Za istinske LJUBITELJE MESA! KARAĐORĐEVA ŠNICLA, gurmanski klasik za SVA VREMENA!
Potrebno je:
500 g telećih šnicli
oko 150 g suvog vrata
oko 150 g kačkavalja
kajmak
2-3 jaja
brašno
prezle
mešavina začina za meso
so, biber
ulje
Priprema:
Od telećeg buta iseći jako tanke šnicle. Svaku šniclu izlupati dobro sa obe strane. Šnicle pobiberiti, posoliti i začiniti po ukusu sa obe strane. Pokriti ih folijom i ostaviti da malo odstoje, oko pola sata. Uzeti jednu šniclu i na nju namazati kajmak, oko dve kašičice, preko staviti jedan list edamera ili nekog drugog kačkavalja, a potom suvi vrat, dimljenu slaninicu ili neko drugo suvo meso po želji. Sada se šnicla uvije kao sarma. Gotove rolnice idu na paniranje, pa u fritezu ili u dublju šerpu sa puno ulja. Rolnica mora da "pliva" u ulju. Karađorđeva se jede uz pomfrit sa dodatkom majoneza i kajmaka i salate po izboru.
Prijatno!
[embed]https://youtu.be/plrmKFXP7Lo[/embed]
Foto: Printscree
Izvor: PRessSerbia/Informer
#KARAĐORĐEVAŠNICLA #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар