субота, 3. јул 2021.

RECEPT DANA: Pohovane šnicle

Leti niko ne voli da provodi previše vremena pored šporeta i zato su ove brze i ukusne šnicle pravi izbor za ručak tokom toplih letnjih dana.






Potrebno je:

5-6 svinjskih šnicli,

200 g prezli,

150 g kačkavalja,

200 g brašna,

2 jaja,

ulje,

so,

mleveni crni biber,

2 kašike mešavine začina.

Priprema:

Šnicle izlupajte, posolite, pobiberite i začinite mešavinom začina. U dublji tanjir polupajte jaja i izmutite žicom za mućenje. U tanjir sa prezlom krupno narendajte trapist i promešajte. Šnicle pobrašnite sa obe strane, uvaljajte ih u izmućena jaja, pa u mešavinu prezli i kačkavalja. Ispržite meso na zagrejanom ulju, pa ga stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Služite uz prilog po želji.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#PohovaneŠnicle #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #Šnicle #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар