среда, 25. март 2020.

Ne radite OVO svojoj KOSI!!

Pitate se zbog čega je vaša kosa odjednom lošeg kvaliteta? Greške se kriju u svakodnevnoj rutini.








Nepravilna upotreba prese za uvijanje, češlja, pa čak i peškira može dovesti do lošeg kvaliteta kose. Sastavili smo listu najgorih stvari koje možete učiniti sa svojom kosom.


Dakle, hajde da saznamo koje greške možete da napravite:

1. Pogrešno češljanje


Prvo, ne češljajte zapetljanu kosu od korena do krajeva, kao što to mnoge devojke rade. Uvek počnite od dna i pažljivo odmrsite pramenove, ako ne želite da doprinesete njihovoj krhkosti i presecanju. Drugo, nemojte češljati vlažnu kosu sa standardnim češljem sa tvrdim zubima. Češljevi sa mekim zubima su najprikladniji za to.

2. Pogrešno sušenje


Pre nego što osušite kosu, ostavite je da se malo osuši. Kontrolišite temperaturu tokom sušenja. Ako ne planirate da se bavite stilizovanjem, koristite topli vazduh. Još jedno važno „ne“ u nezi kose je da ne treba da trljate pramenove peškirom (posebno dvostrukim peškirom), jer to neminovno dovodi do oštećenja.




3. Ne činite oblikovanje toplim aparatom na vlažnoj kosi


Ako, naravno, ne želite da izgorite kosu, ni u kom slučaju nemojte koristiti razne pegle za kovrdžanje na vlažnoj kosi! Obavezno ih osušite, a takođe koristite posebna sredstva za zaštitu.

4. Stalno vezujete zategnut rep


Rep je vrlo praktičan, ali ne previše koristan za vašu kosu. Zatezanje kose oštećuje njenu strukturu i liši je hranljivih sastojaka. Ne kažemo da morate da zaboravite na rep jednom za sva vremena, glavno je ne zloupotrebljavati ga i ne nositi ga prečesto.

5. Ne perete kosu odgovarajućom kozmetikom


Kosu, poput lica, pre spavanja treba oprati odgovarajućom kozmetikom. Lakovi, gelovi, suvi šamponi i ostali stajling proizvodi koje nanosite tokom dana nakupljaju se i dovode do gubitka kose. Stoga, pokušajte da ne prekršite ovo pravilo i ne preterujte sa stilizovanjem. Vaša kosa će vam zahvaliti!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ COSMOPOLITAN

#Kosa #Lepota #NEGAKOSE #SAVETI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар