Jednostavno se pravi, a užitak je ogroman.
Sastojci:
Biskvit:
– 3 jaja
– 100 g šećera
– 100 ml ulja
– 100 ml tople vode
– 180 g brašna
– 20 g kakaa
– 1/2 kesice praška za pecivo
Fil:
– 5 jaja
– 180 g šećera
– 2 kašike kakaa
– 150 g čokolade za kuvanje
– 200 g maslaca
Priprema:
Za biskvit dobro izmiksajte jaja sa šećerom, pa dodajte vodu i ulje, na kraju umiksajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
Za fil jaja dobro izmućkajte sa šećerom, pa umešajte kakao u prahu i na kraju dodajte sitno seckanu čokoladu. Kuvajte fil na pari 20 minuta i ostavite da se potpuno ohladi.
Biskvit se peče na 180 stepeni i gotov je kad čačkalicom ubodete u sredinu kolača i ona izlazi suva. Kad se ohladi na njega stavite fil u koju ste dobro umiksali maslac na sobnoj temperaturi.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/DIREKTNO
#ČokoladniKolač #Desert #Kolač #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар