Brz i lagan ručak za vrele dane.
Sastojci:
– 2 konzerve tunjevine
– 1 veći krastavac
– 3 kašike seckane mirođije
– 500 ml kisele pavlake sa manjim procentom masti
– 1 štapić celera
– 1 avokado, po želji
– 3 struka mladog luka
– so, biber
– listovi zelene salate
Priprema:
Tunjevinu ocediti, pa staviti u veću posudu.
Svo povrće očistiti,oprati i iseckati na sitnije kockice, mirođiju sitno iseckati i staviti u posudu.
Ako koristite avokado iseći ga na kockice i preliti sa limunovim sokom.
Mladi luk iseckati sitno.
Dodati so i biber po ukusu i na kraju dodati kiselu pavlaku, sve pažljivo promešati.
Na tanjir staviti listove zelene salate sipati salatu od tune i poslužiti sa prepečinim hlebom.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#LetnjaTunaSalata #ObrokSalata #RECEPTDANA #SALATA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар