понедељак, 20. јун 2022.

RECEPT DANA: Brza paradajz čorba

Toliko je jednostavna za spremanje, nemojte se dvoumiti.






3 kašike ulja
2 kašike brašna
3 češnja belog luka
500 ml pasiranog kuvanog paradajza
500 ml vode
1 kašika šećera
1 kašičica suvog biljnog začina
peršun
biber
testenina

Priprema:

U šerpici na zagrejanom ulju propržiti oko minut sitno iseckan beli luk. Odmah dodati brašno i promešati.

Šerpicu skloniti sa vatre i postepeno dodavati paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodadati vodu i vratiti da se kuva.

Odmah dodati testeninu (po izboru). Zatim dodati šećer, zainom, peršun (suvi ili sveži) i na kraju pobiberiti.

U slučaju da je čorba ređa, u malo vode rastvoriti kašičicu gustina i dodati čorbi koja ključa.

Foto: Pixabay

Izvor:PRessSerbia/ DIREKTNO

#BrzaParadajzČorba,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар