недеља, 29. октобар 2023.

Stara planina-stare cene: Nikad veće interesovanje za zimovanje na krovu Srbije!

Pred nama je sezona zimovanja, a veliki broj hotelijera i turističkih radnika već je najavio poskupljenja zbog većih cena energenata i hrane. Planirati zimovanje sada postaje mnogo izazovnije, međutim, mi smo umesto vas sproveli istraživanje tržišta i cena usluga u Srbiji i donosimo tri korisna saveta koji će vam pomoći da i dalje uživate u svim zimskim radostima, a pritom i uštedite.


Prvi koristan savet: Proverite cene direktno u hotelu i putem hotelskih rezervacija na sajtovima samih hotelijera. Ovo može biti znatno isplativije nego rezervacija putem posrednika. Ovaj pristup omogućava bolji pregled dostupnih opcija i potencijalnu uštedu.


Drugi savet će biti posebno koristan porodicama sa decom: Ako putujete sa porodicom, obratite pažnju na dodatne usluge koje hotel nudi bez dodatnih troškova. Na primer, SP Resort hotel "Stara Planina" na KROVU SRBIJE omogućava deci od četvrte do desete godine besplatnu školu skijanja, besplatan ski pas i čak besplatnu opremu. To može predstavljati uštedu od čak 500 evra po detetu. Kada se ovo kombinuje sa direktnom rezervacijom (prvim savetom), moguće je postići značajnu uštedu u vašem celokupnom budžetu za odmor.

Treći savet: Uskladite svoje zimovanje sa terminom godišnjeg odmora i rezervišite ga unapred. Rezervacije izvršene u oktobru obično su znatno povoljnije u poređenju sa onima napravljenim tokom sezone i školskih raspusta. Pametno planiranje može rezultirati značajnom uštedom.


Uz ove praktične savete, možete nastaviti da uživate u čarima zimovanja i poredn najavljenih poslupljenja. Očigledno je da pažljivo planiranje, direktna rezervacija, i iskorišćavanje hotelskih pogodnosti mogu značajno uticati na vaš budžet za odmor na stazi.


PRessSerbia

#HotelStaraPlanina, #SpResort, #ZIMOVANJE #PRessSerbia #PRessSrbija

Goran Karadžić objasnio "krivicu" predsednika Srbije: Kriv si Aleksandre jer imamo sve ovo...

Goran Karadžić, prvi čovek JP "Stara planina" pružio je podršku predsedniku Republike Srbije i na sebi svojstven način objasnio "krivicu" prvog čoveka u zemlji.





KRIV SI ALEKSANDRE VUČIĆU, jer si obezbedio svojim vođenjem naše MAJKE DRŽAVE SRBIJE sve ovo:




1. Rast plata od 10% u javnom sektoru

2. Rast penzija od 14,8%

3. Povećanje minimalca na preko 400 evra

4. Prosečnu platu koja će dostići 950 evra u decembru 2024. godine

5. Nastavak izgradnje devet auto-puteva i brzih saobraćajnica

6. Istorijsko izdvajanje za poljoprivredu koje čini 6,8% budžeta naše zemlje

7. Nastavak rekordnih izdvajanja za lečenje dece koja boluju od retkih bolesti

8. Otvaranje novih Opštih bolnica i Kliničkih centara, a u skoro svakom većem mestu MAMOGRAFE i MAGNETNE REZONANCE

9. Najveći BDP u istoriji Srbije koji će na kraju iduće godine iznositi oko 75 milijardi evra

10. Što naša Srbija NIJE genocidna država, što NE uvodimo sankcije ni jednoj zemlji Sveta, a pogotovo Rusiji, što NE prihvatamo reviziju Dejtona, ali i što imamo vrlo jasne smernice po kojima idemo ka EU...

Kriv si Aleksandre Vučiću jer si naš predsednik i srpski domaćin, ali i svetski državnik, napisao je između ostalog Karadžić.


PRessSerbia

Foto: Vladimir Marković - Alo



#AleksandarVucic, #Karadžić, #Sns, #SpResort #PRessSerbia #PRessSrbija

субота, 28. октобар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija

петак, 27. октобар 2023.

Podkast Pedijatrija u Fokus - Unapređujemo Roditeljstvo Kroz Znanje i Iskustvo

Podkast "Pedijatrija u Fokusu" - Znanje i Iskustvo za Srećno Dečje Zdravlje


Uz dr Tamara Stević-Maslovarić, osnivača podcasta "Pedijatrija u Fokusu" specijalizanta pedijatrije i  dr Katarinu Milošević, renomiranog pulmolog-alergologa pedijatra, razgovaramo o temama koje duboko utiču na roditeljstvo i dečje zdravlje. Njihovo stručno znanje i iskustvo pružaju nam dublje uvide u svet pedijatrije.


"Pedijatrija u Fokusu" je interaktivni i edukativni podcast koji istražuje sve aspekte roditeljstva, dečijeg zdravlja i porodične nege. U planu je snimiti čak 36 epizoda koje će vam pružiti dragocena znanja i podršku u vašem roditeljskom putovanju.

Svaka epizoda nudi korisne informacije, savete stručnjaka i lična iskustva, stvarajući platformu za razmenu znanja i podrške. Tematski spektar je širok, obuhvatajući disajne probleme kod dece, ishranu, alergije, prevenciju i mnoge druge aspekte dečijeg zdravlja. U "Pedijatriji u Fokusu", naš cilj je da vas obrazujemo, podržimo i inspirišemo na putovanju roditeljstva i dečjeg zdravlja. Pratite nas kako biste uvek bili u toku sa najnovijim epizodama i korisnim informacijama. Vaša deca su naša budućnost, i zajedno ćemo se pobrinuti da ta budućnost bude svetlija i zdravija. Hvala vam što ste deo naše zajednice! 💙👨‍👩‍👧‍👦🎙

https://www.tiktok.com/@pedijatrija_u_fokusu

U drugoj epizodi "Pedijatrije u Fokusu", bavimo se temom koja je srce svakog roditelja - briga i nega novorođenčadi. Ovoga puta, imamo čast predstaviti vam našu posebnu gošću, dr Tamaru Krstajić, neonatologa sa Univerzitetske Dečije Klinike Tiršova u Beogradu. Njena stručnost u oblasti neonatalne sevse, kao i članstvo u prestižnim strukovnim organizacijama, govore o njenom posvećenom profesionalnom angažmanu.



Dr. Krstajić nije samo stručnjak u svom polju, već je i aktivna u naučno-istraživačkoj delatnosti, fokusirajući se na neonatalnu sepsu. Njen obrazovni put obuhvata završetak Medicinskog fakulteta u Beogradu, specijalizaciju iz pedijatrije na Univerzitetskoj dečjoj klinici i bogato radno iskustvo u oblasti pedijatrije i neonatologije.

Dr Tamara Stević-Maslovarić:
"Kao majka troje dece, lekar i specijalizant pedijatrije, razumem koliko je važno imati pristup stručnim informacijama i podršci tokom roditeljstva. Naš podcast, 'Pedijatrija u Fokusu', nastoji da pruži roditeljima upravo to - znanje i podršku kako bi se osećali sigurno i spremno za sve izazove koji dolaze.Dr Katarina Milošević, renomirani pulmolog-alergolog pedijatar, takođe je deo našeg tima. Njeno stručno znanje i posvećenost dečijem zdravlju čine je izvanrednim savetnikom i sagovornikom."

[caption id="attachment_345070" align="aligncenter" width="566"]Podkast "Pedijatrija u Fokusu" - dr Tamara Stevic Masloavaric dr Katarina Milosevic Podkast "Pedijatrija u Fokusu" - dr Tamara Stević Masloavaric[/caption]

 

Dr Katarina Milošević:
"Svi mi želimo najbolje za našu decu, ali ponekad se suočavamo s neizvesnostima i pitanjima. Kroz 'Pedijatriju u Fokusu', možemo zajedno istražiti, razgovarati o tim temama i pružiti odgovore i smernice."

[caption id="attachment_345068" align="aligncenter" width="374"]Podkast "Pedijatrija u Fokusu" - dr Tamara Stevic Masloavaric dr Katarina Milosevic Podkast "Pedijatrija u Fokusu" - dr Katarina Milosević[/caption]

Dr. Krstajić:
"Osećam se privilegovano što mogu doprineti zdravlju i dobrobiti najmlađih članova naše zajednice. Briga o novorođenčadi je poseban izazov, ali i velika radost. U ovoj epizodi, podelit ću sa slušaocima svoje iskustvo i savete o nezi novorođenčadi, što će vam pomoći da se bolje pripremite za dolazak novog člana porodice."



U "Pedijatrija u Fokusu", naš cilj je da vas obrazujemo, podržimo i inspirišemo na putovanju roditeljstva i dečjeg zdravlja. Pratite nas kako biste uvek bili u toku sa najnovijim epizodama i korisnim informacijama. Vaša deca su naša budućnost, i zajedno ćemo se pobrinuti da ta budućnost bude svetlija i zdravija. Hvala vam što ste deo naše zajednice! 💙👨‍👩‍👧‍👦🎙 #PedijatrijaUFokusu #Podcast #Roditeljstvo #DečjeZdravlje #NegaNovorođenčadi

[caption id="attachment_345067" align="alignnone" width="849"]Podkast "Pedijatrija u Fokusu" - dr Tamara Stevic Masloavaric dr Katarina Milosevic Podkast "Pedijatrija u Fokusu" - dr Tamara Stevic Masloavaric, dr Katarina Milosevic i dr Milica Radusinović[/caption]




O dr Tamari Stević-Maslovarić: Tamara je lekar i specijalizant pedijatrije sa više od 10 godina iskustva u zdravstvu. Kao majka troje dece, Tamara je duboko posvećena roditeljstvu, dečijem zdravlju i porodičnoj nezi. Njen fokus na edukaciju, razumevanje i podršku roditeljima čini je idealnim partnerom za ovaj podcast.

O dr Katarini Milošević: Katarina je renomirani pulmolog-alergolog pedijatar, važan član našeg tima. Njeno stručno znanje i posvećenost dečijem zdravlju čine je izvanrednim savetnikom i sagovornikom. Katarina će svojom stručnošću doprineti dubljoj analizi tema i omogućiti slušaocima da dobiju dragocene uvide iz oblasti pedijatrije.

Produkcija podcasta obavlja se uz podršku AV PRODUCTION TEAM, a studio je opremio Nameštaj Numanović. Producenti su Miroslav Maslovarić i Mladen Stojanović. Izradu digitalnog sadržaja i objavu vrši Community Media digitalna agencija.

#Bebe, #Deca, #Doktori, #Mame, #Pedijatrija, #PedijatrijaUFokusu, #Podcast, #Podkast, #TamaraStevicMaslovaric #PRessSerbia #PRessSrbija

Digitalne Agencije Spajaju Snage: Nova Era Digitalnog Marketinga na Balkanu

Community Media, ProCreative, N1Media i AVTEAM udružuju se kako bi transformisali digitalno tržište Balkana i jugoistočne Evrope.


Uzbudljive vesti stižu iz sveta digitalnog marketinga! Community Media (Srbija), ProCreative (Bosna i Hercegovina), N1Media (Crna Gora) i AVTEAM audio & video produkcija objavili su novo partnerstvo koje obećava da će promeniti pejzaž digitalnog marketinga na Balkanu i jugoistočnoj Evropi.


Osnivač Community Media, Miroslav Maslovarić, zajedno sa Zeljkom Dobrojevićem iz ProCreative, Ninom Kovačević iz N1Media i Mladenom Stojanovićem iz AVTEAM-a, sastali su se u Beogradu kako bi ozvaničili ovu uzbudljivu saradnju. Tokom intenzivnih razgovora i deljenja vizija, partneri su postigli dogovor koji će revolucionisati digitalni marketing u regionu.

Ovo partnerstvo označava početak nove ere za digitalne agencije na Balkanu i jugoistočnoj Evropi. Sa zajedničkim resursima i stručnostima, timovi će raditi na pružanju vrhunskih digitalnih rešenja koja su kreativna, inovativna i prilagođena potrebama klijenata.

Kroz ovo partnerstvo, klijenti će imati pristup još boljim uslugama, a obećanje kvaliteta i posvećenosti ostaje nepromenjeno. Svi zajedno radimo na izgradnji svetle digitalne budućnosti!

Sledite nas kako biste ostali informisani o svim novostima i promenama koje donosi ova inspirativna saradnja. 🚀

Uzbudljive vesti stižu iz sveta digitalnog marketinga! Community Media (Srbija), ProCreative (Bosna i Hercegovina), N1Media (Crna Gora) i AVTEAM audio & video produkcija objavili su novo partnerstvo koje obećava da će promeniti pejzaž digitalnog marketinga na Balkanu i jugoistočnoj Evropi.

Osnivač Community Media, Miroslav Maslovarić, deli svoje oduševljenje:
"Ovo partnerstvo predstavlja ključni korak u našoj viziji da ponudimo nešto izvanredno našim klijentima. Saradnja s ProCreative, N1Media i AVTEAM-om omogući će nam da podignemo kvalitet naših usluga na viši nivo."

[caption id="attachment_345060" align="aligncenter" width="682"] miroslav maslovaric[/caption]

Zeljko Dobrojević iz ProCreative dodaje:
"Oduševljeni smo što ćemo raditi zajedno sa ovim talentovanim timovima. Verujemo da će naša kreativnost i stručnost rezultirati inovacijama koje će nas izdvojiti na tržištu."

Nina Kovačević iz N1Media izražava svoje osećanje:
"Ovo je ključni trenutak za sve nas. Naši klijenti će imati koristi od našeg udruživanja kako bismo im ponudili bolje rešenje i podršku za njihov rast."

Mladen Stojanović iz AVTEAM-a zaključuje:
"Spremni smo da pružimo našu stručnost u produkciji kako bismo dodali vrednost ovom partnerstvu. Očekujem da zajedno postignemo izvanredne rezultate."

Kroz ovo partnerstvo, klijenti će imati pristup još boljim uslugama, a obećanje kvaliteta i posvećenosti ostaje nepromenjeno. Svi zajedno radimo na izgradnji svetle digitalne budućnosti!

Sledite nas kako biste ostali informisani o svim novostima i promenama koje donosi ova inspirativna saradnja. 🚀

#DigitalMarketing #Balkan #SoutheasternEurope #Partnership #Innovation #Creativity #CommunityMedia #ProCreative #N1Media #AVTEAM

#Balkan, #BosnaIHercegovina, #CommunityMedia, #CrnaGora, #DigitalnaAgencija, #DigitalniMarketing, #MiroslavMaslovaric, #N1Media, #Partnerstvo, #Procreative, #Srbija #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 26. октобар 2023.

Najbolji saveti za uspešan pronalazak novog stana

Traženje novog stana može biti veoma izazovno, naročito ako niste sigurni odakle da počnete. Bez obzira da li se selite iz ličnih razloga, zbog posla, ili jednostavno želite da promenite trenutni stan, dobra priprema će vam olakšati potragu.

U ovom tekstu slede najbolji saveti i smernice kako da olakšate proces pronalaženja savršenog stana, bez obzira na budžet. Ukoliko tek započinjete ovu avanturu, pratite sledeće korake kako biste pronašli svoj novi dom.

Unapred isplanirajte budžet i napravite plan onoga što biste želeli


Pre nego što krenete u potragu za novim stanom i pretragom izdavanje stanova Novi Sad, bilo bi dobro da imate ideju šta je ono što želite da stan ima. To bi značilo da odredite budžet, razmislite o kvartu u kom biste želeli da živite i sastavite listu karakteristika koje želite da vaš novi stan ima.

Istražite stanove na internetu, ali ne zaboravite oglase


Surfovanje internetom je najjednostavniji način da stignete do užeg izbora stanova koji se uklapaju u vaše zahteve i budžet. Kako biste brzo filtrirali opcije koje odgovaraju vašem profilu, odredite prioritete za koje ne pristajete na kompromis. Postoji mnogo online platformi koje vam mogu pomoći u potrazi.

Kada je reč o onlajn potrazi, umesto da popunjavate obrasce za proveru dostupnosti nekretnina, bolje je da ih pozovete telefonom, jer ćete brže dobiti potrebne informacije. Krenite u virtuelne ture, pročitajte recenzije gde god su dostupne i suzite svoju pretragu.

Pored toga, obilazak komšiluka u koji planirate da se preselite može biti koristan korak u procesu iznajmljivanja. To će vam pomoći da vidite kakva je okolina i da primetite eventualne oglase koji su postavljeni na samim zgradama. Ukoliko ih pronađete, možete ih zabeležiti i kasnije pozvati.

Podelite sa svojim poznanicima da tražite stan


Kako biste ubrzali proces pronalaženja željenog stana, zašto ne biste obavestili sve svoje prijatelje, članove porodice, pa čak kolege da tražite novi dom. Na ovaj način povećavate svoje šanse da brzo pronađete odgovarajući stan ili čak dogovorite posetu sa vlasnikom stana.

Takođe, pored toga što možete da pronađete prodaja i izdavanje nekretnina, možete i da iskoristite prednosti društvenih mreža i podelite informacije o tome da tražite stan.

Budite prilagodljivi za određene uslove


Jedan od načina da se izdvojite među drugim potencijalnim zakupcima je spremnost da prihvatite uslove najma koji odgovaraju stanodavcu i ubrzavaju vaš proces pretrage. Na primer, možete predložiti duži period boravka u stanu.

To može biti opcija za period od godinu dana ili više, ukoliko planirate da ostanete toliko dugo, što bi moglo odgovarati stanodavcu, jer neće brzo morati da traži novog stanara.

Unajmite agenta za nekretnine


Ukoliko želite da olakšate i ubrzate proces traženja novog stana, razmislite o angažovanju stručnog agenta za nekretnine. Iako vam ovo možda zvuči kao dodatni trošak, ova investicija se često isplati, jer štedi vreme i smanjuje stres tokom ovog procesa.

Pritom, agenti imaju pristup mnogim nekretninama koje možda nisu javno dostupne, tako da vam mogu ponuditi veći izbor nekretnina. Takođe, oni će vam pomoći tokom čitavog procesa, kao što je pregovaranje oko cene i vodiće vas korak po korak kroz sve što je potrebno.

Prijavite se za iznajmljivanje stana putem interneta


Sasvim je jasno da je podnošenje aplikacija za iznajmljivanje preko interneta znatno brže od tradicionalne prijave. Zato, ako je to ikako moguće, preporučujemo da odaberete ovu efikasniju opciju.

Iako proces traženja stana može različito trajati, postoji niz prednosti koje pruža:

  • Brzina - prijave onlajn se često obrađuju mnogo brže od papirnih. To znači da ćete dobiti odgovor od vlasnika ili upravnika stambene zgrade brže od očekivanog.


 

  • Praktičnost - ova opcija je veoma praktična, jer možete da pregledate i prijavite se za različite stanove iz svog doma, čime štedite vreme i trud koji bi inače bili potrebni za traženje stana.


 

  • Praćenje čitavog procesa - većina onlajn platformi za iznajmljivanje stanova omogućava vam da pratite status vaše aplikacije, tako da znate u kojoj fazi se nalazi i kada očekivati odgovor.


 

  • Lakša komunikacija - preko interneta možete lako komunicirati sa vlasnicima ili upravnicima stambenih jedinica, postavljati pitanja i dobiti više informacija o stanu pre nego što se odlučite za posetu.


PRessSerbia

#SavetiZaPronalazakStana #PRessSerbia #PRessSrbija

DELA GOVORE VIŠE OD REČI: Sjajni rezultati prve godine rada Ministarstva turizma i omladine!

3,2,1-Srbija! Naša zemlja beleži rekordne rezultate u oblasti turizma u poslednjih godinu dana i to po svim ključnim parametrima.




Ovo će biti najuspešnija godina za turizam Srbije jer je zaključno sa današnjim danom, prema podacima Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (CIS), turistički promet u odnosu na proteklu godinu povećan za 9 odsto kako u ukupnim dolascima, tako i u noćenjima.

Još važnije, sa velikom izvesnošću možemo reći da je 2023. godina u kojoj će prvi put biti premašen broj od 2 miliona stranih gostiju. Takav rezultat dugujemo činjenici da je stranih turista u 2023. za čak četvrtinu više nego lane. Trend povećanja gostiju je primetan sa svih vodećih tržišta, a najbrže rastuće je kinesko sa rastom broja gostiju od 215 odsto i noćenja od 57 odsto u prvih osam meseci.

I možda najvažnija vest je da je broj stranih gostiju premašio broj domaćih, i to u odnosu 50,1% prema 49,1%, pokazuju podaci CIS-a, što je jedan od najvažnijih parametara razvoja turističkog sektora. U prvih osam meseci ove godine devizni priliv od turizma je iznosio 1,6 milijardi evra i bio za 9 odsto veći u odnosu na isti period protekle godine koja je po prihodima od stranih turista bila rekordna.

Ovu godinu su obeležila i ubedljivo najveća do sada ulaganja države u turističku infrastrukturu u ukupnom iznosu od 1,8 milijardi dinara, od kojih je jedna milijarda namenjena za kapitalne projekte na Podunavlju.

Naime, u toku su radovi na izgradnji sportsko rekreativnog centra sa auto-kampom u Kovinu, kao i na uređenju sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu. Početkom novembra počinju radovi na izgradnji biciklističke staze od Vračevog Gaja do Stare Palanke i od Tvrđave Ram do Srebrnog jezera. Do kraja godine očekujemo da će startovati i pripremni radovi za izgradnju marine na Srebrnom jezeru.

Nedavno je počeo sa radom akva park sa spa centrom na Paliću koji je najveće državno ulaganje u turističku infrastrukturu Vojvodine u poslednjih 30 godina i koji će biti okosnica razvoja velnes  i spa turizma u ovom delu zemlje.

Država je i tokom 2023. godine nastavila da stimuliše domaći turizam kroz podeljenih 265 hiljada vaučera za odmor u Srbiji koji će građani moći da se iskoriste do 20. novembra ove godine.

Takođe, naglasio bih i da su od 1. oktobra turističke agencije u obavezi da u Centralni informacioni sistem u oblasti ugostiteljstva i turizma evidentiraju sva prodata putovanja, garancije putovanja, kao i sve ugovore sa trećim licima, što će nadležnima u realnom vremenu omogućiti uvid u svaki prodati aranžman. Ovaj sistem će doprineti većoj zaštiti prava putnika koji će imati mogućnost da lično provere validnost izdate garancije putovanja.

I na kraju bih istakao da je zahvaljujući pojačanom nadzoru Sektora turističke inspekcije u prva tri kvartala ove godine povećan broj fizičkih lica koji pružaju usluge smeštaja za 25 odsto, što je veliki doprinos u borbi protiv sive ekonomije.

Kapitalni projekti u omladini

Ove godine smo u sektoru omladine bili usmereni na više frontova, ali bih posebno izdvojio da je ministarstvo zaključilo ugovore u vrednosti od 180 miliona dinara sa lokalnim samoupravama Subotice, Sombora, Niša i Novog Pazara za izgradnju omladinskih centara, što su projekti od kapitalnog značaja. U prva tri grada će biti adaptirani prostori, dok se u Novom Pazaru iz temelja pravi novi omladinski centar sa tri hiljade kvadrata koji će biti jedan od najvećih u ovom delu Evrope i onakav kakvog zaslužuje grad u kome je polovina populacije mlađa od trideset godina.

Tokom 2023. godine smo raspisali pet konkursa usmerenih ka mladima i odobrili skoro 270 miliona dinara za oko 170 projekata mladih u Srbiji. Blizu 90% odobrenih projekata realizovaće se van teritorije Beograda.

Početkom oktobra, Ministarstvo je raspisalo poseban konkurs usmeren na poboljšanje mentalnog zdravlja mladih u lokalnim sredinama za koji je opredeljeno skoro 27 miliona dinara. Pored toga, usvojena je Strategija za mlade za period od 2023. do 2030. godine, kao i prvi Akcioni plan do 2025. godine kojim je država opredelila skoro 11 milijardi dinara za konkretne mere poboljšanja položaja mladih u našoj zemlji.

Savet za mlade, kao vrlo važan instrument direktne komunikacije između predstavnika mladih i nadležnih državnih organa, od januara do oktobra ove godine održao je čak tri sednice, dok je jedna bila posvećena bezbednosti i mentalnom zdravlju mladih.

Pored navedenih aktivnosti, imali smo veliki broj neposrednih obilazaka i susreta sa predstavnicima mladih. Upravo ti kontakti su me uverili da su mladi u našoj zemlji grupa kojoj je potrebno samo malo podrške kako bi napravili neverovatne rezultate. Ministarstvo, moj tim i ja lično ćemo nastaviti i u narednom periodu da dajemo posebnu podršku mladima jer su oni ravnopravan partner državi u kreiranju odluka koje ih se lično tiču.

 

#321Srbija, #HuseinMemić, #MinistarstvoTurizmaIOmladine, #RezultatiPrveGodineRada #PRessSerbia #PRessSrbija

понедељак, 23. октобар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija

Katarina Dragićević: Iza kulisa svetskih destinacija

Sve što niste znali o TV licu i svetskom putniku






Katarina Dragićević: Iza kulisa svetskih destinacija

Katarina Dragićević je upečatljivo televizijsko lice Balkan Trip televizije koja ljubav prema novinarstvu i turizmu svakodnevno spaja u televizijski format. Nakon studijske emisije ,,Last Minute” po kojoj je prepoznatljiva. Katarina je otišla i korak dalje, naime priprema autorsku emisiju ,,Sa Katarinom oko sveta“. Njen rad podržavaju ambasade kao i mnoge turističke agencije uz čiju je podršku obišla i predstavila mnoge destinacije kakve su Turska, Tunis,  zemlje Mediterana  i Evrope. Povodom njenog zalaganja u oblasti turizma i novinarstva uručeno joj je i priznanje,,Bussines Oscar Awards“  Focus Radija.

 

  1. Nedavno Vam je uručeno priznanje Bussines Oscar Awards, kakvi su utisci povodom toga?


Moram priznati da je ova nagrada došla u pravo vreme! Naime, koliko god truda ulagala u sve ono što radim, često zastanem i pitam se da li sam na pravom putu i da li je to što stvaram dovoljno dobro. Na takve dileme ubrzo mi je stigao odgovor kroz ovo priznanje. Neizmerno sam zahvalna Focus Radiju što je prepoznao moj trud i  priznanjem me motivisao da još hrabrije nastavim dalje. Neverovatan je osećaj kada vas i druge kolege iz medija podržavaju i vrednuju vaše zalaganje.


  1. Trenutno pripremate autorsku emisiju. Šta Vas je inspirisalo da se opredelite za temu kao što je povezivanje naše zemlje sa drugim, udaljenim zemljama?


Pre svega kako dosta putujem, najpre iz ugla putnika, a potom i iz iskustva turističkog vodiča uvek me je zanimala kopča koja povezuje druge narode sa nama. Koju god destinaciju da sam posetila ma koliko ona bila udaljena dobijala sam saznanja o koja su vezi sa našim narodom protkana kroz običaje, jezik, kulturu, religiju i istorijske konekcije. Kako volim svoj narod i svoju zemlju odlučila sam da na svojstven način prikažem sve te spone i  sličnosti između nas i drugih naroda. U  tome je specifičnost moje emisije. Do sada niko nije nije radio takve komparacije, a mislim da je izuzetno važno da u ovom istorijskom trenutku pokažemo kakvi su koreni, tradicija i sve ono što posedujemo zbog čega možemo da se razumemo i  povežemo sa drugima narodima. Nema destinacije gde sam bila a da nisam pronašla vezu sa nama. U emisiji ,,Sa Katarinom oko sveta“ želim da gledaocima približim sve te mostove koji nas povezuju.  U sam proces realizacije emisije uključene su mnoge ambasade i turističke agencije, što govori o kvalitetu i potencijalu emisije. Zahvalna sam na toj podršci, kao i televiziji Balkan Trip za koju kažem da je moja druga kuća jer su među prvima uočili moj potencijal i podržali moju ideju za emisiju,,Sa Katarinom oko sveta“  . Smatram da je za emisije o turizmu dobro izaći iz studija i otisnuti se u svet. Tako da ću uskoro na Balkan Trip televiziji  sa lica mesta, odnosno iz prve ruke gledaocima preneti brojne impresije i informacije o raznim egzotičnim zemljama.

Katarina Dragićević: Iza kulisa svetskih destinacija

  1. S obzirom da često putujete, koji vid putovanja bi posebno istakli? Da li postoje predrasude o nekim putovanjima?


Najveći utisak na mene su ostavila prekookeanska krstarenja, koja predstavljaju najuzbudljiviji i najzanimljiviji vid putovanja i odmora. Za kruzere volim da kažem da su to ploveći luksuzni hoteli. Kad smo kod luksuza želim odmah da razbijem predrasude oko cena, starosne grupe putnika i svega onoga što zbunjuje putnike iz naše zemlje a tiče se ove vrste putovanja. Jedna od glavnih predrasuda je da su krstarenja veoma skupa. Mogu biti u zavisnosti od usluge i trajanja putovanja, međutim ovaj vid putovanja je danas veoma pristupačan i dostupan svima. Kada uporedimo cenu ovih plovećih „hotela“ u odnosu na kopnene hotele videćete veliku razliku. Recimo, tokom jednog krstarenja Mediteranom u trajanju od sedam dana, možete videti tri države, svakodnevno se budeći u drugom gradu. To je jedna od čari krstarenja.  Cenu određuje izbor i pozicija kabine koja može biti unutrašnja, kabina sa prozorom, kabina sa terasom. Dobro je znati  da je povoljnije ako se opredelite  za unutrašnju kabinu, a sa druge strane ukoliko želite potpun doživljaj uz ne mnogo veću razliku u ceni, izbor je kabina sa terasom. I, našim putnicima je važna ponuda hrane, a na kruzerima su u cenu uključeni tri bogata obroka. Krstarenje podrazumevaju brojni sadržaji za sve uzraste, čime se prevazilazi predrasuda da su krstarenja za starije generacije.  Naprotiv, postoje različite ture prilagođene svim tipovima putnika, bilo da idete sami, sa partnerom, porodicom, uživanje neće izostati u bilo kom slučaju. Na kruzeru nemate osećaj da ste na moru, pogotovo za one koji mislie da će osetiti da se „brod ljulja“. Toga nema, jer zahvaljujući unapređenim tehnologijama plovidba je udobna i sve je podređeno komforu putnika.


  1. Iako rad bazirate na destinacijama van Srbije, trudite se da ispratite i podržite razvoj turizma u Srbiji. Koje su interesantne destinacije u našoj zemlji, a još uvek im se ne posvećuje dovoljna pažnja?


Važno mi je da podržim turizam naše zemlje. Smatram da Srbija ima izuzetno veliki turistički potencijal, a na nama je da svi zajedno kroz svoj rad podržimo pre svega mesta koja još uvek nisu prepoznatljiva, a imaju toliko toga da ponude. Mi kao mediji itekako možemo da damo doprinos u promociji našeg turističkog potencijala. Nedavno sam posetila Sjenicu,koja je zahvaljujući poseti novinara i ambasada postala interesantna domaćim i stranim turistima. Takođe sam  posetila skriveni dragulj Vojvodine- Bač.  Ovo živopisno mesto je proslavilo dve decenije posvećenosti vrednostima, koje  promoviše u okviru manifestacije” Dani evropske baštine- Dani Bača”. Vodeća tema u celoj Evropi, pa i u Baču je „Živo nasleđe“, s ciljem što boljeg prepoznavanja, razumevanja i negovanja nematerijalnog kulturnog nasleđa.

 

foto :Fokus radio/privatna arhiva

PRessSerbia

#BalkanTrip, #KatarinaDragićević, #SaKatarinomOkoSveta #PRessSerbia #PRessSrbija

субота, 21. октобар 2023.

Džiboni prodrmao Štark arenu: Muzička žurka za pamćenje!

Prvi od ukupno dva koncerta Zlatana Stipišića Džibonija, održan je sinoć u beogradskoj Štark areni, a pevač je dupke punu halu doveo u stanje delirijuma




Zlatan Stipišić Džiboni održao je sjajan koncert u "Štark areni" u Beogradu, koja je bila krcata. Splitski kantautor je na impresivan način "otvorio" beogradsku svirku. Prvo pesmom "Srića", a zatim je zapevao hit "Činim pravu stvar.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by PRess Serbia (@pressserbia)




 Malo je falilo Džiboniju da podigne sve na noge. Čuveni kantautor imao je ovacije na samom početku, publika mu je skandirala "Džibo, Džibo"

"Ljudi moji, posle 11 godina isto mesto. Hvala vam što nas niste zaboravili", rekao je Džiboni i zapevao pesmu "Ne odustajem".

Pesmama je grmeo, a prisutni su sa prvim taktovima mogli da naslute kakva ih noć čeka. Horski sa publikom pevao je “Libar”, “Nisi više moja bol”, “Mirakul”, “ Ljudi zviri”, “ a publika mu je uzvratila čistom emocijom na koju nije ostao ravnodušan.

Drugi koncert u takođe do zadnjeg mestra rasprodatoj areni, održaće se sutra uveče.

PRessSerbia

Ata Images

#Džiboni, #GibonniŠtarkArena, #Koncert #PRessSerbia #PRessSrbija

U korak sa ministrom Huseinom Memićem: Njegov tempo retko ko može da idrži!

Retki su ljudi na srpskoj političkoj sceni koji svoj posao obavljaju tako revnosno i posvećeno kao što to čini ministar turizma i omladine Husein Memić.




Prvi čovek ovog izuzetno važnog resora u Vladi Republike Srbije, kao nijedan njegov prethodnik ulaže orgomnu energiju kako bi napravio krupne iskorake u razvoju naše zemlje na poljima turizma i omladine. I baš kao što to političar koji zastupa interese naroda čini, Memić osluškuje potrebe građana, prvenstveno omladine, ali i prednjači u implementaciji najuspešnijih svetskih trendova i inovacija na polju razvoja turističkih potencijala i kapaciteta u zemlji, što je jedan od prioriteta Vlade čiji je deo i resor ministra Memića.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by Husein Memić (@husein.memic)




Već je opšte poznato da ministra Memića retko možete sresti u fotelji, tačnije u kabinetu, osim kada organizacija sastanaka to ne nalaže. Prvi čovek Ministarstva turizma i omladine maksimalno se trudi da podrži sve projekte i manifestacije čiji je suštinski cilj razvoj naše zemlje, bilo da se radi o turizmu ili projektima koji će unaprediti razvoj naše omladine. Prisutan je i na sportskim manifestacijama koje takođe revnosno podržava, a oni koji su imali priliko i lično da ga upoznaju, znaju i koliko je posvećen porodici, naročito deci.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by Husein Memić (@husein.memic)




Tokom protekle nedelje, mininistra su mogli da vide u skoro svim delovima naše zemlje, na sajmovima, sportskim i kulturnim manifestacijama, ali i u praćenju najvažnijih infrastruknurnih projekata u zemlji čiji je razvoj iznimno bitan njegovom resoru.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by Husein Memić (@husein.memic)




 Samo u toku jedne nedelje, podržao je turističke radnike i ugostitelje, poljoprivrednike, omladince, sportiste, građevinare u svim krajevima naše zemlje i na kraju nikoga više ni ne iznenađuje činjenica da je već u prvom mandatu osvojio poverenje i simpatije građana Srbije.

PRessSerbia

Foto: Instagram printscren

#321Srbija, #AleksandarVucic, #BudućnostSrbije, #HuseinMemić, #MinistarTurizmaIOmladine, #Prokop, #RasimLjajic, #Sajam #PRessSerbia #PRessSrbija

петак, 20. октобар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Kurir, #Novostui, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Čačak sportski epicentar zemlje: Todorović ugostio Fudbalski savez iz Kine!

3,2,1 - Čačak! Brojni sportski događaji organiziju se u Čačku, pa ovaj grad u Srbiji po broju manifestacija faktički može da stane rame uz rame sa prestonicom.




Gradonačelnik Milun Todorović je sredinom nedelje bio domaćin Fudbalskom savezu iz kineskog Tjen - Đina, a mladi fudbaleri iz Kine nisu skrivali oduševljenje i utiske o gradu Čačku.

„Mladi fudbaleri iz ovog milionskog grada došli su sa svojim trenerima da steknu nova iskustva i uspostave saradnju sa našim Borcem. Zahvaljujući našem Čačaninu i prijtatelju fudbalskom treneru Jovanu Lutkiću koji u poslednje četiri godine uspešno trenira mlađe selekcije ove fudbalske asocijacije i osvaja značajne rezultate. Plan je i da naše mlađe selekcije u narednih šest meseci budu gosti grada Tjen - Đina kako bi se saradnja nastavila”, rekao je Todorović.




Zanimljiv je podatak da je 20 igračka FK „Borac” igralo u kineskoj ligi.

Danas je uspostavljen prvi korak, nadajući se dugoročnoj saradnji između grada Čačka i Tjen-Đina u Kini, koji ima preko 15 miliona stanovnika.
„I dečaci i devojčice, ići će na stadion Borca gde će odraditi trening a imaće i utakmice u popodnevnim satima”, rekao je Jovan Lutkić.

On je već četiri godine u Tjen-Đinu gde je osvojio sa U9 nacionalno prvenstvo Kine, a 2021. na prestižnom turniru je osvojio drugo mesto.

„Ove godine smo bili prvaci u futsalu sa 2010. godištem. Moja impresija Kinom je velika, prevashodno je lider ne samo u Aziji nego u celom svetu. Uslovi za treniranje su na vrhunskom nivou. Mi kao treneri pokušavamo da implementiramo naše ideje i naše shvatanje fudbala jer su oni željni da uče i da napreduju i zato dosta stranih trenera radi u Kini”, kazao je Lutkić.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Fudbalskog saveza grada Tjen-Đin i generalni sekretar Sportske federacije grada Tjen-Đina Čong Jong.

„Čačak je veoma lep grad, a Srbija i Kina inače imaju prijateljske odnose, tako da smo jedva čekali da dođemo ovde. Naš trener Lutka nam je pričao kako je ovde lepo i stvarno jeste.”

Sportrski direktor FK Borca Vladimir Stanisavljević rekao je da ova poseta je u cilju razvoja sporta ova dva grada i na inicijativu nekadašnjeg trenera Borca Lutkića. „U nekom daljem planu nadam se da će biti duže naši gosti, a nadamo se da i mi odemo tamo da vidimo razvoj njihovog omladinskog sporta.”

321 Srbija

#321Čačak, #Čačak, #FudbalskiSavezKine, #MilunTodorović, #ZlatnaRukavica #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 19. октобар 2023.

среда, 18. октобар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

DUPLA ZLATNA: Destilerija Zarić opet niže medalje!

Sjajne vesti stigle su u Destileriju Zarić





Opsesija rakija od maline i  Nirvana rakija od kruške, dobitnice su  Velike zlatne medalje, najprestižnije nagrade na Internacionalnom takmičenju Spirit selection by CMB. Ovogodišnji 25 po redu  Spirits Selection by CMB, održao se u Trevizu, a okupio je  138 strucnjaka iz 33 zemlje, koji su ocenjivali 2383 uzorka jakih alkoholnih pića iz 57 zemalja. Najviše medalja ove godine otišlo je u Francusku, čak 183, za njom je Kina sa 170 medalja, Brazil sa 99, Italija 91 i Meksiko sa 80 medalja. U Srbiju su stigle 4 medalje, od kojih su dve, obe Velike zlatne medalje (Grand gold medal), pripale rakijama Destilerije Zarić.







Opsesija, rakija od  autohtone sorte malina  već godinama je miljenica kako domaće tako i inostrane publike i stručnjaka, pa  je tako od strane francuskog   časopisa LARVF 2018, svrstana u 10 najboljih voćnih destilata na svetu.





Sa druge strane, rakija od kruške Nirvana,na svim svetskim takmičenjima ocenjena je najvećim brojem bodova. Podsećanja radi, Nirvana je  2020. godine  svrstana u 10 najboljih sprita na svetu na takmičenju Spirit selection By concours mondial de Bruxelles i već  tada je dobila Veliku zlatnu medalju.Takođe, osvojila je 2016. godine na  WSWA convention, Las Vegas USA najprestižniju medalju - duplo zlato(double gold medal), te je  izložena u kristalnoj vitrini čuvenog hotela Ceaser palace. Internacionalna takmičenja su od velikog značaja za pozicioniranje srpske rakije na svetskom tržištu. Rakija, iako jedan od najistaknutijih simbola Srbije, dugo godina je nepravedno degradirana. Sa druge strane, imajući u vidu da je  rakija proizvod od voća, te i da je kontinuitet u kvaltetu samim tim teže kontrolisati,  u odnosu na neke druge destilate koji se proizvode od lakse kontrolisane sirovine, samo su jedan od pokazatelja zašto je rakiji mesto na samom vrhu scene destilata.

PRessSerbia

#DestilerijaZaric, #DveZlatneMedalje, #Medalje, #Nirvana, #Opsesija, #Rakija, #Zarić, #ZlatnaMedalja #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 17. октобар 2023.

Ovo je ministar kojeg nećete videti u kabinetu: Memić uvek na terenu i među ljudima!

3,2,1-Srbija! Ministar turizma i omladine Husein Memić revnosno pruža podršku svim projektima koji promovišu domaći turizam i gastronomiju, razvoj omladine...

Kao nijedan ministar pre njega, Memić je konstantno na terenu, obilazi manifestacije i lično pruža podršku organizatorima koji rade na promociji usluga i proizvoda u našoj zemlji. Memić takođe bezrezervno podržava sportske manifestacije i sve ono što na bilo koji dačin obezbeđuje zdrav razvoj naše omladine.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by Husein Memić (@husein.memic)




 Ministar je juče u Novom Pazaru posetio manifestaciju "Dani meda" i pružio podršku pčelarima, a samo nekoliko dana pre, pojavio se i manifestaciji "Tradicionalno jelo na savremen način".



 










View this post on Instagram























 

A post shared by Husein Memić (@husein.memic)




 Manifestacija “Tradicionalno jelo na savremen način” održana je u Novom Pazaru, a učesnici su se takmičili u kategorijama za najboljeg ugostitelja, školu i domaćicu.

Pobednici su restoran Pazarska priča, tamošnja ugostiteljsko-turistička škola i domaćica Hajrija Nikšić.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by Husein Memić (@husein.memic)




 U međuvremenu, ministar Memić je obišao i izložbu eksponata i fotografija u centru Novog Pazara povodom 100 godina košarke u Srbiji.

321 Srbija

Ata images

#321Srbija, #HuseinMemić, #MinistarTurizmaIOmladine #PRessSerbia #PRessSrbija

субота, 14. октобар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

петак, 13. октобар 2023.

DVE VELIKE ZLATNE MEDALJE na Spirit Selection 2023!

Sjajne vesti stigle su u Destileriju Zarić




Opsesija rakija od maline i  Nirvana rakija od kruške, dobitnice su  Velike zlatne medalje, najprestižnije nagrade na Internacionalnom takmičenju Spirit selection by CMB.

Ovogodišnji 25 po redu  Spirits Selection by CMB, održao se u Trevizu, a okupio je  138 strucnjaka iz 33 zemlje, koji su ocenjivali 2383 uzorka jakih alkoholnih pića iz 57 zemalja. Najviše medalja ove godine otišlo je u Francusku, čak 183, za njom je Kina sa 170 medalja, Brazil sa 99, Italija 91 i Meksiko sa 80 medalja. U Srbiju su stigle 4 medalje, od kojih su dve, obe Velike zlatne medalje (Grand gold medal), pripale rakijama Destilerije Zarić.

Opsesija, rakija od  autohtone sorte malina  već godinama je miljenica kako domaće tako i inostrane publike i stručnjaka, pa  je tako od strane francuskog   časopisa LARVF 2018, svrstana u 10 najboljih voćnih destilata na svetu.

Sa druge strane, rakija od kruške Nirvana,na svim svetskim takmičenjima ocenjena je najvećim brojem bodova. Podsećanja radi, Nirvana je  2020. godine  svrstana u 10 najboljih sprita na svetu na takmičenju Spirit selection By concours mondial de Bruxelles i već  tada je dobila Veliku zlatnu medalju.Takođe, osvojila je 2016. godine na  WSWA convention, Las Vegas USA najprestižniju medalju - duplo zlato(double gold medal), te je  izložena u kristalnoj vitrini čuvenog hotela Ceaser palace. Internacionalna takmičenja su od velikog značaja za pozicioniranje srpske rakije na svetskom tržištu. Rakija, iako jedan od najistaknutijih simbola Srbije, dugo godina je nepravedno degradirana. Sa druge strane, imajući u vidu da je  rakija proizvod od voća, te i da je kontinuitet u kvaltetu samim tim teže kontrolisati,  u odnosu na neke druge destilate koji se proizvode od lakse kontrolisane sirovine, samo su jedan od pokazatelja zašto je rakiji mesto na samom vrhu scene destilata.

#Medalja, #Nirvana, #Opsesija, #Rakija, #Zarić #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 12. октобар 2023.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #Nova, #Novosti, #Politika, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija