Ne isušuje se i odličan je za doručak na poslu, laganu večeru ili kao poslastica
Sastojci:
4 zrele banane
125 grama maslaca
2 jaja
240 grama brašna (210 obično belo + 30 grama integralno heljdino)
par kašika meda ili stevije
1 prašak za pecivo
40 ml mleka
tamna čokolada
1 kašika kakaa u prahu
nezaslađena aroma vanile
cimet u prahu
đumbir u prahu
korica pomorandže
prstohvat soli
Postupak:
- Banane stavite u posudu i dodajte narendanu koricu pomorandže (može i mrvicu soka od pomorandže ili limuna).
- Po želji dodajte par kapljica stevije, ali banane bi trebalo da biti slatke same po sebi dovoljno ako su zrele.
- Dodajte i tečne arome vanile.
- Sve umutite u pire viljuškom ili gnječilicom za pire krompir.
- Pomešajte obično brašno i heljdino u posudu, te dodajte prašak za pecivo, cimet, đumbir i so.
- Nemojte preterati sa cimetom i đumbirom, ali ubacite malo da bi banana hleb imao “šmek”
- Pripremite maslac, neka obavezno bude sobne temperature, baš kao i jaja.
- Naseckajte na krupnije čokoladu.
- Penasto umutite maslac sa šećerom.
- U to dodajte jedno po jedno jaje, pire od banane, mleko, brašno s praškom za pecivo, cimetom i đumbirom.
- Na samome kraju u to umešajte komadiće čokolade i kakao u prahu.
- Duguljasti kalup razmera 20 × 10 cm obložite papirom za pečenje, te smesu izlijte u kalup i poravnajte.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 Celzijusa oko 60 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Stil
#BrziBananaHleb #PredlogZaDoručak #PredlogZaVeceru #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар