уторак, 3. септембар 2024.

3,2,1-START! Prvaci i njhovi roditelji s nestpljenjem iščekuju ovaj projekat!

3,2,1-START Udruženje “321 Srbija” novu školsku godinu počinje s projektom koji ima za cilj da olakša najmlađima prve korake u školskom svetu, srećni će biti i prvaci i njihovi roditelji!

Inovativni projekat koji će biti relizovanim u saradnji sa resornim ministarstvima i jedinicama lokalne samouptave, nudi edukativnu, interaktivnu radionicu namenjenu učenicima prvog razreda, a sve kako bi se što lakše i radosnije prilagodili školskom okruženju.

Radionica je osmišljena tako da deci predstavi školu kao mesto puno uzbuđenja, novih saznanja i zabave. Kroz igre, kreativne aktivnosti i priče, deca će biti podstaknuta da razviju entuzijazam i radoznalost prema učenju. Cilj je stvaranje  pozitivnih asocijacija prema školi, kako bi svaki mališan s nestrpljenjem iščekivao svaki novi školski dan.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 kids (@321kids.rs)




 Poseban akcenat stavljen je na razvoj socijalnih veština kod dece. Kroz raznovrsne aktivnosti koje podstiču saradnju, dijalog i međusobno razumevanje, deca će naučiti da prepoznaju i poštuju različitosti među vršnjacima.

-Razvijanje empatije i osećaja zajedništva ključni su aspekti ovog programa, a sve sa ciljem stvaranja pozitivne i podržavajuće atmosfere u učionici, kažu u “321 Srbija”.

Od učenja, preko igre do higijene!

Radionica će trajati dva sata i biće otvorena za sve učenike prvih razreda osnovnih škola. Kroz igru, kreativne zadatke i praktične savete, mališani će biti vođeni kroz različite aspekte školskog života, od usvajanja školskih rutina do važnosti higijene i pripreme za školske aktivnosti.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 kids (@321kids.rs)




 Savetovanje za roditelje!

Paralelno sa radionicom za decu, biće organizovan i edukativni roditeljski sastanak. Cilj ovog sastanka je pružiti roditeljima prvaka neophodne informacije i alate za podršku deci u pripremi za školu. Roditelji će dobiti savete o tome kako biti najbolja emocionalna i psihološka podrška, kako postaviti rutine učenja kod kuće, podsticati samostalnost i odgovornost, te razvijati ljubav prema čitanju i učenju.

Posebna pažnja biće posvećena emocionalnoj podršci dece. Roditelji će naučiti kako prepoznati i reagovati na emocionalne potrebe svojih mališana, kako im pomoći da se nose sa stresom i kako ih motivisati kroz pozitivno ohrabrenje. Ovaj aspekt radionice ima za cilj ohrabrivanje roditelja da efikasno pomognu deci u suočavanju s izazovima koje donosi polazak u školu.

Sve ove aktivnosti imaju jedan zajednički cilj – osigurati da deca, uz podršku roditelja i nastavnika, započnu svoj školski put s osmehom na licu i radošću u srcu, spremna da iz dana u dan istražuju svet znanja i prijateljstva, navode predstavnici “321 Srbija”.

PRESSSERBIA

#321Srbija, #321Start, #ĐaciPrvaci, #EmocionalnoOsnaživanjeDece, #Prvaci, #PrviRazred, #Roditelji, #Skola #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар