Iskoristite sezonu ovog povrća i napravite ukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
1 kg paradajza,
500 g mlevenog mesa,
1 glavica crvenog luka,
2 čena belog luka,
1 kisela pavlaka,
malo mleka,
1 jaje,
so,
biber,
suvi biljni začin.
Priprema: Na ulju propžite sitno seckani crveni i beli luk. Dodajte mleveno meso i malo ga propržite. Sve posolite i pobiberite. Paradajz isecite na kolutove. Manju tepsiju nauljite, na dno ređajte paradajz, pa preko njega mleveno meso i tako naizmenično dok se masa ne utroši. Završite sa paradajzom. Posebno umutite jaje, malo soli, mleko i kiselu pavlaku i time prelite musaku. Stavite da se peče na tempeaturi od 180 stepeni oko 40 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Musaka #MusakaOdParadajza #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар