PIKANTNI juneći GULAŠ! Ajvar mu daje ODLIČAN UKUS, a vino SOČNOST!
Na ulju popržite junetinu narezanu na kockice. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak
Sastojci:
500 g junetine od buta
2 crna luka
150 g šargarepe
20 ml ulja
250 g seckanog paradajza
kašičica ljute paprike
1/2 kašike ajvara
čen belog luka
1/2 čili papričice
kašika koncentrata paradajza
1/2 kašike skrobnog brašna (gustina)
kašika peršuna
so i biber
8 dl crnog vina
Priprema:
Na ulju popržite junetinu naseckanu na kockice. Dodajte seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dinstajte 5 minuta, sklonite s vatre i dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i znječeni beli luk. Vratite na vatru, dodajte seckani čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite. Dodajte 8 dl crnog vina i kuvajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Skrobno brašno razmutite u malo vode i dodajte u čorbu. Kratko prokuvajte, dodajte ajvar i pospite peršunom.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izor: PRessSerbia/Informer
#PIKANTNIJunećiGULAŠ #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар