субота, 28. март 2020.

RECEPT DANA: FRANCUSKI PAPRIKAŠ!






























































SastojciKoličina
juneći pauflek600 g
crni luk2 glavice
beli luk4 čena
praziluk1 struk
plavi patlidžan1
tikvice2
crvena paprika1
zelena paprika1
paradajz2
sopo ukusu
biberpo ukusu
majčina dušica1 kašičica
bosiljak1/2 kašičice


Kako pripremiti Francuski paprikaš



  • Izdinstajte crni luk, beli luk i praziluk, dodajte pauflek isečen na kockice, nalijte vodom da meso ogrezne i dinstajte oko dva sata.

  • Patlidžan i tikvice isecite na kocke, posolite, ostavite da puste vodu, a potom ih ubacite u paprikaš. Pobiberite, dodajte paprike isečene na kolutove i oljušten paradajz, bosiljak i majčinu dušicu, te kuvajte još sat vremena.

  • Gotovo meso stavite na tanjir da se prohladi. Za to vreme u moču od pečenja stavite kašiku brašna, nalijte ostatak vode i vina, pa prokuvajte dok ne dobijete gust sos. Pauflek isecite na šnite i prelijte sosom.




#Paprikaš #Pressserbia #RECEPT #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар