четвртак, 30. јун 2022.

RECEPT DANA: Minestrone supa

Ako do sada još niste, vreme je da se okušate u pripremi poznate italijanske supe i uživate u njenim bogatim ukusima. Minestrone supa ili u prevodu s italijanskog jezika "velika supa", bila je popularno jelo još u doba starih Rimljana.






Današnja verzija recepture ove popularne supe razlikuje se gotovo u svim italijanskim regijama, jer baš svako ima svoj tajni sastojak.


Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.

Sastojci:

200 g graška
200 g tikvica
200 g paradajza
1,5 l vode (supe)
1 glavica luka
1 šargarepa
2 čena belog luka
1 šolja makarona
2 kašike maslinovog ulja
pola celera
svež peršun
so, biber
malo parmezana

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje, dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu iseckane na sitne kockice, pa dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne sme da promeni boju. Dodajte paradajz i dinstajte još tri minuta. Sipajte vodu, povećajte vatru, pa pustite da zakuva. Dodajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. U supu dodajte grašak, dodajte začine po ukusu, pa sve kuvajte još nekih 15-ak minuta. Na kraju dodajte sveže seckan peršun i poslužite dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.

Foto: Pixabay

Izvor:PRessSerbia/ DIREKTNO



#MinestroneSupa #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 1. jul 2022.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  1. jul 2022.godine






Dnevni horoskop: 

OVAN

Posao: Na poslu vas očekuje velika reorganizacija. Promena u timu rukovodilaca i nove metode rada zahtevaće od vas dodatno prilagođavanje.

Ljubav: Vaš bezazleni komentar naišao je na žestoku reakciju partnera, moguće su kratkotrajne razmirice.

Zdravlje: Vrtoglavica.

BIK

Posao: Ovaj dan može vam doneti uspeh kroz pomalo rizične investicije. Važno je da danas verujete svojoj intuiciji.

Ljubav: Očekuju vas lepi trenuci s partnerom. Slobodnim Bikovima predstoji poznanstvo preko prijatelja.

Zdravlje: Sklonost povredama. Obratite pažnju na saobraćaj.

BLIZANCI

Posao: Naglašenost vašeg polja platnog prometa znak je povećanog obima posla i obrta na finansijskom planu. Natprosečni rezultati.

Ljubav: Različiti stavovi danas mogu biti povod za verbalni okršaj s partnerom. Niste spremni na kompromis.

Zdravlje: Pad imuniteta, zbog premora.

RAK

Posao: Pravna i administrativna rešenja obeležiće ovaj dan. To će vam omogućiti da nastavite sa realizacijom važnog plana.

Ljubav: Ne volite kompromise, ali danas ćete morati da načinite ustupak da biste smirili situaciju.

Zdravlje: Stomačni problemi. Slabo varenje, promenite režim ishrane, uzimajte lakše svarljivu hranu.

LAV

Posao: Danas se nalazite pod velikim pritiskom krajnjeg roka. Sa ovim izazovom ćete uspeti da izađete na kraj uz pomoć tima.

Ljubav: Slobodne Lavove danas očekuje početak romantične veze sa osobom u znaku Device ili Blizanca.

Zdravlje: Variranje pritiska. Poteškoće vezane za kardiovaskularni sistem.

DEVICA

Posao: Danas možete očekivati uspeh ako se bavite nekretninama i građevinom. One na rukovodećim pozicijama očekuje dalji napredak.

Ljubav: Vaša osećanja prema osobi s kojom ste nedavno imali sastanak su pomešana. Niste načisto sa sobom.

Zdravlje: Uporan kašalj.

VAGA

Posao: Planete vam pružaju podršku za početak nove poslovne saradnje. Imaćete mnogo razloga da se ponosite sobom.

Ljubav: Partner je spreman na to da vam izađe u susret i udovolji vašim zahtevima. Očekuje vas prijatno iznenađenje.

Zdravlje: Oticanje krajnika, može doći i do angine.

ŠKORPIJA

Posao: Ovaj dan obeležiće neočekivani finansijski dobitak. Posvetite se više planiranju, a bitne odluke i rešenja ostavite za kasnije.

Ljubav: Danas vas na ljubavnom planu očekuju pojačan emotivni naboj, ali i ljubomorne scene.

Zdravlje: Boravak u prirodi, na vazduhu, vam prija.

STRELAC

Posao: Ovaj period doneće vam uspeh ukoliko imate u planu da sarađujete sa inostranstvom ili odete tamo da radite.

Ljubav: Na ljubavnom planu, kao da povremeno sumnjate u osećanja partnera. On se ponaša nedosledno, ne znate na čemu ste.

Zdravlje: Nervozni ste i napeti, malo spavate.

JARAC

Posao: Veliki broj planeta u vašem znaku postavlja vas u ulogu glavnog glumca na sceni. Očekuje vas period ekspanzije i prosperiteta.

Ljubav: Očekuje vas tajni susret sa osobom koja dolazi iz drugog grada ili iz inostranstva. Više se odmarajte.

Zdravlje: Za odmor izaberite neko usamljenije mesto.

VODOLIJA

Posao: Nezaposlene Vodolije očekuje atraktivna ponuda iz inostranstva. Međutim, to se vremenski ne uklapa u vaše planove.

Ljubav: Vaša veza s partnerom prolazi kroz kratkotrajnu turbulentnu fazu. Nepoverenje između vas i partnera stvara jaz.

Zdravlje: Bolovi u stopalima.

RIBE

Posao: Vaša kreativnost i originalne ideje danas će vam doneti uspeh. Naići ćete na podršku jedne uticajne osobe.

Ljubav: Slobodne Ribe će svoju srodnu dušu moći da upoznaju nekom putovanju. Budite spontani, poslušajte instinkt.

Zdravlje: Problem sa štitnom žlezdom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 1.jul

Vremenska prognoza za 1.jul: Najniža temperatura od 16 do 24 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.






Pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, tek ponegde kratkotrajni pljusak s grmljavinom.

Vetar slab, promenljiv.

Najniža temperatura od 16 do 24 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO #Blic #Danas #Dnevnik #Kurir #Naslovne #Politika #PRessSerbia #PRessSrbija

Tenerife - Ostrvo večitog proleća, poseduje i nacionalni park koji je najposećenji u Evropi!

Savršene plaže, idealna klima, uzbudljiv zabavni program, samo je mali deo onoga na šta posebno obratite pažnju kada planirate letovanje. Tenerife nude mnogo više, a da bi se u isto uverili, neka  ovo ostrvo bude vaša sledeća destinacija.






 

Kanarsko ostrvo koje zovu zemljom vulkana, parkova i večitog proleća odlikuje ubedljivo najbolja klima - prosečna temperatura tokom zimskih meseci je 22 stepena, a leta su blaga što je jedan od razloga zašto kažu da ovde vlada “večito proleće".

Zaštitni znak ostrva predstavlja “zmajevo drvo”, čudo prirode koje postoji više od tri hiljade godina i koji je posebna atrakcija ovog vulkanskog ostrva, kao i nacionalni park Teide koji važi za najposećeniji park u Evropi i koji je pod UNESCO zaštitom.

Tenerife nisu samo idealna klima i duge plaže, ovo ostrvo vam nudi najrazličitije prilike za uživanje. Izgubite se u lepotama prirode, opustite se na plaži, popnite na najviši vrh Španije, šetajte kroz stari grad, provedite se sa celom porodicom u zabavnom parku.

Jedno je sigurno: beskrajni izbor aktivnosti i rajska lepota ovog Kanarskog ostrva neće vas ostaviti ravnodušnim. U prilog ovome govori i informacija da Tenerifima nisu odoleli ni režiseri filmova Ratovi zvezda i Borba Titana koji su mnoge scene snimali na ovom ostrvu.

Zabavu za celu porodicu pronaći ćete svuda, nakon obilaska vulkanskog  nacionalnog parka produžite do Siama - najvećeg vodenog parka u Evropi u kojem možete uživati u spustovima sa 28 metara koje okružuje tropska bujna vegetacija. U ovom parku koji je izgrađen u tajlandskom stilu možete uživati u autentičnim specijalitetima i pogledu na veličanstvenu arhitekturu.

Ukoliko planirate da u obilazak krenete u sopstvenoj organizaciji, možete na ostrvu iznajmiti  automobil. Kada je reč o najlepšim plažama ovog ostrva, mirno utočište pronaći ćete na plaži Playa Tejita i Las Teresitas koje se ubrajaju u top 10 najlepših ovog ostrva.

Smeštena nedaleko od Santa Kruza, u blizini plaže Las Teresitas nalazi se selo San Andres u kojem možete uživati u autentičnim ribljim specijalitetima tipičnim za ovo ostrvo. Uživajte u svim čarima Tenerifa, od prirodnih lepota preko zabavnog sadržaja, ovo ostrvo ispunjava i najzahtevnije želje.

Ako volite dobar provod, možete da odete u Plaja de las Amerikas, gde uz plaže ima i mnogo klubova, restorana i prodavnica. Ako želite miran odmor, možete da odete u obližnje mirno selo Los Kristijanos.

Puerto de la Kruz je najverovatnije i najbolje čuvana tajna ostrva, sa kaldrmisanim ulicama, lukom i malim trgovima pod gustim krošnjama drveća. Možete uživati u starom gradu, ali i u botaničkoj bašti koja okuplja veliki broj turista.

(24sedam.rs/pixabay)

#Ostrvo #Tenerife #PRessSerbia #PRessSrbija

Šta raditi u slučaju ujeda krpelja i kako ga izvaditi?

Boravak u prirodi može da se završi ujedom krpelja, koji, ako je zaražen, može da izazove ozbiljnu infekciju. Evo šta da radite u tom sluačju i kako možete da ga izvadite






 

Tokom proleća i leta najviše volimo da vreme providimo napolju, u prirodi, da hodamo po travi, pravimo piknik, izležavamo se u hladu drveća. Međutim, tu vrebaju krpelji. Oni su opasni jer prenose lajmsku bolest i krpeljski encefalitis. Krpeljski encefalitis uništava centralni i periferni nervni sistem, što dovodi do paralize udova. U nekim slučajevima, čak i do smrti. Lajmska bolest je manje opasna, ali ako se ne leči, može poremetiti funkcionisanje srca, jetre i zglobova. Infekcija se javlja nakon ujeda krpelja koji je zaražen virusom encefalitisa ili bakterijom Borrelia, ali ne uvek.

Kako krpelj ujeda?

Krpelj je parazit koji traži domaćina. Najčešće se zakači za područja gde je koža mekša oko linije kose, iza ušiju ili u naborima kože (prepone, ispod dojki, pazuh ). Kada krpelj pronađe odgovarajuće mesto za hranjenje, koristi delove usta kako bi probio kožu domaćina, ubacio cev za hranjenje u ranu i zatim se hrani krvlju dok se ne napuni. Mi najčešće i ne osetimo ubod, primetimo tek kada se koža okolo zacrveni i počne da svrbi. Ako ne pronađete krpelja i ne uklonite ga, on će sam otpasti kada je pun vaše krvi, a to može biti i nakon nekoliko dana.

Kako sprečiti da dođe do ugriza?

Kada idete napolje, nanesite na kožu repelent u spreju, a zatim obucite usku odeću svetlih boja, dugih rukava i nogavica. Obavezne su čarape koje štite članke. Na glavu stavite šešir ili kačket, jer krplj može da padne i s drveta. Ako pravite piknik, sklonite s trave suve grane, lišće. Ne sedite u viskoj travi, u senci niskog žbunja, jer tamo vrebaju krpelji. Kada dođete kući, pregledajte kožu, naročito prevoje i dobro istresite odeću, a zatim je stavite na pranje.

Šta raditi u slučaju ugriza?

Najbolji savet je da se što pre javite lekaru. Ukoliko ste daleko od ambulante, pokušajte sami da ga izvadite, ali vrlo pažljivo, tako što ćete pincetu staviti najbliže koži, najbolje ispod usta krpelja. Povucite nagore ujednačenim pokretima, bez uvrtanja. Ako deo tela ostane u koži, potražite lekarsku pomoć.

Ne sipajte na ranu nikakva sredstva, poput benzina, alkohola, acetona i slično jer u tom sučaju krpelj može povratiti crevni sadržaj u kome se nalazi bakterija koja izaziva infekciju.

Narednih dana pratite svoje stanje. Ako se pojavi groznica, malaksalost, bolovi u mišićima, odmah se javite lekaru.

(lovesensa/pixabay)

#Krpelj #UjedKrpelja #PRessSerbia #PRessSrbija

Vodićemo mi ljubav: Sara Reljić obradila veliki hit Zlate Petrović!

Sara Reljić obradila hit Zlate Petrović!




Popularna pevačica Sara Reljić obradovala je svoju publiku. Ona je obradila hit Zlate Petrović "Vodićemo mi ljubav" i reakcije na novu verziju velikog Zlatinog hita su više nego pozitivne.



– Bravo Saro! Prelepa, prezgodna, a peva za čistu desetku! - ovo je samo jedan od mnogobrojnih pozitivnih komentara snimka koji je Reljićeva objavila objavila na svom "YouTube" kanalu.

Poslušajte Sarinu verziju pesme:



Foto:printscreen

PressSerbia

#SaraReljić #VodićemoMiLjubav #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo su namirnice koje razaraju štitnu žlezdu: Jedna je posebno štetna, pod hitno je izbacite iz ishrane!

Poremećaji u radu štitne žlezde sve su češći. Ova veoma važna žlezda koja se nalazi u korenu vrata proizvodi hormone koji utiču na brojne sisteme u telu, pa samim tim i poremećaji u njenom radu izazivaju različite probleme.






 

Postoji nekoliko tipova bolesti štitne žlezde, poput hipertiroidizma, hipotiroidizma, tiroiditisa, Hašimoto tiroiditisa. Uzroci ovih poremećaja su različiti, od nedostatka joda u telu, do genetike, a činjenica je da je to sve češći zdravstveni problem sa kojim se suočavamo.

Dijetetičarka Moli Hembri ističe da hrana koju jedemo može da ima veliki uticaj na tiroidnu tj. štitnu ili štitastu žlezdu, a ono što mnogi ne znaju je da je jedna vrsta hrane najgora za ljude koji imaju ovaj zdravstveni problem.

Namirnice koje, prema rečima dijetetičarke, treba da izbegavate ako imate problem sa štitnom žlezdom su one koje sadrže goitrogene.

"Goitrogeni su namirnice koje sadrže supstancu goitrin, koja utiče na sintezu tiroidnih hormona, uz nedostatak joda", pojašnjava Hembri.

Ona navodi da su namirnice koje sadrže ove supstace nekuvane biljke iz porodice krstašica, poput brokolija, karfiola, kupusa, ali ni soja ni proso nisu preporučljivi. Dobra stvar je, međutim, da većinu ovih namirnica ne morate da potpuno da izbacite iz ishrane, već ih konzumirate umereno, ali samo ukoliko ih ovako pripremite. Zagrejete ih, kako biste izbegli negativne efekte koje mogu da imaju na tiroidnu žlezdu.

"Zagrevanjem krstašica eliminiše se njihova goitrogena aktivnost. A ako jedete nekuvano povrće iz ove porodice i soju umereno, to ne predstavlja naročitu opasnost po zdravlje štitne žlezde. Ipak, većina dijetetičara savetuje da proso potpuno eliminišete iz ishrane", pojašnjava dijetetičarka Hembri.

(srbijadanas/pixabay)

#LošeZaŠtitnjaču,#ŠTITNAŽLEZDA #PRessSerbia #PRessSrbija

"Nije me sramota, nije sve idealno": Nikolina Kovač o krizi u braku i suprugu Saši Kaporu

Nikolina Kovač stasala je u “Zvezdama Granda”, a svojom pojavom već godinama odaje utisak kao da nije deo estrade. Mnogi je doživljavaju kao nežnu plavušu, što zbog izgleda, glasa, pesama, a ona kaže da je u biti snažna.




- Mogla bih za sebe reći da sam nežna žena sa snagom diva, dušom deteta koje nikada ne prestaje da veruje u snove, da svet boji u roze, koliko god me život u pojedinim trenucima nije mazio, nekako sam navikla da se borim i ne odustajem u svim životnim sferama.

Mnogi na estradi se trude da svoj život ulepšaju izjavama i prikazivanjem na mrežama, a vi ste progovorili o krizi u braku sa Sašom.

Da li je za to trebalo hrabrosti i da li neki parovi od vas traže savete posle svega?

- Život je borba i nije me nikada bilo sramota reći da se borim, jer ne postoji ništa idealno, konkretno za dvoje ljudi je najvažnije da između njih postoji ljubav kao suština i pokretač svega, ali i istinska želja da igraju i navijaju za isti tim. Nije uvek jednostavno, nije uvek sve sjajno, ali je bitno da dvoje ljudi želi da to uspe. Uvek sam govorila iskreno na sve moguće teme. Ne želim sebi dati to pravo da dajem savete ljudima u toj meri, jer sve je to nekako individualna stvar, ali ako uspem nekome pomoći time što podelim neko svoje iskustvo, nekako budem presrećna zbog toga.

Čime se vodite kada je vaspitavanje dece u pitanju?

- Deci pružam neizmernu ljubav jer mislim da je to najvažniji temelj da budu dobri ljudi, učimo zajedno jedni od drugih, osluškujem njihove karaktere, afinitete i zaista se trudim biti dobar roditelj. To je najkompleksnija životna uloga, ali ujedno i najlepša.

Kako ćete provesti leto?

- Jedan deo leta ćemo provesti na odmoru, a drugi radno, jer je ovo period kada imamo najviše zakazanih nastupa u toku godine.

Koji je vaš životni moto?

- Ljubav će spasiti svet.

Kako je došlo do saradnje sa Halidom Bešlićem za duet i čime ste se vodili kada ste birali pesmu?

- Pre nekih pet godina stupili smo u kontakt sa čika Halidom preko zajedničkih prijatelja moga oca, upoznali smo se i kada se stvorila prilika pitala sam ga za moguću saradnju. On je toliko divan čovek da je uvek imao samo reči podrške za mene tako da sam mu beskrajno zahvalna na svakom njegovom gestu, jer je on jedan pre svega divan čovek, čovek od reči. Podržao me u mom stvaralaštvu i otpevao pesmu koju sam ja radila, to je za mene velika privilegija, a pesma je zaista naišla na divan odziv kod ljudi, za kratko vreme je u trendingu u gotovo svim zemljama u regionu, mogu samo da kažem da sam presrećna zbog toga!

Danas među kolegama koji snimaju duete često dođe do problema, kako ste vas dvoje to regulisali?

- Kada ste suštinski dobar čovek i veliki gospodin, ne može doći do takvih stvari.

Za Sašine klipove nemam hrabrosti

Šta mislite o klipovima na TikTtoku vašeg supruga Saše Kapora, pa i onom kako reaguje kada ga pitate da li ste se ugojili?

- Ja za pola tih klipova ne bih imala hrabrosti, uvek se nešto preispitujem da li mi je ovo dobro, da li sam preterala, a on je neko ko je zaista humorističan, opušten i to ide uz njega. Privatno voli da se zeza i šali, tako da je TikTok prava mreža za njega.

#NikolinaKovač,#SašaKapor #PRessSerbia #PRessSrbija

Bojan Marović presadio kosu: Godinama je bio ćelav, a evo kako sad izgleda - drugi čovek (FOTO)

Crnogorski pevač Bojan Marović (38) presadio je kosu, nakon što je dugi niz godina bio ćelav.






Marović je na društvenim mrežama podelio niz fotografija na kojima možemo videti kako sada izgleda.

Promena je velika, a mnogima se i te kako dopada njegovo novo izdanje.

Na jednoj od fotografija jasno se vidi na njegovoj glavi da je posredi presađivanje vlasi, a Bojan je, inače, dugo priželjkivao da uradi ovako nešto.

[caption id="attachment_295540" align="alignnone" width="819"]Bojan Marović presadio kosu: Godinama je bio ćelav, a evo kako sad izgleda - drugi čovek Foto: Instagram[/caption]

#BojanMarović,#Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija

Nakon razvoda, supruga pevača našla novog dečka italijana, a on ide na psihoterapiju

Frontmen grupe "Magla bend" Vladan Savić nakon razvoda od blogerke Jovane Jocić priznaje da je odlučio da krene na psihoterapiju.






Naime, blogerka Jovana Jocić i Vladan Savić nedavno su odlučili da stave tačku na svoj odnos. Ova vest mnoge je šokirala, a Jovana je priznala da ima novog dečka koji je Italijan.

S druge strane Vladan je sada otkrio da li je zaljubljen i kada će novu partnerku predstaviti javnosti.

- Ja sam srećan jako, po mojoj energiji se to vidi. Devojku ćete videti nikada, ne znam da li ćete je ikada videti u budućnosti, zato što ću se maksimalno potruditi. Ne želim da delim svoju sreću - kaže Vladan i otkriva da li je nekada potražio stručnu pomoć:

- Sam sam odlučio da krenem na psihoterapiju i savetujem svima i onaj koji misli da je super i da mu je sve u životu super, taj tek treba da krene na terapiju. Odlučio sam kada sam video kuda vodi ovaj brod - bio je iskren on za Republiku.

#MaglaBend,#VladanSavić #PRessSerbia #PRessSrbija

Krstinja skinula 92 KG i SAD pokazala telo u kupaćem! (FOTO)

Pevačica "Zvezda Granda" Krstinja Todorović dovela je liniju do savršenstva, pa je sada pokazala čime raspolaže.






Kristinja je izgubila 92 kilograma posle operacija smanjenja želuca, a nakon toga se podvrgla i operaciji uklanjanja viška kože.

Krstinja je sada na svom Instagram profilu objavila fotografije u kupaćem kostimu i pokazala kako izgleda nakon što se nedavno podvrgla operaciji uklanjanja viška kože.

Pevačica je imala jednodelni kupaći koji je dodatno istakao njene obline. Bujne grudi su bile u prvom planu, ali i uzak struk i izvajane noge.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Krstinja Matanović (@krstinja_official)






#KrstinjaTodorović,#Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

I to se dogodilo: Aco Pejović porodicu obradovao najlepšim vestima, ovo se dugo čekalo (FOTO)

Uspešna turneja Aca Pejovića






Spektakularna turneja Aca Pejovića nastavila se i koncertom u Banja Luci gde se na tvrđavi Kastel okupilo oko 15.000 ljudi.

[caption id="attachment_295530" align="alignnone" width="1024"]I to se dogodilo: Aco Pejović porodicu obradovao najlepšim vestima, ovo se dugo čekalo (foto) Foto: Privatna arhiva[/caption]

Iako već naviknut na rekordnu posećenost na svojim na koncertima, Pejović nije krio oduševljenje zbog velikog interesovanja, koje se, kažu Banjalučani ne pamti u ovolikom broju.

I, baš kao na prethodnim koncertima, ni na tvrđavi Kaštel niko nije ostao imun na „Ljiljanu“, „Ponoć“, „Da mi je,“ Sve ti dugujem“ i sve ostale pesme, kojim Pejović dovodi svoju pibliku u trans.

Puna tri sata horski su se pevale sve pesme, a mnogo vrmene nakon sto je koncert završen, popularni pevač slikao se sa svojim obozavaocima. Budući da je porodica Aca Pejovića njegova velika podrška, verujemo da su ćerke i supruga koja mu je inače veliki vetar u leđa, presrećni zbog njegove uspešne turneje i zbog svega što je uradio u proteklom periodu.

Izvor: PressSerbia/Svet

#AcoPejovic,#Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija

Milica Pavlović stavila tačku na aferu provereno: Stvar je u dobroj advokatskoj kancelariji!

Pevačica Milica Pavlović otvoreno je govorila na temu pesme koju je u demo verziji izvela njena koleginica Ana Nikolić.






Problem i ovaj “estradni rat” razbuktao se kada je Ana na jednom nastupu ovu pesmu predstavila kao svoju, a već nedelja strasti se ne smiriju. Međutim, atraktivna Leskovčanka je odlučila da pravnim putem potraži rešenje.

- Nije me Ana kontaktirala u međuvremenu. Lično želim da stavim tačku na tu priču, zato što iz poštovanja prema publici koja me voli i koja je zavolela ovu pesmu, a potom zavolela i zajedno sa mnom napravila hit, ja sam srećna - rekla je Milica, a potom dodala da je ceo slučaj predala svom pravnom timu.

- To znači da je stvar i te kako u jednoj dobroj advokatskoj kancelariji. Ali kako što sam već rekla od mene se zaista pogrdne reči neće čuti. Mislim da je narodu i te kako jasno kako stvari stoje - objasnila je Milica, a potom se dotakla koleginica koje je nisu podržale u njenom obraćanju javnosti kada je ceo slučaj iznela na svetlo dana:

- Koleginice koje me nisu podržale isključivo govori o njima. Ne što me nisu podržale, već što na ovu priču nisu odreagovale onako kako treba ljudi koji se bave muzikom na pravi način. Ali opet svako radi onako kako misli da treba i tako mu se vraća u životu - oštro je prokomentarisala pevačica.

Izvor: PressSerbia/Blic

#MilicaPavlovic,#Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

"Mnogo sam pio, vraćao se iz kafane praznih džepova": Vlada Mandić o posledicama burnog života

Buran kafanski život u mladosti, kako priznaje Vlada Mandić, bivši sportista i biznismen, ga je doveo do zdravstvenih problema sa kojima se bori.






Naime, Vlada je godine proveo u prestoničkim klubovima, te mu je, kako kaže, zbog velikog konzumiranja alkohola stradala jetra.

- Jetra mi je sad dobro, proveravam to svake godine. Dok sam bio mlad, mogao sam mnogo da popijem. Znao sam po 12 sati da budem u kafani. Svaki put ostanem bez dinara i praznih džepova izađem iz kafane. Jedva mi ostane za taksi - otkrio je Mandić za Republiku, pa dodao da je svojevremeno bio pravi boem poput njegovog omiljenog pevača Tome Zdravkovića:

- U kafani uvek naručujem pesme Tome Zdravkovića i uvek svim pevačima ostavljam bakšiš. Kad popijem, onda i nije bitno kako neko peva, bitno je da je veselo i ja onda ne štedim na bakšišu.

Od boemskog života činilo se da ga je odvojila supruga Jasmina, ali Vlada ističe da su to ipak uradile godine.

- Nije me supruga smirila, već sve to ide u svoje vreme. Kad sam bio slobodan i mlad, bio sam dostupan. Kad sam odlučio da se oženim, da se smirim, smirio sam se sam od sebe i ovako mi odgovara. Nemam vremena za izlaske, imam četvoro dece. Ne nedostaje mi uopšte taj život - priznaje bivši rukometaš koji je već dugi niz godina u privatnom biznisu, te se bavi investiranjem. Privatni posao, kao takav, nosi svakodnevne rizike, što se kosi sa sportom koji je iznedrio Mandića.

- Mnogo mi je stresniji biznis nego rukomet. Sport je čist, to što si na terenu, to je to, to je najzdravija stvar. S privatnim biznisom je sve drugačije. U rukometu sam imao izazove u vidu utakmica, sad sam našao izazov u biznisu - zaključuje Vlada.

#Alkohol,#VladaMandic,#Zdravlje #PRessSerbia #PRessSrbija

Večne varijacije: Lisca letnji printovi

Prilikom izbora novog modela kupaćeg kostima gotovo da ne možemo izbeći različite uzorke, jer leto je vreme kad želimo više boje i živosti. Stoga neka nas svaka nova kolekcija iznenađuje svežim, letnjim printovima i neka nam ostavi dovoljno mogućnosti da izaberemo najbolji model za sebe. Kako ga izbrati? Razmislite želite li pre svega privlačan, moderan uzorak ili je on namenjen i vizualnoj korekciji linije. Mogućnosti su različite!






Slikarsko platno

Za vas koji želite biti u trendu. Pored zapaženog printa, osvajaju i zanimljivi krojevi – neke možete nositi čak sa obe strane (druga strana je jednobojna) i tako jednim Lisca kupaćim kostimom dobiti više unikatnih kombinacija. Apstraktno, ženstveno i moderno.

Večne varijacije: Lisca letnji printovSavremeni mornari

Letnja konstanta, koju ne možemo izbeći, svakako jesu mornarski motivi. A možete izabrati modnu varijantu koja se zanimljivom igrom pruga i nekim detaljima pobrine za vizualno preoblikovanje linije. Uz to, naravno, ne zaboravite na letnje Lisca haljine za plažu ili večernju šetnju.

Bezvremeno i korektivno

Trend nizanja dopunjujućih ili kontrastnih obojenih ploča ostaje večan bez obzira na sezonu i generacije. Tražite li modele koji osiguravaju potporu i kod većih veličina, sigurno će vas osvojiti ova sveža, a minimalistička varijanta. I zato što su pruge na Lisca modelima postavljene tako da vizualno preoblikuju liiju. Na primer, suze struk ili pogled preusmere sa bokova na grudi.

Večne varijacije: Lisca letnji printoviTropske obline

Ukoliko nemamo »idealnu« liniju, čitaj veličinu 38, najčešće biramo nevidljive i klasične kupaće. I obline možemo »upakovati« u zanimljive i nestandardne kreacije i tako naglasiti ženstvenost, a pritom ostati elegantne. Pokušajte sa svežim, apstraktnim Lisca tropskim uzorcima i modernim, nešto smelijim krojevima, koji još uvek osiguravaju udobnost i idealnu potporu za vašu veličinu.

#KUPAĆIKOSTIM,#Lisca #PRessSerbia #PRessSrbija

Najlakša vežba za ravan stomak ikada: Nećete se ni oznojiti, a rezultati će vas već za dve nedelje oduševiti!

Topljenje sala sa stomaka ne mora da bude toliko teško. Postoji veoma jednostavna vežba koja će za svega dve nedlje smanjiti stomak.






 

Za ravan stomak ne morate se mučiti i raditi beskonačan broj "omraženih" trbušnjaka. Naime, pronašli smo najlakšu vežbu za postizanje ravnog srtomaka, a što je najbolje, fitnes stručnjaci tvrde da je i učinkovitija od previše teških trbušnjaka. Tajna ove vežbe koja se naziva isisavanje trbuha ne može biti jednostavnija – samo morate pravilno da dišete.

U ovoj vežbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno činite kontrakcije, objašnjava Rič Sturla, lični trener u britanskom centru za zdrav život "Results Health & Performance".

Takva tehnika dubokog disanja i "isisavanja" vazduha iz somaka, deo je pilatesa i joge, ali možete je raditi odvojeno od tih vrsta vežbi.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima položenim na dušek. Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite "prilepiti" uz kičmu. Što više usučete stomak, to će biti jača kontrakcija i učinkovitost tog pokreta.

Zadržite uvučeni stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete, produžavate trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi.

Ponovite 3 do 5 puta.

Kada ste spremni za težu verziju "isisavanja" trbuha, radite vežbu klečeći na koljenima i dlanovima, sedeći ravno u stolici ili na lopti za pilates.

Nakon određenog vremena vežbanja stomak ćete moći da držite stisnutim dok sedite ili stojite tokom celog dana.

- Ako izvodite li ovu najlakšu vežbu za ravan stomak redovno, zdravo se hranite, te radite i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete videti i osetiti već za dve nedelje - kaže Sturla.

(srbijadanas/pixabay)

#Stomak,#VEŽBE #PRessSerbia #PRessSrbija

Kako najbrže i bez muke oprati prozore? 10 trikova koje treba da znate, a najvažniji glasi — NIKAKO PO SUNČANOM DANU


Jednostavne metode za brzo i efikasno čišćenje prozora









Ukoliko pitate nasumično ljude na ulici koji im je kućni posao najmrskiji, odgovor će u većini slučajeva biti — pranje prozora.

Dosadan, naporan, frustrirajući, ribanje prozorskog stakla i okna posao je za koji obično odvajamo pola dana i toliko nas umori da posle toga ne možemo da se posvetimo nijednom drugom kućnom poslu. To, međutim, ne mora da bude slučaj!

Pratite ove savete i bićete još brži i efikasniji.

Ne perite prozore kad je sunčano

Iako nam sunčevi zraci obično "trljaju na nos" da prozori nisu čisti, odložite njihovo pranje za neki tmurniji dan. Naime, sunčano vreme nije pogodno za pranje stakala jer se ona osuše pre nego što stignete da ih uglancate, zbog čega mogu da ostave bele mrlje i posle pranja.


Koristite toplu vodu

Nije neophodno da voda koju upotrebljavate za pranje bude vruća, ali će topla svakako bolje skinuti masnoću nego potpuno hladna voda.

Ne počinjite odmah s ribanjem

Umesto da se odmah usmerite na određene tačke koje vam privlače pažnju, najpre prečistite prozor običnom magičnom krpom (ili pokupite prljavštinu usisivačem) kako biste odmah ukloniti prašinu i olakšali sebi čišćenje.

Ako vam je prozor prilično prljav, odmah nakvasite kritična mesta i ostavite koji minut da masnoća upije tečnost i omekani.

Imate metlicu, staru četkicu za zube ili nokte...? Iskoristite je!

Pre nego što počnete da perete prozor, ukoliko postoji neka fleka koja može da se skine i suvom metodom (poput ptičjeg izmeta i sl), obavezno je najpre skinite kako se kasnije ne bi razmazala. Za to možete da upotrebite malu metlu ili bilo kakvu četkicu.

Ne perite sve prozore istog dana

Budući da je u pitanju jedan od dosadnijih kućnih poslova, obično sve prozore operemo odjednom kako ne bismo ponavljali istu napornu radnju. Međutim, eksperti za čišćenje za sajt Good Housekeeping ističu da ne treba ribati sve prozore istog dana, već jednu po jednu sobu. Zamislite samo da iste večeri padne kiša i da vas čeka isto čišćenje svih prozora već za koji dan...

Koristite dve krpe

Jednu krpu treba da upotrebite za spoljna stakla, a drugu za ona okrenuta prema sobi. Naime, ukoliko operete spoljni deo stakla, a potom istom krpom trljate onaj deo prozora koji se nalazi u samom stanu tako unosite čestice aerozagađenja, tragove ptičjeg izmeta, alergene iz vazduha itd.

Upotrebite deterdžent za pranje sudova

Ne dajte se zavarati da prozor ne može da se opere bez sredstava namenjenih isključivo pranju stakala. Ako nemate takvu tečnost, bilo koji deterdžent kojim perete sudove koristiće u uklanjanju masnih fleka s prozora!

Koristiće i sirće

Ako preferirate prirodna sredstva, sirće je vaš najbolji saveznik. Sirćetna kiselna vrlo je efikasna u ubijanju bakterija i skidanju masnoća, pa je ona idealna za pranje stakala, a najbolje je napraviti rastvor od sirćeta i vode uodnosu 1:1. Idealno je da umesto vode sa česme koristite destilovanu.

Ne zaboravite sušenje

Čim operete prozore, uzmite manji brisač za staklo kako biste ga odmah osušili i prešli na poliranje. Kada sušite staklo brisačem, prevlačite odozgo nadole jednu po jednu traku.

Glancanje je jednako važno

Nakon što operete prozore i skinete sve masne mrlje s njim, uzmite krpu od mikrofibera, poznatiju kao magičnu krpu, i dobro uglancajte stakla. Sve popularnija zamena su papirni ubrusi, koji nisu dobro rešenje jer mogu da ostave tragove. Međutim, trik naših baka — stare novine — daje odlične rezultate!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#ČIŠĆENJE,#PranjeProzora,#SAVETI #PRessSerbia #PRessSrbija

DALILA RASKRINKANA! Zadrugarka javno obelodanila šta je Dragojevićka uradila dok kamere nisu snimale!


Skandal ne jenjava









Nakon gostovanja u "Amneziji", Ana Jovanovićje istrčala iz studija i počela da plače, a Lepi Mića je krenuo da je teši.

- Od plakanja nema ništa, ponašaj se normalno, shvati svoje greške. neke stvari sebi ne smeš da dozvoliš. Nisi ubila čoveka, nikom nažao nisi uradila - rekao je Mića.

- Sebi sam uradila. Teš

Ako mi je - plakala je Ana.

- Izvini se sebi i nemoj više neke stvari - govorio je pevač.

- Što Dalilu nisu ovako komentarisali kad su joj ispadale s*se po imanju? - pitala je Jovanovićeva.

To te ne vadi - odgovorio je Mića.

Car je još jednom očitao bukvicu Ani.

- Ispada da si navalentna kad se napiješ, ja, Mateja zauzet momak. Imaš 19 godina... Nema potrebe da radiš te stvari - rekao je Car.

- Izvini za to vređanje - dodala je Ana.



#AnaJovanovic,#Dalila,#Zadruga,#Zadruga5 #PRessSerbia #PRessSrbija

MAGIČNA KOMANDA: Ctrl + Šift + V, "TRIK" koji malo ko zna za SAVRŠENE e-poruke i dokumente

Samo dodajte "ključ" da transformišete komandu "paste" u "paste special"








#Kompjuter,#Laptop,#MagičnaKomanda,#Tastatura #PRessSerbia #PRessSrbija

Šta vas čini POSEBNIM, sudeći po vašem horoskopskom znaku?


Da li ste se ikada zapitali koji je to kvalitet koji vas čini posebnim i koja to vaša osobina najviše privlači ljude?







Ovan: 21. mart – 19. april

Ovnovi su posebni zbog svog optimističkog stava. Vide najbolje u ljudima i veruju u to da će svet biti sve bolji i bolji. Ovnovi su onaj tip ljudi koji i u najgotim situacijama uvek vide nešto dobro.

Bik: 20. april – 20. maj

Bikovi su puni razumevanja i strpljenja i ovaj njihov kvalitet ih čini posebnim. Ne kritikuju nikoga zbog mana i propusta i daju im svo vreme koje im je potrebno za rad na sebi i napredak njihovim tempom. Takođe, ukoliko im je do nekoga stalo, držaće njegovu stranu u svakom trenutku, bez obzira na sve.

Blizanci: 21. maj – 20. jun

Blizanci poseduju neverovatnu ljubaznost, koju ljudi smatraju ljupkom i posebnom. Oni jednostavno vole da daju. Dele ono što imaju sa drugima, bez obzira na to da li imaju mnogo ili malo. I generalno se trude da osiguraju da svi imaju dovoljno onoga što žele.

Rak: 21. jun – 22. jul

Rakovi su puni saosećanja i ljubavi i ovaj njihov kvalitet ih čini posebnim. Brinu se za pojedince, bilo da su njihova porodica i prijatelji ili samo poznanici. Prema svima se odnose na sličan način, sa poštovanjem, pažnjom i ljubaznošću i osiguravaju da sve bude u redu.

Lav: 23. jul – 22. avgust

Lavovi imaju veliko srce i vole sve ljude. Imaju tako veliko srce da su u stanju da oproste i najgore stvari, a sve kako bi vladala ljubav i sloga, piše zodiacheist.com.

Devica: 23. avgust – 22. septembar

Device su posebne zbog načina na koji razmišljaju. Imaju širok pogled na svet. Veruju u pravo pojedinaca da sami odlučuju, budu ono što jesu i žive život onako kako su zamislili. Štaviše, generalno inspirišu pojedince da bolje upoznaju sebe i usude se da žive život o kom maštaju.

Vaga: 23. septembar – 22. oktobar

Vage imaju prelepu dušu i to ih zaista čini posebnim osobama. Teže harmoniji i vole da vide da se svi slažu i žive u miru. Uz to se uvek posebno trude da sve razvesele.

Škorpija: 23. oktobar – 21. novembar

Škorpije su veoma strastvenae osobe. Razigrane su, cene život i izvlače najbolje iz njega. Takođe, uvek su u potrazi za zabavom, a zbog njihovog karaktera, brzo i lako im se ukazuju takve prilike.

Strelac: 22. novembar – 21. decembar

Strelčevi su posebni zbog svoje iskrenosti. Ne ustručavaju se da kažu šta misle. Oni su otvorena knjiga za sve koje poznaju. Predstavljaju stvari onakvim kakve jesu, a ljudi jako cene taj njihov kvalitet.

Jarac: 22. decembar – 19. januar

Jarčeve krasi neverovatna odlučnost. Znaju šta im je potrebno i ne staju dok to ne dobiju. Ne predaju se kada put postane težak i kada naiđu na prepreke, ma kolike one bile. Na taj način inspirišu druge da krenu u osvajanje onoga za čime žude.

Vodolija: 20. januar – 18. februar

Vodolije su posebne zbog svog morala i nepokolebljive etike. Bore se za ono u šta veruju i uvek su na strani pravde, makar bili i jedini.

Ribe: 19. februar – 20. mart

Ribe znaju kako da dobro zamisle budućnost, a zatim rade na tome da svoje zamisli ostvare. Čine nemoguće samo kako bi ostvarile ono o čemu su maštale i to im uglavnom polazi za rukom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs


#Horoskop,#Zanimljivosti,#Zodijak #PRessSerbia #PRessSrbija

TVITERAŠI NEMILOSRDNI PREMA AFRICI: Pevačica BEZ ZADRŠKE odgovarala na PROZIVKE


Pored toga što je vrcavo i jako neposredno odgovarala na tvitove, Sandra je kroz iste otkrila i mnogo toga o sebi što zanima njene fanove i pobornike ovoga što radi






Poznata pevačica Sandra Afrika bila je gost u "Espreso tviteru" i odgovarala na komentare koji se na ovoj popularnoj društvenoj mreži pišu o njoj.




Da zrači pozitivnom energijom i da je zvezda koja se dobro oseća u svojoj koži pokazala je našoj ekipa koja je uživala radeći sa njom emisiju.

Pored toga što je vrcavo i jako neposredno odgovarala na tvitove, Sandra je kroz iste otkrila i mnogo toga o sebi što zanima njene fanove i pobornike ovoga što radi.

Da nema kompleks i da rado prihvata šalu na svoj račun, pevačica je dokazala svojom reakcijom kada je pročitala sledeće:

“Sandra Afrika - najbolje iskorišćenih metar ipo” - glasio je šaljivi komentar koji je nasmejao do suza našu gošću.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ ESPRESO






#Prozivka,#SandraAfrika,#Tviteraši #PRessSerbia #PRessSrbija

Da li je more Crne Gore bezbedno za kupanje?

Kakav kvalitet vode očekuje turiste u Crnoj Gori? Institut za biologiju mora je sproveo analizu kvaliteta vode na 110 lokacija u Crnoj Gori, a u nastavku vam predstavljamo rezultate.






Prema analizi kvaliteta vode u Crnoj Gori koja je sprovedena u periodu od 21. do 23. juna ove godine, morska voda na crnogorskim kupalištima je uglavnom odličnog kvaliteta, odnosno sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju, piše na sajtu JP Morsko dobro.

Naime, na 83,6 odsto lokacija morska voda bila je odličnog kvaliteta, na 10 odsto dobrog, dok je na 6,4 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Klasifikacija crnogorskih kupališta se odvijala po principu odličnih, dobrih, zadovoljavajućih i loših.

Od ukupno 18 lokacija u Ulcinju, morska voda na 15 lokacija je bila odličnog kvaliteta dok je na tri zadovoljavajućeg.

Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na svih 15 lokacija u opštini Bar.

U opštini Budva, od 32 lokacije, na 29 njih je voda odličnog kvaliteta, na jednoj lokaciji dobrog, a na dve zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 9 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 7 dok je na 2 lokacije ona bila dobrog kvaliteta.

Dalje, od 15 lokacija u Kotoru, na 11 lokacija je voda bila odličnog, na 3 lokacije dobrog i na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 15 ona bila odličnog, na 5 dobrog, a na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ B92






#Bezbednost,#CrnaGora,#Letovanje,#More #PRessSerbia #PRessSrbija

EVO ŠTA UZROKUJE HLADAN, A ŠTA TOPAO ZNOJ I KOJI JE OPASNIJI PO ZDRAVLJE!

Hladan znoj u kombinaciji sa temperaturom ukazuje na to da je neophodno da se hitno obratite lekaru!






Po rečima stručnjaka, znojenje može da znači dve stvari: intoksikaciju (trovanje) ili unutrašnje pregrevanje. U prvom slučaju znoj je obično hladan, u drugom topliji, a nijedna od ovih manifestacija nije bezazlena.

„Kada je znoj hladan, svakako morateda obratite pažnju na pluća, jer može biti reč o upalnom procesu ili pogoršanju neke hronične bolesti. Tada je potrebno da odmah izmerite temperaturu, i ako je povišena, neophodno je da se obratite lekaru. To je loš pokazatelj, znak da se telo bori sa bolešću“, upozoravaju lekari.

Stručnjaci napominju i da ukoliko „izbacujete“ ogromne količine hladnog znoja to ukazuje na hiperhidrozu, što govori o tome da vam je virus napao telo i da se ono bori. Tada je veoma važno da konsultujete sa lekarom koji će predložiti dalje korake.


#HladanZnoj,#TopaoZnoj,#Zdravlje,#Žena,#Znoj #PRessSerbia #PRessSrbija

ŽESTOKA SVAĐA ANE I FILIPA CARA! Izgovorene skandalozne uvrede, zadrugarku cimer kupao golu, sve otkriveno!


Još jedna burna žurka je iza nas, a u Zadruzi je danas bilo veoma turbulentno









Ana Jovanović i Filip Car žestoko su se sukobili u radio "Amneziji", kada je saznala da cela kuća bruji o njoj.

Naime, izgovorene su teške reči, a zadrugarka je otkrila i šta se to desilo na žurki sinoć.

- Malo mi je muka, u nezgodnoj sam situaciji. Voditelj sam, ako se našalim, ljudi će shvatiti drugačije. Moram da te pitam za tvoje jutrošnje ponašanje. Da li ti misliš da si napravila nešto dobro jutros? - pitao je Car.

- Ja samo pitam šta je strašno? - pitala je Jovanovićeva.

- Od padanja, idnirektno obraćanja meni, dolazeći gde sam ja... - dodao je Car.

- Ne mogu da verujem da imaš dva brata rođena. Tvoj otac se drao na glasanju, kumio me da te čuvam! Shvati da si devojčica, da si na televiziji - govorio je Karić.

- Ne sećam onda nekih stvari, ono što mi je ostalo u glavi, mislila sam da nije strašno. Očigledno se ne sećam svih stvari - rekla je Ana.

- Ja sam se jutros iznervirao, koliko sam ja znoja i živaca prolio objašnjavajući se za neke avanture, za devojke koje su doslovno mene privele u krevet, a ne ja njih - rekao je Car.

- Ja tebe privela u krevet? Tad smo se samo poljubili, trajalo je dva minuta. Super, svi su tebe napali, svi su tebe iskoristili, ti si žrtva - dodala je Jovanovićeva.

- Nisam ja žrtva, ja sam mentol, jer sam ja sebe krivio. Ja sam i jutros bio pijan, ali razvila mi se svest. Ne bih više sebi dozvolio avanture - rekao je Car.

- A šta, moje prozivanje jutros tebe u bazenu ti je govorilo da hoću nešto sa tobom? - pitala je Ana.

- Više puta si mi se obraćala i indirektno aludirala. Ušla u bazen i kao: "Ne znam da li je pametno da uđem u bazen zbog nekih osoba". A ja sam izašao iz bazena. Onda me vređaš. Šta misliš, da sam hteo jutros, da li bi legla sa mnom? - nastavio je Filip.

- Ne bih, jer ti mene više ne interesuješ - dodala je Jovanovićeva.

- Svako je dobio poklon, dobićeš i ti, izađi iz radija - rekao je Car.

- Ti da si meni juče nešto odgovorio, mi bismo ušli u konflikt, a ne bismo imali nešto - govorila je Ana.

- Ja sam trenutno slobodan momak i ostaću slobodan. Ali ostao sam pri tome što sam ti rekao pre neki dan kad sam bio zauzet, nema potrebe da mi se obraćaš. Možeš aludirati, vređati, ja ću se samo okrenuti i ustati, jer mi to ne znači ništa. Ali tvoje ponašanje... Devojko, nemaš razvijenu svest. Ja da sam ikada bio zaljubljen u tebe, ja bih bio razluđen i lud - rekao je Car.

- Imam prekid filma, nisam znala šta sam uradila - dodala je Jovanovićeva.

- Kako nemaš prekid filma da mene vređaš, ideš sa drugim muškarcem sa kojim si bila, a treći te kupa. Napiješ se, legneš tu negde, sedneš - govorio je Filip.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ Alo.rs



#AnaJovanovic,#FilipCar,#HAOS,#Pijanstvo,#Svađa,#Zadruga,#Zadruga5 #PRessSerbia #PRessSrbija

KRAJ ZA DELFINE: Hrvati bolji od Srbije na Svetskom prvenstvu

Loš početak treće deonice presudio.






Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti, od selekcije Hrvatske sa 12:14 (1:1, 3:4, 5:5, 3:4).


Ključnu prednost rival je napravio u trećoj deonici, kada su vezali tri gola, i stekli lepu prednost. Vratila se Srbija u igru, stigla na gol zaostatka, imala posed za izjednačenje, ali bez efekta. Sredinom četvrte četvrtine Barakude su ponovo stekle +3, i tada je bilo jasno da će Hrvatska u polufinale.

Nisu izabranici Dejana Savića delovali sveže, bilo je dosta promašaja, odbrana je škripala u određenim momentima, a apsolutnu većinu golova Hrvati su dali sa igračem više.

Uoči meča




Delfini su bili prvi u svojoj grupi sa SAD-om, Australijom i Kazahstanom, te su tako izborili direktan plasman među osam najboljih, dok su Hrvati do ove faze morali kroz doigravanje. Oni su u njemu pobedili Gruziju 13:7.

U poslednjih pet međusobnih susreta, bolji bilans ima naš tim (3:2). Na najskorijem duelu slavili su Hrvati, u grupnoj fazi Olimpijskih igara, na kojima je ipak četa Dejana Savića stigla do zlatnog odličja.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas



#Delfini,#ReprezentacijaSrbije,#SvetskoPrvenstvo,#Vaterpolo #PRessSerbia #PRessSrbija

среда, 29. јун 2022.

RECEPT DANA: Jednostavni kolač

Jednostavan kolač, bez mešenja i pečenja. Ako ga efektno dekorišete, biće odlična svečana poslastica.






Sastojci:

- 1/2 kg keksa

- 1 kg jabuka

- 1 l vode

- 250 g šećera

- 2 kesice pudinga od vanile

Glazura:

- 100 g čokolade

- 2 kašike ulja

Priprema:

Skuvajte vodu, šećer i jabuke (očišćene i iseckane na kockice). Kad se jabuke skuvaju, u smesu dodajte i prah pudinga od vanile. Ređajte u pleh naizmenično red keksa i red jabuka s pudingom.

Završni red je keks.

Kad se kolač sasvim ohladi, prevucite ga čokoladnom glazurom ili filom koji možete naprašiti prah šećerom. U tom slučaju, dekorišite čokoladnim sirupom.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#JednostavniKolač,#PredlogZaDesert,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 30. jun 2022.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  30. jun 2022.godine






Dnevni horoskop: 

OVAN

Posao: Intenzivirana aktivnost vašeg polja prometa upravo danas ukazuje na povećan obim posla. Povoljan period za razvoj poslovanja.

Ljubav: Ljubavna avantura sa osobom koju ste upoznali na nekom putovanju oživeće sva vaša čula.

Zdravlje: Hormonski disbalans. Kontrola je neophodna.

BIK

Posao: Danas vam energija donosi niz poslovnih sastanaka. Međutim, mogući su naporni pregovori i kompromisi.

Ljubav: Vaša veza s partnerom prožeta je poverenjem i ljubavlju. Period zajedničkog prosperiteta.

Zdravlje: Prehlada, povišena temperatura, uradite snimak pluća.

BLIZANCI

Posao: Ukoliko se bavite trgovinom, osiguranjem i ekonomijom, ovaj period doneće vam natprosečne rezultate. Uspešan finansijski period.

Ljubav: Nalazite se u periodu kada vam planete donose sudbinsko poznanstvo i ljubavni preokret.

Zdravlje: Zubobolja. Obratite se stomatologu.

RAK

Posao: Ovaj period vam donosi izvesnu dozu popularnosti, putem koje možete dalje da proširite sferu svog uticaja. To će doprineti prosperitet.

Ljubav: Očekuje vas ozbiljan razgovor s partnerom. Na taj način ćete rešiti jedan veliki zajednički problem.

Zdravlje: U veoma ste dobroj formi.

LAV

Posao: Poseban uspeh očekuje Lavove koji se bave privatnim biznisom, kao i ugostiteljstvom. Povoljan period za razvoj poslovanja.

Ljubav: Partner se ponaša kao da igra neku igru s vama, spremni ste da to prekinete suočavanjem.

Zdravlje: Više se odmarajte, potrebno vam je opuštanje.

DEVICA

Posao: Uspeh kroz kreativna zanimanja, kroz umetnost i obrazovanje. Period je povoljan za početak privatnog biznisa.

Ljubav: Povratak osobe koja vam je mnogo značila u prošlosti postavlja vas u dilemu, strah da se greške ne ponove.

Zdravlje: Nezdravo se hranite, vratite se domaćoj kuhinji.

VAGA

Posao: Razmišljate o promeni radnog mesta. Kao da se jedan vaš ciklus karijere upravo završava, a drugi počinje. Napredak u karijeri.

Ljubav: Uspešno ćete rešiti problem sa ukućanima, a to će vam omogućiti razvoj daljih planova.

Zdravlje: Bolovi u nogama, oticanje zglobova.

ŠKORPIJA

Posao: Očekuje vas intenzivna poslovna komunikacija i niz sastanaka. Pa ipak, krajem dana bićete zadovoljni rezultatima.

Ljubav: Osoba koja vam se dopada kao da je nepristupačna. Uprkos tome, imate podršku planeta u osvajanju.

Zdravlje: Opstipacija creva, razlog tome može biti slabo varenje.

STRELAC

Posao: Pripremite rezervni plan, jer postoji mogućnost da neko od saradnika napravi previd i stvori zastoj u poslovanju.

Ljubav: Partner je počeo da se ponaša protivrečno, vi danas možete takođe otkriti da je bio neiskren. Sledi razočarenje, drugačije ćete ga sagledavati. Unosite više vitamina, minerala.

JARAC

Posao: Unosan sporazum može obeležiti ovaj dan, posebno ako se bavite trgovinom ili sarađujete sa inostranim kompanijama.

Ljubav: Nova osoba s kojom ste počeli da se viđate nije vam jasna. Atmosfera vruće - hladno vas dovodi u dilemu.

Zdravlje: Reuma, koja se sada naročito intenzivirala.

VODOLIJA

Posao: Ovaj dan doneće uspeh Vodolijama koje se bave nekom umetnošću, pisanjem ili komunikacijama i rade s klijentima.

Ljubav: Slobodne Vodolije mogu da se zaljube na prvi pogled u osobu koju mogu da upoznaju na nekom putovanju.

Zdravlje: Obratite pažnju na pritisak!

RIBE

Posao: Vaš odnos sa saradnicima iz inostranstva kreće se uzlaznom putanjom. Proširenje kruga saradnika i finansijski dobitak.

Ljubav: Ribe koje su u vezi danas očekuju lepi trenuci s partnerom. Prijatan izlazak među prijatelje.

Zdravlje: Alergija, promenite terapiju!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop,#Horoskop,#HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 30.jun

Vremenska prognoza za 30.jun: Jutarnja temperatura od 14 na jugoistoku do 24 u košavskom području, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni. 






Pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima, uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu, uz lokalni razvoj oblačnosti, kiša ili pljusak s grmljavinom.

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 14 na jugoistoku do 24 u košavskom području, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA,#PrognozaZaBeograd,#PrognozaZaSrbiju,#VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO,#Danas,#Dnevnik,#INFORMER,#Kurir,#Naslovne,#Politika,#SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Nestvaran park između sna i jave!

Diznilend se nalazi na oko 30 km od centra Pariza. Ovo je jedini tematski park Volta Diznija u Evropi. Otvoren je 1992. godine. Diznilend je najposećenija atrakcija u Parizu, ali i u celoj Evropi.






 

Volt Dizni je sa svojim ćerkama posetio veliki broj zabavnih parkova u Evropi i svetu i prikupljao ideje, koje je kasnio objedinio i iskazao napraviviši svoj zabavni park- Diznilend. Ideja o Diznilendu nastala je kada je ovaj brižni otac svoje ćerke odveo u Griffith Park u Los Angelesu i posmatrao ih kako se veselo voze i uživaju u svim atrakcijama koje jedan zabavni park može da ponudi decu. Tada je Volt Dizni shvatio da želi da svoju dugogodišnju želju pretvori u stvarnost i napravi mesto gde će se odrasli družiti, zabavljati i provoditi kvalitetno vreme sa svojom decom

Postoji sedam Dizni hotela sa dve do četiri zvezdice, u kojima se može smestiti i ostvariti pravo na neograničeni ulazak u park. Park sadrži oko 40 atrakcija koje su tematski raspoređene u pet oblasti: Glavna ulica SAD, Divlji zapad, Zemlja avantura, Zemlja mašte i Zemlja otkrića.

Dizni selo ima besplatan ulaz, ali je to samo deo gde se nalaze prodavnice i bioskopi. Voz posetioce vozi oko celog kompleksa, pa tako lakše možete stići do određenih atrakcija.

Delovi koje morate proći

Diznilend park se sastoji od pet tematskih celina, ili kako ih zovu- pet zemalja: Main street, Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland u kojima se nalazi 49 atrakcija.

Main stret u Diznilendu

Main street ili glavna ulica je zapravo ulaz u ovaj svet bajke i zabave. Ovakva ulica postoji i u svim ostalim Diznijevim parkovima i sagrađena je u sličnom stilu- podseća na mali američki grad sa kraja 20. veka sa železničkom stanicom i prepoznatljivom viktorijanskom arihitekturom. Ova ulica vodi ka centralom delu parka gde se nalazi replika dvorca iz crtanog filma o Uspavanoj lepotici.Frontierland – u ovom delu  krije se Pohahontas

Frontierland ili Zemlja bez granica predstavlja zemlju Divljeg Zapada. Pustinje, reke, veliko kamenje, jednom rečju- divljina.  Jedna od najuzbudljivih avantura u ovoj zemlji je vožnja po Planini gromova– vožnja rolerkosterom. Ovde se nalazi i replika sela u kome je živela poznata junakinja Diznijevog crtanog filma Pokahontas.

Kraj dana u Diznilendu označava veliki vatromet. U kojem god da ste uzrastu, ovo će vam biti nezaboravan doživljaj. Na ulaznicama i prospektima se nalazi raspored mesta i vremena za fotografisanje sa Diznijevim junacima.

(24sedam.rs/pixabay)

#Diznilend,#Park #PRessSerbia #PRessSrbija

Perikone dijeta donosi fantastične rezultate već za 3 dana, a koža će se preporoditi!

Dijeta čuvenog dr Perikonea zaludela je žene širom sveta, a razlog za to je to što je vrlo efikasna u uklanjanju masnoća iz tela. Međutim, to nije jedini razlog. Ona će vam pomoći da zategnete kožu, očistite telo do toksina i živite zdravije nego do sada.






 

Potrebno je da se promene neke navike kako bi telo započelo proces mršavljenja. Prvenstveno da se u svakodnevnu ishranu uključe zdrave namirnice, ali i da svakodnevna fizička aktivnost postane sastavni deo vaše rutine.

Perikone dijetu drži i čuvena kraljica Letisija.

Ovaj plan ishrane traje 28 dana, a oni koji su je isprobali kažu da su već nakon trećeg dana primetili razlike u koži, naročito na licu.

Ljudima koji se odluče na ovu dijetu savetuje se da u ishranu ubace i multivitaminske dodatke, a posebno one iz grupe vitamina B.

Perikoneov program uključuje tri koraka – posebnu dijetu, dodatke ishrani i primenu na koži. Namirnica koja se najučestalije koristi je riba, tačnije losos, ali i druga hrana bogata antioksidansima.

Konzumiranje lososa dva puta dnevno omogućava da blagodeti astaksantina i esencijalnih masnih kiselina u lososu počnu da deluju. Ipak, ako niste fan ove ribe, možete da ga zamenite živinom ili tofuom (ali imajte na umu da su esencijalne masne kiseline i antioksidansi u lososu ono što pomaže da koža izgleda gipko, blistavo i sjajno).

Doručak

Za najvažniji obrok u danu trebalo bi da jedete omlet od tri jaja uz dimljeni losos, a druga opcija je ovsena kaša od 3 kašike pahuljica (nikako instant kaša) uz šaku svežih borovnica i malo badema. Ne smete konzumirati hleb, kafu i sokove, a dozvoljeni su zeleni čaj i voda.

Ručak

Za ručak se jede pečena ćuretina, zelena salata, paradajz, uz malo kuvanog pasulja. Možete se zasladiti sa još nekoliko borovnica ili par komadića dinje.

Večera

Oko 100-150 g pečenog lososa, zelena salata i bareno povrće poput brokolija, spanaća i špargle. Izbegavajte krompir, šargarepu i cveklu.

Obrok pre spavanja

Jedno tvrdo kuvano jaje, mala salata od svežeg celera, 3 crvene sveže paprike i 3 masline.

Važno je da iz ishrane izbacite kofein, hleb i slatkiše, pijte dosta vode i zelenog čaja.

(srbijadanas/pixabay)

#Dijeta,#Perikone #PRessSerbia #PRessSrbija

Za letnje dane – kako da odaberete savršene naočare za sunce u zavisnosti od oblika vašeg lica?

Pri kupovini naočara za sunce ne morate trošiti ogromnu količinu novca kako biste kupili baš onaj model koji vam savršeno odgovara. Bitno je da se opredelite za model koji odgovara vašem obliku lica i izgledaćete atraktivno i moderno. Kako da odaberete savršene naočare za sunce za oblik vašeg lica?






 

Naočare nekada znaju da budu veoma skupe, pa ljudi zbog toga misle da će im dobro stajati. To uopšte ne mora da bude slučaj. Nekada možete pronaći baš one naočare koje vama odgovaraju bez puno muke i bez trošenja mnogo novca, samo je potrebno da pratite sledeće savete.

Ukoliko imate okruglo lice trebalo bi da izaberete model koji će ga izdužiti. Izbegavajte okrugle naočare, iako su one sada veoma popularne. Najbolje bi vam stajao široki model sa četvrtastim okvirom.

Ovalno lice je najzahvalnije za odabir sunčanih naočara. Ljudima sa ovim oblikom lica odgovaraju skoro svi modeli naočara, ali ako vam je teško da se opredelite - izaberite blago četvrtasti okvir sa zaobljenim ivicama i nećete pogrešiti.

Ako imate duguljasto lice potrebno je da ga prividno skratite. Za to su možda najbolji izbor četvrtaste i okrugle naočare većih dimenzija.

Širokom obliku lica najviše odgovaraju takozvane pilotske naočare, ili neki oblik koji je neobičnog izgleda kako bi se pažnja usmerila na oči.

Što se tiče četvrtastog oblika lica, vama su potrebne naočare za sunce koje će ublažiti te četvrtaste crte lica i najbolji izbor su velike okrugle ili ovalne naočare sa tamnim staklima.

(magazin.novosti.rs/pixabay)

#Naocare,#SavršeneNaočare #PRessSerbia #PRessSrbija

Nikolina Pišek odlazi zauvek: Poruka ispred vrata u najtežem odlučujućem momentu (FOTO)

Bol Nikoline Pišek za suprugom ne prolazi






Voditeljka Nikolina Pišek objavila je na Instagramu kako je dirljivo pismo i buket cveća dobila od komšija. U poruci koju su joj napisali, poželi su joj puno sreće, snage i borbenosti u životu. Zahvalili su joj se što je bila predivna komšinica kao i da su za vrlo kratko vreme u njoj prepoznali najlepše ljudske osobine.

[caption id="attachment_295411" align="alignnone" width="466"]Nikolina Pišek odlazi zauvek: Poruka ispred vrata u najtežem odlučujućem momentu (foto) Foto: Instagram[/caption]

– Neka vam ovaj skromni buketić ulepša preostale dane ovde – napisale su joj komšije na kraju pisma.

Voditeljka je nedavno ostala bez suprug Vidoja Ristovića sa kojim ima ćerku Unu i poslednjih nedelja mediji intenzivno pišu o nesuglasicama između Nikoline i Vidojevog oca. Nikolinin svekar, Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof istupio je nekoliko puta u javnost i navodio kako ona želi samo novac, te je rekao kako joj je često slao pare, ali i to da se ona zanima za podelu imovine, nakon Vidojeve smrti.

Pre godinu dana Nikolina i Vidoje su počeli sa renoviranjem kuće u Zagrebu, a domaći mediji tvrde kako bračni par Ristović vilu u Zagrebu nije kupio u gotovini u potpunosti jer je koštala milion i po evra već su navodno podigli kredit u jednoj banci u Austriji, te uzeli dve pozajmice od 400.000 evra – ukupno 800.000 evra, zbog čega je trenuto Nikolina u velikim finansijskim problemima, pisao je „Kurir“.

– Sada je već veliko pitanje hoće li živeti u ovoj kući koju radi. Kako se poverila prijateljima, postoji mogućnost da je iznajmljuje jer će život u njoj biti jako skup. Vidoje nije štedio kad je Nikolina u pitanju pa je i pristao da se ogroman novac uloži u kuću, za koju njegov otac tvrdi da ga je ubila. Radovi još nisu završeni, a pitanje je i kad će biti jer Nikolina trenutno nema tu količinu novca – izjavio je neimenovani izvor za Kurir.

#NikolinaPisek,#Voditeljka #PRessSerbia #PRessSrbija

Održana naučna konferencija “GEOEKONOMSKI HORIZONTI G1”

U organizaciji Instituta za primenjene studije u Beogradu, organizovana je prva nacionalna naučna konferencija sa međunarodnim učešćem koja je okupula veliki broj univerzitetskih profesora, naučnih radnika i mladih istraživača u oblasti društveno-humanističkih nauka, geoekonomije, diplomatije, predstavnika međunarodnih odnosa iz Republike Srbije i Republike Severne Makedonije.






Otvarajući ovaj značajan skup Doc. dr Aleksandar Z. Stanković, direktor Instituta, istakao je da je ovo veoma značajna tema konferencije koja ima za cilj da analizira posledice aktuelnih dešavanja u Ukrajini, ali i da na neki način predvidi situaciju koja će zadesiti region, Evropu ali i ceo svet kao i to kakve će posledice ostaviti na ekonomsku stabilnost naše zemlje.

“Danas imamo izlagače iz susedne Republike Severne Makedonije. Iskoristio bih priliku da pohvalim inicijativu Otvorenog Balkana jer na ovaj način razmenjujemo iskustva sa kolegama iz Severne Makedonije a sve u cilju uspešnog spajanja dveju država na svim poljima. Iskazao bih veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije i resornom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji poslednjih godina sve više prepoznaju značaj mladih istraživača koji su budućnost naše naučne zajednice” izjavio je doc. Dr Aleksandar Z. Stanković, najavljujući da će u narednom periodu biti još naučnih konferencija s temom aktuelnih dešavanja u svetu i Srbiji.

#GEOEKONOMSKIHORIZONTIG1,#Konferencija,#Nauka #PRessSerbia #PRessSrbija

Suzana Mančić: „Od golih fotki sam zaradila više nego iko u istoriji Plejboja“

Voditeljka Suzana Mančić priznaje da su muškarci bili spremni na razne ludosti kako bi osvojili njeno srce.






Kada je upoznala Grka Simeona Ocomokosa, njenog sadašnjeg muža, udvarači su se proredili, ali Suzana se i dalje sa setom priseća vremena sa početka njene karijere.

„Jedan moj udvarač je izigravao Romea, pa se popeo na balkon moje sobe. To je stvarno bilo ludo! Dešavalo se da su neki spavali u mom liftu, dok su čekali da se vratim kući. Mnogi su ostavljali cveće na mojim kolima…. To nisu bili neki nepoznati ljudi ili ludaci sa ulice, već muškarci s kojima sam kasnije bila u vezi, kojima je bilo stalo do mene. Zato su birali tako originalne načine da mi to pokažu“, ispričala je Suzana, te otkrila da joj je žao što joj se više ne udvaraju na taj način:

"I danas imam udvarače, ali da budem iskrena mnogo manje nego pre, a činjenica da sam udata, menja sve."

Voditeljka se 1989. godine udala za Nebojšu Kunića, bubnjara kultne grupe "Sedmorica mladih", sa kojim ima ćerke Teodoru i Nataliju.

"Pamtim niz malera koji su nam se desili pred venčanje. Mladoženja je dve nedelje pred svadbu slomio nogu. Doktor Sloba Ivanović mu je na dan venčanja skinuo gips u kadi našeg kupatila. Onda je moj tata pao niz stepenice dok je nosio svadbenu tortu i završio je u Hitnoj. Bez obzira na sve, bilo je to veselje za pamćenje", priseća se suzana, koja se posle osam godina razvela od muzičara:

"Naravno da su usledili dani preispitivanja, da li sam donela pravu odluku. Ali sam se trudila da pred decom nikada ne govorim protiv njihovog oca. Ja sam jaka, stabilna i vredna žena. Sve u životu sam stekla sama, pa sam posle razvoda preuzela sve obaveze. I nije mi bilo teško, i nisam se pokajala. Dala sam sve od sebe da budem stroga majka, ali mi nije svaki put uspevalo. Jer decu moraš u isto vreme da naučiš redu, lepom ponašanju, a s druge strane moraš da im pružiš ljubav i nežnost. Smeta mi što se danas mnogo govori o pravima deteta, a zaboravlja se na njihove obaveze."

Nekoliko godina nakon razvoda, 2000. godine Suzana je upoznala svog sadašnjeg muža, Grka Simeona Ocomokosa, i od tada živi na relaciji Beograd - Atina.

"Moj i Simeonov prvi sastanak je bio režiran. Zajednički prijatelj je procenio da bismo bili dobar spoj i nije pogrešio. Simica je dobar čovek, pravičan, nežan i brižan... Posle 18 godina zabavljanja i suživota, nas dvoje smo se venčali 2018. godine u Grčkoj. Moje ćerke su odrastale uz Simeona, a i njegova deca uz mene. Mi smo jedna velika lepa porodica", ispričala je voditeljka za Informer.

Možda najveću prašinu u javnosti podigla je kada se 2004. godine slikala za naslovnu stranu srpskog izdanja "Plejboja":

"Okolina me je osudila, ali su mi prijatelji i članovi porodice rekli da je to jedan izuzetan editorijal. I nisam bila potpuno naga, bilo je tu cveća i cveća. Ne bih se više slikala za neki takav magazin. Ne smem da vam kažem koliko sam novca zaradila od tih fotki, jer sam obavezna da taj podatak držim u tajnosti. Mogu samo da kažem da sam bila najviše plaćena u istoriji srpskog izdanja Plejboja".

#SuzanaMancic,#Voditeljka #PRessSerbia #PRessSrbija

"Mene su roditelji vaspitali, za razliku od nekih" Sara Jo žestoko o Neveni Božović

Sara Jovanović i Nevena Božović već neko izvesno vreme nisu u dobrim odnosima, a to je izgleda sada još zategnutije, budući da više ni jedna drugoj ne upućuju pozdrave.






Njih dve su se srele u Herceg Novom gde se održao festival "Skale 2022.", ali izgleda da Nevena ne odustaje od svojih principa. Ona je čak i napustila festival u nekom trenutku, samo da se ne bi srela sa Sarom.

- Roditelji su me vaspitali da se javim svim ljudima koje poznajem, za razliku od nekih - opisala je Sara Nevenin postupak.

Izvor: PressSerbia/Blic

#NevenaBozovic,#SaraJo #PRessSerbia #PRessSrbija

Zorannah otvorila dušu o preminulim roditeljima: Ovako je bilo blogerki kad su joj se majka i otac razveli

Modna blogerka Zorana Jovanović Zorannah progovorila o emotivnom životu.






Zoranna izbegava da priča o svojim partnerima. Iako su je mediji povezivali sa mnogim poznatim muškarcima, uglavnom sportistima, jutjuberka je sada otvorila dušu i priznala kakvi je tipovi najčešće intrigiraju.

- Privlače me nedostupni muškarci, ali ne u smislu da su oženjeni ili zauzeti, već mnogo mlađi partneri, a oni su nezreli i samim tim meni nisu dostupni - kaže blogerka, i dodaje interesantan detalj da nikada u životu nije osetila leptiriće u stomaku:

- Ja, recimo, nikada u životu nisam bila zaljubljena. Volela sam tog nekog s kim sam u tom trenutku bila u odnosu, ali zaljubljenost nikada nisam osetila. Čovek sa sobom nosi svaki dan knjigu, pa i nju zavoli, pa kada ostane bez nje, oseti nedostajanje.

Jovanovićeva je pomenula i odnos sa svojom pokojnom majkom i opisala period života sa njom kada su joj se roditelji razveli.

- Moji su se razveli kada sam imala 18 godina. Mama je tada imala 53 i nije joj bilo lako da nađe novog i adekvatnog partnera, pa je svu pažnju i fokus prebacila na mene. Kontrolisala me je, zvala po 100 puta na dan... To više nije mogla da radi mom tati, pa je počela da radi meni - ispričala je Zorana u emisiji kod Snežane Dakić "Male stvari" na Hajp televiziji.

#Blogerka,#ZORANNAH #PRessSerbia #PRessSrbija

Marina vrele scene zeli samo sa njim! Ovo je maneken koga pevacica voli! (VIDEO)

Marina Visković, koja slovi za jednu od najlepših pevačica sa ovih prostora, juče je izdala dve nove pesme, “Ibica” i “Bomba”, a u oba spota glumi isti mladić!






Ono što je takođe nesvakidašnje je i da je isti maneken imao glavnu ulogu u spotu za Marininu pesmu “Piće i tablete”. Zašto bas uvek on, Marina nam je objasnila.

Marina vrele scene zeli samo sa njim! Ovo je maneken koga pevacica voli!- Dečko se zove Matija Radosević i nekako sam navikla na njega. Sve odradimo brzo, on lepo izgleda, dobro se snima, jednostavno mi prija za posao. Nema ništa više između nas od poslovne saradnje, moram to da naglasim, rekla nam je popularna pevačica.

Inače, Viškovićka je veoma zadovoljna novim pesmama. U spotu za “Ibicu” čiji je tekst radila Marinina drugarica Bojana Ružić, a muziku i aranzman Bojan Vasić, Viškovićka se snima pored aviona, sedi u Rols-Rojsu…Muziku i tekst za drugu pesmu “Bomba” uradila je pevačica Angelina.

https://youtu.be/Y9CoYWvj3WQ

https://youtu.be/86PRtZsEv9g

#MarinaViskovic,#Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

"Ana se transformiše kad je naljutiš": Rađen otkrio o bivšoj ženi nepoznat detalj

Bivši vaterpolista Nikola Rađen sa pevačicom Anom Kokić ostao je u sjajnim odnosima nakon razvod. Njih dvoje zajedno učestvuju u vaspitavanju ćerki i priznaje da bivšu suprugu smatra idealnom ženom.






- Ana je žena, majka i carica. Ona je jedna vrlo plemenita žena, veliki radnik. Sve što je uradila, uradila je sama. Ima predivan karakter, dok je ne naljuti. Kada je naljutiš, transformiše se - ispričao je Rađen za Kurir i otkrio kako je reagovao kada je prvi put video Anu nervoznu.

- Iznenadio sam se, ali pozitivno. To kod nje traje jako kratko - dodao je Rađen.

Otkrio je i koliko je vaterpolo zaista težak sport.

- To je veoma težak sport, ali prelep sport. To je mešavina tri sporta: džudoa, plivanja i rukometa. Mnogo odricanja treba za sve one balkone. Nisam otišao ni na jednu rekreativnu nastavu ili maturu. Teško sam se privikavao na život van Novog Sada, a za život u Beogradu trebalo mi je oko šest meseci navikavanja.

#AnaKokic,#NikolaRađen #PRessSerbia #PRessSrbija

Italijani vole rep sa Balkana! (FOTO)

Reper 34Side koji godinama živi u Italiji osvojio je srce italijanske rep scene a svoju muziku uspešno prezentuje i na našim prostorima.






Koliko je za kratko vreme uspeo da osvoji srce italijana i celog regiona govori i podatak da se uvrstio među top 10 akutelnih izvođača a poznato je da i sarađuje sa reperima koji su Italiji i te kako poznati.

Italijani vole rep sa Balkana !Ono što posebno raduje 34Side je i saradnja sa uspešnim muzičarem Lucariello koji je ovdašnjoj publici poznat po vrhunskoj muzici u popularnoj seriji Gomora koja obara sve rekorde širom Evrope i Amerike.

Da kvalitet nađe put po slušaoca dokazuje upravo i naš reper, koji sa ponosom ističe da je sa Balkana gde je muzika život i da je to jezik koji razume celi svet.

#34Side,#Reper #PRessSerbia #PRessSrbija

Dženan Lončarević raznežio publiku svojom novom objavom na Instagramu (VIDEO)

Popularni pevač Dženan Lončarević ugrejao je sva srca i uneo posebnu toplinu emocija svojom novom objavom na instagramu






Publici je predstavio novu cover obradu "Bobane" koju u orginalu izvodi Oliver Mandić ali je pevač svojim glasom i magičnim emocijama kroz note dao poseban lični pečat ove pesme.

Pesma i video snimani su u studiju Akord a Dženan Lončarević još jednom se upisao u istoriju dobrih muzičkih nota i svojim glasom dokazao zašto publika ga smatra za najemotivnijeg umetnika na Balkanu.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Dženan Lončarević (@dzenan)






#DzenanLoncarevic,#Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija