRUDNA?

Porodica Đoković ima još jedanrazlog za slavlje








#ĐorđeĐoković, #LepeVesti, #SaškaVeselinov, #Trudnoca #PRessSerbia #PRessSrbija

ANA NIKOLIĆ ZAPRETILA KARLEUŠI, SADA SE DIVA OGLASILA: "Saberi se ženo, POTREBNA TI JE STRUČNA POMOĆ!"


Karleuša žestoko odgovorila Ani Nikolić nakon što joj je zapretila






Pevačica Ana Nikolić objavila je javno svoju odluku da će tužiti koleginicu Jelenu Karleušu, a sada joj je Jelena odgovorila.

Ona je poslala poruku koleginici Ani Nikolić, a u jednom trenutku je potkačila i Cecu Ražnatović.

"Povodom noćnih izliva ideja Ane Nikolić i njenih pretnji nekakvom tužbom imam da izjavim sledece: Ana, saberi se. Saberi se ženo! Od onakve ribe i onakve zvezde šta si sebi uradila?!?! Saberi se odmah! Okružena si lažnim prijateljima i ozbiljnim zavisnicima. Šeruju tvoje snimke iza tvojih leđa i smeju ti se! Saberi se! Mediji i novinari ti nisu prijatelji! Koriste te da te ismevaju i objavljuju užasne snimke i slike uz opise "pijANA" i ostale opise tvog stanja! Saberi se! Tebi je potrebna pomoć! Stručna pomoć. Ovo ne pišem da vređam, naprotiv. Tebi je potrebna ljubav i podrška porodice! Gde su?! Meni pretiš tužbom dok ti nanogica lajkuje te budalaštine? Iza leđa ti ne misli ništa dobro, znam. Pitaj je kako je ona prošla na sudu sa mnom", napisala je Karleuša pa dodala:

"Pošto nisi pravno potkovana, daću ti savet: Da li stvarno želis da se javno objave u sudu nalazi koji govore o tvom psihijatrijskom i toksikološkom stanju? Ne želis. Ja nemam advokate indijance nego advokate aždaje! Ali ne one aždaje koje ti vidiš. Nego prave. Ovo što sam ti ja sad napisala je jedino ispravno i pošteno i iskreno što ćeš ti videti i pročitati. Ovo će srećom videti i tvoja majka i ostali članovi, nadam se da ce učiniti sve da se ona stara Ana vrati... Saberi se, razmisli o svom ponašanju i stanju, trgni se i uzmi život u svoje ruke. Ovako blago pišem zato što sam te uvek gotovila, zato što si mi bila u kući, zato što znam da nisi loš čovek i zato što imam Ijudsku potrebu. Inače bih bila "malo" grublja.. Poljubac za tebe i verujem u tvoj životni preokret", zaključila je Karleuša.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/ ESPRESO



#AnaNikolic, #JelenaKarleusa, #RAT, #Sukob #PRessSerbia #PRessSrbija

Vaša VISINA može reći mnogo o vama: Upoznajte svoje dobre i loše strane


Da li visina osobe zaista može da odredi njen karakter?







Visoki, niski i prosečni….uglavnom se ove tri karakteristike koriste kada se opisuje neko. Ali da li znate da vaši centimetri otkrivaju i vaš karakter.

Ako znate svoju visinu, pogledajte rezultate ispod, ako ništa drugo, bar ćete se zabaviti:

140-150 cm

Pametna i visprena osoba. Vi ste veliki mislilac. Vaše misli i ideje su – najvažnija stvar. Volite da, u tišini i samoći, razmišljate o svojim teorijama, stavovima i pogledima. Vi ste introvertna osoba. Slažete se sa onima koji vole da misle i da uče. Trošite dosta vremena razmišljajući o moralu. Pokušavate raditi ono što je ispravno, čak i ako se većina sa vama ne slaže.

150-160 cm

Pronicljiva i filozofska osoba, jedinstvena u duhovnom smislu. Pored vas nema nikoga vama sličnog. Veoma ste intuitivni, i pomalo čudni. Često vas razumeju pogrešno, i to vas boli. Vama je neophodan lični prostor. Treba da razvijate svoju kreativnost, ona zahteva poštovanje drugih. Vi ste osoba koja jasno vidi tamne i svetle strane života. Veoma ste emotivni.

160-170 cm

Zanimljiva ste, i uzbudljiva ličnost. Istinoljubac. Odgovorna osoba koja voli da brine o drugima. Verujete u pošten posao i lako preuzimate odgovornost. Imate dobar karakter. Izazivate poverenje kod drugih ljudi. Vi ste snažna, komunikativna, brza i duhovita ličnost. Uvek postoji nešto zanimljivo što možete ispričati drugima. Voljeni ste i prihvaćeni u društvu, piše Novi.ba.

170-180 cm

Sigurna i dominantna osoba. Veoma ste nezavisni. Vaš moto – „Uradi sam“. Oslanjate se samo na sebe. Znate kako da ostanete jaki za sebe i druge ljude, one koje volite. Vi znate šta želite i ne plašite se ići u susret tome. Jedino, što zahtevate od drugih je – da budu iskreni prema vama. Spremni ste za istinu.

180 – 200 cm

Veoma ste nezavisni. Pronicljiva i filozofska osoba, jedinstvena u duhovnom smislu. Pored vas nema nikoga vama sličnog. Veoma ste intuitivni, i pomalo čudni. Trošite dosta vremena razmišljajući o moralu. Pokušavate da radite ono što je ispravno, čak i ako se većina sa vama ne slaže. Nikada se niste razočarali u vama bliske ljude, romantični ste i dobar ljubavnik/ca.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs

#KarakterIVisina, #Visina, #Zanimljivosti #PRessSerbia #PRessSrbija

Marinkovićeva sa produkcijom dogovorila ogromnu svotu novca, prešišala i Staniju!


Marinkovićevoj porasla cena nakon preljube








Maja Marinković potpisala je ugovor za šestu sezonu rijalitija Zadruga samo nekoliko dana nakon što je raskinula s mužem najbolje drugarice Aleksandre Subotić, Petrom Pecom Raspopovićem, i to za duplo veći honorar nego što je imala u prethodnoj sezoni.


Kako izvor blizak starleti saznaje, razgovor koji je imala s produkcijom pre potpisivanja ugovora trajao je svega 15 minuta. S producentima rijalitija je uspešno dogovorila sve uslove koje je tražila.


Budući da je u Zadruzi 5 njen nedeljni honorar iznosio 2.000 evra, Maja će u predstojećoj sezoni za svaku nedelju provedenu u „beloj kući“ biti bogatija za 4.000 evra.- To što je Maja otela najboljoj drugarici muža, a potom istog prevarila i vratila se bivšem dečku, bilo je sasvim dovoljno da produkcija ozbiljno razmotri njenu ponudu da uđe u šestu sezonu. Kada je došla na razgovor, istakla je da bi ušla samo pod uslovom da joj dupliraju honorar od 2.000 evra nedeljno koji je imala ranije i predložila sumu od 4.000 evra nedeljno. Budući da je kao učesnik planirana i njena suparnica Aleksandra, pristali su na njene uslove i dogovorili se za manje od pola sata - navodi izvor, i otkriva da je Marinkovićeva obećala da će napraviti haos u „beloj kući“ i opravdati svoje učešće.


- Kako s Majom ulazi i njen dečko Filip Car, s kojim je tokom cele prethodne sezone pravila haos, jasno je šta sve očekuje gledaoce. Pored toga, dala je reč da će aktivno učestvovati u svim sukobima za stolom i da će biti luđa nego ikad dosad. Jedino čega se plaši jesu kazne, zbog kojih je ostala bez dinara u Zadruzi 5. Obećala je ovoga puta produkciji, ocu Takiju i sebi da ni pod kojim uslovima neće bežati iz rijalitija i da će ostati dok je publika ne izbaci - zaključio je izvor za Rijaliti plus.


Pecu varala s Filipom

Ljubavni život Maje Marinković interesantniji je od bilo kog filma, a kako je Alo! ekskluzivno otkrio, ni Peci Raspopoviću nije ostala verna, već ga je varala sa Filipom Carem.


Foto: Printscreen


Izvor: PRessSerbia/ Alo.rs





#Honorar, #MajaMarinković, #ZadrugaZadruga6 #PRessSerbia #PRessSrbija

Pet zlatnih pravila u Španiji: Pivo tek nakon 17 časova, a ruke ne smeju da budu pod stolom

Poznavanje bontona zemalja u koje putujemo je uvek plus, jer ćete se sebe poštedeti neprijatnosti. Ovog puta vam predstavljamo mini bonton u Španiji.






Gde su ruke?




"Spusti laktove sa stola" mnogi pamte kao rečenicu koje su se naslušali u detinjstvu za porodičnom trpezom, ali u nekim zemljama jedino gore od toga je – držati ruke ispod stola. Španija je jedna od takvih, pa ako se nađete u Madridu, Barseloni, Sevilji ili nekim drugim delovima te predivne zemlje, znate što vam je činiti: držite ruke tako da vam se dlanovi vide.

Kako je nastalo pravilo niko ne zna sa sigurnošću, ali verovatno ima veze sa prastarim danima kada su otvoreni dlanovi značili da osoba dolazi u miru, bez oružja u ruci. Ako želite da pokažete poštovanje Špancima, ruke neka budu vidljive, najbolje sa komadom hleba.

Hleb na stolu

Dok je kod na našem podneblju hleb neretko drži u tanjiru, Španci nemaju takvu naviku. Hleb je kao i kod nas, nezabilizan deo ishrane, pogotovo kad ga treba umočiti u sos.

Ako nije u ruci, hleb je na stolu, neretko kraj noža i viljuške.

Pivo nakon 17 sati

Španci večeraju kasnije od većine Evropljana i moglo bi se reći da im popodnevne i večernje aktivnosti počinju kasnije nego nama. Iako to ne mora da bude slučaj kod svih, ali ponudite im vino ili pivo pre 17 sati možete izazvati iznenađenu reakciju. Pre pet sati poslepodne uglavnom se piju sokovi i kafa, a od 20, pa 21 sati je pravo vreme za alkohol.

Opušteno u razgovoru

Španci za ručkom pričaju opušteno, često nadugo i naširoko pletu svoju priču i ne vole da ih prekidaju i ispituje stvari poput: "I kako je to završilo?" ili "Koja je bila poenta?". Nije pristojno ni suflirati da skrate, a savetuje se i jednako lepršav, umesto intenzivan pristup kad je reč o ličnim pitanjima. Ako poželite da ih pitate čime se bave, umesto direktnog: "Šta radiš?", bolja je varijanta da ih navedete postepeno pitanjima da sami ispričaju onako i ono što žele. Osim toga, temperamenti i glasni Špani će ponekad zvučati kao da se svađaju, ali neretko se radi samo o stilu razgovora.

Račun dolazi na kraju

Praksa plaćanja računa na kraju jela ili pića u baru ili restoranu na odlasku uobičajena je u Španiji. Možda ćete je poželeti da prekršite i "odradite plažanje" kada hrana stigne na sto kako ne biste morali posle da jurite konobara, jer ste u žurbi, ali ako želite da se ponašate kao Španac, ostavite taj deo za kraj.

Poverenje između gosta i konobara nepisano je pravilo. Takođe, Španci ne naručuju sve tapase odjednom nego piće za pićem (koje ne mora biti alkoholno) lagano jedu, uživaju u njemu i naručuju još u ritmu u koji im odgovara.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ pun kufer





#Putovanje, #SAVETI, #Spanija #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovi SIMPTOMI ukazuju na to da je ORGANIZMU HITNO potrebna detoksikacija!

Evo koji su znaci za uzbunu!






Usvojili ste ključne savete za očuvanje zdravlja - redovno se rekreirate i pijete dovoljno tečnosti. Ipak, nešto nedostaje. Osećate se stalno umorno, imate problema sa stomakom, često vas boli glava i menjate raspoloženje. Problem bi mogao da bude u otrovima koji se unose u telo, najčešće preko paste za zube, dezodoransa, krema, zagađene vode, voća, povrća i mesa.

Navodimo nekoliko simptoma koji ukazuju da je telo prepuno toksina.

Stalan osećaj umora

Promene u telesnoj težini

Ako se redovno rekreirate i ograničili ste kalorijski unos, ali ipak ne mršavite, problem bi mogao da bude u nagomilanim toksinima u organizmu. Otrovi koje unosimo u telo deluju i na hormone i to je razlog zašto telesna težina može da naglo raste ili opada. Potreban je detoks zdravim namirnicama i unos što više čiste vode.

Loš zadah

Neprijatan zadah nije samo posledica loše oralne higijene. On može da ukazuje na probleme u digestivnom sistemu, a može da bude i znak da se jetra bori sa velikom količinom otrova.

Otežano pražnjenje

Ovaj simptom zatrovanosti organizma može da bude praćen i bolovima u stomaku i glavoboljom. Creva zbog velike količine otrova otežano rade, pa se zato stolica u njima suši i stvrdnjava što dovodi do otežanog pražnjenja.

Osetljivost na mirise

Ukoliko snažno reagujete na bilo koje mirise, znači da vam telo šalje signal da je opterećeno hemikalijama. Ovaj simptom često može da bude praćen i glavoboljom i mučninom.

Bolovi u mišićima

Otrovi bukvalno "jedu" mišiće i zglobove. Ukoliko stalno trpite bolove u muskulaturi, a oni ne prolaze ni kada ste fizički aktivni, trebalo bi da se preispitate čime trujete telo.

Kožne reakcije

Pojava bubuljica na koži, pogotovo ako su bolne i svrbe je jasan signal da je telo opterećeno toksinima, i iz hrane i iz kozmetike.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas

#Hidratacija, #Simptomi, #Voda, #Zdravlje, #Žena #PRessSerbia #PRessSrbija

JANJUŠ SE UPLEO U LJUBAVNI TROUGAO? Nakon ovoga Maji neće biti dobro


Urnebesno








Trenutna dešavanja na relaciji Filip Car, Maja Marinković, Predrag Raspopović Peca i Aleksandra Subotić teško je ispratiti, a sada se u celu priču umešao i nekadašnji zadrugar Marko Janjušević Janjuš.



Naime, Marko je putem Instagrama na celu priču dao duhovit komentar, u svom prepoznatljivom maniru.


- Ostalo je još Peca i ja da se smuvamo... - napisao je Janjušević i izazvao lavinu smeha.



Podsetimo, nakon Janjuševog i Majinog definitivnog raskida, Marinkovićeva je pronašla utehu u Filipu. Kada je raskrstila i sa njim, starleta je ušla u aferu sa Predragom, inače nevenčanim suprugom nekadašnje prijateljice Aleksandre.


Po raskidu ove afere, Maja se ponovo pomirila sa Carem, dok se Raspopović vratio Subotićevoj. Kako se očekuje ulazak mnogih njih u predstojeću, šestu sezonu rijaliti šou-programa "Zadruga", nema sumnje da će svi ovi odnosi biti rešeni upravo pred kamerama.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ Alo.rs




#Janjuš, #LjubavniTrougao, #Maja, #Peca #PRessSerbia #PRessSrbija

OD LONDONA DO PARIZA: Evo gde ćemo sve GLEDATI Novaka Đokovića!

Objavljen raspored.






Srpski teniser Novak Đoković ne igra na US openu iz dobro poznatih razloga, ali je zato objavljen njegov raspored za nastavak sezone.


Đoković je u ponedeljak potvrdio da će igrati po prvi put u karijeri na turniru u Tel Avivu, ali će oko tog turnira imati još dva na poznatim destinacijama.

Najpre će od 23. septembra biti u Londonu gde će igrati za tim "Evropa" na Lejver kupu.



Tu će Đoković moći da sakupi nove bodove, budući da ih je dosta izgubio ove godine iz različitih razloga.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas




#Atp, #London, #NovakĐoković, #PARIZ, #Tenis, #Turniri #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 30. август 2022.

RECEPT DANA: Potaž od paradajza

Dok traje sezona paradajza iskoristite ovo ukusno povrće za savršeno jelo na kašiku...






Sastojci:

600 g paradajza,

1 crvena paprika,

1 krompir,

1/2 štapića celera,

1/2 šargarepe,

1/2 glavice luka,

40 g putera,

1 sveža ljuta papričica,

1 kašičica belog brašna,

7 dl povrtne supe (kocka),

1 baget hleb,

50 g rukole,

3 kašičice sveže pavlake,

100 g masnog kiselog mleka,

so.

Priprema:

Operite povrće, iseckajte ga na komade i prodinstajte na puteru. Dodajte iseckanu svežu ljutu papričicu, posolite, pospite brašnom, promešajte i postepeno dolivajte toplu supu. Ostavite da provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko 20 minuta.

Ostavite da se prohladi, pa sve propasirajte na sitno sito. Ponovo sipajte krem u šerpu, posolite i nastavite sa kuvanjem na umerenoj vatri još 10 minuta. Ostavite da se prohladi.

Isecite baget hleb na tanke kriške i prepecite ih na teflonskom tiganju bez začina. Operite i na krupno isecite rukolu. Umutite pavlaku i pažljivo promešajte je sa kiselim mlekom. Sipajte potaž u tanjire, a odozgo stavite 1-2 kašike pomešane pavlake s kiselim mlekom i malo rukole. Poslužite s krutonima od bageta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#PotažOdParadajza, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 31. avgust 2022.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  31. avgust 2022.godine 






Dnevni horoskop: 

OVAN

Posao: Obratite danas pažnju na rokove za završetak posla, jer postoji mogućnost da zbog nepredviđenih okolnosti dođe do probijanja roka.

Ljubav: Ovaj dan će vam doneti lepo iznenađenje od strane partnera. Romantičan izlazak.

Zdravlje: Pazite se prehlade, jer često boravite u zatvorenom prostoru.

BIK

Posao: Nepredviđen tok razgovora na poslu doneće vam iznenađenje i preokret u planovima. Primenite rezervni plan.

Ljubav: Novo poznanstvo vam zadaje glavobolju, jer vaše emocije su sve jače dok se druga osoba ponaša veoma dvosmisleno.

Zdravlje: Solidno zdravlje.

BLIZANCI

Posao: Vešto balansirajte u rukovanju novcem. S jedne strane neočekivan dobitak, s druge strane izdatak.

Ljubav: Mnogo prilika za flert, ali vi kao da niste spremni za vezivanje ili vam se niko nije dopao. Danas uživate u slobodi.

Zdravlje: Potreban vam je odlazak na odmor.

RAK

Posao: Nezaposlenim Rakovima danas predstoji sastanak sa veoma važnom i uticajnom osobom. Potrudite se da ostavite utisak.

Ljubav: Ovaj dan obeležiće kratkotrajna destabilizacija u vašem odnosu s partnerom. Pojačane strast i ljubomora.

Zdravlje: Imate potrebu da se aktivirate.

LAV

Posao: Odličan trenutak da se dogovorite oko novih investicija. Oslanjajte se na svoju intuiciju, jer ćete tako doneti bolje odluke.

Ljubav: Osoba koju ste nedavno upoznali ostavila je snažan utisak na vas. Uskoro sledi prvi sastanak.

Zdravlje: Prijao bi vam odlazak u neki spa centar, kao i masaža.

DEVICA

Posao: Važno je da se potrudite da na sastanku sa saradnicima ostavite što bolji utisak. Govorničkim veštinama ostvarujete uspeh.

Ljubav: Početak veze s osobom koju ste upoznali preko društvenih mreža. Neodoljiva privlačnost.

Zdravlje: Pazite se virusa, jer lako dolazi do zaraze.

VAGA

Posao: Problem s jednim kolegom ili saradnikom može vas danas izbaciti iz takta. Ispravićete neku nepravdu koja vam je učinjena.

Ljubav: Potrudite se da zadržite svoj stav prema partneru, načinio je grešku i neka to sada ispravi.

Zdravlje: Proverite krvnu sliku, uradite neophodne druge analize.

ŠKORPIJA

Posao: Ako želite da promenite nešto u radnim uslovima ili da pređete na bolje radno mesto, sada to učinite, jer će vam poći za rukom.

Ljubav: Intenzivne emocije između vas i partnera mogu se na momente ispoljiti i u vidu ljubomore.

Zdravlje: Melaholični ste i blago rastrojeni.

STRELAC

Posao: Uspeh ćete danas postići ako se bavite uslužnim delatnostima ili vaš posao obuhvata komunikaciju i rad s klijentima.

Ljubav: Situacija između vas i partnera se postepeno stabilizuje, pa ćete danas otvoreno o svemu popričati.

Zdravlje: Potrebna vam je koncentracija, ovisni ste o kofeinu.

JARAC

Posao: Vesti o novinama koje će biti uvedene u poslovanje. Reorganizacija će vam doneti napredak na poslu.

Ljubav: Danas ćete s partnerom postići dogovor oko zajedničkog plana. Uskoro sledi velika promena što se tiče nekog bitnog pitanja.

Zdravlje: Povlačite se u sebe, što može negativno uticati na vašu psihu.

VODOLIJA

Posao: Pazite se konkurencije, neko od kolega gradi rivalski odnos s vama i spreman je da vas ugrozi na stečenoj poziciji.

Ljubav: Osećate se neshvaćenim od strane ukućana. Sačekajte pravi trenutak za otvoren razgovor o svemu.

Zdravlje: Vrtoglavica, kao posledica velikih temperaturnih razlika.

RIBE

Posao: Nesporazum s jednim kolegom ili saradnikom može danas rezultirati žešćom raspravom. Do vas će dopreti neke spletke.

Ljubav: Ovaj dan obeležiće rasprava zbog hirovite prirode vašeg partnera. Neko će morati da popusti, a to nećete biti vi.

Zdravlje: Glavobolja, upala sinusa.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop, #Horoskop, #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 31.avgust

Vremenska prognoza za 31.avgust: ajniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 30 stepeni.






Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jakog vetra u zoni padavina.

Suvo vreme će se zadržati na severozapadu zemlje. Vetar slab, promenljiv.

Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 30 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA, #PrognozaZaBeograd, #PrognozaZaSrbiju, #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #INFORMER, #Kurir, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo je posebna vrsta odmora: Glamping sve popularniji!

Svi  traže utočište tamo gde se osećaju opušteno i rasterećeno, a priroda je izgleda postala savršen beg od svakodnevnih dešavanja. Kampovanje i spavanje nadomak reke ili u šumi, a da pritom ne oskudevate u udobnosti, moguće je iskusiti kroz posebnu vrstu boravka u prirodu – glamping.






 

U poslednje vreme pokazao se kao izuzetno popularan vid odmora, a pridobija veliki broj fanova i u našoj zemlji, posebno kod mlađih generacija. Glamping, ili kako ga mnogi nazivaju glamurozno kampovanje, izdvojio se svojom pristupačnošću i učinio prirodu dostupnu svima. Mnogi imaju želju da spavaju okruženi šumom, ali postoji određeni strah ili nelagoda usled nedostatka udobnosti, održavanja higijene ili drugih faktora.

Glamping je svojim korisnicima omogućio da se osećaju kao u bilo kom dobro opremljenom smeštaju, a da pritom iskuse sve čari boravka u prirodi. Sanitarni čvor, osvetljenje i udoban krevet se podrazumevaju, tako da ne morate da razmišljate o bubama i drugim instektima koji bi vam smetali dok se odmarate. Ovde je sve podređeno maksimalnom uživanju, a primarni cilj je spajanje sa prirodom i pronalazak unutrašnjeg mira.

Budući da su mladi uvek željni avanture, priroda je savršeno igralište za praktikovanje različitih aktivnosti. Oni koji ne žele da provedu ceo odmor čitajući knjige ili meditirajući, glamping nudi izbor između adrenalinskih sportova i drugih rekreativnih aktivnosti.

Odličan način da se oprobate u vodenim aktivnosti i upoznate lepote okoline jeste uvek uzbudljivi rafting Tarom. Ukoliko preferirate hajking, onda će poseta obližnjim vrhovima i šetnja šumom biti savršena aktivnost za vas. Takođe, obilazak okoline na dva točka uneće dozu adrenalina i pomoći da ostanete aktivni i tokom odmora.

Prostor gde ćete boraviti i spavati predstavlja ključnu stavku prilikom planiranja mesta za odmor. Ukoliko ste u nedoumici da li da na kampovanje ponesete vreću za spavanje, lampu ili rashladnu torbu, uveravamo vas da glamping ima potpuno funkcionalan i opremljen prostor gde ćete se osećati komforno u svakom trenutku.

Što se tiče samog tipa smeštaja, postoje kvalitetni i stabilni šatori, kućice na drvetu ili kontejnerske kamp-kuće. Svi ovi prostori sadrže struju, sanitarni čvor i internet, sve ono što biste inače imali u hotelu ili nekom odlično opremljenom privatnom smeštaju. Naša zemlja i region imaju interesantnu ponudu za sve ljubitelje glampinga, gde možete doživeti autentično iskustvo boravka u prirodi i videti sjajna dizajnerska rešenja ovih kuća.

(24sedam.rs/pixabay)

#Glamping, #ODMOR #PRessSerbia #PRessSrbija

Saznajte nešto dodatno o sebi – da li vas zanima kako izgledate u tuđim očima?


Dok budete radili ovaj test ličnosti, pišite svoje odgovore na papiru kako biste naknadno mogli da izračunate ukupan broj ostvarenih bodova. Da li vas zanima kako izgledate u tuđim očima? 






 

Budite iskreni… Pogledajte odgovore tek kada odgovorite na sva pitanja.

1. Kada se najbolje osećate?

Ujutru (2 boda)

Posle podne i predveče (4 boda)

Kasno uveče (6 bodova)

2. Kako hodate?

Brzo, dugim koracima (6 bodova)

Relativno brzo, sitnim koracima (4 boda)

Ne baš brzo, uspravne glave, gledajući ispred sebe (7 bodova)

Ne baš brzo, pognute glave (2 boda)

Veoma polako (1 bod)

3. U kom ste stavu dok razgovarate sa nekim?

Stojite prekrštenih ruku (4 boda)

Imate sklopljene ruke (2 boda)

Jednu ili obe ruke držite na bokovima (5 bodova)

Dodirujete ili gurkate osobu s kojom razgovarate (7 bodova)

Igrate se sa svojim uhom, dodirujete bradu ili uvijate kosu (6 bodova)

4. Kako sedite dok odmarate?

Savijenih kolena, noge su opuštene jedna uz drugu (4 boda)

Prekrštenih nogu (6 bodova)

Ravno ispruženih nogu (2 boda)

Na jednoj nozi savijenoj ispod vas (1 bod)

5. Kako reagujete kada vas nešto istinski zabavi?

Glasnim smehom (6 bodova)

Smehom, ali ne glasnim (4 boda)

Tihim smeškanjem (3 boda)

Sramežljivim smeškom (2 boda)

6. Kako se ponašate prilikom nekog društvenog okupljanja?

Glasni ste pri dolasku, tako da vas svako primeti (6 bodova)

Dolazite nezapaženo i gledate uokolo u potrazi za poznatim ljudima (4 boda)

Potpuno ste neprimetni i pokušavate da ne budete baš zapaženi (2 boda)

7. Kako se ponašate onda kada vas neko prekine dok ste udubljeni u nešto?

Srećni ste zbog prekida (6 bodova)

Krajnje ste iznervirani zbog toga (2 boda)

Negde ste između prethodno pomenutih krajnosti (4 boda)

8. Koja je vaša omiljena boja?

Crvena ili narandžasta (6 bodova)

Crna (7 bodova)

Žuta ili svetlo plava (5 bodova)

Zelena (4 boda)

Tamno plava ili ljubičasta (3 boda)

Bela (2 boda)

Smeđa ili siva (1 bod)

9. Kako ležite nekoliko trenutaka pre nego što zaspite?

Ispruženi ste na leđima (7 bodova)

Ispruženi ste na stomaku (6 bodova)

Lagano ste savijeni na boku (4 boda)

Glavu ste oslonili na jednu ruku (2 boda)

Glava vam je ispod pokrivača (1 bod)

10. Šta najčešće sanjate?

Padate (4 boda)

Tučete se ili borite (2 boda)

Nešto ili nekoga tražite (3 boda)

Letite ili lebdite (5 bodova)

Uglavnom ne sanjate (6 bodova)

Snovi su vam uvek prijatni (1 bod)

Sada saberite bodove i saznajte kako vas drugi vide, a neće to da vam kažu.

Dominantna osoba, preko 60 bodova

Drugi vas vide kao osobu s kojom treba “pažljivo postupati”, kao nekoga ko je malo arogantan, egocentričan i izrazito dominantan. Neki vam se dive i žele biti poput vas, ali vam ne veruju uvek i oklevaju da stupe sa vama u neki dublji odnos.

Temperamentna osoba, između 51 i 60 bodova

Drugi vas vide kao uzbudljivu osobu, eksplozivnog temperamenta, impulsivnu, kao prirodnog vođu koji brzo donosi odluke, iako ne uvek ispravne. Smatraju vas hrabrom, avanturistički nastrojenom osobom, kao nekoga ko će se uvek usuditi da pokuša i ko uživa u avanturi. Ljudi generalno uživaju u vašem društvu zbog uzbudljivosti kojom zračite.

Praktična osoba, između 41 i 50 bodova

Drugi vas vide kao direktnu, živahnu, šarmantnu, zabavnu, praktičnu i uvek zanimljivu osobu koja je uvek u centru pažnje, ali koja je dovoljno uravnotežena da joj to “ne udari u glavu”. Takođe vas smatraju ljubaznom, obzirnom osobom punom razumevanja koja će uvek razveseliti i pomoći.

Odana osoba, između 31 i 40 bodova

Drugi vas vide kao razumnu, opreznu, brižnu osobu, pametnu, talentovanu, ali i skromnu. Niste neko ko previše brzo sklapa prijateljstva, ali ste izrazito odani onima koji postanu vaši prijatelji i za uzvrat očekujete istu odanost.

Oni koji vas stvarno upoznaju, shvataju da je zaista puno potrebno da se vaša vera u prijatelja pokoleba, ali vam isto tako treba puno da zaboravite, ako se to i dogodi.

Oprezna osoba, između 21 i 30 bodova

Prijatelji vas smatraju savesnom i pedantnom osobom. Vide vas kao nekoga ko je vrlo oprezan, izrazito brižan, kao nekoga ko polako i istrajno radi. Prilično bi ih iznenadilo da iznenada reagujete impulsivno, budući da očekuju od vas da sve pažljivo ispitujete iz svakog ugla pa tek onda odustanete. Smatraju da je razlog tome vaša oprezna priroda.

Neodlučna osoba, manje od 21 bod

Ljudi vas smatraju sramežljivom, nervoznom, neodlučnom osobom o kojoj je potrebno brinuti, koja uvek želi da neko drugi donese odluku umesto nje i koja ne želi ni u šta da se meša. Vi ste za njih večno uznemirena osoba koja samo vidi nepostojeće probleme. Neki ljudi vas smatraju dosadnim. Samo oni koji vas dobro poznaju znaju da to niste.

(lovesensa/pixabay)



#Procena, #UTuđimOčima #PRessSerbia #PRessSrbija

Ne bacajte ljuske od luka - Čaj od ovih ostataka čisti krv, bubrege, bešiku, pun je magnezijuma

Osobe koje imaju visok krvni pritisak, sigurno već znaju koliko je bitna pravilna ishrana, a posebno da se smanji unos soli i masna hrana. Od narodnih "lekova", savetuje se čaj od kore crnog luka, koja sadrži važne vitamine i minerale.






 

Pored vitamina C i E, magnezijuma, kalijuma i gvožđa, u kori crnog luka ima i rutina, koji jača krvne sudove. Uz njega, za pripremu  napitka protiv visokog pritiska koriste se i šipurak i borove iglice. U šipurku ima sličnih materija kao u kori crnog luka, ali su tu i vitamini grupe B, fosfor, mangan, limunska i jabučna kiselina, kao i eterična ulja. Ovaj plod se koristi za poboljšanje metabolizma, ali i za "čišćenje" vena, bubrega i bešike.

Borove iglice se koriste u preventivi kardiovaskularnih bolesti, kao i u terapiji angine pektoris i aritmiije. Tinktura od ovih dragocenih zimzelenih listića pomažu protiv holesterola i u jačanju krvnih sudova.

Za pripremu napitka potrebno vam je: 2 kašike lukovine i isto toliko šipurka, kao i pet kašika borovih iglica. Prelijte ovu mešavinu litrom vode i stavite da provri. Smanjite temperaturu, poklopite sud i kuvajte desetak minuta na tihoj vatri. Kad se ohladi, procedite i pijte po pola litra dnevno. Pijuckajte polako tokom čitavog dana.

Trećeg dana se kuva nova tura i tako treba nastaviti puna četiri meseca.

(srbijadanas/pixabay)

#LEK, #LjuskeOdLuka, #Luk #PRessSerbia #PRessSrbija

Filmska ljubavna priča Milice Milše: Podelila slike sa venčanje stare 23 godine (FOTO)

Popularna glumica Milica Milša i njen suprug scenarista Žarko Jokanović važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni.






Milica i Žarko uživaju zajedno u ljubavi više od dve decenije.

Oni su pokazali da mogu da funkcionišu zajedno kako privatno, tako i poslovno, s obzirom na to da zajedno rade na seriji „Igra sudbine“.

Milicu je publika zavolela u ulozi Ade Kanački, koju tumači u ovoj popularnoj seriji, dok je Žarko zadužen za scenario.

Glumica je važila za jednu od najlepših žena na našim prostorima devedesetih godina, kada se proslavila brojnim ulogama u domaćim ostvarenjima.

Venčali su se krajem avgusta 1999. godine, a na ovaj korak odlučili su se pre nego što su se poljubili. Kada je upoznala scenaristu, Milica je znala da je on čovek za nju.

"Mesec dana, koliko smo se družili, Žarko je bio pravi vitez. Osvajao me je na pamet, šarm, duhovitost, inteligenciju. U svakom trenutku se trudio da pokaže koliko me voli i koliko mu značim. Nije prošlo mnogo vremena, a ja sam uhvatila sebe kako razmišljam o njemu", pričala je Milica o svojo ljubavi svojevremeno za medije, pa je dodala:

"Bilo mi je jasno da sam na dobrom putu da se zaljubim. Pristala sam da se udam za njega, a da se nismo ni poljubili."

Glumica i scenarista proslavili su sada godišnjicu braka. Ovim povodom, Milša je podelila fotografije sa svojim suprugom sa venčanja, stare 23 godine.

"Najpametnije što sam izgovorila u životu su dva slova. Ta dva slova su 'da' koja sam rekla tebi, Zorane, pre tačno 23 godine. Zauvek ti vičem 'Da!' Volim te", napisala je glumica na svom Instagram profilu uz fotografije na kojima je srećan i zaljubljen par.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Milica Milša (@milicamilsaisakovic)






Izvor: PressSerbia/Nova

#Glumica, #MilicaMilša #PRessSerbia #PRessSrbija

Rastužićete se kada vidite šta je Sloba Radanović zabranio svojoj trudnoj supruzi Jeleni

Trudna supruga Slobe Radanovića ne sme da govori o trudnoći






Vest da je Jelena Radanović, supruga pevača Slobe Radanovića trudna, obradovala je sve njegove fanove. Kako se pisalo, pevačeva supruga je u četvrtom mesecu trudnoće, ali poznati par još uvek ne želi da govori o tome.

Iako su svi Slobini obožavaoci jedva čekali da čuju izjave pevača i njegove izabranice o utiscima povodom trudnoće, to se nažalost nije desilo, jer, kako je Jelena rekla za Informer, zabranjeno joj je da govori za medije.

– Žao mi je, ne mogu da vam kažem ništa, Sloba mi je zabranio da bilo šta medijima govorim, tako da ne mogu ni demantovati, a ne mogu dati ni potvrdu – rekla je kratko Jelena.

Iako javno ne žele da govore o trudnoći, izvor blizak paru tvrdi da su neizmerno srećni što će postati roditelji, a naročito je srećna pevačeva majka, kojoj je jedina želja bila da se njen sin ostvari u ulozi oca.

#JelenaRadanović, #SlobaRadanović #PRessSerbia #PRessSrbija

Nadica Ademov smuvala milionera, ali pravog: Evo ko je pevačicin dečko!

Nadica Ademov već tri godine je u vezi sa milionerom koji uveliko živi sa pevačicom. Čovek se zove Damir, mladi je i uživa u ljubavi sa Nadicom. Oni se, inače, znaju godinama.






Kako prenosi Skandal, znaju se iz Nemačke, a tokom korone, kada je Damir došao u Srbiju, počeli su intenzivnije druženje da bi mu Nadica predložila i poslovnu saradnju na koju je on rado pristao i tako je sve počelo!

A kada su se poslovno zbližili, rodila se i ljubav! Nadica je baš srećna i zadovoljna u poslednje vreme i to joj, bukvalno, piše na čelu. Njihova ljubav je kliknula na poslovnim putovanjima na koja su išli u prethodne tri godine, a kako je priča postala ozbiljna, očito da više ne žele ni da se kriju.

- Kada su počeli da sarađuju, ostali Nadičini saradnici odmah su primetili da među njima postoji hemija i bili su u pravu jer su Damir i ona nekako kao jedna duša i dva tela, te zato i ne čudi što su brzo otpočeli zajednički život - objasnio je izvor blizak pevačici.

- Tome u prilog ide i činjenica da su zajedno kupili stan u naselju West 65 u Beogradu, u kuli u kojoj stanove imaju i Milica Pavlović, Milica Todorović, Novak Đoković i drugi. Njih dvoje tu žive i uživaju, a šuška se da će se možda čuti i svadbena zvona. Taj dečko Damir je rodom iz Bosne i zaista je milioner jer ima ozbiljan biznis u Nemačkoj. Što se estrade tiče, godinama ima kontakte sa mnogim poznatim ličnostima, posebno sa pevačima i pevačicama. Neke od njih su pokušavale i da ga osvoje jer je dobra prilika, ali u tome je imala uspeha samo Nadica koja ga je diskretno zavela i dokazala mu da ga iskreno voli. On ima i vanbračno dete iz veze sa jednom Nemicom s kojom se nije zakonski ženio i sa njom više ne živi, ali svakako brine o detetu i brine da mu ništa ne fali, ni materijalno, ni emotivno. Pre Nadice je imao nekoliko prolaznih veza, ali je sa njom očito pronašao sreću.

#NADICAADEMOV, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Marija Šerifović pozirala u novom dresu "Orlova": Javno podržala pred put u Katar uz ove jake reči (FOTO)

Pevačica je objavila selfi fotografiju na kojoj pozira u novom dresu






Fudbalski savez Srbije objavio je dizajn dresova u kojima će reprezentacija nastupati na Svetskom šampionatu u Kataru, a pevačica Marija Šerifović uspela je da dođe do jednog od prvih primeraka, čime se i pohvalila na društvenim mrežama.

Marija je objavila selfi fotografiju na kojoj pozira u novom dresu fudbalske reprezentacije Srbije.

- Napred "Orlovi"! Svim srcem uz reprezentaciju Srbije - napisala je Marija u opisu fotografije koju je objavila.

[caption id="attachment_302233" align="alignnone" width="460"]Marija Šerifović pozirala u novom dresu "Orlova": Javno podržala pred put u Katar uz ove jake reči Foto: Instagram[/caption]

#MarijaSerifovic, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Prvi posao bio joj je sređivanje toaleta! Cakana ogolila dušu pa priznala: Drugarica i ja smo čistile mokri čvor

Oduvek je bila radoholik i još kao mlada devojka






Svojih početaka i prvog zarađenog novca pevačica Dragica Radosavljević Cakana seća se sa velikim ponosom.

Oduvek je bila radoholik i još kao devojčurak se nije libila da zasuče rukave i sama zarađuje te je otkrla od kog posla je pala i prva zarada.

- Preko Omladinske zadruge sam prvi put radila, sećam se. Sa drugaricom sam čistila mokri čvor. Prvo su nas pitali šta bismo čistile, kao imate i mokri čvor, a mi nismo znale da je to WC. Onda smo prešle na čišćenje gelendera. Mi smo više blejale nego što smo čistile - sa osmehom se priseća Cakana.

Iako bi mnogi mladi ljudi drugačije postupili, Cakana je svoj prvi zarađen novac uložila u renoviraje porodične kuće.

- Tada smo renovirali kupatilo, napravili smo pravo kupatilo. Kasnije, kad sam već bila majka kad je bio zemljotres na Kopaoniku, renovirala sam kuću koja je bila oštećena - otkrila je pevačica u emisiji "Iz profila".

Kada je postala afirmisana pevačica i stekla popularnost, samim tim dolazio je i veliki novac koji nije žalila kada je u pitanju doba komad odeće te je otkrila vrtoglavu cifru koju je "pljusnula" na firmirane patike.

- Kupila sam nedavno Balensiaga patike u Njujorku i platila sam ih 1.100 dolara i pitala sam se šta mi je ovo trebalo. Toliko su teške, da je bilo pitanje kada ću ih obuti. Naravno završile su kod moje unuke (smeh) - piznala je Dragica.

#Cakana, #DragicaRadosavljević, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Jovana Tomić u problemu! Bivša devojka me prevarila i sad mi pravi pakao od života! Haos pred ulazak u Zadrugu

Jovana Tomić Matora proživljava pravi pakao zbog devojke Zorane Lazarević sa kojom je trabala da uđe u Zadrugu 6. Međutim, njena partnerka, je kako tvrdi, prevarila sa drugom devojkom i sada je nastao haos jer odbija da uđe u rijaliti:






- Pre pet dana mi je zazvonio telefon i rekla mi je da se pomirila sa bivšom devojkom i da ne želi više da bude sa mnom. Posle toga me je pozvala njena devojka i rekla kako su njih dve bile u tajnoj vezi dok je ona bila sa mnom i da su to krile. Iako smo nas dve uredno slavile mesečnicu, imale sekuslane odnose, bile na rođendanu zajedničke prijateljice Tamare Marić i funkcionisale kao sav normalan par, desio se haos. Upravo su mi javili da ona pravi skandal na Pinku i da je došla sa advokatom i još jednom osobom. Sad neće da uđe u rijaliti, a trebala je. Ne znam šta se dešava, ali sam u šoku - kaže Matora za Kurir.

#JovanaTomić, #Matora #PRessSerbia #PRessSrbija

Supruga Adama Adaktara razbesnela tviteraše, pa odbrusila: "Ja sam žena boga, ne fudbalera"

Supruga Adama Adaktara napravila je pravu pometnju na mrežama, a onda je usledio i njen hit komentar.






Porodica Adaktar, na čijem čelu se nalazi Adam koji sebe naziva "Bog obrva" privukli su veliku pažnju domaće javnosti nakon samo prve skandalozne epizode njihovog novog rijalitjia.

Široj javnosti su postali poznati po luksuznom načinu života, voznom praku od pola miliona evra i vili na Dedinju koju pokazuju na društvenim mrežama, kao i po Adamovom ekscentričnom ponašanju.

Iako luksuz i život na visokoj nozi ističu na svakom koraku, zapravo se o životu srpske Kardašijan porodice, kako ih mnogi nazivao, malo zna. A jedna od tajanstvenijih ličnosti je i Adamova supruga Anđela poreklom iz Rusije koja je sada razbesnela korisnike društvenih mreža zbog storija na kom dete nije vezala pojasom.

"Ovako godpođa Adaktar vozi dete u autu", napisao ne jedan tviteraš, a Andžela nije ostala nema.

"Niste na pravoj adresi, ja sam žena Boga, a ne fudbalera", napisala je ona, a onda je krenula lavina komentara:

"Pa i vi da rodite troje dece za kratko vreme geju ne biste bile tačne, šta da joj se čudimo", "Meni je dece jako žao jer će odrastati u tako nezdravom okruženju", "Kakva ober seljančura", samo su neki od komentara.

Adam i Anđela su se upoznali na studijama, a u braku su dobili troje dece, dva sina i ćerku i svima je "A" početno slovo imena.

#Adaktarovi, #AnđelaAdaktar #PRessSerbia #PRessSrbija

Iva Grgurić traži ogromne pare za ulazak u Zadrugu, a o bivšem samo oštro

Pobednica treće sezone rijalitija "Zadruga" Iva Grgurić, došla je da se dogovori oko uslova za ulazak u "Zadrugu 6".






Iva je u svojoj izjavi za medije navela kako je srećno zaljubljena, da od produkcije traži ogroman honorar, a govorila je i o svojim silikonskim grudima koje su izazvale pometnju, jer deluju kao da su spojene.

Iva se prisetila i svoje ispovesti o "zlatnom kavezu", te navela kako smatra da su se ljudi u tom trenutku poistovetili sa njom.

- Ukrali su mi telefon, sumnjam na taksistu, bila sam u policiji 2 sata. Nemam gole fotografije, ništa neće izaći. U telefonu imam samo ono što mi je potrebno za posao. Videćemo da li ulazim sa psom u "Zadrugu". Nikad nisi spreman ni za jednu sezonu rijalitija - rekla je Grgurićeva i otkrila šta misli o Maji Marinković:

- Maja je luda, ima harizmu. Ja sam Janjušu i njoj bila paravan. Raskid Stefana Karića i misice sam očekivala. Ko može da izdrži sa njim, ko malo ipak ima mozga. Ja sam zaljubljena. Za ulazak u "Zadrugu" tražim ogromnu cifru. Oprobala sam se u ulozi voditeljke, ali mislim da me Beograd neće još dugo gledati.

Iva je prokomentarisala svoje silikone:

- Pričalo se da je simastija. Ja sam svoje silikone stavila ispod mišića. Moj grudni koš je uzak i onda mi izgledaju grudi spojene.

Izvor: PressSerbia/Blic

#IvaGrgurić, #Zadruga #PRessSerbia #PRessSrbija

Pevač prokockao dva stana u Beogradu: Isplivali šok detalji

Pevač Nikola Grujić Gruja i bivši učesnik "Zadruge 5", otvoreno je govorio o svom životu, kocki zbog koje je izgubio mnogo novca, ali i odnosu sa ljubavnicom Milanom Mimom Šarac koja ga je koštala braka.






- Žao mi je što sam tako skrenuo pažnju na sebe jer smatram da posedujem i ostale kvalitete. Veza sa Mimom se desila i po tome sam ostao upamćen - započeo je, pa nastavio:

- Ranije sam se kockao, ali sam taj porok uspeo da prevaziđem. Sada volim malo da popijem i ako žene spadaju u porok, onda su mi porok i žene. Počeo sam da se kockam kao klinac, sa nepunih 18 godina sam išao u kockarnice i gubio dosta novca. Na kocki sam prokockao dva stana u Beogradu.

Otkrio je i odakle mu toliko novca.

- Počeo sam rano da zarađujem. Već sa 18 sam počeo da radim, ali najveći problem sam napravio kada sam dva meseca radio u kladionici. Jer kada uđeš u kocku, tu nema kraja. Ali moram da priznam da sam najviše prokockao novca koji sam zaradio od pevanja. Bio sam i privođen zbog nekih tuča, rekao je za Alo.

- Ne mogu da kažem da sam uzimao od zelenaša, ali od prijatelja jesam. Moj problem je bio taj što sam se osilio kada sam počeo da zarađujem malo veći novac. Mislio sam da nije problem kada u momentu izgubim 2.000 evra jer ću to moći da nadoknadim na sledećoj svirci. Međutim, kada je počela korona, postao sam svestan situacije u kojoj sam jer nije bilo tezgi, a ja sam olako trošio zarađeno.

#Gruja, #NikolaGrujić #PRessSerbia #PRessSrbija

Uz pomoć drvenog češlja do zdrave kose!

Priroda nam je podarila mnoge dragocenosti koje naš život čine ugodnijim i boljim. Jedna od dragocenosti koju nam majka priroda daje je drvo. Drvo koristimo za mnoge stvari, a jedna od manje poznatih je češalj napravljen od drveta. Tako, uz pomoć prirodnog drvenog češlja možete lako doći do zdrave kose!






 

Drveni češalj nije tako popularan, ali verovali ili ne, mnogo je bolji od plastičnih češljeva. Drveni češalj je prirodan i mnogo je zdraviji za kosu.

Koža glave je zdravija

Zdrava koža glave je dom zdravoj kosi, a drveni češalj je odličan za našu kožu glave. Drveni zubci češlja mogu bolje da pritisnu kožu glave i tako da aktiviraju akupunkturne tačke, a pored toga odlično i masiraju kožu glave. Sve ovo dovodi do povećanja cirkulacije krvi što znači da se isporučuje više hranljivih sastojaka što čini kosu zdravom, dugom i lepom.

Smanjuje lomljenje kose

Korišćenjem drvenog češlja pomažete jednakoj raspodeli prirodnih ulja prisutnih na koži glave. Plastični češalj možda neće moći da rasporedi ulja zbog svojih tankih zubaca. Takođe, korišćenjem drvenog češlja smanjujete šanse za lomljenjem kose u velikoj meri i samim tim će vaša kosa biti zdravija i sjajnija.

Podstiče rast kose

Ako želite da imate dugu i lepu kosu, onda je drveni češalj pravi izbor. Drveni češalj ima mogućnost da masira kožu glave što omogućava bolju cirkulaciju krvi. Povećanjem cirkulacije krvi, vaša kosa dobija više hranljivih materija što čini da kosa brže raste.

Sprečava gubitak kose

Gubitak kose je veliki problem kod mnogih ljudi, a drveni češalj je veoma koristan kod gubitka kose. Drveni češalj bolje klizi niz dlaku i samim tim manje su šanse za lomljenjem i gubitkom kose.

(inzena/pixabay)

#DrveniČešalj, #Kosa, #ZDRAVAKOSA #PRessSerbia #PRessSrbija

JOVANA JEREMIĆ ZADOVOLJNA ISHODOM SUĐENJA!Potkačila i Maju Marinković!

Voditeljka Jovana Jeremić saslušana je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu, povodom pretnji koje su stizale na njen telefon dok je bila sa ćerkom na odmoru u Crnoj Gori.






Policija je nakon njene krivične prijave saslušala S. M. iz Apatina,zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, a tom prilikom on je priznao delo.


#IshodSuđenja, #JovanaJeremić, #PRETNJE, #Suđenje #PRessSerbia #PRessSrbija