Ako vam je ponestalo ideja šta da speremate za ručak, mi smo tu da vam pomognemo i predložimo vam pileći paprikaš, klasik vojođanske kuhinje...
Sastojci:
2 bataka sa karabatakom
700 g krompira
2 šargarepe
2 paprike
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašičice mlevene paprike
ulje
2 kašike brašna
šaka peršuna
so, biber i tucana paprika po ukusu
pileća kocka za supu
Priprema:
Propržite isečenu piletinu sa obe strane da lepo porumeni, dodajte šargarepu seckanu na kolutove, crni luk seckan na kockice i sitno seckan beli luk. Propržite još par minuta. Nalijte vodom da ogrezne, stavite 2 kašike mlevene paprike. Dodajte tucanu papriku i biber po ukusu, poklopite. Kada prokuva, stavite kocku za supu i ostavite da se kuva oko 30 minuta. Ubacite papriku sečenu na kocke i krompir sečen na četvrtine. Dolijte vode ukoliko je isparila. Ostavite paprikaš da se kuva dok krompir ne bude skuvan. U činijicu sipajte 150 ml vode, 2 kašike brašna, promešajte i stavite u paprikaš kada je krompir skuvan. Dodajte peršun i kuvajte još par minuta.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ INFORMER
#GlavnoJelo #PilećiKrompirPaprikaš #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар