четвртак, 9. јун 2022.

PIKSI: Ne zanima me na koga Šveđani računaju

Selektor Srbije uveren da će meč biti izuzetno težak bez obzira na sastav domaćina






Srbija večeras (20,45) igra u Stokholmu sa Švedskom, koja se suočava sa određenim kadrovskim problemima. Međutim nedostatak Miloševića, Kuluševskog, Krafta, Lindelefa, rovitost Isaha i umor Forsberga nisu izazvali ozbiljniji komentar našeg selektora Dragana Stojkovića.

Ne zanima me previše na koje igrače Šveđani ne mogu da računaju. Gledam isključivo svoj tim i fokusiram se na ono što mi možemo da uradimo. Naravno da imamo informacije i upoznati smo sa detaljima o stilu igre domaćeg tima, ali nas ništa od toga previše ne opterećuje. Ko može da igra igraće, ko ne može neće i idemo dalje. Strahovit napor za igrače je ovaj ubitačan ritam od četiri utakmice u deset dana. Nije lako osvežiti reprezentativce. Rotacije u timu nisu nikakvi eksperimenti, već odluke koje imaju logiku. Ujedno je to prilika za igrače sa manjom minutažom, oni moraju da znaju da su deo tima i uvek budu spremni za igru. S druge strane, dajemo prostor nekim igračima da se odmore i napune baterije za predstojeće izazove – rekao je Stojković.

Uveren je selektor da večerašnja utakmica neće biti laka za našu reprezentaciju, ponovio je da neće odstupiti od stila igre.

Biće veoma teško koji god da nam se sastav protivnika suprotstavi. Znamo šta Švedska hoće, ali i Srbija. Igraćemo otvoreno, kao i uvek, ljudi koji dođu uživaće u našoj igri.

Naš selektor smatra da je junski termin i takmičenje u Ligi nacija idealno da proba veliki broj igrača.

- Ne pravimo eksperimente već donosimo odluke koje imaju logiku. Oni koji su imali manju minutažu ranije dobijaju prostor od 45 minuta i pokažu da su  deo tima, uvek spremni da igraju. Na taj način dajemo i mogućnost nekolicini startera da se odmore i napune baterije. U nedelju imamo još jednu utakmicu. Sa naše tačke gledišta, satisfakcija je kad zadovolje novi igrači. Najvažnije za sve nas je da mogu da igraju lepo, učestvuju u pobedi i osete kako je biti na terenu - zaključio je Stojković.

Izvor: PRessSerbia/Sportski žurnal

#DraganStojkovićPiksi,#Piksi,#SrbijaŠvedska #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар