уторак, 1. октобар 2019.

OVO JE BILO BITNO! Novak Đoković UBEDLJIV u prvom meču posle US opena! Povreda ramena je prošlost!

Novak Đoković se uspešno vratio na teren! Najbolji teniser sveta započeo je takmičenje na ATP turniru u Tokiju. Đoković je savladao Alekseja Popirina u dva seta 6:4, 6:2 u meču koji je bio prvi zvanični posle predaje u osmini finala US opena.







Drugi set:

KRAJ MEČA



6:2 - Pokušao je Popirin da se uhvati za slamku spasa, čak je osvojivši prva dva poena u gemu zapretio Novaku,

5:2 - Novak nastavlja rutinski da odrađuje posao, fantastičan forhend za kraj gema kojem je usledila promena reketa. A, novi reket doneo i dramatičan gem, najduži na meču. A, završio se drugim uzastopnim brejkom prvog nosioca,

3:2 - Nekoliko neiznuđenih grešaka Australijanca pogurale su Novaka do drugog gema u setu, ali i do novog izjednačenja i brejk lopte u gemu koji je usledio. Ovog puta, Đoković je lob udarcem iskoristio prvu šansu, tako preuzeo prednost i u drugom setu,



1:2 - Gde je stao u prvom, tu je Novak nastavio u drugom setu, koji je servisom otvorio Popirin. Brzo je najbolji teniser sveta došao do brejk lopte, ali je Australijanac nastavio da u vrlo dobrom ritmu spašava gemove. Ovo je bio sedmi poen koji je osvojio na brejk loptu za rivala. Sledi još jedan gem u kojem je Nole ostavio rivala na nuli, ali i jedan koji je Popirin osvojio bez previše problema. Aleksej Popirin je zatražio medinciski tajmaut, zbog bolova u desnoj ruci, a po grimasama koje pravi u toku intervencije, deluje da su u pitanju jači bolovi. Ipak, nastaviće meč.

[embed]https://twitter.com/Stroppa_Del/status/1178933291531063296?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1178933291531063296&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2F2XuDjYP0E%2F[/embed]

Prvi set:

6:4 - Za kraj seta, Srbin je priredio reprizu prethodnog servis gema. Lako je izašao na kraj sa rivalom i u arhivu stavio prvi deo igre, posle 46 minuta!

5:4 - Đoković je ekspresno, bez izgubljenog poena osvojio najkraći gem u dosadašnjem toku meča, zatim stigao i do nove brejk lopte. Spasio se Popirin, ali je Novak nastavio da napada, stigao je do novih brejk lopti iuspeo je da iskoristi ukupno petu šansu u devetom gemu prvog seta. Prednost u pravom trenutku!

3:4 - Kako je krenuo meč, tako se i nastavlja. Novak osvaja treći gem, a onda prvi put ozbilijnije preti rivalu, stiže do brejk lopte, prve na meču, ali Popirin se odbranio i rešio gem u svoju korist.

2:3 - Dosta mirnije Đoković je odigrao gem u kojem je po drugi put servirao i lako je došao do izjednačenja. Zatim je praktično, viđena repriza prethodnog Popirinovog gema. Novak je prezio, stigao i do izjednačenja, ali za sada Australijanac drži svoj servis.

1:2 - Početni udarac na meču imao je Popirin i on je svoj gem osvojio lako - bez izgubljenog poena. Za razliku od srpskog tenisera, koji se mučio, ali ipak uspeo, na razliku da osvoji prvi servis gem. U trećem gemu, poput Đokovića, probleme na servisu imao je i Australijanac, ipak bez brejk lopti ponovo preuzima prednost na samom startu.

[embed]https://twitter.com/ATP_Tour/status/1178916302150225920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1178916302150225920&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2F_jVBlcrSE%2F[/embed]

Srpski igrač je nastup u Tokiju, zapravo, počeo još juče kada je doživeo poraz zajedno sa Filipom Krajinovićem, u konkurenciji parova. Srpski tandem je u prvom kolu izgubio od hrvatsko-brazilske kombinacije Mate Pavić - Bruno Soareš.

Đoković je odlučio da prvi put nastupi u Tokiju kako bi stekao uvid u brzinu podloge na kojoj će se igrati i turnir na Olimpijskim igrama naredne godine.

Njegov protivnik je trenutno 94. teniser na ATP listi. Popirin je do glavnog žreba Tokija došao kroz kvalifikacije. U prvom kolu pobedio je Josukija Vatanukija posle preokreta, a onda uspeo da savlada sunarodnika Džejmsa Dakvorta iako je spasavao set lopte u drugoj deonici. Mladi Australijanac do sada nije imao uspeha sa srpskim igračima, pošto je triput izgubio od Kecmanovića, a jednom od Đerea.

Foto: Tanjug AP

Izvor: PRessSerbia/Blic



#NovakĐoković #Sport #Tenis #UbedljivaPobeda #UsOpen #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар