субота, 25. новембар 2023.

Ogromno interesovanje za tribinu o zamkama u virtuelnom svetu: Održan "3,2,1-ZED" u Čačku!

3,2,1-Čačak! U organizaciji Udruženja "3,2,1-Srbija", istoimenog projekta od nacionalnog značaja, u Čačku je održana tribina "3,2,1-Zed, zamke koje sa sobom nosi virutalni svet".






Gradonačelnik Čačka Milun Todorović otvorio je tribinu po nazivom "3,2,1-ZED Zamke koje sa sobom nosi virtuelni svet", a za predavanje koje je tokom tribine održano, vladalo je veliko interesovanje među Čačanima svih generacija pa je sala skupštine grada bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Istraživanje koje je sprovedeno u avgustu tekuće godine na reprezentativnom uzorku od više od 1000 pripadnika zed generacije u Srbiji pokazuje  da mladi provode oko osam sati  slobodnog vremena  na internentu.  Činjenica je i da je više od 90 odsto dece  dobilo svoj prvi  mobilni telefon pre osme godine.

Zakonom je propisano i  da dete do 13 godine ne bi trebalo da ima društvene mreže, podsetila je u ime Udruženja 321 Srbija, Višnja Živković.

Svaki mobilni telefon ima  opciju da ograničite upotrebu korišćenja telefona deci. Postoje razne aplikacije za roditeljsku kontrolu. Međutim, ono gde zapravo ulazimo  u novi zamku je konflikt sa decom , to oni shvataju kao kaznu i to nije dobar način. Ono što je dobro je da im se objasni zbog čega to  nije dobro i na koji način to utiče na njihovo mentalno zdravlje, ali i na  stil života”, istakla je na predavanju,  Višnja Živković.

Osnovni cilj projekta je  da se zaposlenima u obrazovnom sistemu, roditeljima kroz interaktivnu tribinu ukaže na značaj poboljšanja procesa komunikacije. Naime, važno je da se ukaže na sve opasnosti koje sa sobom ,,nosi”  digitalno doba, ali I da se razumeju potrebe  zed generacije koja je   prva rođena u digitalnom dobu.

PRess Serbia, foto 321 Srbija

 

#321Srbija, #321Zed, #Čačak, #MilunTodorović, #Tribina, #ZamkeVirtuelnogSveta #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар