недеља, 1. март 2020.

RECEPT DANA: Brzi banana hleb


Ne isušuje se i odličan je za doručak na poslu, laganu večeru ili kao poslastica






Sastojci:

4 zrele banane

125 grama maslaca

2 jaja

240 grama brašna (210 obično belo + 30 grama integralno heljdino)

par kašika meda ili stevije

1 prašak za pecivo

40 ml mleka

tamna čokolada

1 kašika kakaa u prahu

nezaslađena aroma vanile

cimet u prahu

đumbir u prahu

korica pomorandže

prstohvat soli

Postupak:

  • Banane stavite u posudu i dodajte narendanu koricu pomorandže (može i mrvicu soka od pomorandže ili limuna).

  • Po želji dodajte par kapljica stevije, ali banane bi trebalo da biti slatke same po sebi dovoljno ako su zrele.

  • Dodajte i tečne arome vanile.

  • Sve umutite u pire viljuškom ili gnječilicom za pire krompir.

  • Pomešajte obično brašno i heljdino u posudu, te dodajte prašak za pecivo, cimet, đumbir i so.

  • Nemojte preterati sa cimetom i đumbirom, ali ubacite malo da bi banana hleb imao “šmek”

  • Pripremite maslac, neka obavezno bude sobne temperature, baš kao i jaja.

  • Naseckajte na krupnije čokoladu.

  • Penasto umutite maslac sa šećerom.

  • U to dodajte jedno po jedno jaje, pire od banane, mleko, brašno s praškom za pecivo, cimetom i đumbirom.

  • Na samome kraju u to umešajte komadiće čokolade i kakao u prahu.

  • Duguljasti kalup razmera 20 × 10 cm obložite papirom za pečenje, te smesu izlijte u kalup i poravnajte.

  • Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 Celzijusa oko 60 minuta.


Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Stil



#BrziBananaHleb #PredlogZaDoručak #PredlogZaVeceru #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар