петак, 7. април 2023.

Vrnjačka Banja dobila novo obeležje: Otvoren najveći panoramski točak na Balkanu!

Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja simbolično je, pritiskom na dugme, pokrenuo rad najvećeg panoramskog točka u regionu koji je danas svečano otvoren u kraljici banjskog turizma.





Impozantni panoramski točak u vrnjačkom parku već sada pretenduje na mesto najveće turističke atrakcije u ovom delu Srbije, a oduševljenje podjednako izaziva među svim generacijama pa su tako najmlađi ali i najstariji meštani i gosti Vrnjačke Banje danas u redovima strpljivo čekali na vožnju.


-Želeli smo da pored evidentnog razvoja hotelske industrije, konstantnog uređivanja i ulaganja u komunalnu infrastrukturu i parkovske površine, podstaknemo investitore da ulože novac i u druge, nove projekte u Banji, a lokalna samouprava im garantuje sigurnost, rekao je  Đurović danas i zahvalio se porodici Golemić koja je u najnoviju banjsku turističku atrakciju uložila preko milion evra.



Točak je delo arhitekte Ivana Jerinića, a Dubravka Golemić predstavnica investirotra naglasila je da je panoramski točak dobar primer spoja rada, vizije i uzajamnog poverenja svih učesnika u izgradnji.

Panoramski točak visine 50 metara ima 32 klimatizovane kabine za po četiri osobe, a dužina vožnje iznosi 14 minuta. Deo prihoda od prodatih ulaznica, otići će u humanitarne svrhe.



#321Srbija, #Banja, #BanjskiTurizam, #DubravkaGolemić, #Golemić, #PanoramskiTočak, #Točak, #VrnjackaBanja #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар