Evo kako da ga napravite!
Ako često pravite jela sa sosevima, potreban vam je lep, topao prilog koji može da se iskombinuje sa njima.
Predlažemo vam ovaj pirinač blagog ukusa, sa dodatkom povrća i indijskih oraha.
Sastojci:
Šolja pirinča
Pola glavice luka
Jedna šargarepa
100 grama boranije
100 grama smrznutog graška
50 grama indijskog oraha
Jedno jaje
So, biber
Priprema:
Pirinač stavite u posudu, dodajte dve šolje ključale vode i kuvajte deset minuta. Smrznuti grašak prelijte ključalom vodom.
U drugoj šerpi, propržite sitno seckani luk i šargarepu, ubacite boraniju i oceđeni grašak i krčkajte dok ne omeška. Dodajte pirinač i indijski orah, pojačajte vatru i malo propržite, zatim prelijte umućenim jajetom i uz brzo mešanje pržite još dva minuta. Začinite solju i biberom i servirajte toplo.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Mondo
#PredlogZaRučak #ProprženiPirinačSaPovrćemIIndijskimOrasima #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар