Bundeva je kraljica jeseni, a od ovog živopisnog povrća mogu da se pripremaju i slana i slatka jela, može da se jede živa, dinstana, pečena, pržena, a na organizam izuzetno blagotvorno utiče i sveže ceđen sok. Naš predlog je ukusni gulaš od bundeve i govedine
Sastojci:
500 g govedine
500 g bundeve
žuta paprika
350 ml goveđe supe
dva čena belog luka
lovorov list
nekoliko zrna bibera
kašika aleve paprike
dve kašike ulja
peršun
so, biber
Priprema:
Operite meso i isecite ga na kockice. Na ulju propržite sitno iseckan crni luk i papriku, pa dodajte meso. Pržite nekoliko minuta, zatim dodajte usitnjen beli luk, lovorov list, alevu papriku, so i biber.
Kuvajte oko 50 minuta. Na kraju dodajte bundevu iseckanu na kockice i kuvajte dok ne omekša.
Pospite sitno iseckanim peršunom i poslužite.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Informer
#GulašOdBundeveIGovedine #Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар