Toliko je jednostavna za spremanje, nemojte se dvoumiti.
3 kašike ulja
2 kašike brašna
3 češnja belog luka
500 ml pasiranog kuvanog paradajza
500 ml vode
1 kašika šećera
1 kašičica suvog biljnog začina
peršun
biber
testenina
Priprema:
U šerpici na zagrejanom ulju propržiti oko minut sitno iseckan beli luk. Odmah dodati brašno i promešati.
Šerpicu skloniti sa vatre i postepeno dodavati paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodadati vodu i vratiti da se kuva.
Odmah dodati testeninu (po izboru). Zatim dodati šećer, zainom, peršun (suvi ili sveži) i na kraju pobiberiti.
U slučaju da je čorba ređa, u malo vode rastvoriti kašičicu gustina i dodati čorbi koja ključa.
Foto: Pixabay
Izvor:PRessSerbia/ DIREKTNO
#BrzaParadajzČorba,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар