понедељак, 19. октобар 2020.

Recept dana: KARAĐORĐEVA ŠNICLA

Za istinske LJUBITELJE MESA! KARAĐORĐEVA ŠNICLA, gurmanski klasik za SVA VREMENA!






Potrebno je:

500 g telećih šnicli

oko 150 g suvog vrata

oko 150 g kačkavalja

kajmak

2-3 jaja

brašno

prezle

mešavina začina za meso

so, biber

ulje

Priprema:

Od telećeg buta iseći jako tanke šnicle. Svaku šniclu izlupati dobro sa obe strane. Šnicle pobiberiti, posoliti i začiniti po ukusu sa obe strane. Pokriti ih folijom i ostaviti da malo odstoje, oko pola sata. Uzeti jednu šniclu i na nju namazati kajmak, oko dve kašičice, preko staviti jedan list edamera ili nekog drugog kačkavalja, a potom suvi vrat, dimljenu slaninicu ili neko drugo suvo meso po želji. Sada se šnicla uvije kao sarma. Gotove rolnice idu na paniranje, pa u fritezu ili u dublju šerpu sa puno ulja. Rolnica mora da "pliva" u ulju. Karađorđeva se jede uz pomfrit sa dodatkom majoneza i kajmaka i salate po izboru.

Prijatno!

[embed]https://youtu.be/plrmKFXP7Lo[/embed]

Foto: Printscree

Izvor: PRessSerbia/Informer

 

#KARAĐORĐEVAŠNICLA #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар