среда, 29. новембар 2023.

Zbog njih je cela Srbija na nogama, svi igraju kako oni sviraju! (Video)

Srbija igra kako oni sviraju! Retki su oni koji sede na svirkama ovog benda, skoro da ih i nema. Cuba Libre Bend jedan je, ako ne i jedini muzički sastav koji apsolutno nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a pevaju i sviraju sve, ali bukvalno SVE!






Muzičko – scenski nastup uz sjajan repertoar domaće i strane muzike, od popa preko roka i fanka do folka, starogradske izvorne i novokomponovane narodne muzike.


Koji god muzički pravac da Vam dira dušu, sigurno je na njihovom repertoaru, na kome je, takođe i veliki broj domaćih i stranih hitova. Zato je ovaj bend pravi izbor kada je u pitanju bilo koja vrsta vašeg slavlja. Na njihovim svirkama nema odmora i svi su uvek "na nogama", a kad su svadbe u pitanju, to je, na kraju krajeva i jedna od najvažnijih stvari – da vam gosti budu veseli. Uz bend Cuba Libre će to svakako i biti.

Bend čine Tanja Nikolić - vokal i perkusije, Ivan Ilić – vokal, Lazar Jovanović – saksofon i perkusije, Aleksandar Milenković – klavijature, Tomić Bojan – gitara i vokal.

Pogledajte i poslušajte kako zvuči ovaj fantastični bend:



[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0pMlOw-U7oc[/embed]

PRESSSERBIA



#Bend, #CubaLibreBand, #MuzikaZaSvadbe, #MuzikaZaVeselja, #Svirka, #WeddingMusic #PRessSerbia #PRessSrbija

Otvorena Nacionalna konferencija o mentalnom zdravlju mladih u Novom Pazaru, pokrenut sjajan program!

Ministar turizma i omladine pokrenuo je niz aktivnosti usmerenih ka održanju i poboljšanju mentalnog zdravlja mladih i njihovom položaju u našoj zemlji. U Novom Pazaru je otvorena trodnevna nacionalna omladinska konferencija posvećena poboljšanju usluga za podršku mentalnom zdravlju mlade populacije u Srbiji uz učešće predstavnika svih nadležnih institucija i 500 mladih.




Tom prilikom ministar turizma i omladine Husein Memić potpisao je Izjavu o nameri sprovođenja nacionalnog programa za unapređenje mentalnog zdravlja sa predstavnicima deset jedinica lokalnih samouprava kojima će na raspolaganju biti 26 miliona dinara dodeljenih putem javnog konkursa.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 U realizaciju programa će biti uključeni gradovi Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Sombor, Subotica, Zaječar, Zrenjanin i opština Bečej.

Memić je poručio da nijedna politika usmerena ka poboljšanju uslova za život mladih u Srbiji nema smisla ukoliko kao apsolutni prioritet nije postavljeno očuvanje njihovog zdravlja.

On je rekao da se do kraja godine očekuje početak rada omladinskih centara u Somboru i Subotici i da je tokom 2023. godine širom zemlje otvoreno više od 10 kancelarija za mlade, što doprinosi stvaranju podsticajnog ambijenta za rešavanje svih pitanja koja ih se tiču u lokalnim sredinama.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić je istakla da se nove generacije danas suočavaju sa potpuno novim izazovima u očuvanju mentalnog zdravlja i da je na Ministarstvu zdravlja da obezbedi stručnjake koji će da razumeju kakva im je podrška u skladu sa tim i potrebna.

Ona je podsetila da nedavno potpisani Memorandum o saradnji u prevenciji i zaštiti mentalnog zdravlja dece, adolescenata i mladih između više ministarstava upozorava da ovo nije samo zdravstvena tema i da sve struke zajedno treba da nastupaju kao podrška i uporište mladima.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović istakla je značaj mobilisanja svih snaga društva - organa upravljanja, stručne zajednice i nevladinog sektora kako bi se podigla svest, predstavile i pokrenule akcije koje promovišu i štite mentalno zdravlje kao osnovno ljudsko pravo.

„Dobrobit dece i mladih je polazište i željeni ishod porodične i društvene brige o detetu, uključujući i obrazovno-vaspitne ustanove. Ova briga povezuje zaposlene u školi i porodice, povezuje školu i ostale institucije u zajednici, ali i institucije na nacionalnom nivou i uslovljava saradnju i zajedničko delovanje u najboljem interesu svakog deteta“, poručila je ministarka Đukić Dejanović.

Na konferenciji u Novom Pazaru ministri Slavica Đukić Dejanović i Husein Memić potpisali su i Protokol o saradnji između Ministarstva turizma i omladine i Ministarstva prosvete radi unapređivanja efikasnosti sistema koordinacije i saradnje između dva resora.

Protokol je potpisan u cilju realizacije zajedničkih preventivnih aktivnosti predviđenih Strategijom za mlade u Republici Srbiji za period od 2023. do 2030. godine, posebno onih koje se odnose na promociju i prevenciju mentalnog zdravlja i stvaranje uslova za razvoj zdravih stilova života i bezbednog okruženja za mlade.

PRESSSERBIA

 

#321Srbija, #DanicaGrujičić, #HuseinMemić, #NacionalnaKonferencijaOMentalnomZdravlju, #NoviPazar, #SlavicaĐukićDejanović #PRessSerbia #PRessSrbija

GORAN KARADŽIĆ OŠTRO REAGOVAO NA NEGATIVNE PRILOGE TV N1 O PREDSEDNIKU VUČIĆU!


Član Srpske napredne stranke Goran Karadžić oštro je reagovao na seriju negativnih priloga koje je televizija N1 emituje o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.







Naime, podaci monitoringa izveštavanja tokom izborne kampanje otkrivaju da je N1 u svom izbornom programu, koji je trajao 92 sata, 69,95 odsto vremena, odnosno približno 65 sati, posvetila sadržaju koji negativno oslikava predsednika Aleksandra Vučića i listu koju predvodi.



Karadžić je izrazio nezadovoljstvo tvrdeći da su oni pristrasni i da predstavljaju pokušaj diskreditacije predsednika.

- Da li vas je bar i malo stid, mada znam da nije, al eto, bar da budem u startu uviđajan. Vi ste klasični samo i SAMO tastatura mafijaščići i veliki KVISLINZI - prevedeno na SRPSKI - IZDAJNIČKA BAGRA - rekao je Karadžić i dodao:

- Sve ovo što pričate/pišete o Aleksandru Vučiću njemu nije toliki problem, jer stvarnost je suprotna i sve narod vidi, to ćete i vi shvatiti 17. decembra! Ali što dirate u porodice, ali i sve ono što je svakom normalnom čoveku sveto, eee tek ćete za to da vidite kako će vam SRPSKI narod vratiti, upravo tog 17. decembra!

Karadžić ističe dalje:

- Neka mili Bog čuva pravog domaćina - ljudinu, svetskog državnika - istorijsku ličnost i našeg predsednika Aleksandra Vučića, jer Srbija i srpski rod jeste blagosloven što nam je baš on vođa i u sadašnjosti, ali i u sve naprednijoj budućnosti!

- Uzdravlje, živeli i neka živi naša majka država Srbija, baš ovakvim Aleksandrovim vođenjem - zaključio je Karadžić.

 

#GoranKaradžić, #Karadžić, #SrbijaNeSmeDaStane, #VUČIĆ #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 28. новембар 2023.

Milun Todorović i Siniša Mali jasno poručili iz Čačka: Srpska privreda ne sme da stane!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ugostio je danas ministra finansija i potpredsednika Vlade Srbije Sinišu Malog, a na zajedničkom sastanku sa brojnim lokalnim privrednicima bilo je reči o konkretnim ekonomskim merama i podsticajima Vlade Srbije




Jedan od prioriteta gradonačelnika Todorovića i njegovog menadžemnta je ekonomski i privredni rast Čačka i okoline pa su upravo na njegovu inicijativu redovno održavaju sastanci sa lokalnim privrednicima.


 Privreda je krvotok srpske ekonomije. Nema jake ekonomije bez jakih srpskih privrednika. Oni su naš motor razvoja i privreda ne sme da stane, rekao je Siniša Mali i dodao:

-Danas sam razgovarao za privrednicima u Čačku o privrednom ambijentu, reformama koje sprovodimo i kako država još može da im pomogne. Razgovarali smo o rezultatima naše ekonomske politike, investicijama, otvaranju novih radnih mesta, novim fabrikama i proizvodnim pogonima, kao i podsticajima za privredu, istakao je Mali.


 Istakao je značaj izgradnje auto-puta "Miloš Veliki" i Moravskog koridora, jer auto-putevi stvaraju uslove za dalji privredni rast i razvoj.

Jedna od tema bila je i organizacija Ekspo izložbe 2027. godine u Beogradu, i na koji način domaće kompanije mogu da budu angažovane na realizaciji tog projekta od ogromnog značaja za celu našu zemlju.

Razgovarali smo i o poboljšanju životnog standarda građana Srbije, rastu plata, penzija i minimalne zarade i našem obećanju da prosečna plata 2027. godine bude 1.400 evra, penzija 650 evra, i minimalna zarada takođe 650 evra, istakao je Mali.

PRESSSERBIA

 

#AleksandarVucic, #Čačak, #MilunTodorović, #SinisaMali, #SrbijaNeSmeDaStane #PRessSerbia #PRessSrbija

Ljubica Vraneš, operska diva: Verujem u lidera koji ima viziju i koji vodi Srbiju napred!

Kroz svoju uspešnu muzičku karijeru, uvek je isticala nepokolebljivu ljubav prema Srbiji, a sada je odlučila da svoju posvećenost prema voljenoj zemlji prenese i u politički angažman



Ljubica Vraneš, cenjeni mecosopran i solistkinja Beogradske opere, nedavno je odlučila da se politički angažuje i pridruži listi Aleksandra Vučića - Srbija ne sme da stane. 


Ljubica Vraneš je majka dvoje dece i ističe da je ljubav prema otadžbini uvek bila ključna u njenom životu. Kroz svoju uspešnu muzičku karijeru, uvek je isticala nepokolebljivu ljubav prema Srbiji, a sada je odlučila da svoju posvećenost prema voljenoj zemlji prenese i u politički angažman.


Na pitanje zašto se odlučila za politički angažman, Ljubica odgovara:

- Da li treba ili ne to će vreme pokazati, ja znam da želim svim srcem, znanjem i sposobnostima da doprinesem boljem sutra naše dece i svih građana Srbije. Znate, kad vidite puno toga i uspete na mnogim poljima, onda je teško ostati u mestu. Vuče vas uspeh i potreba da uradite više, da date ljudima više, da svima bude bolje. To jedino politika pruža, tu mogućnost da ja kao pojedinac budem u mogućnosti učiniti više za voljenu zemlju.


PRessSerbia



#AleksandarVucic, #LjubicaVraneš, #SrbijaNeSmeDaStane #PRessSerbia #PRessSrbija

понедељак, 27. новембар 2023.

Nacionalna konferencija o mentalnom zdravlju od 28. do 30. novembra u Novom Pazaru!

Novi Pazar će u periodu od 28. do 30. novembra biti domaćin Nacionalne konferencije o mentalnom zdravlju koja će okupiti preko 200 mladih predstavnika brojnih organizacija i institucija.




Jednom od najvećih događaja ovog tipa u zemlji, pored organizacija koje zastupaju interese omladine, prisustvovaće i predstavnici brojnih državnih institucija.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 -Događaju će prisustvovati i predstavnici nekoliko ministarstava i deset lokalnih samouprava. Posebno sam srećan što će Nacionalna konferencija o mentalnom zdravlju mladih biti održana upravo u gradu sa najmlađim stanovništvom u zemlji, rekao je povodom događaja ministar turtizma i omladine Husein Memić.

Ministar je naveo da samo zajednički pristup i saradnja među partnerima sa različitim nadležnostima može dovesti do dugoročnih rešenja.

PRESSSERBIA

 

#HuseinMemić, #Memić, #MinistarstvoTurizmaIOmladine, #NacionalnaKonferencijaOMentalnomZdravlju, #NoviPazar #PRessSerbia #PRessSrbija

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd organizuje intenzivno studentsko programersko takmičenje AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade).




Po šesti put zaredom na jednom mestu će se okupiti 16 timova, koji će se takmičiti u izradi inteligentnog igrača (bot-a) za zadatu video igru. Svaki tim će imati na raspolaganju 20 sati, nakon čega će botovi odmeriti snage u dve faze – grupnoj i finalnoj borbi. Tri najbolje rangirana tima osvojiće vredne nagrade u iznosu od 100 000, 50 000 i 25 000 dinara. Kao i prethodnih godina, čast nam je, da je potencijal projekta prepoznala kompanija QCerris. Takmičenje će se održati na Univerzitetu Metropolitan kao i prethodne godine.

Cilj ovog takmičenja jeste da studentima tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih fakulteta i viših škola obezbedi priliku da priđu korak bliže profesionalnom svetu kroz rad na samostalnom projektu. Na ovaj način moći će da primene već stečena ali i da prošire svoja znanja o veštačkoj inteligenciji i programiranju. Paralelno će moći da razvijaju takmičarski i timski duh.  Pored centralnog takmičarskog događaja, pripremljen je i dodatni sadržaj – Make IT Learn MeetUp i WarmUp. Make IT Learn MeetUp za cilj ima informisanje svih zainteresovanih studenata o trendovima u veštačkoj inteligencijii i održaće se 20. novembra. WarmUp je niz uvodnih aktivnosti uoči samog takmičenja, namenjen je isključivo takmičarima i njegov cilj je da na adekvatan način uvede takmičare u vikend koji je pred njima.



Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd je međunarodna, neprofitna, apolitična studentska organizacija. Od svog osnivanja 2003. godine, lokalna grupa omogućava povezivanje, razmenu i saradnju sa studentima iz cele Evrope.Uloga BEST-a kao organizatora, ogleda se u tome, da se na jednom mestu povežu studenti, kompanije i Univerzitet. 

Ukoliko si ambiciozan student i željan izazova – okupi ekipu od 3-4 člana, ili se prijavi individualno i isprobaj svoje programerske sposobnosti u ovom intezivnom hakatonu! Prijave će biti otvorene od 8. do 24. novembra na sajtu aibg.best.rs.

PRESSSERBIA

#AIBG, #BESTBEOGRAD, #Takmicenje #PRessSerbia #PRessSrbija

Husein Memić posle predstavljanja provincije Shangdong: Kina nam nikada nije bila bliža!

3,2,1-Srbija! Ministar turizma i omladine Husein Memić prisustvovao je predstavljanju kineske provincije Shangdong u Novom Pazaru.




Ministar Memić napravio je brojne pomake u zbližavanju dva naroda, i predstavljanju naše kulture i tradicije u Kini, kao i kineske u našoj zemlji.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




-Narodna Republika Kina nam nikada nije bila bliža, zahvaljujući potvrđenom čeličnom prijateljstvu dva naroda što je rezultiralo dobrom saradnjom na svim poljima. Uspostavljeni su direktni letovi između između Beograda i Tjenđina, odnosno Beograda i Pekinga a očekuje se da će uskoro biti uspostavljen direktan let do Šangaja, kazao je Memić  na manifestaciji koja je organizovana u Kulturnom centru u Novom Pazaru.

Kineski kulturni centar u Beogradu u saradnji sa Kulturnim centrom u Novom Pazaru, predstavio je u ovom gradu kinesku provinciju Shandong. Ovom programu prisustvovao je veliki broj građana Novog Pazara.

Ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je nedavno tokom posete Kini imao priliku da obiđe provinciju Shandong, kazao je da se uverio u njene prirodne lepote, kulturnu raznolikost i privredni razvoj.

Dodao je da turistička i kulturna razmena dodatno doprinose upoznavanju, zbližavanju i razumevanju između naroda različitih kultura.

#321Srbija, #HuseinMemić, #MinistarTurizmaIOmladine, #NoviPazar, #Shandong #PRessSerbia #PRessSrbija

недеља, 26. новембар 2023.

Ovo su današnje nasovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija

Kasim Dacić ruši Džalu i Bubu sa regionalnog trona!

Džala i Buba počeli su da padaju u zaborav kada je na scenu stupio Kasim Dacić koji ozbiljno preti da im preuzme regionalni tron.

Dacić je rešio da pomrsi konce vodećem reperskom tandemu na Balkanu, a svi koji su imali priliku da vide i čuju njegov rad, kažu da je Kasim spojio Džalu i Bubu u jedno.

"Ceo život" nasiv je njeg0ve pesme, a pažnju na sebe skrenuo je imidžom opasnog momka.

Poslušajte deo njegove pesme "Ceo život":

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=iDl5HV8srok[/embed]

PRESSSERBIA

#KASIMDACIĆ #PRessSerbia #PRessSrbija

субота, 25. новембар 2023.

Ogromno interesovanje za tribinu o zamkama u virtuelnom svetu: Održan "3,2,1-ZED" u Čačku!

3,2,1-Čačak! U organizaciji Udruženja "3,2,1-Srbija", istoimenog projekta od nacionalnog značaja, u Čačku je održana tribina "3,2,1-Zed, zamke koje sa sobom nosi virutalni svet".






Gradonačelnik Čačka Milun Todorović otvorio je tribinu po nazivom "3,2,1-ZED Zamke koje sa sobom nosi virtuelni svet", a za predavanje koje je tokom tribine održano, vladalo je veliko interesovanje među Čačanima svih generacija pa je sala skupštine grada bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Istraživanje koje je sprovedeno u avgustu tekuće godine na reprezentativnom uzorku od više od 1000 pripadnika zed generacije u Srbiji pokazuje  da mladi provode oko osam sati  slobodnog vremena  na internentu.  Činjenica je i da je više od 90 odsto dece  dobilo svoj prvi  mobilni telefon pre osme godine.

Zakonom je propisano i  da dete do 13 godine ne bi trebalo da ima društvene mreže, podsetila je u ime Udruženja 321 Srbija, Višnja Živković.

Svaki mobilni telefon ima  opciju da ograničite upotrebu korišćenja telefona deci. Postoje razne aplikacije za roditeljsku kontrolu. Međutim, ono gde zapravo ulazimo  u novi zamku je konflikt sa decom , to oni shvataju kao kaznu i to nije dobar način. Ono što je dobro je da im se objasni zbog čega to  nije dobro i na koji način to utiče na njihovo mentalno zdravlje, ali i na  stil života”, istakla je na predavanju,  Višnja Živković.

Osnovni cilj projekta je  da se zaposlenima u obrazovnom sistemu, roditeljima kroz interaktivnu tribinu ukaže na značaj poboljšanja procesa komunikacije. Naime, važno je da se ukaže na sve opasnosti koje sa sobom ,,nosi”  digitalno doba, ali I da se razumeju potrebe  zed generacije koja je   prva rođena u digitalnom dobu.

PRess Serbia, foto 321 Srbija

 

#321Srbija, #321Zed, #Čačak, #MilunTodorović, #Tribina, #ZamkeVirtuelnogSveta #PRessSerbia #PRessSrbija

среда, 22. новембар 2023.

Čačak grad domaćin tribine "3,2 1 Zed - Zamke koje sa sobom nosi virtualni svet"!

3,2,1-Čačak! Udruženje "3,2,1-Srbija", nosilac istoimenog projekta od nacionalnog značaja, organizovaće u četvrtak 23. novembra interaktivnu tribinu pod nazivom "3,2 1 Zed - Zamke koje sa sobom nosi virtualni svet" u Čačku.




Osnovni cilj projekta je da se zaposleni u školstvu, roditelji i deca kroz interaktivnu tribinu i radionicu edukuju o načinima komunikacije sa pripadnicima Zed generacije koja je rođena u periodu tokom prvih dvanaest godina 21. veka.

Komunikacija je dvosmerni proces i tokom tribine i radionice kroz edukativan, ali i praktičan pristup, učesnicima tribine će biti pojašnjeno na koji način svi zajedno možemo da utičemo na poboljšanje procesa komunikacije, pre svega u digitalnom, ali i u stvarnom svetu.

Kako da razumemo generaciju budućnosti, ako ne idemo u korak sa njima? Kako da se približimo generaciji Zed koja raste u digitalnom dobu i kako da ispratimo njihov sled razmišljanja, navika i stila života.

Sa druge strane digitalna komunikacija sa sobom nosi velike izazove, zamke i opasnosti koje mi kao odrasli i pre svega pripadnici nekih starijih generacija moramo da razumemo i propoznamo, kako bismo njima, na njima prihvatljiv način mogli da ukažemo na sve zamke.

Interaktivna tribina organizuje se u skupštinskoj sali grada Čačka sa početkom u 10. časova.

321 Srbija

#321Srbija, #321Zed, #Čačak, #Internet, #Srbija, #VirtuelniSvet, #ZamkeVirtuelnogSveta #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 21. новембар 2023.

Razmišlljate gde da dočekate Novu godinu? Aquaworld Resort budapest je naš predlog!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da "prelomite" i krenete put najboljeg regionalnog SPA hotela - AQUAWORLD RESORT BUDAPEST




AQUAWORLD RESORT BUDAPEST  pripremio je za svoje goste pravu novogodišnju bajku, a sam doček Nove godine podrazumeva nekoliko žurki! DJ Wlas će biti zadužen za zagrevanje, a njegov set poćinje oko 21. čas. Sledi UV svetlosni šou, zatim cirkuski šou, a organizatori su priredili i brojna druga iznenađenja koja će začinit veličanstven vatromet.

Tradicionalna novogodišnja proslava uz svečanu večeru, koktele i lajv muziku počinje u 21 i traje do 1 sat iza ponoći. Dakle, ako imate od 0-99 godina, ovo će svakako biti idealan izbor.



Treća i svakako najzanimljivija žurka - POOL PARTY održaće se u Aquaworld-u i traje do tri sata iza ponoći. Svečano odelo zamenite kupaćim kostimom i uz šampanjac dočekajte 2022. Doček će obeležiti jedinstven show program, vatromet i sjajan muzički program.
Na samo nekoliko sati vožnje od Beograda, na periferiji glavnog grada Mađarske, nalazi se pravi vodeni raj koji će svojom šarenolikom ponudom, zadovoljiti avanturiste, ljubavne parove, porodice sa decom, ali i probirljive hedoniste. Gostima je na raspolaganju i veliki fitnes centar, Oriental Spa, ali i jedan od najvećih zatvorenih akva parkova u Evropi u čijem sastavu se nalazi Sauna world, više bazena sa toplom i hladnom vodom, lazy river, ali i veliki broj tobogana, od kojih mnogi, po svojoj dužini drže evropski rekord.


Superior hotel raspolaže sa 309 soba i apartmana, dostupan je besplatan bežični internet, parking sa video nadzorom, a posetiocima je dozvoljeno da sa sobom dovedu i kućne ljubimce.




Brojni restorani služe mađarske, ali i internacionalne specijalitete, a na poslednjem spratu hotela nalazi se i panoramski koktel bar koji svojim gostima nudi veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih koktela.

PROMO




#Akvavorld, #AquaworldResort, #Budimpesta, #NovaGodina #PRessSerbia #PRessSrbija

недеља, 19. новембар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija

Zašto svi žele da im ONA radi o glavi? Srpska doktorka koja je sinonim za estetsku hirurgiju!

Doktorka Kristina Davidović jedna je od najtraženijih u ovom delu Evrope, a na njen "mic" mnogi strpljivo čekaju nedeljama, čak i mesecima.




Najpoznatija srpska doktorka u oblasti estetske i antiejdžing medicine Kristina Davidović zaslužna je za fenomenalan izgled javnih ličnosti, ali i brojnih žena i muškaraca koji se ne bave javnom poslom i prosto žele da budu lepi.

Na tretmane kod doktorke Kristine čeka se nedeljama, nekada čak i mesecima, ali oni koji su spremni da čekaju svoj termin, znaju da se strpljenje isplatilo i spremni su da joj uvek i iznova poklone svoje poverenje.

Doktorka koja čini ČUDA u esteskoj hirurgiji u pravom smislu te reči, organizator je i brojnih kongresa, stručnih skupova i događaja koji su u Beograf doveli svetski krem estetske hirurgije, a u javnosti je poznata i kao jedna od pionira kada je podizanje glasa protiv nadrilekara u pitanju.

Dakle, ukoliko želite da se ulepšate, da budete najlepši prvo sebi, a zatim i drugima, znate kome da se obratite.

Višnja Živković

PRESSSERBIA

#KristinaDavidović, #Rea #PRessSerbia #PRessSrbija

субота, 18. новембар 2023.

"Zelena budućnost naše Srbije": Veliko interesovanje mladih Čačana za zdraviju životnu sredinu!

U organizaciji Udruženja "Zelena budućnost naše Srbije", u prostorijama Osnovne škole Branislav Petrović u Čačku održano je predavanje na temu podizanja svesti o važnosti pravilnog odlaganja i recikliranja elektronskog otpada.




Više od 60 učenika petog i šestog razreda izrazilo je interesovanje da sazna koji su to najbolji načini za bezbednu reciklažu nagomilanog elektronskog otpada, ali i kako da pruže lični doprinos u stvaranju ekološki zdravog okruženja za sebe, ali i buduće naraštaje.

Prisutnima su se obratili predstavnici Udruženja Milan Todosijević, Đordje Todosijević i profesor Vladan Šipetić

Udruženje "Zelena budućnost naše Srbije" posvećeno je stvaranju zdravije planete. Naša misija je da promovišemo održivost i podignemo svest o važnosti očuvanja prirode.

Svaki projekat o zaštiti životne sredine, korak je ka boljoj životnoj sredini, a uključivanje zajednice u naše aktivnosti ključno je za stvaranje zelenije budućnosti, rekao je Đorđe Todosijević posle predavanja:
-Naša prezentacija bila je usmerena na podizanje svesti o važnosti pravilnog odlaganja i recikliranja elektronskog otpada. Govorili smo o problemima koje neodgovorno odlaganje elektronskog otpada može izazvati za okolinu i zdravlje, i predstavili samo praktične načine na koje škole i učenici mogu doprineti rešavanju ovog problema i dodao:

-Moja lična motivacija za ovu temu proizlazi iz duboke zabrinutosti za okolinu i želje da mlade ljude edukujem o važnosti očuvanja našeg planeta. Verujem da školsko obrazovanje ima ključnu ulogu u oblikovanju budućih navika i stavova naših učenika. Na kraju, verujem da je svaki korak, ma koliko bio mali, ka boljoj praksi recikliranja elektronskog otpada, korak u pravom smeru. Kroz obrazovanje i akciju, možemo napraviti značajnu promenu i osigurati bolju budućnost za naš planet, naveo je on.

Tokom prezentacije, bilo je inspirativno videti zainteresovanost i entuzijazam učenika. Postavljali su pametna pitanja i izrazili su interes za učešće u projektima recikliranja u svojim zajednicama.

Mnoge kompanije nude programe povrata starih elektronskih uređaja kada kupci kupuju nove. Ovi programi osiguravaju da se stari uređaji pravilno recikliraju ili ponovo upotrebljavaju.
Pohvalni primeri kompanija u Čacku koje se bave sakupljanjen i transportom elektronskog otpada su Tip Reciklaža i Orto Point.

Foto i tekst PRessSerbia

 

#Čačak, #ĐorđeTodosijević, #Ekologija, #MilanTodosijević, #ReciklažaElektronskogOtpada, #Recikliraj, #ZelenaBudućnostNašeSrbije #PRessSerbia #PRessSrbija

Stara planina u belom ruhu: Formiran snežni pokrivač na krovu Srbije!

3,2,1-skijanje! Snežne pahulje pokrile su Staru planinu, a skijaši već zadovoljno trljaju ruke jer će po svemu sudeći ove zime uživati u potpunom ugođaju.




Pripreme za skijašku sezonu na najpopularnijoj srpskoj planini uveliko su u toku, a da će ovo biti jedna od najboljih zimskih sezona, u prilog govori i enormno veliki broj rezervacija.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 Stara planina je u odnosu na ostale skijaške centre u regionu zadržala stare cene pa je i interesovanje za zimovanje daleko veće u odnosu na druge srpske planine. Hotelski smeštaj za decembar i januar skoro je popunjen, a kako sada stvari stoje i februar i mart uskoro će biti puni.

Krov Srbije – SP Resort hotel Stara planina spremno će dočekati skijaše, a ionako bogata gastronomska ponuda hotela upotpunjujena je restoranom Rosulja.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 Stara planina-stare cene moto je ovogodišnje reklamne kampanje ovog ski centra, a gosti koji odmor rezervišu do kraja novembra biće u mogućnosti da ostvare i fenomenalne popuste.

321 Srbija, PRessSerbia

#321Srbija, #HotelStaraPlanina, #KrovSrbije, #SpResort, #StaraPlanina, #StaraPlaninaStareCene #PRessSerbia #PRessSrbija

петак, 17. новембар 2023.

Moja prva šapa: Događaj za sve ljubitelje životinja u subotu na Vračaru!

Pet Mondo Serbia, u saradnji sa Opštinom Vračar, u subotu, 18. novembra, od 16 do 19 sati, organizuje poseban događaj namenjen ljubiteljima životinja – edukativnu radionicu za decu i celu porodicu, pod nazivom "Moja Prva Šapa".


Zanimljiv program ima za cilj podsticanje odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimacima, sa posebnim fokusom na brigu o mačkama.


Posetioci će imati priliku da uče od doktora veterinarske medicine Mihajla Ivanovića iz ordinacije Faunus, koji će deliti dragocene savete o zdravlju i nezi mačaka. Pored toga, više od 20 mačaka, koje trenutno traže svoj dom, biće predstavljeno posetiocima koji možda žele pružiti ljubav i dom nekom od ovih četvoronožnih prijatelja.






 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 Organizatori obećavaju brojna iznenađenja, a posebne nagrade pripremljene su za najmlađe posetioce, čineći ovo iskustvo još zanimljivijim za celu porodicu.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 Edukativna radionica "Moja Prva Šapa" održaće se u Galeriji zgrade Gradske opštine Vračar, pružajući priliku svima da se informišu, zabave i doprinesu dobrobiti životinja. Očekuje se veliki odziv ljubitelja životinja i onih koji žele naučiti više o pravilnoj brizi o svojim ljubimcima.

321 Srbija

#PetMondo, #Šapa, #VRAČAR #PRessSerbia #PRessSrbija

"I ja sam vredna": Manifestacija za celu porodicu tokom vikenda na Vračaru!

"I ja sam vredna", naziv je manifestacije koja će u organizaciji Udruženja žena preduzetnica "Vredna" i uz podršku Opštine Vračar, biti održana 18. i 19. novembra od 10 do 18 časova, na platou pomenute Gradske opštine.


Događaj je namenjen svim ženama preduzetnicama, onima koje se bave proizvodnjom, zanatskim poslovima, kao i umetničkim radom, damama koje su kreativne i ambiciozne u ostvarivanju svojih poslovnih ideja i ciljeva, ali i svima koji im žele pružiti podršku i upoznati se s njihovim radom.






 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 Poseban i prepoznatljiv deo desete po redu manifestacije čini Bazar žena preduzetnica, gde će svoje proizvode, na platou Gradske opštine Vračar, kod Kalenić pijace, ponuditi preko 40 izlagača. Bazar je promotivno-prodajnog karaktera, gde će biti pružena prilika posetiocima da otkriju raznovrsne proizvode koje stvaraju talentovane žene preduzetnice.

Drugi, edukativni segment manifestacije, biće realizovan u subotu 18.novembra od 11 do 16 časova u svečanoj sali Gradske opštine Vračar i posvećen je edukaciji i podršci ženama preduzetnicama.






 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 Stručna predavanja i prezentacije održaće osnivačice Udruženja „Vredna", uspešne i ostvarene preduzetnice, predstavnici APR-a i bankarskog sektora, kao i mentori za oblast preduzetništva. Teme su: promocija biznisa na društenim mrežama, pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, kao i finansijska i mentorska podrška za iste.



Ulaz za sve posetioce je slobodan, a deo prikupljenih sredstava će biti usmeren u humanitarne svrhe, pridonoseći zajednici na konkretan način.

Osim toga, manifestacija "I ja sam vredna" ponudiće niz zanimljivih aktivnosti i animacija za najmlađe. Mađioničari, kostimirani crtani junaci, i crtanje po licu pružiće deci nezaboravno iskustvo. Program za decu takođe je besplatan.


Udruženje žena preduzetnica "Vredna" nastalo je kao inicijativa tri žene preduzetnice s ciljem okupljanja i podrške drugim ženama koje započinju ili žele pokrenuti ili unaprediti svoju preduzetničku karijeru. 


„Pokrećemo novi koncept mera podrške malim privrednicima i preduzetnicima. Ovaj put imamo i teoretski i praktični deo manifestacije vezano jedan uz drugi. Na desetom ovogodišnjem Bazaru dajemo podršku i promociju kategoriji koja je u samom vrhu prioriteta našeg Ministarstva privrede, a to je zadrugarstvo i to žensko. Mnogo je vrednih ljudi i naših dama kojima ovo znači", poručuju iz Udruženja žena preduzetnica "Vredna".


Pridružite se manifestaciji "I ja sam vredna" na platou Gradske opštine Vračar i podržite žensko preduzetništvo!


321 Srbija!

#Bazar, #IJaSamVredna, #OpštinaVračar, #Vredna #PRessSerbia #PRessSrbija

среда, 15. новембар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 14. новембар 2023.

Dino Merlin zakazao 4. koncert u Beogradu

Do sada neviđena pomama i nezaustavljiva “Merlinomanija” zavladala je u Beogradu, ali i čitavoj Srbiji zbog najavljenih koncerata Dina Merlina. Čuveni umetnik iz Sarajeva u rekordnom roku potpuno je rasprodao prva tri koncerta u beogradskoj Areni (18. i 19. i 21. novembra).

Zabeleženi su ogromni redovi ispred Arene i na mnogim prodajnim mestima jer su fanovi satima čekali u redu da dođu do ulaznice za spektakl ovog najtraženijeg izvođača na Balkanu.

Na radost mnogih koji nisu stigli na vreme da nabave ulaznice, upravo je objavljen i četvrti koncert koji će biti već u sredu, 22. novembra u Štark Areni. Ulaznice će biti u prodaji od petka 04.8., putem  sajta tickets.efinity.rs  i na prodajnim mestima - Štark Arena, TC Rajićeva i Dom omladine kao i na tickets.rs i njihove prodajne mreže.

Ovo će biti deveti put u karijeri da je Dino Merlin potpuno i u rekordnom roku rasprodao najveću arenu u srpskoj prestonici.
Bez i jednog plakata i bez ikakve reklame osim objave datuma koncerta na društvenim mrežama i u medijima, sarajevski muzički čarobnjak postiže rekord za rekordom, trijumf za trijumfom. Uspeh na box office-u  krunski je dokaz kvaliteta u zabavnoj industriji, a Dino Merlin, u korak sa svetskim trendovima, svakodnevno pokazuje i dokazuje koliko je zaista postao nedostižni muzički superstar nakon 40 godina karijere.

Publika je davno prepoznala taj njegov X faktor, a ovaj vanserijski umetnik na svakom koncertu, iz godine u godinu, u želji da nadmaši samog sebe i zbog ogromnog poštovanja prema publici, svaki put podiže lestvicu svojih koncertnih spektakala koji će u decenijama pred nama ostati trajno svedočanstvo uspeha jednog našeg talentovanog muzičara u globalnom showbiznisu.

- Ovo će biti jedna posebna jesen za moju publiku i mene, urezana zauvek u naša srca. Jedva čekam da izađem na scenu, da vidim sva ta ozarena lica i da podelim ono što u meni tinja sve ove godine od našeg poslednjeg susreta, istaknuo je Dino Merlin zahvalan publici na tolikom poverenju i odzivu.

Digi production

#DinoMerlin, #Merlin #PRessSerbia #PRessSrbija

понедељак, 13. новембар 2023.

петак, 10. новембар 2023.

Goran Karadžić posle mitinga u Pirotu: "Potpuna i bezuslovna podrška predsedniku države"!

U Pirotu je održan predizborni skup liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", uoči izbora zakazanih za 17. decembar.




Na skupu su se okupili brojni građani kako bi podržali politički program liste i izrazili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Goran Karadžić, član Srpske napredne stranke (SNS), podelio je svoje oduševljenje događajem na svom Fejsbuk profilu. - Ponosan sam i mnogo mi je drago što sam prisustvovao još jednom lepom i emotivnom skupu - mitingu u Pirotu! - napisao je Karadžić. U svom postu, Karadžić je istakao potpunu i bezuslovnu podršku lideru liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", nazivajući ga "vođom naše majke države." Takođe, izrazio je podršku i lideru SNS-a Milošu Vučeviću, verujući da ih njihovo vođstvo vodi ka još većem napretku u svakom smislu.

-Slobodarskom i mirnodopskom politikom naša država Srbija i srpski narod doživljavaju novi preporod! Uzdravlje, živeli i živela naša majka država, baš ovakvim vođenjem, jer jedno je jasno svima - 'Srbija ne sme da stane!' - zaključio je Karadžić u svom emotivnom postu.

Predizborni skup je bio obeležen snažnim emotivnim momentima, podrškom građana, ali i izražavanjem vere u dalji napredak zemlje pod vođstvom aktuelnog predsednika i liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".



PRessSerbia

#AleksandarVucic, #Karadžić #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 9. новембар 2023.

Ovo su naslovne strane danmašnjih novina

Ovo su naslovme strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #INFORMER, #NaslovneStrane, #Novosti #PRessSerbia #PRessSrbija

среда, 8. новембар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su današnje naslovne strane






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija