недеља, 4. април 2021.

RECEPT DANA: Belo meso u sosu od vina

Sočno belo meso koje se jednostavno priprema.






Sastojci:

4 komadaa pilećeg belog mesa

50 g brašna

so, biber

Sos:

150 g maslaca

1 glavica crvenog luka

beli luk

50 g graška

3 kašike soka od limuna

so, biber

belo vino


Priprema:

Pileće belo meso razrezati na pola i svaki komad istanjiti čekićem za meso. Pripremiti brašno i začine, uvaljati meso u smesu i pržiti na srednje vrelom ulju oko tri minuta ili dok meso ne porumeni.

Zaviti u foliju da zadrži svežinu dok pripremate sos.

Za sos odvojiti 50 grama maslaca i otopiti u tiganju na umerenoj temperaturi. Ispržiti iseckani luk na maslacu, pa dodati beli luk. Zatim dodati grašak, limunov sok i malo belog vina. Pustiti da se sve lagano dinsta dok tečnost ne ispari, oko pet minuta.

Smanjiti temperaturu na najmanje i dodati preostali maslac dok se sasvim ne otopi. Na kraju začiniti solju i biberom. Meso možete poslužiti uz špagete i sezonsku salatu.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO



#BeloMeso #BeloMesoUSosuOdVina #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар