понедељак, 30. септембар 2024.

Srpska kraljica na svetskom tronu: Rakija Zarić među 25 najboljih na planeti!

Na ovogodišnjem Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja jakih alkoholnih pića, srpska rakija ostvarila je istorijski uspeh, saopštila je destilerija Zarić.

U vrlo jakoj konkurenciji, rakija od šljive Kraljica 14, koja je odležavala 14 godina, osvojila je Veliku zlatnu medalju i svrstana među 25 najboljih žestokih pića na svetu, rame u rame sa prvoklasnim konjakom, viskijem i rumom.


 - Ovaj podvig nije samo trijumf za Destileriju Zarić, već i za čitavu tradiciju srpske šljivovice. Kraljica 14 sada nije samo simbol vrhunskog kvaliteta, već predstavlja i početak novog doba za srpsku rakiju – doba u kojem ona zauzima svoje mesto među elitom svetskih pića.Srpska rakija sada ponosno stoji na svetskom tronu, simbolizujući ne samo bogatstvo srpske tradicije, već i njen neosporni potencijal da osvoji globalnu scenu – navode u destileriji Zarić, čije je piće Kralj pre nekoliko dana degustirano na velikoj humanitarnoj večeri 5 Star Dinner održanoj u okviru dešavanja Belgrade Restaurant Show.

Održano u Kini od 3. do 5. septembra, međunarodno takmičenje okupilo je 154 vrhunske sudije koje su tokom tri dana ocenjivale 2754 uzorka iz 62 zemlje.

#DestilerijaZaric, #Destilerijazaric, #Kraljica14, #Rakija, #RakijaKraljica, #ŠljivaZarić, #SrpskaRakija, #SrpskaŠljiva, #Zarić #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар