субота, 18. јун 2022.

RECEPT DANA: Prženi mladi kupus sa mesom

Miris i ukus koji se pamte...






Sastojci:

500 g svinjskog mesa,

so,

biber,

voda po potrebi,

1 kašika masti,

1 srednja glavica kupusa,

1 paradajz,

2 lista lovora,

1 kašika suvog biljnog začina,

2 kašike slatke mlevene paprike,

4 čena belog luka,

peršun.

Priprema:

Svinjsko meso isecite na kocke i izdinstajte. Kad ispari voda, meso kratko upržite i izvadite na tanjiru.

Mladi kupus očistite, operite i isecite na krupnije komade. U šerpi gde se dinstalo meso dodajte red seckanog kupusa. Pospite malo suvog biljnog začina. Dodajte komadiće paradajza i list lovora.

Preko dodajte još jedan red kupusa i poređajte parčiće mesa, pa preko mesa dodajte još jedan red kupusa i paradajza. Dodajte ostatak suvog začina, bibera i lovorov list. Nalite malo vode i stavite da se kupus dinsta na srednjoj temperaturi oko 30-40 minuta.

Kad voda u kupusu bude pri kraju dodajte mlevenu papriku, seckani beli luk i seckani peršun. Nastavite sa dinstanjem dok sva voda ne ispari i upržite kupus.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#PrženiMladiKupusSaMesom,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар