петак, 27. март 2020.

RECEPT DANA: Zapečena testenina bolonjeze


Sjajan recept za ceo obrok u jednoj posudi!









Ako volite testeninu, predlažemo vam ovaj sjajni recept za ceo obrok u jednoj posudi. Ovaj recept je za ljubitelje mesa.

Odaberite svoj omiljeni oblik testenine, napravite sos od mesa, pospite sirom i zapecite - gotovo!

Sastojci:

- 400 grama suve testenine
- 200 grama mlevene junetine
- Pola glavice crnog luka
- Konzerva paradajza pelata
- Sušeni origano
- So, biber
- 100 grama tvrdog sira
- Maslinovo ulje


Priprema:

Testeninu obarite, ali od vremena kuvanja sa pakovanja "oduzmite" dva minuta.

U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite meso i sitno seckani luk, oko pet minuta. Dodajte paradajz pelat i pustite da prokrčka. Začinite solju, biberom i sušenim origanom.

Testeninu pomešajte sa sosom u plehu za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i zapecite u rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju. Poslužite uz salatu.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Informer



#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #ZapečenaTesteninaBolonjeze #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар