субота, 19. октобар 2019.

Vremenska prognoza za 20. oktobar!

Vremenska prognoza za 20. oktobar: Miholjsko leto u Srbiji trajaće još nedelju dana.






Jutro sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni. Upozorenje: Tmax ≥ 25 stepena, verovatnoća 90%.

Miholjsko leto se nastavlja i tokom predstojeće nedelje, s najvišom dnevnom temperaturom I do 29 stepeni, najavljuju meteorolozi.

Sutra će u Srbiji biti sunčano i toplo, s maksimalnom dnevnom temperaturom od 24 do 28 stepeni, dok će u glavnom gradu najviša dnevna temperatura biti oko 27 stepeni.


- Sunčano i toplo biće i tokom predstojeće nedelje. Međutim, noći i jutra i dalje će biti sveža, ponegde uz pojavu magle u kontlinama. U toku dana će biti toplo - kaže meteorolog Nedeljko Todorović.


U ponedeljak, utorak i četvrtak maksimalna temperatura biće i 29 stepeni Celzijusa u pojedinim mestima.


Sunčano i toplo vreme, bez padavina, očekuje sve do poslednjih dana oktobra.


- Poslednja dva-tri dana oktobra doći će do postepenog dana temperature, a tada će biti između 20 i 23 stepena - napominje Todorović.


Temperature od 10 d o15 stepeni, uobičajene za ovo doba godine, očekuju se tek u novembru.


- Tek od sredine novembra možemo očekivati da najviša dnevna temperatura bude između 10 i 15 stepeni. Kad je reč o snegu, njega nema ni na vidiku - kaže Todorović.


Toplom vremenu veoma su se obradovali voćari i vinogradari jer će ceo rod moći da sakupe bez problema, kao i ratari koji beru kukuruz jer neće morati da ga suše. S druge strane, ovakvo vreme nepovoljno se odražava na setvu.


- Suša je nepovoljna za setvu. Najviše šteti setvi uljane repice, koja se seje početkom septembra, zbog čega su zasejane manje površine. Setva pšenice je u toku, ali će biti prilično slaba i nekvalitetna - navode stručnjaci za agrar.


Foto: Pixabay


Izvor: PRessSerbia/Srbija Danas



#20Oktobar #PrognozaZaDanas #VremenskaPrognoza #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар