Đuveč na malo drugačiji način koji će obožavati cela porodica.
4 plava patlidžana,
500 g krompira,
500 g pečuraka,
3 jaja,
200 g kisele pavlake,
1 glavica crnog luka,
1 dl ulja,
20 g prezli,
1 dl soka od paradajza,
30 g parmezana,
sok od 1/2 limuna,
so,
biber.
Priprema:
Plave patlidžane operite i isecite na kockice, pa obarite u vodi i soku od limuna i dobro procedite. Krompir oljuštite i isecite na kockice, obarite i procedite.
Propržite na ulju sitno seckani crni luk, dodajte jaja, isečene pečurke, biber, so i kiselu pavlaku. Sve dobro izmešajte.
Vatrostalni sud podmažite uljem i pospite prezlama. Ređajte plave patlidžane, krompir, smesu od pečuraka. Ponovite postupak.
Prelijte posoljenim i pošećerenim sokom od paradajza i pospite parmezanom. Pecite u rerni 45 minuta i poslužite toplo.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#ĐuvečSaPečurkamaIPatlidžanom,#PredlogZaRučak,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар