Mnogima omiljeno povrće na potpuno nov način - punjeno mesom, povrćem i sirom!
Sastojci:
4 tikvice,
300 g mlevenog junećeg mesa,
2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka,
1/2 kašičice ljute začinske paprike,
200 ml supe od povrća,
200 g mladog kukuruza,
1 zelena paprika,
100 g pirinča dugog zrna,
čeri paradajz,
100 g pavlake,
100 g sira,
ulje,
so,
biber.
Priprema: Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ostavite na stranu. Tikvice prepolovite uzduž, pa kašičicom izvadite sredinu. Crni luk iseckajte i propržite dok ne omekša, dodajte usitnjenu sredinu tikvice i izgnječen beli luk. Začinite i ubacite mleveno meso. Kad meso promeni boju, dodajte supu od povrća, mladi kukuruz, pavlaku, pirinač, iseckanu papriku i iseckan sir. Po potrebi dodajte još začina, te sve izmešajte i time napunite tikvice. Odozgo složite polovine čeri paradajza, pa stavite u pleh, prekrijte alufolijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaRučak #PunjeneTikvice #RECEPTDANA #Tikvice #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар