субота, 30. септембар 2023.

Njujork potopljen: "Oluja opasna po život sledećih 20 sati"

U nekim je područjima tokom noći palo je do 13 centimetara kiše, a tokom dana očekuje se još 18 centimetara, rekla je guvernerka Njujorka Keti Hokul






Snažna kišna oluja tokom saobraćajnog špica preplavila je gradsko područje Njujorka u petak, zatvorivši delove gradskog sistema podzemne železnice, poplavivši ulice i auto-puteve i odloživši letove na aerodromu La Gvardija, javlja AP.

U nekim je područjima tokom noći palo do 13 centimetara kiše, a tokom dana očekuje se još 18 centimetara, rekla je guvernerka Njujorka Keti Hokul. "Ovo je oluja opasna po život", rekla je Hokul i dodala: "Računajte na ovo sledećih 20 sati", prenosi Jutarnji list.

Saobraćaj je bio u zastoju, a voda je potopila automobile u Ulici Frenklin D. Ruzvelt, glavnoj gradskoj arteriji duž istočne strane Menhetna. Neki vozači su napustili svoja vozila.

Njujorčanka Prisila Fontaljo rekla je da je tri sata bila zaglavljena u svom automobilu koji je bio na delu auto-puta koji nije bio poplavljen, ali se nije kretao. "Ovako nešto nisam videla u životu", rekla je.

#Kiša, #Nujork, #Oluja, #Poplava #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар