петак, 6. март 2020.

Kako prepoznati da li ste sebičan prijatelj!

Prijateljstva ponekad umeju da budu komplikovana. Čak i između najboljih prijatelja ponekad dolazi do konflikata, ali oni uglavnom pronalaze način da prevaziđu sve nesuglasice. Šta ako je neko sebičan prijatelj?






 

A šta ako ste vi glavni problem u vašem prijateljstvu? Možda ste previše sebični? Kako prepoznati to?

Jedan od načina je da obratite pažnju na svoje ponašanje tokom razgovora sa svojim prijateljem. Ako vam se on poveri i podeli sa vama neki problem koji ga muči, a vi brže bolje počnete da pričate o sebi i o vašem znatno gorem problemu, to je siguran znak da ste sebičan prijatelj.

Prijateljstva u kojima jedna osoba "drži banku", dok druga samo ćuti i sluša nemaju svetlu budućnost. Potrebno je da postoji recipročan odnos između osoba i uzajamno poštovanje.

Drugi znak da ste sebični može biti nepoštovanje vremena vašeg prijatelja.

Nije u redu ako često kasnite kada se nalazite, ne odgovarate blagovremeno na poruke ili propuštene pozive, a posebno je problematično ako otkazujete viđanje sa svojim prijateljem zbog toga što ste naprasno odlučili da se vidite sa nekim drugim u tom terminu.

Šta onda treba da uradite ako ste otkrili da ste sebični prijatelj? E, pa dobra vest je da postoje načini da se iskupite.

Posvetite više vremena svom prijatelju i saslušajte ga do kraja. Pokušajte da mu pomognete na najbolji način i nemojte ubacivati svoje probleme u razgovor ako za to nema potrebe. Budite uvek tu za njih, i ne uzimajte njihovo prijateljstvo zdravo za gotovo.

I nemojte nikada ali nikada da otkazujete viđanje sa prijateljem da biste provodili vreme sa nekim drugim.

(citymagazine/pixabay)

#DaLiSteSebični #PressSerbia #Prijateljstvo #SebičanPrijatelj #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар