Leti niko ne voli da provodi previše vremena pored šporeta i zato su ove brze i ukusne šnicle pravi izbor za ručak tokom toplih letnjih dana.
Potrebno je:
5-6 svinjskih šnicli,
200 g prezli,
150 g kačkavalja,
200 g brašna,
2 jaja,
ulje,
so,
mleveni crni biber,
2 kašike mešavine začina.
Priprema:
Šnicle izlupajte, posolite, pobiberite i začinite mešavinom začina. U dublji tanjir polupajte jaja i izmutite žicom za mućenje. U tanjir sa prezlom krupno narendajte trapist i promešajte. Šnicle pobrašnite sa obe strane, uvaljajte ih u izmućena jaja, pa u mešavinu prezli i kačkavalja. Ispržite meso na zagrejanom ulju, pa ga stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Služite uz prilog po želji.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PohovaneŠnicle #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #Šnicle #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар