субота, 29. април 2023.

3,2,1-Srbija! Jabučko ravnište kao Tirol: Evo gde će država uložiti milione evra!

3,2,1-Srbija! Država će u naredne dve godine uložiti preko deset miliona evra u razvoj Stare planine, a Jabučko ravnište biće jedan od simbola zimskog, ali i letnjeg turizma u Srbiji!




U fokusu projekta od nacionalnog značaja "3,2,1-Srbija" u narednom periodu biće Stara planina, tačnije implementacija ciljeva međuresorne radne grupe za razvoj Stare planine koju vodi ministar turizma u vladi Republike Srbije Husein Memić.

Stara planina već sada zauzima mesto među vodećim ski centrima u regionu, a za nekoliko godina postaće jedan od najlepših evropskih ski centara.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je tokom posete Zaječarskom okrugu nova ulaganja u modernizaciju i proširenje kapaciteta u Jabučkom ravništu na Staroj planini, ali i nova ulaganja u Banjicu, u opštini Knjaževac čime će podržati tamošnjeg predsednika opštine Milana Đokića u nameri da znatno unapredi razvoj ovog dela Srbije.

-Uložićemo još 12 miliona u insfrastrukturu u Jabučkom ravništu na Staroj planini, rekonstruisaćemo Dom zdravlja u Knjaževcu, a kada uradimo još puteva i uredimo Banjicu sa novim kapacitetima, dobar deo posla će biti završen, izjavio je između ostalog predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Knjaževcu.

Pored ministra Memića, u radnoj grupi su i vd direktora JP Stara planina Goran Karadžić, šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić, savetnica u kabinetu predsednikce vlade Srbije Maja Bojović.

Projekat od nacionalnog značaja "3,2,1-Srbija" pokrenut je 5. decembra prošle godine i predstavlja najveći regionalni projekat ove vrste u poslednje tri decenije, a podržan je od najviših državnih institucija u zemlji, budući da za cilj ima i razvoj turističkih potencijala svih manje razvijenih delova Srbije.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)






321 Srbija

#AleksandarVucic, #GoranKaradžić, #HotelStaraPlanina, #HuseinMemić, #Knjazevac, #KrovSrbijeSPRESORT, #RazvojStarePlanine, #RgoškaBanjica, #SpResort, #StaraPlanina #PRessSerbia #PRessSrbija

петак, 28. април 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






 

#Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

NAPREDNIM KORACIMA KA BRŽEM RAZVOJU: STARA PLANINA U FOKUSU DRŽAVE!

3,2,1-Srbija! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Knjaževca da će država u narednom periodu uložiti 12 miliona evra u razvoj Stare planina.




-Uložićemo još 12 miliona u insfrastrukturu u Jabučkom ravništu na Staroj planini, rekonstruisaćemo Dom zdravlja u Knjaževcu, a kada uradimo još puteva i uredimo Banjicu sa novim kapacitetima, dobar deo posla će biti završen, izjavio je između ostalog predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnje posete Knjaževcu.

[caption id="attachment_328036" align="alignnone" width="1024"] Foto: RTV Pink/printscreen[/caption]

Predsednika Vučića u Knjaževcu dočekali su brojni meštani, predsednik opštine Milan Đukić, direktor JP Stara planina Goran Karadžić,  ministarka zaštite životne sredine u vladi Republike Srbije Irena Vujović i ministar Tomislav Momirović.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo zbog naprednog razvoja ovog dela Srbije i najavio još ulaganja. Najavljene su nove investicije u, kako je predsednik naveo, jedan od najlepših delova naše zemlje.

Da podsetimo, vlada Republike Srbije nedavno je formirala grupu za razvoj Stare planine na čijem čelu se nalazi ministar turizma Husein Memić, dok je na mesto potpredsednika imenovan direktor JP Stara planina Goran Karadžić.
Stara planina doživela je razvojni bum tokom poslednjih nekoliko godina, a SP Resort postao je jedan od simbola uspešnog poslovanja domaćeg ali i regionalnog hotelijerstva.

Predsednik je tokom posete Zaječarskom okrugu obišao Sokobanju, zatim Rtanj, Knjaževac i Svrljig. Veliki broj građana pozdravio ga je sa oduševljenjem, a najavljene su mnoge investicije i ubrzan razvoj ovog dela naše zemlje.

PRessSerbia

#AleksandarVucic, #GoranKaradžić, #HotelStaraPlanina, #HuseinMemić, #Knjazevac, #KrovSrbijeSPRESORT, #RazvojStarePlanine, #RgoškaBanjica, #SpResort, #StaraPlanina #PRessSerbia #PRessSrbija

3,2,1-Srbija! Počele završne pripreme za Šabački letnji festival (22-24 jun)

3,2,1 - Srbija - Šabac će ovog leta biti festivalski centar naše zemlje, a upravo je počela prodaja karata za Šabački letnji festival (22-24jun)



Šabački letnji festival ove godine biće održan od 22. do 24. juna u šabačkoj tvrđavi, a program su u Gradskoj kući najavili direktor Turističke organizacije grada Šapca Dušan Simić i PR menadžer manifestacije Višnja Živković.






 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 - Ideja je bila da se festival zaista približi mlađoj publici. Prvi dan je trep i rep i nastupiće momci koji haraju Srbijom i regionom kada je reč o popularizaciji te muzike na čelu sa grupom Crni Cerak. Drugog dana imamo dobru rok svirku, na koju je Šabac navikao, dok će treći dan biti Toni Cetinski. Stvarno smo se trudili da pokrijemo različite muzičke ukuse svih generacija. Naravno, imamo afirmisane, dobro poznate šabačke bendove i neka nova imena kojima smo pružili priliku da učestvuju na ŠLF-u- rekla je Višnja Živković.

Program festival 


22.06.2023 – Crni Cerak, DJ Sole, Sick Soul, Fox & Surreal + Grca...
23.06.2023 – Dejan Cukić, & Spori Ritam bandMidgard, Mile Kekin , DJ Mario, Supermens, Predigra...
24.06.2023 – Tony Cetinski, Undo, DJ Amadeusen, Taboo Band...


Ulaznice su u prodaji od utorka, 26. aprila, a mogu se kupiti onlajn putem sajta www.ddtickets.rs, u prostorijama Turističke organizacije grada Šapca, City Caffe-a, u restoranu „Nana" i Life caffe-u. Cena pojedinačne karte je 700 dinara, dok je cena kompleta za sva tri dana festivala 1.400 dinara.


Od juče je krenuo sa radom i call centar za informacije 066 53 53 121, od 10 do 18 sati, radnim danima. Planirane su razne aktivacije i nagradne igre, a svi zainteresovani bi trebalo da prate @SLF.2023 Instagram i FB stranicu ŠLF - Šabački letnji festival.


321 Srbija, Foto Studio Nera

#321Srbija, #321Fest, #CrniCerak, #DejanCukic, #DušanSimić, #ŠabačkiFestivan, #ŠabačkiLetnjiFestival, #TonyCentinski, #VišnjaŽivković #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 27. април 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

среда, 26. април 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija

Milan Vasić snimio i ekranizovao pesmu "Bolna ljuba, bolna leži" i zakazao premijeru!

Popularni srpski glumac Milan Vasić otpevao je pesmu "Bolna ljuba, bolna leži", za koju se prvi put okušao kao reditelj spota, čija premijera će biti 3. maja na njegovom jutjub kanalu. Spot je snimam na planini Goč, a okom objektiva ovekovečeni su neki od najlepših predela Srbije. 

Vasić svim srcem poštuje i čuva srpsku tradiciju, a pesmu "Bolna ljuba, bolno leži" snimio je u želji da sačuva stare kosovske pesme od zaborava.

U spotu, kao glumica, bolna ljuba je Vera Stolić, mlada, talentovana i nagradjivana pevačica, koju Milan voli da sluša, inače studentkinja Fakulteta muzičke umetnosti.




#BolnaLjuba, #Goč, #KombankDvorana, #Kosovo, #MilanVasić, #Premijera, #Spot, #Srbija #PRessSerbia #PRessSrbija

3,2,1-Srbija! Beograd je spreman za svetski borilački spektakl ADCC SERBIA OPEN 2023!

3,2,1 - Srbija! Srpska prestonica biće domaćin velikog internacionalnog grepling tamičenja, a na sportsko-scenskom spektaklu koji će se u subotu 6. juna održati u hali 5 beogradskog Sajma, snagu i veštine odmeriće više od 500 boraca iz zemlje i sveta.




Deo projekta od nacionalnog značaja "321 Srbija", najvećeg u poslednje tri decenije, odnosi se velikim delom na sportski turizam, a jedan od ciljeva projekta je i popularizacija grepling sporta u Srbiji i privlačenje velikog broja takmičara i ljubitelja ovog sporta u našu zemlju.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




ADCC (Abu Dhabi Combat Club) organizacija predstavlja najveću i najprestižniju grepling organizaciju u svetu koja svake godine na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu, Sjedinjenim Američkim Državama okuplja više desetina hiljada posetilaca. ADCC organizacija osnovana je 1999. godine od strane njegove ekselencije šeika Tahnun Bin Zajed Al Nahjana, upravo sa ciljem da se popularizuje grepling sport i da bude dostupan ljudima širom sveta, jer predstavlja vrhunsku borilačku veštinu koja jača duh, telo i um.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by ADCC SERBIA (@adcc.serbia)




 Na ADCC Serbia Open 2023 powered by Arena Fight TV takmičenju očekuje se preko 500 boraca iz zemlje i sveta koji će se nadmetati u različitim uzrasnim i težinskim kategorijama.
-Ulaz je besplatan i ovom prilikom pozvao bih sve vaše čitaoce da posete veliki grepling spektakl koji će se održati u subotu 6. maja u hali 5 Beogradskog Sajma, rekao je Bojan Golubović predsednik ADCC saveza Srbije.
Šta je grepling? 

Grepling je partnerna borilačka veština koja je sastavni deo MMA sporta i ima veliku ulogu u njegovom razvoju, jer je znanje partera presudno kako bi se oformio kvalitetan i vrhunski borac. Borba u stojećem stavu podrazumeva tehnike bacanja, hvatova i poluge. U parteru se koriste tranzicije, hvatovi i poluge na različitim delovima tela i cilj je sticanje dominantne pozicije. Borac koji se nađe u lošijoj poziciji ima priliku da tehnikama prevrtanja i završnice preokrene borbu u svoju korist.

 

#321Sport, #321Srbija, #AdccSerbiaOpen2023, #AdccSrbija, #Arena, #ArenaFight, #BojanGolubovic, #Smoothcomp #PRessSerbia #PRessSrbija

VEČERAS JE PREMIJERA! Kupite karte i ugradite cigle u kuće za najugroženije!

Karte su u prodaji! Večeras će Beograđani i gosti glavnog grada biti u prilici da uživaju u premijernom izvođenju predstave pod nazivom "Bez nje", koju izvodi sjajna glumačka ekipa. Sto dinara od svake prodate ulaznice otići će na račun fondacije "Humana Srca" koja trenutno gradi kuće za tri najugroženije porodice u Srbiji.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by Akademija28 (@akademija28)




U humanitarnoj akciji možete učestvovati svi Vi i to tako što ćete kupiti ulaznicu za večerašnju premijeru putem linka:

https://tickets.rs/event/predstava_bez_nje_6561
Glumac Rade Ćosić jedan je od glavnih aktera u predstavi, a akciji fondacije Humana Srca pridružio se tokom donatorske večeri koja je početkom aprila održana u jednom beogradskom hotelu.

Akciji "Humanih Srca" pridružila se i organizacija "321 Kids" koja je deo Projekta od nacionalnog značaja "321 Srbija", a učešće se uzeli i najtrofejniji srpski sportisti poput Nikole Jokića, fudbalera "Partizana", brojni privrednici i humanitarni radnici.




Glumačka ekipa u čijem sastavu su pored Ćosića i Tijana Maksimović, Stefan Jevtović i Neda Mitrović, pokloniće se večeras premijerno publici u "Akademiji 28", a predstava za koju već vlada ogromno interesovanje, naći će se u redovnom pozorišnom repertoaru.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)







Foto: Akademija 28, 321 srbija


#321Kids, #321Srbija, #Akademija28, #HumanaSrca, #HUMANITARNO, #Karte, #Kultura, #NedaMitrović, #Pozoriste, #Predstava, #PremijernoIzvođenje, #RadeCosic, #StefanJeftić, #TijanaMaksimovic #PRessSerbia #PRessSrbija

Promocija pete knjige Ivana Jegorovića „Od Mišara do Košara“

Promocija pete knjige napisane iz pera autora Ivana Jegorovića, „Od Mišara do Košara“ zakazana je za petak, 28. april 2023. godine sa početkom u 19.30 časova u biblioteci "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu.






Naime, ovo delo posvećeno je usnulim herojima, koji su život dali za otadžbinu. Knjiga govori o ozbiljnoj društvenoj, ali i moralnoj odgovornosti pojedinca i to kroz vremenske razlike, a ujedno i sličnosti istih epoha jednog istorijskog razdoblja, koje ne smemo i ne možemo da zaboravimo, a upravo je tu ova „pisana reč“ da nas podseti i udalji od zaborava.


Akcenat je na herojima, koji su dali život za Srbiju, kao primer budućim pokolenjima kako se voli i štiti domovina.

Pisanje ovog dela je veliki izazov i odgovornost za pisca, jer je reč o delu, koje povezuje sve ratove i stradanja srpskog naroda.


Lik je manje-više isti, samo menja uloge i „šeta“ se kroz ratove, prelazi iz epohe u epohu. Čas ga vidimo i u formiranju srpske države, pa u raspadu Jugoslavije, zatim tokom bombardovanja...

Prema rečima autora i ovo delo će po ugledu na sve prethodne knjige, oživeti i na "daskama koje život znače" kao predstava.


foto:promo

PRessSerbia


#IvanJegorović, #Knjiga, #Obrenovac, #OdMišaraDoKošara, #Promocija #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 25. април 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija

понедељак, 24. април 2023.

недеља, 23. април 2023.

петак, 21. април 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#Blic, #INFORMER, #Kurir, #Naslovne, #Novosti, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

среда, 19. април 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Danas, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija