четвртак, 26. март 2020.

Idealni kozmetički tretmani dok ste u KARANTINU

Preživeti eru koronavirusa i postati lepši je vrlo realan zadatak.








Pandemija koronavirusa promenila je svačiju svakodnevnicu. Svi ljudi su primorani na izolaciju ili da što više umanje kontakt sa spoljnim svetom. To znači da vas u narednim nedeljama gotovo niko neće videti, ali vi to možete okrenuti u svoju korist. Makar kada je reč o beauty rutini. I upravo iz ove okolnosti je moguće i potrebno izvući maksimalne dobrobiti - isprobajte kozmetički post.


Da, u bukvalnom smislu, to znači - gladovanje na koži.

Šta je kozmetički post?


Na Internetu, kucanjem „post na koži“, pretraživač daje ime japanskog lekara i specijaliste za jogu lica Coco Haiashi. Upravo je ona prva nagovorila devojke da odustanu od kozmetike, bar na nekoliko dana. Apsolutno. Od šminke i svih sredstava za negu.

U Japanu se kozmetičko gladovanje praktikuje već 10 godina. Logika je sledeća: moderne žene su toliko preterale sa višesatnom negom i hidratantnim sastojcima da njihova koža više ne pamti kako treba voditi računa o sebi.

Sličnu teoriju izneo je i obrazložio 2016. godine još jedan japanski naučnik, Esinori Osumi. Dobio je Nobelovu nagradu za otkriće i proučavanje mehanizama autofagije. Autofagija je kada je ćelija ograničena ishranom, a rastavlja stare neispravne materije u rezervne delove i iz njih stvara nove, dobro delujuće elemente. To se takođe odnosi i na ćelije kože.

Jednostavnim rečima: vaša koža će se ponovo hraniti u nedostatku kozmetičkog dopinga.

Zašto treba odmah da isprobate kozmetički post?


U normalnim uslovima, takav "detoks" kože moguć je samo noću, jer tokom dana koža mora biti zaštićena od prašine, prljavštine, zračenja.

Ipak, u karantinu možete sve da odbijete. Samo se umijte toplom vodom.

Šta se dešava sa kožom tokom kozmetičkog posta?


Zamislite: godinama koristite serum, hidratantnu kremu i hranljivu masku. I odjednom ste naglo prestali. Koža će reagovati „lomljivo“. U prva tri dana pojaviće se piling i osećaj stezanja - to je sigurno.

Ipak, ako se u ovom periodu oduprete iskušenju da napunite lice svim onim što se nalazi na vašem toaletnom stočiću ili u kupatilu, bićete nagrađeni. Nakon 5 do 7 dana izgledaćete kao da ste se vratili sa odmora. Koža će se poravnati, pocrveneti, blistaće čistoćom i svežinom, a pore kao da su smanjene.

Ovo je poenta kozmetičkog posta - da probudite prirodnu sposobnost kože da se vlaži i popravlja.

Koja je prednost kozmetičkog posta?


Naravno, post kože je privremena mera. Prvo, ako ćelija duže vreme gladuje, ona može uništiti zdrave delove i umreti. Ovo pravilo deluje za sve organe. Uključujući i kožu.

Drugo, pre ili posle karantina, moraćete izaći napolje - a bez kreme za sunčanje ne možete.

Do tada ćete već sigurno znati: polovina sredstava u vašoj kozmetičkoj torbi je suvišna. Zaista, tokom kozmetičkog posta, ispostavilo se da nije potrebno koristiti sva sredstva zaredom.

Svaku negu treba koristiti samo prema indikacijama. Imate problem? Odlučite se pomoću odgovarajućeg alata. A upotreba kreme samo zato što devojka voli - nije rešenje.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ COSMOPOLITAN

#Karantin #Korona #Kozmetika #Nega #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар