среда, 2. октобар 2019.

3 stvari koje muškarci rade, a žene se retko kad usude!

Ovaj savet nikada nisi dobila od mame - malo sebičnosti se ponekad može isplatiti. 3 stvari koje muškarci rade, a žene se retko kad usude!






 

Jesi li znala da muškarci u proseku misle da su inteligentniji od svojih vršnjaka, dok smo mi žene ipak nešto skromnije?

Otkrivamo ti šta znači pričati jezikom samopouzdanja i šta time možeš postići na poslu.

Sigurno si čula da muškarci brže napreduju u poslu od žena. Oni se ne izvinjavaju, smatraju da su stručnjaci u raznim područjima, glasni su, znaju šta žele i uvek pronađu način da to ostvare. Zato, sledeći put kada odlučiš da se požališ svojim prijateljicama - bolje uzmi olovku i papir i zapiši šta možeš naučiti iz takvog ponašanja.
1. Pričaju jezikom samopouzdanja

Muškarci su poznati po tome da vole da se nadmeću i pokažu u što boljem svetlu. Sposobni su da iznesu napola razrađen poslovni plan i sve oko sebe uvere kako je to plan koji će "promeniti svet". Za razliku od žena, ne ustručavaju se jasno i glasno govoriti, a time pokazuju samopouzdanje.

Žene koje možda imaju i bolje ideje sabotiraju same sebe tako što ne žele preći liniju ''dobrog ukusa'' i suzdržavaju se od nadmetanja sa ostalim (muškim) kolegama. Rezultat ovoga? Pogađaš kako će u ovakvim okolnostima muškarci uvek bolje proći. Osim toga, žene u proseku i dalje zarađuju manje od muškaraca na istim pozicijama, ali ništa nas ne sprečava da stvar preuzmemo u svoje ruke. Zato, sledeći put kada imaš dobru ideju ili drugačije mišljenje od ostalih kolega, budi odlučna, samopouzdana i glasno reci šta misliš. Ne dovodi u pitanje svoje pravo na govor, nemoj se preterano opravdavati i uđi u prostoriju kao da je poseduješ jer tvoja karijera i ti to zaslužujete.
2.  Ne brine ih što nisu eksperti

Istraživanje američkog Univerziteta Arizona State iz 2017. godine pokazalo je kako muškarci u proseku misle da su inteligentniji od svojih vršnjaka, dok žene ipak realnije procenjuju svoju inteligenciju. Takođe, muškarci češće sami sebe citiraju jer svoja razmišljanja i uverenja ne dovode u pitanje. Ono što većina njih vešto praktikuje je tajna koju vrlo malo žena zna: Ako se predstaviš kao ekspert u onome što radiš i imaš čvrsta stajališta, malo ko će to propitivati.
3. Usude se biti sebični

Muškarci traže ono što žele - bilo da se radi o većoj plati, promeni posla, fleksibilnijem rasporedu ili bilo kojoj drugoj svakodnevnoj sitnici. Zašto to isto ne činimo i mi žene? Verovatno zato što nas brine kakve posledice će imati naše akcije. Poznate smo i po tome da dodatno preispitujemo sve što radimo i ono o čemu razmišljamo, ali moraš znati da ponekad malo sebičnosti nije loša stvar.

Muškarci to dobro znaju, dok žene često stavljaju potrebe drugih na prvo mesto. Naročito ako su majke, žene će pre svoje vreme posvetiti porodici nego loviti karijeru. Ipak, danas više ne moraju birati jer postoje pogodna radna mesta koja omogućuju balans privatnog i poslovnog života.

(cosmopolitan.rs/pixabay)

#Muškarci #Posao #PressSerbia #Samopouzdanje #Zene #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар