недеља, 28. фебруар 2021.

RECEPT DANA: Kriške kupusa sa sosom zapečene u rerni (VIDEO)

Zanimljiv i lagan ručak za celu porodicu. Ovako pripremljen kupus ako želite možete da služite i sa pečenim mesom.






Sastojci:

1 glavica kupusa

100 g jogurta

5 g belog luka u prahu

50 ml soja sosa

30 ml maslinovog ulja

so, biber, začinska slatka paprika

[embed]https://youtu.be/LJ0Adx-qn1I[/embed]

Priprema:

Kupus isecite na deblje kolutove i poređajte u pleh obložen pek papirom. U jogurt dodajte maslinovo ulje, soja sos, beli luk, začinsku papriku, pa posolite i pobiberite. Dobro sjedinite i prelijte preko kupusa. Pecite na 180°C nekih 35 minuta.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#KriškeKupusa #Kupus #RecpetDana #Rucak #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 1.mart 2021.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  1.mart 2021.godine






Dnevni horoskop:

OVAN

Očekuje vas uspeh prilikom saradnje sa inostranim saradnicima, kao i prilikom rešavanja pravnih pitanja. Postoji osoba koja vam se dopada, ali kojoj još uvek ne otkrivate svoja osećanja. Obratite pažnju na disajne organe.

BIK

Između logičnog razmišljanja i intuicije mnogo je bolje da se oslonite na intuiciju prilikom donošenja poslovnih odluka. Zainteresovani ste za osobu sa kojom možete biti isključivo u tajnoj vezi. Posetite ginekologa.

BLIZANCI

Imate naglašenu želju da se u poslovnom smislu dokažete. Svu svoju energiju usmeravate u oblast posla. Voljena osoba je ljubomorna jer imate komunikaciju i sa drugim osobama. Zdravlje je stabilno.

RAK

Bavite se realizacijom poslovnog plana na kome ste dugo radili. S obzirom da ste bili jako detaljni sve se odvija bez problema. Očekuje vas zanimljivo poznanstvo preko posla sa odgovornom osobom. Zdravlje je solidno.

LAV

Na poslu iskrsavaju neplanirane teškoće. Zbog toga ste primorani da izvršite reorganizaciju planova. Dopada vam se osoba sa kojom imate tajnu komunikaciju. Za sada niko ne spominje otvoreno vezu. Mogući su bolovi u leđima.

DEVICA

Niste sigurni da su određene poslovne ideje potpuno adekvatne tako da ih modifikujete. Zaljubljeni ste, ali nesigurni. Pitate se da li ste dovoljno dobri za voljenu osobu. Pritisak je nestabilan i ne osećate se najbolje zbog toga.

VAGA

Finansijska situacija je stabilna. Realizujete poslovne obaveze krajnje odgovorno i na vreme. Na poslu postoji kolega koji vam se dopada. Čekate da on preduzme prvi korak i pokaže inicijativu u smeru veze. Osećate se dobro.

ŠKORPIJA

Jako vam je stalo da se dokažete u poslovnom smislu. Prilično ste ambiciozni, energični, znate šta želite da postignete. Imate tajnu simpatiju, ali ne radite ništa po pitanju zbližavanja. Pripazite na bubrege.

STRELAC

Napeti ste. Bez realne potrebe zadali ste sebi zadatak da odradite što više obaveza u što kraćem roku. Dopada vam se osoba koja već ima partnera. Čekate da promeni status pa da krenete u akciju. Mogući su problemi sa disajnim organima.

JARAC

Zabrinuti ste zbog posla jer ne napreduje onim tempom kojim ste očekivali. Bračna partnerka pokušava da izazove vašu ljubomoru, ali vi ne padate na provokaciju. Mogući su problemi sa kostima: bol ili prelom.

VODOLIJA

Fokusirani ste na poslovne sastanke. Otvorenog ste uma, skloni kompomisima tako da uspostavljate poslovne dogovore. Zadovoljni ste odnosom sa bračnim partnerom. Očekuju vas problemi vezani za lošu cirkulaciju.

RIBE

U fazi ste kreativnosti. Ukoliko se bavite nekim umetničkim poslom ovo je vaše vreme stvaranja. Očekuje vas novo poznanstvo sa zrelom i obrazovanom osobom. Dopada vam se i započinjete flert. Osećate se dobro.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 1.mart

Vremenska prognoza za 1.mart:Najniža temperatura od -2 do 5 stepeni, a najviša od 9 do 13 stepeni. 






Pretežno sunčano. Pre podne u Banatu i na istoku zemlje, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje ali će se zadržati suvo vreme.

Vetar slab i umeren severoistočni.

Najniža temperatura od -2 do 5 stepeni, a najviša od 9 do 13 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO #Danas #INFORMER #Kurir #Naslovne #Politika #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

U potrazi za „digitalnim nomadima“ – Ovih 6 gradova će vam platiti da se preselite kod njih

Da li osećate da vam je potrebna promena okruženja ili želite da se preselite u neki grad sa nižim troškovima života?








 

Ako ste jedan od takvih, ova vest će vam se sigurno svideti!

Naime, sve više gradova u Americi će vam zapravo platiti da se preselite kod njih. Neki od programa koji ovi gradovi nude, uključuju kupovinu kuće ili posedovanje vozačke dozvole, dok kod drugih ne postoje nikakvi preduslovi.

Mnogi građani Amerike koji žive u velikim gradovima, tokom pandemije korona virusa shvatili su da je nepotrebno da plaćaju iznajmljivanje skupih stanova u centru, jer ionako rade od kuće.

Većina programa za preseljenje koje neki gradovi nude fokusiraju se upravo na zaposlene koji su napustili svoje zvanične kancelarije i instalirali ih u svojim domovima, znajući da ovakva situacija može postati "novo normalno".

1. Tulsa, Oklahoma

Kako bi privukao talentovane i vredne ljude, grad Tulsa nudi 10.000 dolara kao podstrek za preseljenje. Uslov je da u gradu ostanete čitavu godinu uz nadu da će vam se svideti i da ćete svoj boravak i produžiti.

Idealan kandidat je tzv. "digitalni nomad", koji je fleksibilan što se tiče lokacije sa koje obavlja posao i koji je u potrazi za mestom koje će zvati svojim domom.

2. Ozarks, Arkansas

Jedan od gradova sa najnižim troškovima života nudi puno mogućnosti za one koji vole aktivan životni stil, umetnost, kulturne sadržaje i domaću kuhinju.

Kako bi privukla ljude da postanu njihovi sugrađani, uparava grada nudi zaposlenim osobama koje lako rade sa različitih lokacija 10.000 dolara, uz besplatni bicikl koji će im omogućiti da istraže grad na točkovima, čime ističu odličnu infrakstrukruru koja je prilagođena biciklistima.

3. Savana, Džordžija

Predivno mesto koje je takođe u potrazi za radnicima iz oblasti digitalnih tehnologija.

Potrebno je da imate minimum 3 godine radnog iskustva u relavantnoj oblasti i kupite ili zakupite kuću na barem godinu dana. Troškovi preseljenja su pokriveni u iznosu od 2.000 dolara i biće isplaćeni u roku od 30 dana nakon selidbe.

4. Topeka, Kanzas

Ovaj grad pokriće vaše troškove selidbe u iznosu do 10.000 dolara za one koji iznajmljuju kuću i do 15.000 za one koji planiraju da je kupe.

Kod ovog programa politika je takva da se novac isplaćuje nakon godinu dana života u zemlji, a jedan deo novca obezbeđuje se prilikom preseljenja.

5. Hamilton, Ohajo

"Program za talente" iz Hamiltona nudi "obrnutu stipendiju" studentima završnih godina. Stipendija će pomoći studentima da vrate svoje studentske kredite u iznosu od 300 do 10.000 dolara mesečno.

Sve što treba da urade jeste da prilože dokaz o zaposlenju i izvode iz banke koji svedoče o njihovoj nameri da se presele.

6. Njuton, Ajova

Ovaj grad nudi malo drugačije stimulacije za preselenje. Kako je grad u potrazi za načinom da poboljša kvalitet dostupnih nekretnina, tako on poziva sve koji žele da ulože novac u kupovinu nekretnina da se prijave za ovaj program.

Svima koji ispunjavaju uslove obezbeđuju se novčane, keš stimulacije u iznosu od 10.000 dolara za posede vredne 180.000 dolara ili više, odnosno 5.000 dolara za nekretnine u vrednosti manje od 180.000 dolara.

Da li vam se sviđa ova ideja? Da li biste se ukrcali na prvi avion i iskoristili neku od ovih super šansi da započnete novi život?

(goodnewsnetwork.org/pixabay)

 



#DigitalniNomadi #Poticaj #Selidba #PRessSerbia #PRessSrbija

Ishranom protiv upale pluća: Važni saveti za sve one koji imaju zapaljenje!

Sezona je virusa, upala, infekcija, a vi ne znate kako da se zaštitite i da se na najbrži način od njih oporavite? Saznajte kako da prepoznate upalu pluća i kako da se na najbrži način nje rešite.






 

Upalu pluća možete da prepoznate po ovim simptomima:

- Visoka temperatura koju lekovi slabo ili nikako ne obaraju.

- Disanje je plitko, čovek oseća nedostatak vazduha, ne može duboko da udahne.

- Puls se ubrzava, krvni pritisak pada.

- Pojavljuje se pritiskajući bol u grudima.

- Slabost i pospanost, letargičnost.

- Dubok kašalj, zeleni ispljuvak.

Najčešće se upala pluća javlja nekoliko dana nakon gripa ili virusa, kada slabost i kašalj rastu. Ponekad se dešava da dođe do upale pluća i bez visoke temperature. To znači da se imuni sistem ne bori protiv infekcije. Ova upala pluća je najopasnija, jer pacijent umor pripisuje stresu, prekomernom radu i problemima na poslu. Upalu odaje samo bolan kašalj, koji osoba pokušava da priguši čajevima i narodnim lekovima.

Kada već znate da je u pitanju upala pluća, evo kako da se hranite da biste povratili snagu i oporavili se brzo i efikasno:

- Jedite 5 do 6 obroka dnevno - male porcije. Ne jedite na silu, već se trudite da uživate u hrani.

- Smanjite količinu soli da ne bi došlo do oticanja, već da se tečnost iz pluća lakše ukloni.

- Povrće i meso kuvajte na pari ili u sopstvenom soku. Veoma je važno sačuvati hranljive sastojke i vlakna.

- Jedite lagane supe i čorbe pune svežeg povrća, pravite smutije od voća sa dodatkom oraha.

- Jedite nemasno meso i ribu.

- Pijte jogurt ili kefir koji će izbrisati negativno delovanje antibiotika.

- Nemojte da pijete alkohol ili energetska pića. Nikako nemojte da jedete slatkiše, dimljeno meso, pite i testa.

- Pijte puno čiste vode sobne temperature.

- Pijte čajeve od kamilice, lipe, lišća maline...

- Da biste sprečili zatvor izazvan antibioticima, pravite sebi kompot od šljiva.

- Odmarajte što više...

Nadamo se da ćete ozdraviti i da su vam ovi saveti bili od koristi.

(yumama/stil.kurir/pixabay)

#LečiteUpaluPluća #Pluća #Upala #PRessSerbia #PRessSrbija

Zašto popularne dijete ne daju rezultate?

Mnoge danas popularne dijete su u suštini kopije nekih starih dijeta, a razlog zašto ne deluju je jednostavan.






 

„Moderna dijeta je plan koji se prodaje kao najbolji i najbrži pristup mršavljenju“, piše klinika Klivlend.

Mnoge današnje popularne dijete odgovaraju ovom mišljenju, iako šalju mešovite poruke. S jedne strane, obećavaju čudotvorna rešenja za brzo mršavljenje, a s druge strane, tvrde da je njihov pristup mršavljenju celovit i održiv.

Ali, bez obzira na to sve imaju jednu stvar zajedničku, a to je da mogu da dovedu do brzog gubitka kilograma, ali u većini slučajeva su neuspešne jer su neodržive.

Stručnjaci su objasnili zašto popularne dijete teško uspevaju

Nijedna trenutno moderna dijeta nije nova, ni posebna

Svako ko prati dijete je već primetio da nijedan novi režim u ishrani u stvari nije nov, već da su u pitanju reciklirane stare dijete u novom pakovanju.

Na primer, neke popularne dijete, poput F-Faktor dijete, koja je izazvala dosta kontroverzi 2020. godine, fokusirana je na povećanje količine vlakana u ishrani.

Na njihovim stranicama piše da je to ‘jedini program za mršavljenje i optimalno zdravlje koji su stvorili dijetetičari i koji se zasniva na ishrani bogatoj vlaknima’.

Uopšteno, to je dobar savet, ali mnoge ugledne zdravstvene organizacije poput Američkog udruženja za dijabetes, Američkog udruženja za srce, Medicinskog instituta i Akademije za ishranu i dijetetiku, takođe preporučuju ishranu bogatu vlaknima sa planovima ishhrane i nizom saveta.

Restriktivne dijete imaju brze, ali neodržive, rezultate

Istraživanja pokazuju da ljudi na keto dijeti često izgube do 10 kilograma u prve dve nedelje. Ali dugoročno sprovođenje ovakve dijete je izuzetno teško, a gubitak kilograma, koji je u početku veliki, ubrzo počinje da se smanjuje.

Dijeta uvek započinje uzbudljivo jer ljudi misle da je to rešenje za njihove probleme. Ali to uzbuđenje veoma brzo nestane kad shvate što sve ne smeju da jedu.

Zbog toga se većina ljudi ubrzo vraća starim prehrambenim navikama, a svi kilogrami koje su skinuli se polako vraćaju.

Nijedna hranljiva supstanca nije „bolja“ od drugih hranljivih supstanci

Govoreći o hranljivim sastojcima, još jedna stvar je zajednička mnogim modernim dijetama, a to je da one slave neku vrstu hrane i umanjuju vrednost svih drugih tipova hrane.

Zapravo se većina dijeta fokusira na negativno ili pozitivno, na nekoliko odabranih hranljivih sastojaka. Ali dijetetičari upozoravaju da to nije pravi način razmišljanja.

„Našem tela treba raznolika hrana jer svaka namirnica ima različite makronutrijente – ugljene hidrate, masti i proteine, kao i vitamine i minerale, a ta raznolikost je ono što nas održava zdravima.

Ugljeni hidrati se razgrađuju u glukozu, primarni izvor energije našeg tela, a često dolaze sa vlaknima koja održavaju naš probavni sistem ispravnim radom. I proteini su nam potrebni ​​za mišiće i masnoće za zaštitu organa i apsorpciju hranjivih supstanci“, kaže Šana Minej Spens, dijetetičarka iz Njujorka, za Health, prenosi N1.

Većina današnjih modernih dijeta koristi nisko-ugljenohidratni i visokoproteinski pristup. Ali zapravo, dokazano je da dijete sa niskim udelom ugljenih hidrata i sa visokim udelom proteina nisu efikasnije za mršavljenje od dijeta sa niskim udelom masti.

Pregled postojećih dokaza objavljenih u časopisu Healthcare iz 2018. otkrio je da dugoročno ograničavanje određenih makronutrijenata nije efikasnije za mršavljenje od pukog unosa manje kalorija.

(citymagazine.rs/pixabay)

#LošiRezultati #PopularneDijete #PRessSerbia #PRessSrbija

Isplivao dokument o razvodu Kim Kardašijan i Kanje Vesta

Otkriveni su novi detalji oko razvoda Kim Kardašijan i Kanja Vesta.






Prema sudskim dokumentima, rijaliti zvezda i preduzetnica kao razlog razvoda navela je "nepomirljive razlike", prenosi "Fox".

Kim je takođe tražila da se ukine traženje supružničke alimentacije, bilo s njene strane ili strane slavnog repera.

U dokumentima datum njihovog razdvajanja nije naveden, a potvrđeno je i kako su imali predbračni ugovor koji bi trebalo da im pomogne da izbegnu natezanje oko bogatstva i da zadrže svako svoje.

Zahtev je upućen 22. februara, a Kardašijanku predstavlja advokatica Laura Vaser, poznata po tome što je branila brojne zvezde.

Prošle nedelje otkriveno je i da 40-godišnjakinja želi zajedničko starateljstvo nad četvoro dece para.

#KanjeVest #KimKardasijan #RAZVOD #PRessSerbia #PRessSrbija

ONA JE LEPŠA OD TEBE I BOLJA JE RIBA: Ana Nikolić pokazala SESTRU za koju malo ko zna, a neverovatno LIČE! Komentari samo pršte!

Pevačica Ana Nikolić ima rođenog brata Marka, koji joj je velika podrška u karijeri i koji je bio zaposlen kod njenog bivšeg supruga Stefana Đurića Raste, a sada je pokazala i kako joj izgleda sestra Jovana.






Naime, Ana je podelila fotografiju na kojoj je uporedila nju i Jovanu, te je istakla koliko zapravo njih dve liče.

Na slici su njih dve u sličnim odevnim kombinacijama, a mnogi su komentarisali kako zaista mnogo liče.

"Pronađi razliku. Moja sestra bliznakinja", napisala je Ana.

"Razlika je u promilima", "Nema razlike, lepa je i leva i desna", "Sestra ti je lepša", "Ana ima lepši nos, ali je Jovana bolja riba", glasili su neki od komentara.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Ana Nikolić (@ananikolicofficial)






#AnaNikolic #Pevacica #Sestra #PRessSerbia #PRessSrbija

Dejan Pantelić: Dok je živ čovek mora da se bori

Kada vas publika, TV gledaoci, decenijama zovu po nadimku, kao što je to slučaj sa Dekijem Pantelićem, to je retko, značajno, dirljivo i veliki kompliment.






Dejan Pantelić je pre skoro tri decenije ušao u svaki dom radeći na najznačajnijim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, i još je rado viđen i kao gost, kao voditelj i novinar emisije "150 minuta" Prve TV.

Radio je kao uspešan voditelj u emisijama zabavnog karaktera u ne mnogo zabavna vremena. Donosio ležernost, radost i osmeh radeći projekte "Mega Deki", "Kešolovac" (TV Pink), "Budilnik", talent šou "Idol" (BK TV). Zatim, na poziv Aleksandra Tijanića, prelazi na RTS, gde je celu deceniju radio najrazličitije zabavne formate i kvizove.

Gostujući je professor na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima. Takođe, pokretač je i učesnik brojnih humanitarnih akcija, a sa suprugom svoja iskustva o brizi o deci koja žive sa dijabetesom već nekoliko godina prenosi roditeljima i deci koja dele isti problem.

* Da li se sećate svojih profesionalnih početaka, kako vas je otkrio Željko Mitrović. Vi ste tada radili kao DJ, i radio-voditelj, a on je u međuvremenu postao medijski mogul?

- Da, tada sam radio kao DJ po diskotekama, u tom momentu u diskoteci "Triton", a tek je otvorio Radio Pink. Ja sam bio malo nespecifičan DJ, nisam samo puštao muziku, već sam imao i neki svoj mali šou gde sam pričao, šalio se sa publikom i njemu se dopala moja boja glasa (bila je bolja nego ova sada). Našli smo se posle nekoliko dana i on mi je predložio da počnem da radim na radiju, a nešto kasnije došla je i televizija. Bilo je zanimljivo, u jednoj od kancelarija Pinka nalazile su se dve poluprofesionalne kamerice, i neki SVHS snimači. Željko me pozvao i rekao: "Ej, otvaram televiziju, pripremaj emisiju". Totalno je nepredvidiv, i verovao je i tada u sve ono što je TV Pink danas. On jeste veliki televizijski mogul, i u odličnim smo odnosima. Mislim da sam jedan od retkih kome vrata televizije Pink nikada nisu zatvorena.

* Kao da su u vama prepoznavali nešto posebno samo oni najznačajniji u medijskom svetu. Na poziv legendarnog Aleksandra Tijanića prelazite na RTS, gde ste ostali čitavu deceniju. Kako vam se činio Tijanić? Skoro svaki novinar se seća svog prvog susreta sa njim, jer je bio vrlo netipičan urednik. Vežu li vas lepe uspomene za rad na nacionalnom servisu?

- I sada prepričavam svojim kolegama i koleginicama taj telefonski poziv, šta je značilo kada vas zove Aleksandar Tijanić, to nije mala stvar, znate. Ta televizija njegovim dolaskom počela je da bude i te kako gledana. Samo se setite novogodišnjeg programa. Do tada je TV Pink bila dominantna. NJegovim dolaskom RTS je vrlo brzo to promenila u svoju korist. Pokazao je da ima kapacitete i može da napravi kvalitetan šou program, da napravi dobru seriju, da u to vreme dovede najkvalitetnije televizijske voditelje. I te kako se sećam tog telefonskog razgovora, dogovora sa njim u kancalariji, a posle i svih sastanaka. A svaki je bio za knjigu. Vežu me jako lepe uspomene za svih deset godina. Sećam se da me je jednom pitao gde je moja kancalarija. Rekao sam mu da nemam svoju kancalariju, niti svoj sto, imam kompjuter kod kuće. On me pitao - zašto, a ja sam mu u šali odgovorio - "da ne možete da me pronađete gde sam". Dodao sam i da je moja kancalarija studio u kome radim, u Košutnjaku ili u Takovskoj. On se nasmejao, i nikada me više nije pitao ni kada dolazim, ni da li sam bio dovoljno na poslu, ni kada sam otišao. Moj posao se vidi kada se emituje emisija. Veoma teško mi je pao njegov odlazak. I pokazalo se da je RTS njegovim odlaskom krenuo jednim drugim putem, po mom mišljenju, pogrešnim. RTS je nastavila da se takmiči za rejting, za šer, sa ostalim nacionalnim emiterima u Srbiji, umesto da se sa takvim kapacitetima i ljudskim resursom bori za kvalitet, i bude primer svim državnim televizijam u okruženju, čak da se takmiči sa televizijama poput RTL-a, državnih televizija u Austriji, Nemačkoj, pa zašto da ne i BBC-em.

* Čini se da vas uvek vuku novi profesionalni izazovi. Trenutno ste na Prva TV, radite emisiju "150 minuta". Da li je taj format vaša "prava mera"?

- Ako ste već voditelj i novinar i radite na televiziji, mislim da ne postoji format u kome ne bi trebalo da se najbolje snalazite. Meni svaki format leži, možda malo više formati zabavnog karaktera, kao što su kvizovi, oni mi možda fale. Voleo bih da imam neki dobar večernji kviz i da ga radim kao što sam radio na RTS, ali nisam nešto patetičan pa da ističem to. Tako da odgovor na vaše pitanje, bio bi "150 minuta" je TV format kao i svaki drugi.

* Šta smatrate svojim najvećim profesionalnim uspehom?

- To što sam za 27 godina uspeo da medijski opstanem, radeći na televiziji, da nisam dosadio gledaocima, da sam uspeo da se na svaki novi vremenski period "apgrejdujem", kao i novi modeli gedžeta, kompjutera, mobilnih telefona, i da nisam prestao da učim.

* A privatnim?

- Moju porodicu. Ponosan sam na suprugu Mionu, na decu Lanu i Vukašina. Lana je prvi razred srednje, a Vukašin šesti radzred osnovne škole. Ponosan sam na njih troje kao što su oni ponosni na mene. Drago mi je da smo Miona i ja posle toliko godina uspeli da sačuvamo osmeh našoj deci na licima, i da sačuvamo zdrav odnos u porodici. Na to sam ponosan.

* Za vas kažu da ste veliki borac, da se nikada ne predajete. Šta vi njima kažete?

- Da nisam borac verovatno danas ne bih razgovarao sa vama. Nažalost, ta borba ne prestaje. Traje i dalje. Čovek, dok god je živ, mora da se bori. Pre svega, da se bori da zadrži osmeh na licu i zdravo razmišljanje. To je jedini način da opstanete u bilo kom društvu.

Izvor: PressSerbia/NovostiOnline

#DejanPantelić #Intervju #Voditelj #PRessSerbia #PRessSrbija

MUŠKARCI U TRANSU! Soraji kupaći koji jedva prekriva bujno poprsje izazvao lavinu komentara!

Naime ona je navikla na luksuz, te svakodnevno fotografiše skupe krpice, egzotična i skupa putovanja, ovom seksipilnom objavom raspametila pratioce.






Popularna rijaliti zvezda, Soraja Vučelić Sara, ne prestaje da svojim atraktivnim i slobodnim izgledom intrigira javnost.

Iako je još uvek zima, na Sorajinom Instagramu ne manjka vrelih fotografija u bikiniju.

Nakon učešća u rijalitiju, dobila je titulu najseksepilnije plejboj zečice na ovim prostorima. Crnogorska lepotica uživa u plastičnoj hirurgiji, poigravanju u fotošopu, brendiranim krpicama i egzotičnim putovanjima.

Ako je sudeći po njenim poslednjim objavama Soraja trenutno uživa u putovanju, a svoje pratioce neprestano iznenađuje golišavim fotografijama.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Sara 🧿 (@sorajavucelic)






- Tvoja fotografija popravi mi dan. Lepa si, ali imaš grudi veće od glave - samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Naravno, Soraja se baš poput svetskih zvezda nikada ne upušta u raspravu s hejterima. Starletu na Instagramu prati preko 420.000 fanova, dok ona ne prati apsolutno nikog.

#Izgled #SorajaVucelic #Starleta #PRessSerbia #PRessSrbija

Ana Mihajlovski urnisala Miljanu Kulić, svojom objavom na Instagramu izazvala opštu pometnju!

Voditeljka nikako ne podržava Kulićkino ponašanje, uputila je javni apel






Ana Mihajlovski, nekadašnja voditeljka Pink televizije, objavila je na Instagram storiju video Miljane Kulić koja plače nakon nominacija.

Taj video je postao predmet podsmevanja i na osnovu njega su se pravile razne montaže, gde se svi rugaju i šale na račun Miljaninog plakanja.

Ana se oglasila na osnovu ovog videa na svom Instagram profilu te apelovala svima da ništa nije smešno i da ovo plakanje Kulićeve ne treba da bude predmet zabave:

- Ovo nije smešno, ovo ne treba da bude zabava za vaše storije - napisala je Mihajlovski na postavljenom videu.

#AnaMihajlovski #Voditeljka #PRessSerbia #PRessSrbija

Danica Maksimović objavila fotografiju IZ KREVETA: Bez šminke i ulepšavanja, pogledajte kako glumica izgleda u 68. godini

Glumica Danica Maksimović u sedmoj deceniji pleni izgledom, a koliko je negovana i prirodno lepa pokazala je najnovijom fotografijom koju je objavila.






Glumica je na Instagram storiju objavila fotografiju iz kreveta. Danica na sebi nije imala trunku šminke, a njena negovana koža oduševila je pratioce.

[caption id="attachment_219500" align="alignnone" width="768"]Danica Maksimović objavila fotografiju IZ KREVETA: Bez šminke i ulepšavanja, pogledajte kako glumica izgleda u 68. godini Foto: Printscreen/Instagram[/caption]

Inače, Danica je uvek isticala da pre svega treba voleti sebe iznutra, što bi se odrazilo i na našu spoljašnost.

- Uvek je doterana, ne kao na televiziji, ali stalno ima urednu kosu i lepu garderobu. Javlja se svim komšijama, a zastane kod svakog deteta. Sa mališanima se našali i popriča uvek - rekla je jednom prilikom Danicina komšinica za "Blic".

#DanicaMaksimović #Glumica #Izgled #PRessSerbia #PRessSrbija

SRĐAN PREDOJEVIĆ ZAPOČINJE NOVI POSAO: Nakon povratka na televiziju, rešio da prihvati još jednu ponudu!

Srđan nikad nije krio ljubav prema još jednoj profesiji.






Srđana Predojevića nakon višemesečne pauze, ponovo gledamo na televiziji, ali ovaj put u nešto drugačijem formatu od onog u kojem smo ga do sada pratili.

Naime, Srđan se vratio na televiziju Pink gde je startovao sa svojom autorskom emisijom na kanalu "Vesti", a u svom poslednjem intervjuu za medije otkrio je i da je će verovatno prihvatiti još jednu ponudu za posao.

Reč je o njegovoj velikoj ljubavi i strasti - letenju.

"Svaki slobodan trenutak ostavljam za vazduhoplovstvo. U narednom periodu će to, sasvim sigurno, biti samo vikend. Ako redakcija TV Vesti bude proradila punom snagom, onako kako sam to i predvideo, možda ću na proleće prihvatiti poziv jedne privatne beogradske letačke akademije, za dodatni posao nastavnika", rekao je.

Izvor: PressSerbia/Story

#Letenje #Posao #SrđanPredojević #Voditelj #PRessSerbia #PRessSrbija

POSLE TOLIKO GODINA IZNEVERENA SAM KAO PRIJATELJ! Vesna Dedić otkrila razloge sukoba sa Sanjom Marinković: Ispala sam jako naivna!

Pre nekoliko meseci kao bomba odjeknula je vest da su voditeljke Vesna Dedić i Sanja Marinković prekinule dugogodišnje prijateljstvo. Dugo se nagađalo šta je povod za kraj njihovog odnosa, a sada je Vesna iznela svoju stranu priče.






- Sanja je dala izjavu da smo bile dobre koleginice 25 godina, a ja da smo bile prijateljice. Ja sam podnela svoju emotinu bol zbog činjenice da sam 25 godina bila dobar prijatelj i zaista sam to doživljavala, kao duboko, odano prijateljstvo. Ispostavilo se da sam posle toliko godina izneverena kao prijatelj - započela je Vesna svoju ispovest i dodala:

- Sanjina izjava je potpuno čista u odnosu na njenu savest. Ona je rekla da smo 25 godina bile koleginice. Ako tako gledaš, ja sam ispala jako naivna i očigledno kasno dobila informaciju da smo koleginice, a ne prijateljice.

Na pitanje, zbog čega je došlo do sukoba, Vesna je iskreno odgovorila:

- Ja sam izneverena. Ne jednom, dugogodišnji proces je u pitanju, ali sam kasno dobila informaciju i kasno sam se sa tim suočila. Nas dve u prijateljskim odnosima nismo duže od godinu dana, ali čak ni najbliži prijatelji koji su primećivali da se nešto dešava, nisu imali hrabrosti da pitaju, jer su znali koliko Sanju volim i koliko sam odan prijatelj. Moja majka, brat, snaha, Lenka i Sanja Marinković su bili zabranjene teme za analizu bilo mojih partnera ili prijatelja - ispričala je Vesna i otkrila koliko je važno mesto Sanja imala u njenom životu.

Vesna Dedić istakla je da je dugo ćutala na temu odnosa sa koleginicom, jer je za nju to bila tema, koja boli i nije dostojna povlačenja po medijima. Ipak, istakla je da je morala da reaguje, kada su neki nepromišljeni postupci Sanje Marinković ugrozili njenu reputaciju.

Sa Sanjom je, kako kaže, prekinula ne samo prijateljske već i sve poslovne odnose.

- Raskinut je ugovor sa knjigom Sanje Marinković, tako da je moja izdavačka kuća više ne prodaje. Nijedna vrsta saradnje sa Sanjom, ni poslovna ni privatna više ne dolazi u obzir. Između nas se nije desio jedan sukob, već je proces razdvajanja moralno, ljudski, usvakom smislu trajao i desilo se milion stvari do konačnog kraja - rekla je voditeljka za "Svet", prenose mediji.

#Prija #Sukob #VesnaDedic #Voditeljka #PRessSerbia #PRessSrbija

Elma Hrustić budućnost pod znakom pitanja

Regionalna pevačica Elma Hrustić kao i sve njene kolege čeka bolje dane i druženje sa publikom, veruje da bolji dani dolaze ali smatra da ljudima nedostaje onaj pozitivan balans i nada za bolje sutra.






Svaki dan smo okruženi lošim vestima koliko god se trudila da razmišljam u smeru " Sve će ovo biti juče " na žalost ne mogu. Prestala sam da pratim vesti, posebno razne emisije oko korone, svako iznosi svoju teoriju i to zaista utiče na ljude i stanje psihe.

Samo želim da sve ovo postane deo prošlosti i da dolaze zaista bolja vremena gde ćemo sve da delimo kroz muziku sa našom publikom rekla je Elma Hrustić.

#Budućnost #ElmaHrustic #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Kako sve možemo koristiti beli luk?

Za beli luk svi manje više znamo koliko je zdrav i koliko dobro utiče na naše opšte zdravlje i imunitet. Otkrivamo vam još fenomenalnih načina na koje ga možete koristiti.






Beli luk je mnogo više od namirnice kojom poboljšavamo naša jela, a pomoći nam može kako za razna zdravstvena stanja tako i u domaćinstvu. Saznajte više…



Lepota i zdravlje

Za opšte zdravlje. Kao što smo već mnogo puta napomenuli, konzumiranjem belog luka pospešujemo opšte zdravlje organizma, srca, jetre, ubrzavamo metabolizam, borimo se protiv virusa, bakterija kao i kancerogenih obolenja. Pojedite svega jedan ili dva sirova čena dnevno.


Leči prehladu. Hiljadama godina unazad beli luk se koristi za lečenje gripa i prehlade i to nije samo nešto u šta veruje vaša baka. Možete ga koristiti tako da iseckate sitno čen belog luka i stavite na pet minuta u šolju vruće vode. Procedite i popijte vodu, koja će vam poslužiti kao prirodni lek protiv kašlja. Da biste sprečili da se zarazite prehladom ili gripom, jedite tri čena dnevno tokom sezone ovih obolenja.


Rešite se akni. Prepolovite beli luk na pola i njime mažite područja na licu zahvaćena aknama. Ako budete redovno koristili ovaj tretman, antibakterijska svojstva belog luka će vam pomoći da se rešite neugodnih akni.


Pomaže zaceljenu herpesa. Oni mali ružni plikovi koji se pojave kad nam opadne imunitet, obično na usni u vidu plika mogu veoma dugo da traju i da nam prave probleme. Ubrzajte njihovo zacelenje tako što ćete ih mazati polovicom belog luka. Možda će u početku malo peći, ali će svakako pomoći.


Tretirajte atletsko stopalo. Beli luk je ultimativni borac protiv gljivica i u tome mu nema premca i zato će čuda napraviti ukoliko patite od atletskog stopala. Izgnječite nekoliko čenova belog luka u lavor napunjen vodom i namačite noge oko pola sata.



U borbi protiv insekata

Koristite beli luk kao pesticid. Zaboravite na one štetne hemikalije da zaštitite biljčice u vašoj bašti, učinite to uz pomoć belog luka. Iseckajte 1-2 glavice belog luka u teglicu pa ih prelijte vrelom vodom, poklopite i ostavite da stoji preko noći, procedite i dodajte 1-2 kašike tečnog deterdženta i litru vode, stavite u sprej flašicu i prskajte svoje biljčice.


Sredstvo protiv komaraca i ostalih insekata. Jeste li znali da se komarci, oni mali napasnici koji nam ne daju mira leti plaše belog luka, a to je izgleda zajedničko svim krvopijama. Jednostavno namažite kožu polovinom belog luka i to je to.


Upozorenje: Iako se veruje da uz pomoć belog luka svoje kućne ljubimce možete zaštititi od buva i krpelja prema nekim istraživanjima beli luk može biti veoma otrovan za kućne ljubimce. Male količine koje se obično nalaze u hrani za ljubimce nisu problem, ali veća koncentracija može biti.



U domaćinstvu

Popravite staklo. Ako vam je napukla čaša brzo je premažite polovicom belog luka na mestu gde je napukla, to će sprečiti dalje pucanje.


Prirodni lepak. Ako vam je nestalo lepka za papir, a hitno vam treba, poslužite se polovinom belog luka čiji će sokovi veoma uspešno zalepiti papir.


Odledite površine. Ako želite još brže odlediti stepenište i prilaze kući tokom zimskog perioda u so pomešajte izgnječeni beli luk.


Sredstvo za čišćenje površina. Iseckajte 3-4 čena belog luka i ubacite ih u sprej flašicu napunjenu belim sirćetom, iscedite nekoliko kapi limunovog soka i dobili ste sjajno sredstvo za čišćenje površina i to potpuno prirodno.


(lifepressmagazin/pixabay)

#BELILUK #LEK #Priroda #PRessSerbia #PRessSrbija

BRENA I BOBA KAO TINEJDŽERI! Pevačica pokazala gde su sada OTPUTOVALI (FOTO)

Pevačica Lepa Brena i njen suprug, bivši teniser Boba Živojinović prethodnih godinu dana bili su na mnogim destinacijama širom sveta, a sada je pevačica pokazala kako uživa u Italiji.






Naime, Brena je na društvenim mrežama podelila objavu iz ove zemlje, a primetno je da, usled pandemije korona virusa, na ulicama nema ljudi, što su mnogi isticali u komentarima.



"Najlepši par iz bivše Jugoslavije", "Vas dvoje ste posebni, toliko ste mladoliki","Brena ima novu boje kose, fenomenalo", glasili su neki od komentara,

Ona je podelila fotografiju sa mužem na kojoj su nasmejani, a mnogi su prokomentarisali da Brena i Boba izgledaju veoma zaljubljeno, te su na fotografiji poput tinejdžera.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Lepa Brena (@lepabrenaa)






"Naši posebni momenti nisu vezani za posebne datume. Svaki dan je bitan i važan ako ga vi tako napravite", napisala je u opisu Brena.

Foto: Printscreen/Instagram

Izvor: PRessSerbia/Kurir

#BOBAZIVOJINOVIC #Italija #LEPABRENA #Putovanje #PRessSerbia #PRessSrbija

Šest dodataka uz koje voda čini čuda za probavu!


Čaša obične vode najbolji je prijatelj vašeg organizma, a ona može da postane još blagotvornija ukoliko joj dodate začine lekovitih svojstava. Dobićete superzdrav napitak za poboljšanje probave i čišćenje organizma.









Ovaj blagotvorni napitak možete da napravite i u boci s vodom, te da ga ponesete sa sobom na posao i pijete tokom dana. Ukusan će biti i ako istovremeno dodate dva začina – zajedno dobro idu limunov sok i cimet, karanfilić i listići nane, sok limete i sveži krastavci, a sami isprobajte i druge kombinacije.

1. Sveže isceđeni limunov ili sok od grejpa
Limun i grejp odlični su izvori vitamina C, vrlo važnog antioksidanta koji pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala u telu. Takođe su dobri prečišćivači organizma i podstiču probavu. Iscedite pola limuna ili limete u bocu vode.

2. Sveži listovi nane
Nanu osim u vrtu ili na terasi, takođe možete da gajite i u saksiji u stanu, samo je stavite pored prozora kako bi dobila dovoljno svetla. Poznata i kao menta, nana aktivira pljuvačne žlezde i probavne enzime koji pomažu telu da apsorbuje hranljive stvari iz hrane. Zbog svojih umirujućih svojstava pomaže kod želudačnih tegoba.

3. Karanfilić
Osim što pomaže kod problema s probavnim sistemom, uspešno se bori protiv parazita koji mogu da se nađu u ljudskom organizmu. Ubacite u vodu tri do pet celih karanfilića i ostavite da malo odstoje kako bi dali aromu vodi. Kad popijete vodu, karanfilić možete da pojedete, samo pazite jer je dosta ljut.

4. Koren đumbira
Đumbir se već vekovima koristi kao lek kod loše probave, grčeva, mučnine i gasova. Uz to, pospešuje cirkulaciju i deluje protivupalno i protivvirusno. Đumbir veličine palca isecite na kockice i dodajte vodi. Kao i kod karanfilića, kad popijete vodu, đumbir možete da pojedetei, ali pažljivo jer je takođe vrlo aromatičan.

5. Kriške svežeg krastavca
Krastavci vodi daju fin svež ukus, a zato što plutaju možete da ih jedete i dok pijete vodu. Pomažu u uklanjanju toksina iz probavnog sistema i snabdevaju telo vodom. Ne samo da sadrže antioksidanse i vlakna nego i pospešuju proizvodnju insulina u pankreasu. Kriške svežeg krastavca isecite na manje komade kako biste mogli lako da ih pojedete dok pijete vodu.

6. Cimet
Odličan je lek protiv gljivica i virusa te pomaže kod loše probave. Pospešuje cirkulaciju, razgrađivanje masnoća tokom probave i regulisanje glukoze u krvi tako što usporava vreme potrebno da hrana iz želuca ode u tanko crevo. Komadić cimetovog štapića stavite u vodu i pustite da kratko odstoji kako bi aromatizovao vodu, piše Zadovoljna.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Zadovoljna



#Hrana #NADUTOST #PROBAVA #Voda #PRessSerbia #PRessSrbija

Nemci žele kovid-pasoše!

Većina Nemaca želi da se uvedu kovid-pasoši koje bi vakcinisanim osobama omogućile posetu pozorištima, teretanama, sportskim događanjima ili olakšale potencijalna putovanja.






Po podacima ankete koju je za agenciju "dpa" sprovela firma "YouGov", za uvođenje takvog "zelenog pasoša" odmah, po uzoru na Izrael, izjasnilo se 16 posto ispitanika.

Najveći procenat Nemaca, njih 44 posto, je za uvođenje kovid-pasoša, ali smatra da bi trebalo da se sačeka i dok se svim nemačkim državljanima ne ponudi vakcina, što bi, prema trenutnim planovima, trebalo da se realizuje do 21. septembra.

35 posto učesnika ankete protivi se uvođenju pasoša koji bi vakcinisanim osobama dao prednost u odnosu na nevakcinisane.

Podaci se temelje na Internet anketi firme "YouGov Deutschland", u kojoj je, od 24. do 26. februara učestvovalo 2030 ispitanika, a rezultati se odnose na nemačku populaciju starosti od 18 i više godina.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ index.hr

#KovidPasoš #Nemačka #Nemci #Putovanja #PRessSerbia #PRessSrbija

POLJUBIO JE PRED SVIMA: Anastasija krije svoju vezu, a sada je pokazala sve (FOTO)

Anastasija Ražnatović, ćerka folk dive Svetlane Cece Ražnatović, krenula je maminim muzičkim stopama, i već sa nekoliko pesama doživela veliki uspeh.






Ona je oduvek privlačila pažnju javnosti, ali je uprkos tome uspevala da svoj ljubavni život drži sakriven. Iako je veoma aktivna na društvenoj mreži Instagram, Đorđa skoro da nikad nije pokazivala.

Međutim, ovaj put se malo opustila, pa pokazala delić svoje intime.

Ražnatovići su izgleda bili na jednom okupljanju, Ceca se čak latila i mikrofona, a Đorđe je njeno izvođenje snimio telefonom. Koliko se i Anastasija opustila, pokazuje njen snimak na pomenutoj društvenoj mreži, na kome se vidi da ima osmeh od uva do uva.

Međutim, tek kada joj je Đorđe prišao i poljubio je u obraz se u potpunosti istopila.

Pogledajte kako je to izgledalo:



Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Mediji

 

#AnastasijaRaznatovic #DečkoĐorđe #Poljubac #PRessSerbia #PRessSrbija

Odličan psihološki trik u frizerskom salonu: Od sada možete dobiti frizuru koju ste želeli!

Koliko ste puta u frizerski salon došli srećni, a kući otišli sa uplakanim licem? Nažalost, sigurni smo kako vam se to dogodilo barem jednom u životu.








#FrizerskiSalon #Kosa #PsihološkiTrik #Trikovi #PRessSerbia #PRessSrbija

RADI PET SATI DNEVNO I ZARAĐUJE 970.000 DINARA! Aleksa je napustila fakultet i postala INFLUENSERKA (FOTO)

Aleksa Nikol Kolins (25) iz Južne Floride je influenserka koja, kako kaže, zarađuje od ovog posla oko 50.000 dolara mesečno






- Studirala sam fakultet za komunikacije, a u drugoj godini sam shvatila da školovanje prosto nije za mene i da želim da se bavim društvenim mrežama. Danas imam saradnju sa najvećim brendovima, živim na relaciji Majami-Los Anđeles i naplaćujem 10.000 dolara (oko 970.000 dinara) po postu na Instagramu. Mesečno zarađujem između 35.000 i 50.000 dolara. Samo na Instagramu imam 1,2 miliona pratilaca, a moj sadržaj bazira se uglavnom na fotografijama sa putovanja, modi i raznim savetima i trikovima - kaže Aleksa.

Poziv koji kod većine izaziva razjarenost, influenser, kaže Aleksa, nije nimalo lak iako ljudi misle da se sastoji samo u fotografisanju.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Alexa Collins (@alexacollins)






 

- Svakog dana ja satima neprekidno radim kako bih imala dovoljno sadržaja koji ću plasirati. Uz to, konstantno sam na telefonu - čak i kada ne radim, telefon je uvek uz mene i uvek gledam u njega. Takođe, mnogi ljudi ne uzimaju u obzir koliko sam ja besplatno radila da bih danas zarađivala ovako dobro. Prvih par godina radila sam bukvalno besplatno, sve dok nisam stekla publiku. Za to mi je trebalo oko pet godina! Iako posmatračima sa strane deluje kao da se sve desilo preko noći, za ovakve stvari treba mnogo vremena - kaže ova influenserka.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Alexa Collins (@alexacollins)






- Da bi vas ljudi pratili i verovali vam, morate da provedete mnogo vremena u interakciji sa njima i dopustite im da vas upoznaju. Ja sam stalno u komunikaciji sa mojim pratiocima, stalno im odgovaram na sva pitanja i komentare i otvaram im se, delim sa njima neke intimne trenutke - kaže Aleksa, dodajući da novac koji zaradi ovim putem dalje investira u akcije i time dodatno zarađuje.

- Kada sam tek počinjala, moji roditelji nisu bili baš srećni, ali kada su videli da mi dobro ide, predomislili su se i sada me potpuno podržavaju - kaže Aleksa, dodajući da je njena sreća bila u tome što je na vreme uskočila u trend onlajn kupovine koji se tada tek zahuktavao.

- Shvatila sam da je onlajn kupovina budućnost, i da će Instagram biti platforma za to - kaže Aleksa.

- Dok sam imala manje od 100.000 pratilaca, niko mi od brendova nije plaćao u novcu, već su mi slali svoje proizvode. Nije ni to loše, ali u jednom trenutku morate da počnete da naplaćujete svoj rad u novcu - kaže ona.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Alexa Collins (@alexacollins)






RADIM PO PET SATI DNEVNO
Aleksa kaže da njen radni dan traje oko pet sati, a uključuje fotografisanje, snimanje, editovanje slika i snimaka, opremanje postova za društvene mreže, ali i interakciju na društvenim mrežama.

- Morate da budete dostupni svojoj publici, ali morate da sa njima delite i vaše poteškoće. Ja se trudim da pokažem svoj realan život, i glamur i one ne tako lepe strane.

Foto: Instagram

Izvor: PRessSerbia/Informer

#AleksaNikolKolins #Influenserka #PRessSerbia #PRessSrbija

Sve više vozača kupuje KAMERE, a evo zašto je dobro da ih imate u automobilu...

Video snimci sa kamera često pomažu sudovima da donesu ispravnu odluku.










#Auto #Kamere #SAVETI #Vozači #PRessSerbia #PRessSrbija

Prestižna nagrada Radošu Petroviću za humanitarni rad! (FOTO)

Radoš Petrović inače predstavnik privrednika Kosova i Metohije i osnivač kompanije „RP Invest 1980“, humanitarac i preduzimač građevinskih radova, odlukom novinara i stručnog žirija festivala „Balkan Award“ nagrađen je počasnim priznanjem "Balkanska nagrada" za put humanizma i pokazanu ljubav prema srpskom narodu u zemljama Balkana, ali i Evrope. 






Pre par dana, u jednom od beogradskih centara sa velikom scenom, održana je prestižna 10. jubilarna manifestacija „Balkan Awards“ za ostvarene rezultate, kada su se predstavili popularni televizijski i pozorišni glumci, eminentni reditelji, vokalni solisti, slikari, pesnici i mnogi drugi kulturni radnici i domaći privrednici koji su pozitivnim rezultatima doprineli kulturnoj javnosti Republike Srbije. Svečanu ceremoniju svojim nastupom otvorio je prof. dr Ivica Stančić pesmom „Tamo daleko gde cveta limun žut“ inače istaknuti vokalni solista Radio-televizije Srbije, potom su se na sceni smenjivali laureati koji svoje oduševljenje nisu krili. 

[caption id="attachment_219461" align="alignnone" width="997"]Prestižna nagrada Radošu Petroviću za humanitarni rad! (FOTO) Foto: Privatna arhiva[/caption]

Uvodne reči voditelja: „Iako je profesionalno ostvaren kao lider s vizijom u okviru graditeljstva, njegovo veliko i humano srce nas vodi na jug Srbije u kolevku srpstva, gde je mnogo puta nesebično pomagao svom narodu ...“ podstakle su prisutnu publiku da ogromnim i dugotrajnim aplauzom pozdravi gospodina Radoša Petrovića iz Kosovske Mitrovice koji je emotivnim i konciznim govorom o ličnom stvaralaštvu i humanitarnom radu na Kosovu i Metohiji, najpre uputio poruku da je važno ne gubiti nadu u čovečnost, te zamolio auditorijum da se zajednički više pomaže srpskom narodu, jer kako kaže, Gospod će dobrim vratiti. Ovo priznanje dakako donosi podstrek gospodinu Petroviću da nastavi u širenju humanitarnih aktivnosti ali i predstavlja potvrdu da je na pravom putu.

[caption id="attachment_219463" align="alignnone" width="994"]Prestižna nagrada Radošu Petroviću za humanitarni rad! (FOTO) Foto: Privatna arhiva[/caption]

Tako je Petrović u minulom periodu donirao pomoć fondu Raško-prizrenske eparhije, potom učestvovao u izgradnji crkvene trpezarije i sale crkvene Opštine Kosovska Mitrovica, pružao nesebičan doprinos u obnovi manastira Svete Petke nadomak Leposavića ali i učestvovao u izgradnji dnevnog centra za decu s posebnim potrebama na Kosmetu. Dobitnik je značajnih priznanja za humanost i donaciju od kojih je poslednje od Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica za izuzetan doprinos ovom centru u borbi protiv svetske pandemije Covid-19. 

[caption id="attachment_219462" align="alignnone" width="538"]Prestižna nagrada Radošu Petroviću za humanitarni rad! (FOTO) Foto: Privatna arhiva[/caption]

Ovim priznanjem se mogu pohvaliti brojne zvezde srpske javne scene ali i ovogodišnji laureati: Andrej Šepetkovski glumac i umetnički direktor Beogradskog dramskog pozorišta, Iva Štrljić glumica, Milica Milša glumica, Milan Kalinić voditelj, Marijana Mičić glumica i novinarka, TV serija „Tate“ i „Igra sudbine“ , Andrija Jorgić direktor časopisa „Borba“ koji je obeležio 99 godina postojanja, Božica Velousis novinarka, Igor Starović pevač kultne muzičke grupe „Divlji kesten“, Silvana Tošić novinarka i mnogi drugi predstavnici medija. 

Foto: Privatna arhiva

Izvor: PRessSerbia

#BalkanAward #PriznanjeZaHumanitarniRad #RadošPetrović #PRessSerbia #PRessSrbija

ĐOKOVIĆEVA MAGIJA: Pogledajte najboljih 18 poteza Novaka na Australijan openu (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po deveti put u karijeri je osvojio Australijan open i tako došao do svog 18. Grend slema.






U finalu je savladao Rusa Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2, a tokom turnira je izveo neke spektakularne poene.

Tim povodom, na “Youtube” je okačen i video sa najboljim Novakovim potezima.

U trećem kolu protiv Tejlora Frica je doživeo povredu trbušnog mišića, pa je njegov dalji nastup bio pod znakom pitanja. Ipak, Đoković je uprkos bolu, izašao na teren i došao do nove titule.

Uživajte u majstorijama svetskog broja 1.

[embed]https://youtu.be/M6dDOMadJbg[/embed]

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Novosti

#AustralijanOpen #ĐOKOVIĆEVAMAGIJA #NajboljiPotezi #NovakĐoković #PRessSerbia #PRessSrbija

субота, 27. фебруар 2021.

RECEPT DANA: Pijano pile na flaši

Piletina sa povrćem, zalivena pivom - kombinacija ukusa za savršen zimski ručak.






Sastojci:

1 pile
1 flaša piva
1 kašičica soli
1 kašičica belog luka
pola kašičice bibera
malo peršuna
2 kašike ulja
1 kašika suvog začina
malo začinske paprike
500gr krompira
300 g šargarepe
300 g brokolija
300 g karfiola
kukuruz šećerac po želji

Priprema:

So, beli luk, biber, peršun, začin, začinsku papriku izmešati. Pile namazati uljem i utrljati začine na pile i u unutrašnjost.

Polovinu piva sipati u čašu jer nam treba za prelivanje povrća.

Pivsku flašu oprati i obmotati folijom. Foliju premazati uljem i na nju staviti pile.

Povrće iseći i složiti po dnu tepsije. Posoliti povrće po ukusu. Preliti pivom.

Staviti u rernu na 220 stepeni 30 minuta i još 20 minuta na 250 stepeni. Prilikom pečenje pivo lagano curka po piletu i sliva se na povrće.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Direktno

#PijanoPile #Piletina #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 28.februar 2021.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  28. februar 2021.godine






Dnevni horoskop:

OVAN

Neophodno je da imate na umu, da biste izbegli potencijalne rasprave i neprijatne situacije, da ne shvatite lično ono što okolina oko vas govori. Ukoliko ste još uvek slobodni, bićete privlačni suprotnom polu, čak će se dve osobe zainteresovati za vas. One su nešto starije od vas, a vi ćete za početak, samo posmatrati situaciju. Puni ste energije.

BIK

Budite oprezni prilikom redovnih obaveza posebno kada je u pitanju rutinski posao jer, iz lične sigurnosti, možete napraviti grešku. Očekujte stabilizaciju na polju ljubavi ako ste zauzeti. Čuvajte se mogućoh upala.

BLIZANCI

Moguće je prolongiranje ili vraćanje na nekadašnje pozicije ali to vas neće demotivisati, naprotiv, stimulisaće vas da ispravite greške iz prošlosti i da krenete napred. Ako ste još uvek slobodni, moguća je neka nova ljubav, ali je to ovaj puta povezano sa vašim poljem posla tako da ćete najverovatnije biti zainteresovani za nekoga od kolega. Prolazna glavobolja.

RAK

Pritisak na poslu polako jenjava i sada uživate u plodovima svog rada i truda. Iako želite harmoniju sa partnerom, bićete izazvani pa ćete reagovati, ali je preporuka da se ipak držite po strani i da važne teme ostavite za neki drugi period. Unutrašnji nemiri.

LAV

Vaša motivacija je na veoma zavidnom nivou, pa je moguća i veća aktivacija na poslovima koje obavljate. Sledi zajedničko ulaganje u stabilizaciju finansija. Razlog su planovi za budućnost, a partner će biti veliki oslonac i podrška. Pazite na zdravlje.

DEVICA

Neko od poznanika ili prijatelja će vam se ponuditi kao pomoć, ali vi dobro razmislite da li ćete tu podršku prihvatiti. Putem društvenih mreža, ali i preko porodice upoznate interesantnu osobu koja će privući vašu pažnju i moći ćete promeniti svoj emotivni status. Proverite da li je ta osoba slobodna. Prijala bi vam dijeta.

VAGA

Što se tiče finansija, ulažite u svoje znanje. Obratite pažnju na komunikaciju sa saradnicima jer se mogu javiti varnice. Jedan ljubavni susret koji se desio prošlog meseca može da preraste u ozbiljnu emotivnu vezu. Danas ste posebno osetljivi.

ŠKORPIJA

Zabrinjava vas finansijska situacija, zbog toga što će vam se dešavati iznenadni troškovi ali su u pitanju obaveze koje već dugo čekaju na izmirenje. Vreme je da se ozbiljnije posvetite i sebi i partneru. Povećajte unos magnezijuma.

STRELAC

Postižete dobre rezultate kada je posao u pitanju i bićete u skladnom odnosu sa saradnicima, kolegama i nadredjenima. Obratite pažnju na komunikaciju sa voljenom osobom i ne padajte na izazove, jer je moguće da uletite u beskonačne rasprave zasnovane na pogrešnom razumevanju i shvatanju suprotne strane. Nesanica.

JARAC

Nećete biti raspoloženi za kompromis što će pojedinim pripadnicima vašeg znaka prouzrokovati sukob sa okolinom na koje se nećete obazirati. Na pomolu je nova romansa. Moguće su povrede, umaranje, tako da je neophodno da posvetite sebi, kao i da izbegavate velike fizičke napore.

VODOLIJA

Bićete zadovoljni svojim statusom u društvu, što vidite kao rezultat svojih zalaganja. Na emotivnom polju dolazi do varnica. Obe strane, i vi i partner, će se zauzimati za svoje stavove bez, sklonosti ka kompromisu. Prijala bi vam masaža.

RIBE

Veliki deo pripadnika vašeg znaka će dosta ulagati u obrazovanje, da li je u pitanju neka škola ili kurs. Ako ste slobodni, mnogim pripadnicima vašeg znaka će ljubav zakucati na vrata. Vrlo je moguće i upoznavanje nove osobe preko članova porodice. Prijala bi vam šetnja.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 28.februar

Vremenska prognoza za 28.februar:Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša od 9 do 13 stepeni.






Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, na istoku pretežno sunčano. U planinskim predelima jugozapadne Srbije tokom jutra oblačno, ponegde uz mogućnost provejavanja slabog snega.

Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, severozapadni.

Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša od 9 do 13 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo su današnje NASLOVNE STRANE

Ovo su naslovne strane novina za 28. februar





  • Evo o čemu piše srpska štampa u današnjim izdanjima









    Foto:printscreen

    PRessSerbia




#DanasnjaStampa #DnevneNovine #NanjnovijeVesti #NaslovneStrane #News #Srbija #SrbijaVesti #Vesti #PRessSerbia #PRessSrbija

Južna Koreja: Gosti hotela dovedeni u škakljivu situaciju: Pitamo se ko nas je sve gledao!

Luksuzni Grand Josun, novi hotel s pet zvezdica na popularnom odmarališnom ostrvu Jeju, u Južnoj Koreji, javno se izvinio nakon što je lokalni bloger objavio da je jedan deo dana zapravo bilo moguće da nepozvani gosti s ulice zavire u saunu hotela i vide sve šta se dešava unutra.






 

"Duboko nam je žao što smo našim gostima naneli neugodnosti prilikom korišćenja nekih objekata u ženskoj sauni u Grand Josun Jeju Hill", navodi se, između ostalog, u izjavi hotela.

Sauna je zatvorena i poduzimaju se mere kako bi nedostaci bili otklonjeni.

Iz hotela su objasnili da specijalni premaz na staklima onemogućava ljudima da "zavire" u saunu danju, ali da noću ne funkcionišu na isti način, zbog čega bi se roletne trebale spustiti čim padne mrak.

Korejski bloger pisao je o svom iskustvu boravka u hotelu i njegova je objava postala viralna.

"Otišao sam na medeni mesec na otok Jeju i odseo u sobi s apartmanima u novootvorenom hotelu s pet zvezdica, ali pokazalo se da je moj medeni mesec najgore sećanje u mom životu", napisao je bloger, objašnjavajući da su on i njegova supruga uživali koristeći usluge bazena i saune.

"Poslednjeg dana otišao sam u šetnju, ali dok sam gledao prozore saune, otkrio sam da izvana vidim unutrašnjost saune. Kroz prozore sam mogao videti termometar unutar saune. Unutrašnjost tuševa i kupatila mogli smo videti izvana, s ulaza u hotel, šetališta, parkirališta i čak sa balkona hotelske sobe.

Moja supruga i ja bili smo šokirani kad smo ovo saznali. Naježim se od pomisli da smo možda koristili kupatila i tuševe pred mnogim ljudima", dodao je ovaj bloger, napisavši i da su on i supruga sada na terapiji, piše CNN.

Korejska novinska agencija Yonhap objavila je da je obaveštena i policija kada su se gosti počeli žaliti hotelskom osoblju.

Policija sada pregleda snimke kako bi utvrdila da li je neko bio izložen dok je koristio objekte ili da li je neko snimao nedozvoljene slike ili videa spolja.

(radiosarajevo.ba/pixabay)

#PRessSerbia #PRessSrbija

Šta nakon što izgubite kilograme?

Većina tekstova na temu gubitka kilograma svodi se na savete o pravilnoj ishrani ili vežbanju, dijetalnim programima i najefikasnijim načinima koji će vam pomoći da dostignete tu željenu težinu. Mi se danas pitamo, šta nakon što izgubite kilograme? Da li je tu kraj našem trudu?






 

Ljudima koji imaju određeni višak kilograma jedan od glavnih životnih ciljeva jeste da dostignu tu željenu, njima savršenu, kilažu zbog koje će se osećati bolje u svojoj koži. Da bi do toga došli potrebno je zaista puno truda i odricanja posebno ako je višak kilograma veći. Ono što je važno napomenuti jeste da pre nego što krenete da mršavite ciljana težina nije kraj vašeg puta jer zdrave navike kojih ste se pridržavali tokom dijete treba da zadržite za  ceo život, a to većini može biti prilično veliki izazov.

Ono čega se pribojavaju svi koji kreću na dijetu jeste čuveni jo-jo efekat, odnosno vraćanje kilograma čim se vratite starim navikama.  Svi mi, kilograma želimo da se rešimo na što brži i što bezbolniji način i to je činjenično stanje. Problem nastaje kad se kilogrami izgubljeni instant dijetama vrate brzinom munje i još povedu drugare. Evo nekoliko saveta kako da sprečite nepopularni jo-jo efekat.

Bez obzira šta vam kaže dijeta, nikako ne biste trebali preći na režim ishrane kojim ćete se izgladnjivati. U većini slučajeva zbog izgladnjivanja ne ispaštaju masne naslage nego mišići. A kad se suočimo sa nekim težim bolestima, telo energiju crpi upravo iz mišića, i zato bi trebalo da uvek imate zalihe.

Izbegavajte dijete, koje brane određene namirnice ili bilo kakakv unos proteina.

Veoma je bitno da se rešite toksina, koji se u telu skupljaju upravo u masnom tkivu. Toksini mogu da utiču i na naše kilograme, raspoloženje i hormone, a sve to može da koči vaš uspeh u gubitku kilograma. Pre dijete uključeite se u neki detox program. Nakon toga vaše telo će biti spremno da na zdrav način izgubi kilograme.

Kada je reč o dijetema i gubitku kilograma, dnevnik ishrane je veoma bitna stavka. Zapisujte sve što ste pojeli, jedino tako ćete imati uvid koliko tačno kalorija unesete. Isto tako moći ćete pratiti jeste li uneli dovoljno hranjivih materija.

Činjenice:

Žene koje su pisale dnevnik ishrane u proseku su gubile tri kilograma više od onih koje nisu.

Preskakanjem obroka u proseku gubite manje kilograma, nego redovnom ishranom.

Oni koji su samo jednom sedmično jeli u restoranu gubili su manje kilograma od onih koji nisu uopšte.

Zaključak je da biste se kilograma rešili za sva vremena treba da se pridržavate zdravih pravila, vežbate i izbegavate one instant dijete,jer što je dijeta kraća to će se kilogrami brže vratiti. To je logično zato što su dijetalni programi koji obećavaju veliki kubitak kilograma za kratko vreme prilično restriktivni i zbog zdravlja ne bi bilo dobro da se tako hranimo duži vremenski period. Pročitajte “Kako da ubrzate metabolizam”.

Šta se dešava nakon što izgubite puno kilograma

Napokon ste izgubili veliki broj kilograma, prigrlili ste neke zdrave prehrambene navike, redovno vežbate i vaš trud se zaista isplatio jer ste konačno zdravi i fit. Ali, jeste li zaista srećni? To je pitanje koje treba sebi da postave svi koji su bili na nekim dugotrajnim dijetama pomoću kojih su transformisali svoje telo.

Što se tiče odgovora pokušajte biti što iskreniji prema sebi i ako je on „ne baš“ znajte da niste jedini, jer velika transformacija makar i pozitivna može uticati na emocije kako u pozitivnom tako i u negativnom smislu. Mnogi ljudi misle da će im gubitak kilograma olakšati život, ali zna se desiti da se oni suoče sa raznim problemima nakon što ostvare sve svoje ciljeve. Nakon što poradite na svom fizičkom izgledu verovatno će biti potrebno da se pozabavite emocijama. Evo sa kojim se emocionalnim problemima najčešće susureću ljudi koji su izgubili veći broj kilograma.

Postoji mogućnost da na sebe još uvek gledate kao na gojaznu osobu. Ovo se obično dešava osobama koje rade na mršavljenu ne radeći na uzrocima koji su do toga doveli. To je isto kao da lečite samo simptom, ali ne i bolest. Ovaj osećaj je sličan amputircima koji osećaj fantomsku bol u delu tela kojeg više nema. Problem ćete rešiti ako se pozabavite uzrocima koji su doveli do vaše gojaznosti. Na taj način će vam porasti samopouzdanje i napokon ćete se osećati dobro u sopstvenoj koži.

Manjak emocionalne pripreme može dovesti do ponovnog debljanja. Emocionalno prejedanje je sigurno jedan od glavnih uzročnika gojenja i zato ako emocije ne pripremite na sve ono što vas čeka nakon što smršate kilogrami će se sigurno brzo vratiti. Isto tako, veoma je važno da ne počinjete sa dijetama koje su veoma restriktivne, već da krenete sa malim promena, rezultati će doći nešto sporije, ali će biti dugotrajniji. Da biste izbegli emocionalno gojenje, prihvatite zdrave navike koje će vam i dalje dopuštati da uživate u hrani i druženju sa prijateljima. Saznajte kakva je to “Nova Atkinsova dijeta sa manjim udelom ugljenih hidrata”.

Vaša veza će se možda promeniti. Svaka osoba koja prolazi kroz drastične fizičke ili psihičke promene može očekivati i promene kad su u pitanju veze koje održava sa ljudima bilo ljubavne ili prijateljske. Pre nego što se upustite u proces mršavljenja okružite se ljudima za koje ste sto odsto sigurni da će biti uz vas i nakon transformacija, jer je gotovo sigurno da ćete se promeniti. Nakon što dostignete željeni cilj distancirajte se od ljudi koji imaju loš gotovo toksičan uticaj na vas i koji bi vas mogli povući na stare staze i nemojte okolišati već recite sve što vam smeta.

Šta se dešava vašem telu nakon što smršate

Gubitak kilograma sa sobom nosi i neke nuspojave o kojima se malo priča. Neke od njih su zabavne, a neke mogu predstavljati priličan izazov. Mi vam otkrivamo one najčešće, kao i načine pomoću kojih ćete sa njima izaći na kraj.

Postaćete zimogrožljivi. Oni koji su izgubili već broj kilograma često se susreću sa pojavom da im je odjednom stalno hladno. Te promene nastaju zbog promene u hormonima jer se nivo hormona štitne žlezde sa gubitkom kilograma smanjuje i zbog toga vam je hladno.

Biće vam potrebni novi proizvodi za negu kože. Masne naslage ispod površine kože obično zatežu lice i nakon što se ono istopi, bore i fine linije postanu vidljivije. Upravo iz toga razloga veroatno ćete morati menjati svoju kozmetiku za negu kao i samu rutinu. Nabavite proizvode koji u sebi sadrže kolagen.

Libido će vam podivljati. Mršavljenje može biti sjajan začin za vaš seksualni život i većina ljudi, posebno žena, se nakon što dostignu tu željenu težinu obično osećaju mnogo bolje u svom telu, a sa tim ide i veće uživanje u seksu.

Opuštena koža. Ovo je veoma česta nuspojava kod ljudi koji izgube zaista veliki broj kilograma, a problem je što se koža ne može vratiti u normalu bez obzira na to koliko se zdravo hranite i koliko često vežbate.  U pojedinim slučajevima plastična operacija zatezanja kože je jedino rešenje. To je negativna strana mršavljenja.

Biće vam potreban šoping. I to ne samo kad je u pitanju garderoba, već će vam biti potrebna i nova obuća. Nekim ljudima koji su smršali se broj obuće smanjio za jedan i što je najbolje nakon što mršate moći ćete više eksperimentisati kad je u pitanju obuća.

Saznaćete ko su vam pravi prijatelji. Kao što smo već napisali, nakon što vam se promeni fizički izgled sve su prilike da će vam se promeniti i odnos prema ljudima, ali i njihov odnos prema vama. Budite spremni na to da će biti onih ljubomornih, onih koji su se na neki način hranili vašim problemima i koji se neće moći nositi sa tako drastičnom promenom. S druge strane biće i onih kojima će na neki način ići na živce vaš novi našin ishrane, zadirkivaće vas i smatrati vas snobom. Ceo proces može biti prilično intenzivan, ali će vam doneti samo dobre stvari. Čak i ako ostanete bez nekih ljudi gledajte na to s pozitivne strane jer da su pravi ostali bi uz vas bez obzira na to koliko ste se promenili.

Glavna pravila da istrajete u dijeti

Ako ste još uvek na tom putu koji tek treba da vas dovede do željenog broja na vagi onda treba da poštujete tri glavna pravila bez kojih jednostavno nećete uspeti posebno ako se radi o nekom dugotrajnijem režimu.

Ne pokušavajte da uštedite kalorije. Ako preskočite doručak ili neki drugi obrok tokom dana veće su šanse da ćete kasnije uneti više kalorija nego što vam je potrebno. Važno je imate više dobro izbalansiranih obroka.

Ne prenagljujte sa promenama. Veoma je važno da uvodite jednu po jednu promenu jer ako odmah uvedete drastične promene gotovo je sigurno da nećete istrajati. Za početak uvedite redovne obroke, a nakon toga izbacujte nezdrave namirnice i pazite na to šta se nalazi na vašem tanjiru. Ako ste ranije jeli samo brzu hranu, pa ako odjednom sve obroke zamenite povrćem i voćem i sami znate da nećete dugo izdržati.

Ne čekajte da počnete bolje jesti. Jedna od najvećih grešaka koju ljudi čine kad je u pitanju zdrava ishrana jeste što konstantno odlažemo zdrave promene. Ako su vam praznici bili izgovor da odbacite sve ono što ste mesecima poštovali neka vam postpraznični period i nakupljeni kilogrami budu motivacija da se što pre vratite na staro.

Možda vam svi ovi saveti deluju previše banalni i očekivali ste nešto rigoroznije, ali verujte nam na reč kada kažemo da se upravo u njima krije ključ uspeha i zato ne preskačite obroke, postepeno prilagođavajte ishranu i ne odlažite početak.

Načini koji će vam pomoći da se zdravo hranite

Nakon što izgubite kilograme morate prihvatiti činjenicu da ćete, ako želite zadržati vitku liniju, neka pravila jednostavno morati poštovati do kraja života, sa malim ustupcima.

Evo nekoliko ultimativnih saveta koji su provereno najdelotvorniji, a pomoćiće vam da se zdravo hranite i usvojite navike do kraja života.

Jedite kad ste gladni. Mnogi ljudi više paze na to kad jedu nego šta jedu i kod mnogih se pokazalo kao veoma delotvorna navika. Mnoge dijete imaju tačan raspored u koje vreme šta pojesti, ali činjenica je da sa svakim organizmom treba postupati na različite načine jer nismo svi isti. Nekim danima ćete imati više apetita nego obično i pokušajte da se prilagodite sebi, slušate šta vam govori vaše telo.

Prestanite jesti onda kad ste siti. Za ovo će vam biti potrebno malo prakse jer ko želi ostaviti pola tanjira hrane koja je pritom preukusna. Ključna stvar je da nikad ne dozvolite da previše ogladnite i da se nikad ne prejedate.

Fokusirajte se na ono što možete ne na ono što ne možete jesti. Pokušajte pronaći zdravu, ali ukusnu hranu i nemojte se obavezivati da ćete jesti alge, piti smoothie od trave iako vam se na to diže želudac. Eksperimentišite i prnađite ono što vama najviše odgovara, ne držite se slepo trendova.

Zaboravite na osećaj krivice. Pijeli ste kockicu čokoladi ili ste popustili kad vas je mama nagovorila da pojedete parče torte iako niste bili gladni? Šta za to, svima se desi, ne zamarajte se osećajem krivice nego pričekajte da ogladnide i nastavite po starom. Nemojte slučajno da zbog toga preskočite neki obrok.

Inspirišite druge. Ako imate nalog na Instagramu, Twitteru ili Facebooku povremeno fotografišite svoj zdravi obrok kao podsticaj drugima. Isto tako zapratite profile koji se bave zdravom hranu i među njihovim postovima pronađite inspiraciju za dalje.

Budite svesni svakog zalogaja čak i ako jedete ispred televizora. Mnogo puta smo napomenuli kako bi najbolje bilo da svaki obrok jedete za trpezarijskim stolom jer  na taj način postajete svesni svakog zalogaja, fokusirani ste samo na obrok i manje su šanse da ćete pojesti više nego što bi trebalo. Sve to pokušajte preneti na svaki obrok, bez obzira gde jedete. Čak i ako ste uzeli da jedete pred televizorom pokušajte razmišljati o svakom zalogaju, ne dajte da vam TV zaokupira misli.

I voćna salata može biti poslastica. Važno je da se svakodnevno nagradite sitnicama koje neće narušiti vaš zdravi način ishrane, ali će zadovoljiti žudnju za slatkišima. Na primer, umesto da samo operete i pojedete jabuku, nasecite je poprskajte sa malo limunovog soka, pospite cimetom i dodajte samo malo meda tek toliko da je zasladite i za tren oka pretvorićete običnu jabuku u divnu poslasticu.

(lifepressmagazine/pixabay)

#Kilogrami #NakonŠtoIzgubiteKilograme #PRessSerbia #PRessSrbija