четвртак, 24. октобар 2019.

NOBELOVCI, NIN-ovci, "LJUBIĆI"... Evo koliko knjiga možete da odnesete kući za SAMO 1.000 DINARA

Izobilje izlagača na Sajmu knjiga odličan je način da oni koji uživaju u kupovini skupocenih izdanja, to učine po znatno nižim cenama.






Ipak, velika je većina onih koji ne mare za pozlaćene, tvrde korice, masni papiro i kitnjasti font, samo ako su knjiga ili autor dobri, a cena povoljna.

Evo šta sve možete nabaviti na sajmu knjiga, i to za male pare!
Lektira

Izdavači su za školarce pripremili zanimlljive pakete, pa tako, klasike možete naći u kompletu koji košta 300 dinara. Stoga za sumu od 1.000 dinara možete kupiti čak devet knjiga, među kojima su "Zona Zamfirova" Stevana Sremca, Zmajevi "Đulići" i "Đulići uveoci", ali i tri knjige Žila Verna.
Nobelovci

Iako knjige dobitnika Nobelove nagrade važe za skuplja izdanja u biilo kojoj knjižari, na jednom štandu cene su maksimalno snizili, pa tako dve knjige Nobelovaca možete kupiti za 800 dinara, a tri za 1.200.
Pesnici klasici

Ko voli domaću poeziju i srpske klasike poput Šantića, Rakića, Dučića i Radičevića, sve četiri knjige zajedno može kupiti za ukupno 1.000 dinara. Pojedinačno koštaju 240 i 260 dinara.
Ženski komplet

Najbolja ponuda za ljubitelje, pre svega ljubiteljke "ljubića" nalazi se na ovom štandu. Većina knjiga je po ceni od 99 dinara, tako da za 1.000 možete izaći sa punom torbom ispunjenom sa čak 10 knjiga.
Komplet za decu

Ako se premišljate šta biste mogli da kupite svom mališanu i tako ga obradujete, a da pritom ne potrošite mnogo novca, izdavači su pripremili zanimljiv paket. Slikovnica 250 dinara, bajka 80, dečija kartaška igra 250, kviz "lepezica" je 310, i jedna knjižica sa pričom za decu 150 dinara što je samo nešto više od 1.000 dinara.
Poklon komplet

Susrećemo se po mnogim knjižarama sa skupim poklon knjižicama. Ipak, neki izdavači su na Sajmu rešili da spuste cene, pa tako dve knjižice sa porukicama za lepši dan u finom ukoričenom izdanju mogu da kupe za 800 dinara, za tri takve knjige bi vam bilo potrebno 1.200.
Stripovi

Za ovaj komplet sa štanda kažu da ga nazovemo "strip" za početnike. Za 1.000 dinara možete kupiti čak 10 najpoznatijih stripova: Dilan Dog, Alan Ford, Zagor, Mali rendžer, samo su neki od njih...
NIN-ovci

Jedan izlagač je pripremio veliki izbor knjiga dobitnika NIN-ove nagrade. Mi smo kao primer izdvojili komplet od tri knjige Vladimira Pištala koji košta nešto manje od 1.000 dinara.
Enciklopedije za omladinu

Čak pet enciklopedija: Praistorija, Svet nauke, Ekologija, Atlas nacija, Srednji vek i Pitanja i odgovori možete kupiti na jednom štandu za 790 dinara. Izlagači kažu da im je to i najprodavanije, pa tako zainteresovani bi trebalo da požure po ova fina izdanja koja osim zabave, najmlađe mogu nečemu i da nauče.

Izvor: PRessSerbia/Blic

#Beograd #Cene #JeftineKnjige #Klasici #SajamKnjiga #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар