петак, 23. јул 2021.

RECEPT DANA: Punjene tikvice

Mnogima omiljeno povrće na potpuno nov način - punjeno mesom, povrćem i sirom!






Sastojci:

4 tikvice,

300 g mlevenog junećeg mesa,

2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka,

1/2 kašičice ljute začinske paprike,

200 ml supe od povrća,

200 g mladog kukuruza,

1 zelena paprika,

100 g pirinča dugog zrna,

čeri paradajz,

100 g pavlake,

100 g sira,

ulje,

so,

biber.


Priprema: Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ostavite na stranu. Tikvice prepolovite uzduž, pa kašičicom izvadite sredinu. Crni luk iseckajte i propržite dok ne omekša, dodajte usitnjenu sredinu tikvice i izgnječen beli luk. Začinite i ubacite mleveno meso. Kad meso promeni boju, dodajte supu od povrća, mladi kukuruz, pavlaku, pirinač, iseckanu papriku i iseckan sir. Po potrebi dodajte još začina, te sve izmešajte i time napunite tikvice. Odozgo složite polovine čeri paradajza, pa stavite u pleh, prekrijte alufolijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.


Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO


#PredlogZaRučak #PunjeneTikvice #RECEPTDANA #Tikvice #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар