четвртак, 22. јул 2021.

RECEPT DANA: Junetina sa paradajzom i rukolom

Zalogaji kojima ćete se stalno vraćati.






Sastojci:

500 g junetine,

300 g rukole,

300 g paradajza,

1 glavica crnog luka,

1 dl crnog vina,

biber,

so,

ulje,

1 dl soka od narandže,

1 ljuta papričica,

1 lovorov list.


Priprema: Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite sa dinstanjem dok meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo. Pomešajte sok od narandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelite opranu i očišćenu rukolu. U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajiz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.


Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO


#Junetina #JunetinaSaParadajzomIRukolom #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар