петак, 30. април 2021.

RECEPT DANA: Supa sa šampinjonima

Probajte da je pripremite!








Erik Riper je američki kuvar koji ima čak tri "Mišlenove" zvezdice, i vodi restoran "Le Bernardin" u Njujorku.


Iako kuva uglavnom morske plodove i ribu, objavio je kuvar koji se bavi samo povrćem i u njemu svoj omiljeni recept za supu od pečuraka.

"Jednostavna priprema, čisti ukusi i potpuni fokus na povrću su poenta ove supe. Najčešće je služim na samom početku obroka, jer je lagana a iznenađuje jačinom ukusa", objasnio je on.

Ako želite da je pripremite, evo recepta, a Riper kaže da je najbolji deo taj što se pečurke posle mogu, već gotove, iskoristiti za pravljenje pite ili nekog variva.

Sastojci:

Kilogram i po šampinjona
So
Beli biber
Voda

Priprema:

Četiri cele pečurke odvojite, ostale stavite u šerpu, nalijte vodom i pustite da provri. Kuvajte na tihoj vatri tri sata. Potom procedite povrće, dobro ga pritiskajući kako bi otpustilo i poslednje "atome" ukusa. Preostale pečurke isecite na režnjeve, dodajte u supu i pustite da prokrčka još jednom. Odmah začinite solju i biberom i poslužite toplo.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ MONDO

#PredlogZaPredjelo #RECEPTDANA #Supa #SupaSaŠampinjonima #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 1.maj 2021.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  1.maj 2021.godine






Dnevni horoskop:

OVAN

Možete da očekujete da ćete uspešno rešiti probleme koje imate na ovom polju. Horoskop vam je dobro postavljen. Lako donosite novu odluku na polju ljubavi i spremni ste na pomirenje sa partnerom. Povoljan je period za oporavak.

BIK

Dolazi vam prilika da na polju finansija ostvarite ono što ste želeli. Pred vama je povoljan period. Oslanjate se na voljenu osobu u svemu. Važno vam je da vaša veza napreduje u pozitivnom smeru. Dobro se osećate.

BLIZANCI

Možete da očekujete pozitivne promene na poslovnom polju danas. Sreća će biti na vašoj strani. Trudite se da sa osobom koju volite napravite lepu atmosferu. Ako ste slobodni moguće je novo poznanstvo. Problemi sa glavoboljom.

RAK

Moguće je da niste spremni da se odreknete posla koji vam ne ide i da nećete da odustanete dok postoji makar tračak nade. Dopada vam se osoba koju poznajete od ranije. Moguće je da neko stoji između vas. Problemi sa cirkulacijom.

LAV

Budite dovoljno otvoreni u komunikaciji sa poslovnim saradnicima kako bi izbegli potencijalne nesporazume. Imaćete priliku da upoznate osobu koja će pokazati da želi ozbiljniju vezu sa vama. Proverite nivo holesterola.

DEVICA

Preporuka je da povedete računa o troškovima koji su u prethodnom periodu mogli da postanu preveliki kod vas. Nije vam lako da dođete do pomirenja sa partnerom. Naredni period bi mogao da vam bude teži. Smanjite unos alkohola.

VAGA

Pokušajte da se bavite poslovima koji su vam važni kako biste uspeli daostvarite poslovne ciljeve. Voljena osoba je pokazala da postoje neke stvari koje vam zamera. Vaš odnos dolazi do krize polako. Povedite računa o osetljivoj koži.

ŠKORPIJA

Nestrpljivi ste i nije vam lako da sačekate trnutak za napredovanje vć biste želeli da se nešto promeni što pre. Niste zadovoljni odnosom sa voljenom osobom i voleli biste da se neke stvari među vama menjaju. Pad imuniteta je moguć.

STRELAC

Pozitivna atmosfera na poslovnom polju će vam olakšati situaciju pa ćete sa više volje obaviti neke poslovne zadatke. Veoma povoljan dan za novu ljubav je pred vama. Očekuje vas prilika da osvojite simpatiju. Hormonalne promene.

JARAC

Ušli ste u nov posao u kojem biste mogli da ostvarit veći napredak i uspeh u budućnosti koja je ispred vas. Novo poznanstvo vas očekuje veoma uskoro. Pred vama je povoljan period za promene. Osetljiva bešika.

VODOLIJA

Očekuje vas prekid poslovnog ugovora, iako tako nešto niste želeli ni očekivali. Moguće je da ste rešili da sa voljenom osobom neke stvari sada jasno definišete. Ne trpite više neizvesnost. Povedite računa o očima.

RIBE

Moguća je promena posla kod vas u narednom periodu. Očekuje vas turbulentna faza na ovom polju. Očekuje vas period u kojem ćete imat veću distancu između vas i voljene osobe. Pad imuniteta je moguć.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Glossy

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 1.maj

Vremenska prognoza za 1.maj:Najniža temperatura od 9 do 16, a najviša od 25 do 30 stepeni. 






Promenljivo oblačno i toplo, ujutro u Vojvodini, a kasnije posle podne i uveče ponegde i u ostalim predelima, lokalna pojava kiše ili kratkotrajnih pljuskova ponegde praćenih grmljavinom.

Vetar slab i umeren,  u  planinskim predelima povremeno jak, jugozapadni, na jugu Banata slab i umeren jugoistočni.

Najniža temperatura od 9 do 16, a najviša od 25 do 30 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

„Grad ljubavi“, „Velika jabuka“… Ovo su nadimci svetskih metropola...

Tokom istorije mnogim velikim evropskim gradovima pripisivali su se inspirativni nadimci. Ovo su nadimci svetskih metropola, a evo i kako su ih neki dobili.






 

Grad svetlosti, Nevesta mora, Večni grad, Grad bratske ljubavi….Da li ste se ikada zapitali kako su najposećeniji gradovi sveta stekli svoje nadimke?

Ove priče se kriju iza najpoznatijih nadimaka svetskih metropola.

Njujork – Velika jabuka

Iako se mislilo da ovaj nadimak doseže daleko u prošlost, nedavna istraživanja su pokazala da je za “Veliku jabuku” zaslužan književnik Edvard Martin, koji je današnji nadimak grada spomenuo u knjizi ‘The Wayfarer of New York’.

Njujorčane su stanovnici drugih gradova često nazivali trulim jabukama, smatrajući ih bahatim i pohlepnim.

London – Stari dim

London je oduvek bio zadimljeno mesto, ali je veliki smog iz 1952. u potpunosti opravdao ovaj naziv. Tokom pet uzastopnih dana zagadio je vazduh u tolikoj meri da je ubio više od četiri hiljade ljudi!

Pariz – Grad ljubavi

Pogađate, raskošno osvetljena Ajfelova kula sa romantičnom atmosferom koju stvara, dobrim delom je zaslužna za ovaj nadimak. Treba dodati i podatak da je Pariz bio prvi evropski grad koji je počeo da koristi javnu rasvetu.

Naravno, ceo grad je idealan za provođenje vremena sa partnerom, a čak se i za francuski jezik kaže da je u pitanju jezik ljubavi.

Singapur – Lavlji grad

Reč “Singapur” se s engleskog prevodi doslovno kao ‘Lavlji grad’. Osnivač grada, ser Stemford Refls, objasnio je da je ovo ime odabrao nakon što je ugledao ‘merlion’ (mešanca lava i sirene).

Legenda je zanimljiva, iako u Singapuru nikad nije bilo ni lavova ni sirena.

Bukurešt – Mali Pariz

Bukurešt, glavni grad Rumunije osnovan je 1459.godine zbog čega spada u red najmlađih evropskih prestonica. Osnovao ga je čuveni Vlad Cepeš poznatiji kao Grof Drakula.

Zbog svoje arhitekture koja podseća na francusku, Bukurešt nosi laskavi epitet „Malog Pariza“.

Ovo je grad parkova, velikih avenija i lepe ahitekture koju su mahom izgradile francuske i italijanske arhitekte koji čak ima i svoju Trijumfalnu kapiju.

Amsterdam – Venecija severa

Glavni grad Holandije preseca više od 100 kilometara kanala. S obzirom na tu činjenicu, Amsterdam se često upoređuje s najslavnijim gradom s kanalima, Venecijom.

Iako im je to jedina zajednička stvar, za nadimak je očigledno bilo dovoljno.

Las Vegas – Grad greha

Grad nastao usred pustinje Nevade i danas je najpoznatiji po velikom broju kockarnica gde retko ko zarađuje, a većina gubi novac. Ovde je moguće pronaći sve poroke, tako da Las Vegas savršeno opravdava svoj nadimak.

Jerusalim – Sveti grad

Ovde posebno objašnjenje verovatno nije ni potrebno. Jerusalim ima veliko značenje i svetost za sve tri velike religije: hrišćanstvo, judaizam i islam.

Neka od najsvetijih mesta sve tri religije mogu se naći upravo u ovom gradu, a zajednička im je Hramska gora, piše punkufer.dnevnik.hr.

Filadelfija – Grad bratske ljubavi

Osnivač grada, Vilijam Pen, želeo je da osnuje mesto gde će svi moći da žive u ljubavi i slozi. Stoga je spojio dve reči na starom grčkom – ‘philos’, što znači ‘ljubav’ i ‘adelphos’, što prevodimo kao ‘brat’.

Tako je Filadelfija postala i ostala grad bratske ljubavi.

(24sedam.rs/pixabay)

#Metropole #Nadimci #NadimciMetropola #PRessSerbia #PRessSrbija

Kako prepoznati da li su jagode slatke?

Gotovo je nemoguće pronaći osobu koja ne voli jagode. Početkom maja već nam je svima jasno da je stiglo doba jagoda, a jedan pogled na obližnju pijacu ili supermarket potvrđuje isto.






 

Svaki put kada ih kupimo osetimo nalet sreće, sve do onog trenutka kada kod kuće otvaramo savršeno zapakovanu posudicu i zagrizemo jednu savršeno crvenu jagodu.
Šta onda sledi? Razočaranje. Većina ih nema ni ukusa ni mirisa zbog čega nam je svima prva pomisao "odakle su uopšte ove jagode?!".

Najčešće dolaze iz Španije, zatim Turske pa čak i Amerike. Jagode iz uvoza stižu ranije nego one domaće, a uvoznici ih najčešće prepakuju, a ponekad čak i lažno prodaju kao domaće.

Upravo se zato pitamo: kako prepoznati uvozne jagode od onih slatkih domaćih?

Domaća jagoda uvek ima intenzivan, sebi prepoznatljiv miris, dok su ukusom slatke i puno sočnije od onih uvoznih. Takođe, domaće jagode nemaju isti ukus na svim stranama.

Moguće je da jagoda ima različit ukus sa suprotnih strana, jer to znači da su sunčevi zraci neravnomerno (odnosno prirodno) padali na plod prilikom razvitka.

Takođe, domaće jagode možemo da prepoznamo po obliku. Nikad nisu sve istog oblika, a ni veličine i boje. Mnogo brže propadaju, jer su ipak tretirane sa manje pesticida od onih uvoznih.

Šta je to što odaje uvozne jagode? Peteljka. Na domaćima je uvek bledo zelena, a takva je upravo zato što je nedavno ubrana!

Domaće jagode su gotovo iste boje spolja kao i iznutra, a takođe su i pune onih sitnih semenki, za razliku od uvoznih gde su semenke krupnije.

Birajte one jagode koje su na dodir čvrste, ali ne i potpuno tvrde. Izbegavajte one koje su meke i zgnječene.

Za jagode uopšteno važi da su bolje što kraće stoje ubrane, jer vitamin C i antioksidansi kojima obiluju nestaju sa stajanjem. Zato je najzdravija ona jagoda koju smo odmah ubrali.

Vodeći se time da ljudi iz većih gradova teško dolaze do domaćeg voća, momci sa poljoprivrednog gazdinstva sa Kosmaja došli su na zanimljivu ideju: Zašto ne bismo ljudima isporučivali tek ubrano voće?

Berba jagoda na Kosmaju počinje oko 10. maja, a uveliko prikupljaju rezervacije zainteresovanih Beograđana da bi kada berba počne, tek ubrane domaće jagode stizale direktno do njih bez ikakvih posrednika, prepakivanja, odlaganja, skladištenja i ostalih stvari kojima je izložena skoro svaka voćka koju možete kupiti u megamarketima.

U slatkom, sočnom ukusu i mirisu jagoda bi trebalo što češće da uživate. Međutim, sezona pravih domaćih jagoda traje kratko, od sredine maja do prvih dana juna.

Zato iskoristite ovaj period godine kako biste što više uživali u svim blagodetima jagode.

(ddl.rs/pixabay)

#JAGODE #SlatkeJagode #VOĆE #PRessSerbia #PRessSrbija

Kako samopouzdanje utiče na vezu?

Samopouzdanje u velikom meri može da promeni kvalitet vašeg života, ali i veze u kojoj ste. Jednostavno je – samopouzdanje ili imate ili nemate.








Ali šta ako nemate samopouzdanje? Na koji način to može da utiče na vašu ljubavnu vezu?

Poznato je da manjak samopouzdanja može da dovede do toga sumnjate u sebe, svoje kvalitete i mogućnosti, što se može odraziti i na odnos sa partnerom.
Kako manjak samopouzdanja uništava vezu?

Postoji više načina na koje vaš manjak samopouzdanja može da uništi ljubavnu vezu koju imate, zato obratite pažnju na ove znake:

Zavisnost o partneru

Kada počnete da osećate kako ne možete da živite bez partnera, odnosno bez njegovog stalnog prisustva u svim sferama vašeg života – to nije oličenje epske ljubavi, nego manjka samopouzdanja.

Ne zaboravite da se vaša vaza sastoji od dve individue i da ste imali život i pre nego što ste započeli vezu u kojoj se trenutno nalazite. Uostalom, ukoliko želite da vas partner voli – morate biti svoji, upravo je to ono zbog čega je i nastala ta ljubav.

Bolesna ljubomora

Ukoliko ste nesigurni u sebe i svoje kvalitete, a samim i tim i u razloge zbog kojih bi vas partner voleo – to može dovesti do pojave ljubomore, (najčešće) potpuno neosnovane.

Ako i dođe do toga – najbolje bi bilo da porazgovarate sa parterom o svom problemu, odnosno o ljubomori koju osećate. Tako ćete se uveriti da nema razloga da se tako osećate, a i samopouzdanje će vam se podići ukoliko vam partner pokaže da vas i dalje voli, bez obzira na to šta ste vi do tada mislili.

Potreba za potvrdom

Čak iako niste ljubomorni, manjak samopouzdanja će vas dovesti do toga da izluđujete partnera svojim pitanjima.

Najčešće se nedostatak vere u sebe manifestuje kroz stalnu potrebu za potvrdom od strane partnera – da je sve u redu, da je vaša veza stabilna, da se još uvek volite i da se ništa neće promeniti.

Gubitak libida

Nedostatak samopouzdanja može u potpunosti upropastiti osobu. Pored osećaja da niste dovoljno dobri, usled manjka samopouzdanja može doći i do toga da izgubite osećaj da ste privlačna osoba.

Nakon toga sledi i osećaj da niste privlačni svom partneru, da više ne postoji razlog zbog kog biste imali seksualne odnose, a vremenom to postaje i istina. Kada mislite da ste neprivlačni – to i postajete.

Ne zaboravite da je seksualni život jednog para veoma važan aspekt veze, zato ne dozvolite da vaš manjak samopouzdanja uništi to. Uvek je najbolje da o svemu porazgovarate sa partnerom, kako biste utvrdili šta je istina, što često može biti potpuno suprotno od onoga što ste vi mislili.

(edukacija.rs/pixabay)

#Ljubav #Samopouzdanje #Veza #PRessSerbia #PRessSrbija

Saša Popović prekinuo snimanje “Zvezda Granda”, oglasio se i priznao zbog čega je uvek napeta situacija!

Sukobi među članovima žirija u “Zvezdama Granda” su često glavna tema medija, a čelnik “Grand produkcije”, Saša Popović, rešio je da otkrije u kakvim je odnosima čuvena šestorka i šta se krije iza svađa koje svake subote gledamo, ali i priznao da je snimanje jedne emisije morao da prekine zbog njih.






– Punih šest godina je žiri u ovom sastavu, ako izuzmemo Đorđa Davida. Mislim da televizijski gledaoci misle “Bože, kako su se ljudi posvađali ovde, šta će biti u sledećeoj emisiji?” Ali nije tako, na kraju se svi izmire – kaže Popović i otkriva da ponekad varnice među žirijem umeju i da potraju. Tako je nedavno morao da prekine snimanje jer je na setu postalo napeto.

– Bila je svađalačka atmosfera da sam morao da napravim pauzu. I posle toga kao da se ništa nije desilo, nastavili smo normalno dalje – kaže Popović i dodaje:

– To vam je kao fudbalska utakmica. Dva tima na terenu, jedar udari drugog, ovaj mu vrati i završi se utakmica, oni se zagrle kao da se ništa nije desilo. Tako i ovaj žiri ne može niko i ništa da posvađa i uvek će funkcionisati kao i do sada.

Uspeh “Zvezda Granda” Popović prepisuje žiriju.

– Mnogo pevača je ranije želelo da bude u žiriju “Zvezda Granda”, ali kad su videli da je žiri dobar, lud i nepredvidiv, tako da su odustali. Teško da neko može da nadmaši ovaj sastav. Ovi su postali glumici, 50 posto su pevači, 50 glumci. Ovo je kao neka serija za koju se ne piše scenario, sve ide spontano. Jednostavno totalno su nepredvidivi, ni ja čak nekad ne mogu da predvidim šta će da urade, možda su zbog toga “Zvezde Granda” nagledaniji šou program na ovim prostorima – izjavio je Saša za Grand News.

#SasaPopovic #ZvezdeGranda #PRessSerbia #PRessSrbija

"Nisu pare za sreću dovoljne" Maja Berović progovorila o krizi, ali i koliko joj najmanje vremena treba da se sredi

Maja Berović svojom pojavom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a njeni stajlinzi i način šminkanja postali su uzor mnogim tinejdžerkama. Zato smo je pitli koliko joj je trebalo da se sredi za događaj, na kojem smo je sreli.






- Ne mnogo, sati i po vremena, rekla nam je Maja, a onda kroz osmeh dodala:

- Mislim, za nekoga je to mnogo ali za mene je malo. Odvikla sam se od spremanja i šminkanja, tako da mi ovo sada prija.

Pevačica je dodala da nije nastupala dugo i da poštuje sve epidemiološke mere zbog čega je nismo viđali ni u javnosti.

- Nisam nigde nestala, bila sam kući kao i većina. Jedva čekam da se sve ovo završi pa da konačno radim ono u čemu sam najbolja. Pripremam svašta nešto novo samo da krenemo da normalno živimo, kaže Maja, a na pitanje da li je potrošila štek s obzirom na to da dugo ne nastupa, a ulaže u svoju liniju šminke odgovara:

- Pa nisu samo pare za život i sreću dovoljni.

Inače veliki broj poznatih zatekli smo na otvaranju novog objekta “Studio Extension” koji se nalazi u Beogradu na vodi. Ovim povodom vlasnica Danijela Jovetić je izjavila:

- Veoma sam srećna što će meni drage dame i devojke moći da neguju svoju kosu u našem novom prostoru. Pažljivo smo vodili računa o svakom detalju, kako bi se naši klijenti osetili izuzetno prijatno - izjavila je ovim povodom Danijela.

Izvor: PressSerbia/Blic

#MajaBerovic #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Kija Kockar pohvalila se dekorisanim jajima i bujnim dekolteom raspametila jači pol!

Pevačica i pobednica prve sezone “Zadruge” Kija Kockar ispoštovala je običaj na Veliki petak, koji danas u svojim domovima obavljaju svi pravoslavni vernici.






Ona je zasukla rukave i ofarbala svoja jaja.

Kija se vidno potrudila da njena jaja ispadnu što lepša, a njen izbor je bio da budu šarena kao i prošle godine.

Pevačica je kupila i korpicu, te stavila veštačku travu, a nema sumnje da se dobro zabavila, jer joj je društvo pravila i prijateljica Katarina Živković.

Ona je pozirala na svojoj terasi sa korpicom i oduševila pratioce, a naročito jači pol koji je odmah primetio i njene bujne atribute, te su je nagradili sa nizom komplimenata.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели KIJA KOCKAR (@kijakockar)






#Izgled #Jaja #KijaKockar #Pevacica #Uskrs #PRessSerbia #PRessSrbija

Voditeljka se rasplakala u emisiji, a za sve je kriva jedna pesma

Dragana je već u nekoliko navrata isticala da je prolazila kroz bolan period kada je ostala bez oba roditelja






Voditeljka Dragana Katić prisetila se u emisiji dok je pričala o najtežem periodu u životu, kada joj je majka bila bolesna, te se rasplakala.

Naime, ona je i njeni sinovi su veoma bili vezani za voditeljkinu majku, a njen odlazak im je veoma teško pao.

Dragana je već u nekoliko navrata isticala da je prolazila kroz bolan period kada je ostala bez oba roditelja.

Dok joj je majka bila bolesna i dok ju je vodila na skener i na hemioterapiju, voditeljka je sve vreme radila i uvek bila sređena i nasmejana pred kamerama, pa niko nije mogao ni da pretpostavi sa čime se nosila.

Taj period kaže da joj je bio najteži, jer je i finansijski bila u veoma lošoj situaciji.

Među teškim trenucima kojih se seća jeste i punoletstvo njenih sinova, pre kojeg je ostala bez majke, a oni bez bake.

Ipak, odlučila je da im u najužem krugu porodice i prijatelja napravi proslavu, a tražila je tada pesmu "Kako si majko, kako si oče", zbog koje joj i danas idu suze na oči.

- Ja sam tražila tu pesmu za njihov osamnaesti rođendan koji sam priredila za jako mali krug ljudi, baš prijatelja i familije. To je negde bio vrhunac večeri i negde sam znala da moji roditelji znaju da oni slave osamnaesti - rekla je voditeljka i rasplakala se u emisiji "Balkanskom ulicom".

#DraganaKatic #Emocije #Voditeljka #PRessSerbia #PRessSrbija

"USKRS NEĆU PROSLAVITI SA ĆERKOM" Sindi na Veliki petak sama farba jaja: "Nedostajaće mi"

Nekadašnja “Modelsica”, Ivana Stamenković Sindi, Veliki petak i Uskrs neće provesti sa ćerkom Petrom, koja je na sudu pripala njenom bivšem suprugu.






- Uskrs neću dočekati sa Petrom, jer je ovaj Uskrs sa ocem, a tek naredni sa mnom - otkriva Sindi.

A evo šta je vezuje za ovaj hrišćanski praznik i šta će joj ove godine posebno nedostajati.

- Volim ovaj praznik jer me vezuje za detinjstvo i svu radost bojenja uskršnjih jaja, koju sva deca vole... Naravno, ove godine će mi nedostajati Petra, jer obe volimo kada smo zajedno kreativne i maštovite u šaranju i ukrašavanju uskršnjih jaja - priča bivša modelsica za Pink.rs

Kaže da sama farba svoja jaja, ali ne klasičnim - tradicionalnim bojama, nego posebnim metodama šaranja.

- Ne koristim klasične boje, već kupim flomastere, lepljive trake, šljokice i dam mašti na volju.

Otkrila je da li bi ponovo stala na ludi kamen i da li je to uopšte moguće kada je ova atraktivna brineta u pitanju.

- Ne bih nikada stala na ludi kamen ma kakva se osoba pojavila... Nisam luda! - kaže Ivana.

#IvanaStamenkovic #Sin #Sindi #Uskrs #PRessSerbia #PRessSrbija

OD ŠANKERKE U KLADIONICI DO MILIONERKE: Jelena Đoković kakvu niste znali - živela u studentskom domu i gledala Noleta!

Ovo niste znali o Jeleni Đoković!






Jelena Đoković je uspešna poslovna žena, mama dvoje dece i "najpoznatija srpska supruga".

Pre udaje za Novaka Đokovića Jelena je bila kao i "svaka druga" devojka - studirala je i radila različite poslove kako bi zaradila džeparac.

Jelena dolazi iz skromne porodice, a veza, kasnije brak s Novakom Đokovićem, napravili su od nje "svetsku zvezdu" čiji se modni odabiri često kritikuju. Nekoliko puta do sada je rekla da se svaki njen korak prati, zbog čega ima veliku odgovornost prema javnosti i tome šta će da kaže ili gde će da ode.

Jelena je studirala ekonomiju i finansije na italijanskom fakultetu Bokoni u Milanu. Samo jedna godina na ovom fakultetu košta oko 5.000 evra, ali ona je, kao i većina srpskih državljana koji studiraju na fakultetu, dobila stipendiju ovog fakulteta. Ono što je gotovo neverovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerka.

"Nisam se dugo zadržala u kladionici i nakon toga bila sam promoterka nekih događaja. Mnogo toga sam radila i ništa mi nije bilo teško, sve je to za ljude", rekla je Jelena jednom prilikom.

Dane je provodila u Milanu kao i većina tamošnjih studenata. Živela je u studentskom domu, sa nekoliko cimerki. Zbog mnogo obaveza na fakultetu, Jelena nije pratila Novaka na turnirima, ali je sve mečeve gledala preko televizijskih ekrana. U jednom svom blogu istakla je da je uvek štedela novac iako je poput svih devojaka volela da se počasti nekim novim odevnim predmetom.

"Ako sada kupim ovo, kasnije neću moći da dobijem ono drugo. Da li mi ovo stvarno treba? Hmmm, ne baš. Ok, ostavi", opisala je Jelena kako su izgledale njene dileme.

Upravo u tom periodu, javnost je počela da se interesuje za nju - ko je devojka koja sedi u Novakovoj loži? Ubrzo ju je predstavio kao devojku, potom i ženu, a onda i majku svoje dece.

Danas je Jelena Đoković direktorka fondacije koja se bavi prikupljanjem sredstava za pomoć siromašnoj deci u Srbiji, urednica magazina, a svoje afinitete prema biznisu svakodnevno iskazuje. Uz to je pokrenula i svoj blog na kome neretko govori o svim dilemama sa kojima se susreću roditelji.

Izvor: PressSerbia/Mondo

#JelenaĐoković #Poslovi #PRessSerbia #PRessSrbija

Skinula se jedna od najzgodnijih žena bivše Jugoslavije

Hrvatska pevačica i i nekadašnja voditeljka Vlatka Pokos poslednjih godina retko se pojavljuje u javnosti i živi u Kanadi. Ona je sada svoje pratioce obradovala fotografijama sa Kariba.






Vlatka je odlučila da iznenadi svoje Instagram pratioce fotkama sa letovanja i pokazala da je i dalje prava bomba, a na figuri joj mogu pozavideti mnogo mlađe koleginice.

“Ove fotografije su privatne i nikad do sada objavljene. Starijeg su datuma ali uvek vredi prisetiti se lepih mesta koja smo posetili, zar ne. Mnogi ljudi mi se javljaju i govore da bi trebalo da budem više prisutna na Instagramu pa ću to i učiniti. U poplavi plastike ponosna sam na svoju prirodnost”, rekla je Pokos o plastičnim operacijama i dodala:

“Imam pozitivan odnos prema životu, sazrevanju i promenama koje donose godine. Činim sve da živim zdravo i usporim znakove starenja, ali nikad se neću pretvoriti u plastičnu nakazu iz Fotošopa”, obećala je Vlatka koja u šestoj deceniji izgleda fenomenalno.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Vlatka Pokos/Toronto/Canada (@vlatkapokos)






#Izgled #Pevacica #VlatkaPokos #PRessSerbia #PRessSrbija

Bosanska influenserka: Veličina je bitna, udala sam se za studenta bez para

Bosanskohercegovačka influenserka i preduzetnica Hana Hadžiavdagić (37) odgovarala je na pitanja svojih obožavalaca i znatiželjnika preko Instagrama.






Odgovori su bili veoma iskreni, a najzanimljiviji je o važnosti veličine penisa.

“Naravno, zašto bih se inače udala za Tarika tako mlada, a on student bez para”, napisala je.

Otkrila je i koje je Tarikove životne navike najviše živciraju.

“Što nikad ne stavi novi toalet papir kada potroši stari, što su gaće i čarape uvek pored kreveta, nikad u korpi za veš, što nikad ne zatvori poklopac od bilo čega”, napisala je Hana.

Odgovorila je iskreno i na “romantičnije” pitanje i rekla kako je upoznala muža, kao i da li voli posete porodici ili ne.

“Upoznala nas je njegova sestra kada smo radile na jednom zajedničkom TV projektu. Ako mogu da izbegnem posete familiji s bilo koje strane najsrećnija sam. Uvek su tu neka pitanja koja me nerviraju”, iskrena je bila Hana.

U mnoštvu odgovora Hana je istakla da uvek posmatra kakva je higijena kuće kad ode u goste i da ne razume kako neki ne čiste WC školjku svaki dan.

Napisala je da joj čistačica dolazi u proseku svake nedelje.

#HanaHadžiavdagić #Influenserka #PRessSerbia #PRessSrbija

Željku ponudili CRNOGORSKI PASOŠ: Reakcija Jovane Joksimović legendarna: "Žena mu je skroz SRPKINJA!"

Ovo će se prepričavati!






Gostujući u jutarnjem programu kod voditeljke Jovane Joksimović, predsednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, između ostalog, govorio i o dodeli takozvanih "zlatnih pasoša" za značajne ličnosti koje imaju veze sa Crnom Gorom. Jedan takav je već namenjen i njenom suprugu Željku Joksimoviću.

- Mi smo bratski narod po mnogo čemu. Evo ja ću sad, ne znam da li je možda ružno, reći da je vaš suprug starinom Crnogorac, a nema crnogorsko državljanstvo ni pasoš. Sada je prilika da kažem, pošto Crna Gora kreće jednim drugim putem, da mi želimo da sve što ima dodirne veze sa Crnom Gorom budu ti uslovno rečeno "zlatni pasoši" vrednosti koje zajednički delimo. Takav pasoš bismo ponudili Novaku Đokoviću i vašem suprugu.

Krivokapić je objasnio da će svim značajnim ličnostima koje imaju veze sa Crnom Gorom, bile rođene u njoj ili ne, umesto ekonomskog biti ponuđen taj ''zlatni pasoš'' koji bi predstavljao simbol veze između pomenute zemlje i neke osobe.

- A da li onda i žena, pošto je skroz Srpkinja, ali preko muža ima veze sa Crnom Gorom, ima pravo na taj pasoš ili ne? - bilo je pitanje koje je zanimalo Jovanu na šta je Krivokapić odgovorio:

- Može, naravno!

#JovanaJoksimovic #Voditeljka #ZeljkoJoksimovic #PRessSerbia #PRessSrbija

Žene bolje vide boje!

Daltonizam ili poremećaj preoznavanja boja je nasledno stanje koje češće pogađa muški nego ženski pol. Ovaj problem javlja se kod jednog od 12 muškaraca i svakoj 200- toj ženi. Daltonizam je anomalija oka i najčešće je prisutan od rođenja. Zdrave osobe razlikuju oko 2000 boja, a daltonisti znatno manje.






 

Daltonizam nastaje zbog nemogućnosti mrežnjače da reaguje na svetlost. Fotoreceptori u mrežnjači se nazivaju štapići i čunjići. Štapići su uvijek brojniji, ima ih oko 100 miliona, i osetljiviji su na svetlost od čunjića, ali nemaju mogućnost prepoznavanja boja.

U ljudskoj mrežnjači se nalazi 6-7 miliona čunjića koji su odgovorni za naše viđenje boja. Genetski naslijeđeni oblici daltonizma se često vežu uz manjak određenih tipova čunjića ili potpuni izostanak tih čunjića, piše AllAboutVision.

Ljudi se obično rađaju sa daltonizmom, ali neki takođe mogu postati daltonsti kasnije u životu nakon oštećenja oka ili deo mozga koji pomaže da se vidi boja. Takođe, daltonizam može biti posledica i očnih bolesti poput glaukoma ili makularne degeneracije, Alchajmerova bolesti ili multiplex skleroza mogu inicirati daltonizam, a zabeleženo je da su bolest izazvali lekovi za reumatoidni artritis.

Postoje tri grupe ove bolesti, odnosno dele ljude u tri grupe koje imaju različito reaguju na boje.

Crveno-zeleni daltonizam je najčešća vrsta i ovde osoba teško razlikuje crvenu i zelenu boju. Preciznije, zelena izgleda više crveno. Ovaj tip je blag i obično ne ometa normalne aktivnosti.

Plavo-žuta daltonizam je ređa vrsta i otežava razlikovanje plave i zelene, ali i žute i crvene boje. Postoje 2 vrste u ovoj grupi:

Tritanomalija otežava razlikovanje plave i zelene i žute i crvene boje.

Tritanopija vam onemogućava da se razlikuje plava i zelena, ljubičasta i crvena i žuta i ​​ružičasta.

Kompletni daltonizam znači da se boje uopšte ne vide. Ovo se takođe naziva monohromnost i prilično je neobično.

Trenutno ne postoji lek za daltonizam, već samo pomagala. Većina ljudi se prilagodi poremećaju, pa biraju zanimanja koja ne zahtevaju sposobnost razlikovanja boja. Osobe sa ovim problemom ne mogu da rade kao pecimo grafički dizajneri ili one poslove sa električnim žicama u boji, ali i još 148 drugih poslova.

Jedno od pomagala su Enchroma naočare za daltoniste, koje su patent kompanije iz Kalifornije. Obojena stakla naočara sadrže patentiranu tehnologiju za filtriranje svetlosti. Iz te kompanije tvrde da njihovo pomagalo omogućuju osobama s uobičajenim oblicima daltonizma prepoznavanje širokog spektra boja. On neće izlečiti bolest, ali će, navodno, omogućiti raspoznavanje većeg spektra boja tokom nošenja.

Da bi se dijagnostifikovao daltonizam, neophodno je uraditi niz različitih testova kod očnog lekara. Na primer, sa tablama na kojima su ispisani brojevi drugačijom bojom od pozadine. Ukoliko pacijent ne vidi broj, jedan je od sigurnih znkova da ima problem sa raspoznavanjem boja.

(edukacija.rs/pixabay)

#Boja #Daltonizam #Zene #PRessSerbia #PRessSrbija

"Kez od uva do uva": Marija Šerifović čestitala javno Džejli Ramović rođendan, podelila i zajedničku fotku!

Pevačica Marija Šerifović čestitala je na društvenoj mreži Instagram 19. rođendan Džejli Ramović.






Starija koleginica i Džejlin nekadašnji mentor objavio je zajedničku fotografiju na kojoj su obe vidno raspoložene.

- Srećan rođendan - napisala je Marija uz emotikone deteline sa četiri lista.

[caption id="attachment_226773" align="alignnone" width="500"]"Kez od uva do uva": Marija Šerifović čestitala javno Džejli Ramović rođendan, podelila i zajedničku fotku! Foto: Printscreen[/caption]

Podsetimo, Marija je nedavno bila u žiži interesovanja javnosti kada je diskvalifikovana jedna od njenih takmičarki (Vanja Knežević) iz "Zvezda Granda" kojoj je bila mentor.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Blic

#DžejlaRamović #MarijaSerifovic #Rođendan #PRessSerbia #PRessSrbija

TRI jednostavna TRIKA pomoću kojih ćeš u TAJNOSTI moći da gledaš tuđe Instagram storije


Želite da pogledate nečiju Instagram priču (story), ali u isto vreme ne želite da osoba koja ju je objavila to zna? U tom slučaju trebalo bi isprobate jednu od ove tri metode.









Prva među njima je dobro poznata svim "stokerima", a reč je o prebacivanju mobilnog telefona u takozvani "airplane mode". Naime, Instagram unapred učitava pregršt priča tako da, po prijavi u aplikaciju možete odmah da ih proverite. Dovoljno je da nakon učitavanja storija prebacite uređaj u "avionski" način rada i moći ćete da proverite šta je objavljeno, bez da vaš profil bude registrovan kao onaj koji je pregledao spomenutu objavu. Ipak, imajte na umu da ova metoda neće delovati ako osoba čije Instagram priče želite da proverite ima istovremeno objavljeno više od jednog storija.

Postoje drugi onlajn servisi pomoću kojih možete da gledate priče objavljene na toj društvenoj mreži. Neki od njih su "Storyinsta" i "Instastories", a njihovoj popularnosti je uveliko doprinelo i jednostavno korišćenje. Dovoljno je da tačno upišete korisničko ime profila na Instagramu i kliknete na ponuđeni rezultat pretrage, nakon čega se otvaraju priče koje je traženi korisnik objavio. Ipak, pretraga neće uroditi plodom ako pretraživani korisnik ima privatni profil, piše Miss7.

Kao treća opcija nameće se kreiranje sopstvenog "finst" naloga. Reč je o lažnom Instagram profilu koji će vam omogućiti da nesmetano proučavate objavljeni sadržaj, bez da pritom iko zna da upravo vi stojite iza tog naloga. Mogla bi da se povede rasprava koliko je ova metoda moralno ispravna, ali poznato je da mnogi ljudi to ipak rado koriste.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Miss7



#Instagram #InstagramStori #Trik #Zanimljivosti #PRessSerbia #PRessSrbija

Evropski parlament usvojio "EU kovid 19 sertifikate"

Evropski parlament usvojio pregovaračku poziciju kojom predložene "digitane zelene sertrifikate" za putovanja u EU imenuju kao "EU kovid 19 sertifikate" sa važnošću trajanja do 12 meseci.






Zakonodavni predlog koji pokriva izdavanje sertifikata za državljane EU odobren je sa 540 glasova za, 119 protiv toga i 31 uzdržanim, dok je onaj o državljanima trećih zemalja prošao sa 540 glasova za, 80 protiv i 70 uzdržanih.

Poslanci Evropskog parlamenta naglašavaju da EU kovid 19 sertifikati nisu putne isprave i da države članice ne bi trebalo da nameću karantine / testove nosiocima ovih sertifikata.

Podržan je predlog da dokument, koji može biti u digitalnom ili papirnom formatu, potvrđuje da je osoba vakcinisana protiv koronavirusa ili da ima nedavni negativni rezultat testa ili se oporavila od zaraze.

Poslanici u Evropskom parlamentu takođe ističu da bi, kako bi se izbegla diskriminacija onih koji nisu vakcinisani i iz ekonomskih razloga, zemlje EU trebalo "da obezbede univerzalno, dostupno, pravovremeno i besplatno testiranje".

Dodaje se da države članice moraju prihvatiti potvrde o vakcinaciji izdate u drugim državama članicama za osobe koje su primile vakcine odobrene od Evropska unija za lekove (trenutno vakcine proizvođača Fajzer, Moderna, Astrazeneka i Džoson i Džonson), a da je na državama članicama da odluče da li će prihvatiti i potvrde o vakcinaciji izdate u drugim državama članicama za vakcine koje su na popisu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za hitnu upotrebu.

Evropski parlament zahteva da budući sertifikati budu verifikovani radi sprečavanja prevara i falsifikovanja, kao i da se lični podaci dobijeni iz sertifikata ne mogu čuvati u odredišnim državama članicama, niti će biti uspostavljena centralna baza podataka na nivou EU.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ b92

#EUKovidSertifikati #EvropskaUnija #EvrospkiParlament #Putovanja #PRessSerbia #PRessSrbija

"SIN DRAGAN" OŽENIO BOMBU! Željanini trbušnjaci i pirsing na pupku zapalili Instagram

Glumac Nenad Okanović pokazao svoju ljubav od srednjoškolskih dana.








Glumac Nenad Okanović je osvojio publiku ulogom u seriji "Selo gori, a baba se češlja", a nakon toga su uloge samo nastavile da se nižu. Iako ga često možemo videti na malim ekranima, o njegovom privatnom životu se malo zna.


Sada je na Instagramu osvanula slika njegove supruge Željane, s kojom je 17 godina u braku i ima dva sina, Danila i Trifuna.

Ljubavna priča Nenada i Željane datira od srednjoškolskih dana. Oni su romansu otpočeli u drugom razredu gimnazije, a 2004. godine stali su na "ludi kamen" i jedno drugom zakleli se na večnu ljubav.

Nenad je nekoliko puta istakao da u njihovu ljubav mnogi nisu verovali, ipak, uspeli su da opstanu toliko dugo.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Željana (@desire.travel.inspire)






Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Mondo

#Brak #NenadOkanović #TRBUŠNJACI #Žena #PRessSerbia #PRessSrbija

Ako vam je MOBILNI upao u vodu stručnjaci kažu da bi OVO moglo pomoći!

Ako vam je mobilni ikada upao u vodu ili ste ga zalili nekom tečnošću, niste jedini u tome.








#Mobilni #MobilniIVoda #Savet #Trik #PRessSerbia #PRessSrbija

Marijana Mićić nakon napada zbog snimka na kom udara psa: Iz prevelike ljubavi sam je izlupala

Mićićeva usnimljena kada se spustila, kako bi lakše prišla svom kućnom ljubimcu, a zatim ga je nekoliko puta šakom udarila po zadnjici.






Voditeljka i glumica Marijana Mićić snimljena je kako šeta svoja dva psa, a zatim jednog od njih nasred ulice udara i vuče za dlaku na vratu, što su mnogi okarakterisali kao bespotrebno nasilje.

Ovaj snimak izazvao je burne reakcije javnosti, te je ona odlučila da se ljudima koji je kritikuju obrati na svom Instagram profilu.

Ne samo da će svaki komentar biti izbrisan, nego će svako biti i blokiran. To što vi pišete je u tonama gore od onoga što sam ja klepila psa, kog učim da ne jede po kraju, gde je sve posuto otrovima - navela je Marijana na svom Insta-storiju i dodala:

Da, iz prevelike ljubavi sam je izlupala, jer je volim, želim je živu.

Podsetimo, ekipa emisije "Paparavo lov" zatekla se ispred zgrade u kojoj živi Marijana, te su je snimali dok se u opuštenom izdanju sa svojim psima šetala po naselju u kojem živi.

Na početku se može videti kako glumica sve vreme viče na psa koji nije na povocu, ali na kraju je to preraslo u udaranje.

Mićićeva se u jednom trenutku spustila, kako bi lakše prišla svom kućnom ljubimcu, a zatim ga je nekoliko puta šakom udarila po zadnjici.

Nakon toga, Marijana ga je uhvatila za dlaku na vratu i cimala ga.

https://youtu.be/SVFd1s9yjBA

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Telegraf

#MarijanaMicic #Napad #Pas #SNIMAK #PRessSerbia #PRessSrbija

Ova KRVNA grupa se smatra NAJREĐOM i najmlađom!

Nastala je mešanjem...









Ishrana

Kao i A grupa, i AB stvara nedovoljno stomačne kiseline, te zato ima problem s varenjem proteina iz mesa. Kao i B grupa, koja dobro podnosi meso i AB je u tom smislu bolje opremnjena nego A grupa, što  znači da AB može konzumirati meso, ali je naglasak na ribi i ćurećem mesu, za koje ne treba mnogo stomačne kiseline da se svari.

Crveno meso, kao što je svinjsko i  goveđe, teško se vari, metaboliše se u masnoću i doprinosi gojaznosti. Izuzetak je jagnjeće meso koje je visoko preporučljivo za AB krvnu grupu, što je posledica prisustva ovog mesa u ishrani kod njihovog rođaka nomada B grupe. AB deli istu sudbinu sa B grupom kada je piletina u pitanju.

Lektin u njenom mesu izaziva slepljivanje krvnih zrnaca u grumuljice i doprinosi povećanju rizika od moždanog i srčanog udara. Kada je povrće u pitanju, postoje neke specifičnosti  koje razlikuju AB od A i B grupe. Jedna od njih je reakcija na paradajz. Dok njegovi lektini smetaju A i B grupi,  AB ih savršeno toleriše i može konzumirati paradajz kao i O grupa.

Naglasak treba staviti na presno, sirovo povrće, koje čini organizam baznim i jačim, što je važno za osetljiv imuni sistem ove grupe.

Povrće koje smeta AB tipu je kukuruz i  paprika. Visoko preporučljivo je zeleno lisnato, beli i crni luk, brokoli, cvekla, peršun i karfiol. Ovo povrće sadrzi u sebi dosta sumpora koji izbacuje toksine iz organizma i uništava ćelije raka, kome je AB kao i A grupa više sklon.

Kod voća postoje neka ograničenja. Naime, pomorandže i banane, kao i mango, iritiraju sluzokože organa za varenje i sprečavaju apsorpciju važnih vitamina i minerala, pa ih treba ograničiti ili zameniti – pomorandžu mandarinom, grejpom i limunom. Limun čisti sluz u organima za disanje i varenje, kojoj je AB sklona, te svoj dan može početi sokom od pola limuna u čaši mlake vode.

Ova limunada pročistiće i sluz i pokrenuti pražnjenje creva ujutru. Voce koje više odgovara AB grupi je bobičasto, kao što su borovnice, kupine, maline, ribizle, višnje zatim grozđe, šljive, smokve i ananas.

Mlečni proizvodi, naročito fermentisani kao što su jogurt i kefir, su čuvari zdravlja kod AB grupe, i oni generalno dobro podnose i sir, ali je kravlje mleko problem. Ono kao i pšenica stvara sluz u organima za disanje, te se kod dece ove grupe koja boluju od astme i bronhitisa i ostalih hronicnih upala, preporučuje njegovo eliminisanje iz ishrane.

Ostale mlečne proizvode ograničite na nekoliko dana nedjeljno ako ste skloni respiratornim infekcijama. Jaja su odličan izvor lako svarljivog proteina i mogu biti zamjena za obrok s mesom..

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas



#ABKrvnaGrupa #Krv #KrvnaGrupa #Zdravlje #PRessSerbia #PRessSrbija

MAJA I JANJUŠ NAPRAVILI HAOS! Kristijan ga jedva zadržavao, OBEZBEĐENJE moralo da uleti!

Maja Marinković je u napadu ljubomore krenula na Marka Janjuševića Janjuša, a povod je Mina Vrbaški, koju je Janjuš poljubio drugarski.






- Nemoj da si joj prišao smrade jedan smrdljivi, kako možeš tako - vikala je Maja.

- Ona mi je drugarica - rekao je Janjuš.

- Ti meni zameraš Frana, smrade jedan smrdljivi - vikala je Maja.

- Smrduljo jedna - uzvratio je.

- Mina, nemoj da si mu prišla, on meni zamera Frana, ako vas vidim zajedno oči ću da ti iskopam - rekla je Maja Mini.

https://youtu.be/bCHmqZu386Y

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia

#MajaIJanjuš #MinaVrbaški #TUČA #Zadruga #PRessSerbia #PRessSrbija

Autogolom Saničanina Zvezda sa igračem više do pobede i 32. titule!

Četiri kola pre kraja crveno-beli došli do nedostižne prednosti nad Partizanom.






Crvena zvezda je šampioni Srbije za sezonu 2020/21!

Izabranici Dejana Stankovića su pobedom nad Vojvodinom (1:0) i matematički obezbedili titulu, sa obzirom da drugoplasirana ekipa ima zaostatak od 12 bodova i slabiji međusobni skor sa crveno-belima, a ostalo je četiri kola do kraja prvenstva.

Uprkos stvorenim šansama Vojvodine na startu meča, kada su zapretili preko Vukadinovića Zukića, a Borjan se istakao sa dve maestralne odbrane, preuzela je inicijativu Crvena zvezda.

Igrao se deveti minut kada je Falćineli oprobao šut sa desnog boka, gađao je Italijan dalji ugao, ali nije bio precizan. Samo četiri minuta kasnije, odlično je Gajić prošao po desnoj strani i uputio oštar centaršut u peterac, a Saničanin je nespretno reagovao i savladao svog golmana za vođstvo Zvezde - 1:0.

Nastavili su beogradski crveno-beli da pritiskaju poslednju liniju Novosađana. Izglednu šansu imao je Nikolić iz slobodnog udarca kada je snažno gađao sa oko 25 metara u 24. minutu, ali je Simić ostao nesavladan.

Igrao se 31. minut kada je Falćineli dobro probio u kazneni prostor, a onda proigrao Bena na peterac, sve to ispratio je Simić i u poslednjem trenutku ,,skinuo” loptu sa noge napadaču sa Komora. Samo minut kasnije Ivanić je uputio udrac sa više od 20 metara, ali je gađao iznad prečke. Konstanto se igralo na polovini gostiju, a Crvena zvezda je mogla da udvostruči vođstvo u 43. minutu kada je Gajić odlično prošao po desnoj strani i uputio centaršut u kazneni prostor, a Falćineli je sve to ispratio i snažno gađao glavom, ali je lopta prošla pored desne stative.



Ušla je odlično Zvezda u drugo poluvreme, već na startu je gađao Ben iskosa sa desne strane, pokušao je napadač sa Komora da matira Simića u bliži ugao, ali je lopta završila pored stative.

Igrao se 51. minut kada je Ivanić izbacio odbranu na desnoj strani i ušao u kazneni prostor, ali je golman Novosađana odbranio njegov pokušaj sa pet metara iskosa. Imao je šansu Milunović u 55. minutu da postigne peti gol ove sezone u šampionatu na prethodno dobro izveden korner Bena, ali je gađao iznad prečke. Samo tri minuta kasnije Ben je dobrim prodorom po sredini prošao nekoliko igrača Vojvodine i odložio loptu za Ivanića na desnoj strani, koji je snažno gađao dalji ugao, ali je lopta ,,prozujala” iznad prečke.

Na isteku sat vremena igre, imala je Crvena zvezda kontra napad na desnoj strani, Nikolić je povukao loptu i imao je ,,otvoren” put ka golu, ali je Đurić oštro startovao kako bi zaustavio našeg ofanzivnog vezistu i tako zaradio crveni karton.

Beogradski crveno-beli su konstantno pritiskali poslednju liniju Novosađana sa željom da potvrde pobedu, ali je falilo sreće u završnoj trećini.

Zatresao je Pavkov mrežu u nadoknadi vremena, ali je sudija signalizirao faul pri skoku.

Kada je arbitar odsvirao kraj, usledilo je opšte slavlje na terenu domaćih igrača s obzirom na to da je osvojena četvrta  uzastopna titula u nizu za Zvezdu.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/Žurnal

#CrvenaZvezda #Fudbal #SuperLiga #Titula #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 29. април 2021.

RECEPT DANA: Čokoladna pogača

Možete je jesti samostalno ili uz šolju omiljenog napitka.






Sastojci:

Za testo

brašno - 120 g

šećer - 120 g

maslac - 150 g

jaja - 4 komada

čokolada - 100 g

šećer - 60 g

Za nadev

džem - po izboru

čokolada - 50 g

orasi - 50 g

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. U dubokoj posudi umutite maslac uz pomoć miksera. Postepeno dodajte u njega šećer i žumanca.

Kad se šećer rastvori, počnite da dodajete u smesu bršano i čokoladu. Umutite belanca u penu sa dodatnim šećerom i dodajte u ostale sastojke.

Namažite sa malo maslaca dno pleha za pečenje, pospite sa prstohvat - dva brašna i propsite višak. Sipajte čokoladnu smesu i pecite u prethodno ugreanoj umerneoj rerni dok ne bude gotovo.

Namažite toplu čokoladnu pitu sa džemom po izboru i ukrasite rendanom čokoladom i/ili orasima.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#ČokoladnaPogača #Poslastica #PredlogZaDesert #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 30.april 2021.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  30.april 2021.godine






Dnevni horoskop:

OVAN

POSAO: Fokusirani ste prvenstveno na poboljšanje finansija. Dajete prioritet poslovima koji donose brzu i sigurnu zaradu.

LJUBAV: Bračna partnerka je fokusirana na vas novac i prilično je zabrinuta što ga nema u adekvatnoj količni.

ZDRAVLJE: Zdravlje je solidno.

BIK

POSAO: Što se tice saradnje sa inostranim saradnicima totalno ste nezadovoljni tako da dolazi do konačnog prekida iste.

LJUBAV: Imate utisak da je bračni partner prilično zatvoren što vam daje dozu nesigurnosti. Brinete bez potrebe.

ZDRAVLJE: Genitalije i disajni organi su osetljivi.

BLIZANCI

POSAO: Zadovoljni ste situacijom na poslu. Nalazite nove klijente i posao se širi. Očekujete veći, a tajni priliv novca.

LJUBAV: Očekuje vas novo poznanstvo, ali ste totalno nezainteresovani za komunikaciju i druženje sa drugom osobom.

ZDRAVLJE: Disajni organi su osetljivi.

RAK

POSAO: Očekuje vas razgovor vezan za novi posao. Imate utisak da se ne slažete najbolje sa sagovornikom.

LJUBAV: Razmišljate o bivšem patneru. Emocije su i dalje prisutne i imate žarku želju da ga čujete i vidite ponovo.

ZDRAVLJE: Pripazite na ishranu i izbegavajte alkohol.

LAV

POSAO: U potrazi ste za novim poslom. Za sada nema nikakvih ponuda, čak ni nagoveštaja što vas jako brine.

LJUBAV: Očekuje vas novo poznanstvo. Dok je vama druga strana zanimljiva, ona ima blokadu po pitanju vašeg druženja.

ZDRAVLJE: Mogući su problemi sa srcem ili cirkulacijom.

DEVICA

POSAO: Jako ste zabrinuti zbog poslovne situacije. Obaveza ima sve manje i manje i pritom ne vidite kako da pokrenete delatnost.

LJUBAV: U potpunosti ste nezainteresovani za emotivnu sferu. Dok ne rešite pitanje posla teško da ćete ući u novu vezu.

ZDRAVLJE: Depresivni ste, a srce i glava su jako osetljivi.

VAGA

POSAO: Očekuje vas razgovor sa nadređenom osobom. Imate utisak da je druga strana prilično nerealna po pitanju ciljeva.

LJUBAV: Ukoliko ste slobodni nema ni nagoveštaja nove veze. Ukoliko ste u vezi prolazite kroz ozbiljnu krizu.

ZDRAVLJE: Pripazite na hranu da biste izbegli trovanje.

ŠKORPIJA

POSAO: Poslovna situacija je stabilna. Imate jako puno obaveza, odgovornosti i sve uspevate da odradite maksimalno profesionalno.

LJUBAV: Bračna partnerka nije u potpunosti otvorena prema vama. Vi ste toga svesni, ali strpljivo čekate da kaže šta je muči.

ZDRAVLJE: Zdravlje je stabilno.

STRELAC

POSAO: Očekuju vas problemi na poslu. Pokušavate da osmislite alternativna rešenja, ali ona ne daju željeni rezultat.

LJUBAV: Bračna partnerka ima probleme o kojima ne želi da razgovara sa vama i smatra da ih uspešno krije od vas.

ZDRAVLJE: Mogući su problemi sa kostima.

JARAC

POSAO: Očekuje vas nova poslovna ponuda. Deluje vam prilično povoljno tako da razmišljate da je prihvatite.

LJUBAV: Bračna partnerka i vi kao da živite u dva paralelna univerzuma. Dok ste vi svesni da su vas emocije prošle, ona mašta o stabilnom braku.

ZDRAVLJE: Pričuvajte genitalije i disajne organe.

VODOLIJA

POSAO: Totalno ste nerealni kada je posao u pitanju. Pravite planove i očekujete veći novac do čega neće neće doći.

LJUBAV: Očekuje vas zanimljivo poznanstvo. Druga strana ima veze sa inostranstvom i ima drugačiji način razmišljanja.

ZDRAVLJE: Mogući su problemi sa alergijama.

RIBE

POSAO: Ukoliko se bavite privatnim biznisom očekuje vas uspešna saradnja sa predstavnicima medija.

LJUBAV: Odnos sa bračnim partnerom je odličan. Imate dobru komunikaciju, bliski ste i pružate podršku jedno drugom.

ZDRAVLJE: U slučaju problema sa srcem ili glavom potražite pomoć lekara.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Glossy

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 30.april

Vremenska prognoza za 30.april:Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 25 do 29 stepeni.






Toplo. Promenljivo oblačno u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, samo u planinskim predelima i na severu ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, jugozapadni.

Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 25 do 29 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO #Danas #Dnevnik #Kurir #Naslovne #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Predivna zelena oaza u Njujorku: 8 zanimljivosti o Sentral parku koje možda niste znali

Otkrivamo vam skrivene tajne omiljenog parka Njujorčana i obavezne stanice većine turista.






 

Južni deo parka, koji je manje rustičan i formalniji, osmišljen je da podseća na Njujork i njegova okolna bogata predgrađa. Malo severnije ćete videti brda i šume, i klupe što treba da vas podseti na severni deo grada.

Park je verovatno izgrađen kako bi podigao vrednost nekretnina stanovnika u okolini.

Vlasti u Njujorku su 1853. godine odlučile da dopuste izgradnju prvog američkog raskošnog parka na javnom mestu. Iako je tačno da su neki bogati Njujorčani želeli predivni park poput onih u Londonu, najverovatnije je da su vlasti dozvolile izgradnju parka kako bi podigle vrednost nekretnina u okolini.

Cijena Sentral parka skoro ista kao cijena čitave Aljaske

Kupovina parka, koji se prostire na 3.4 kvadratna kilometra koštao je Njujork 7.4 miliona dolara, a Aljaska, koju su SAD kupile od Rusije, koštala je 7.2 miliona.

Prvi čovek koji je predložio ideju izgradnje velikog gradskog parka

Postoji više teorija ko je predložio izgradnju Sentral parka, ali je najverovatnije to bio Vilijam Kulen Brajan, pesnik i urednik New York Evening Post-a budući da je još 1844. godine pozvao na izgradnju novog parka ističući da je dobro za zdravlje ljudi, ali i za ceo grad.

Javno takmičenje za uređenje parka

Na javnom takmičenju za uređenje parka 1858. godine su među 32 učesnika pobedili Frederik Lou Olmsted i Kalvert Voks. Uslovi uređenja parka su bili veoma specifični i zahtevali su glavnu fontanu, mesto za održavanje parada, četiri unakrsne ulice,mesto za izložbe ili koncertnu salu...

Olmsted je mrzio dečje igre u parku

Olmted je smatrao da je park osmišljen za šetnju i opuštanje, a ne za trčkaranje i skakanje dece. On je mislio da deci treba zabraniti da se igraju na travi.

Ovčja livada

Na prepoznatljivoj Ovčjoj livadi u Sentral parku nekada je stvarno postojala ovca. Iz estetskih razloga, Olmsted je želeo ovcu, koja je tu bila sve do 1934. Godine

Zašto su ulice u Central parku zakrivljene?

Ulice u Central parku su osmišljene kao zakrivljene kako bi sprečile održavanje konjskih trka. Izgleda da ovakvi planovi nisu uspeli da uspore bicikliste budući da je pre dve godine Njujork Tajms objavio tekst o nezgodama u parku, do kojih dolazi zbog trkanja biciklima.

(nacionalnageografija/pixabay)

#Njujork #SentralPark #PRessSerbia #PRessSrbija

Prirodni i jeftini pilinzi, kupke i maske za lice!




Ko kaže da lepota mora biti skupa? Priušite sebi prirodne i ekonomične proizvode iz sopstvenog doma, koji će biti jednako efektni, ali puno zdraviji i jeftiniji.






 

Spa tretmane i luksuzne proizvode za negu kože lica i tela, budimo realni, ne mogu baš svi da priušte. Upravo iz tog razloga pronašli smo način kako da ugodite vašem licu i suvoj koži u sopstvenom domu, na prirodan način bez prevelike hrpe novca. Ove jednostavne kupke i maske za lice može da napravi gotovo svako, a sama njihova priprema pričiniće vam zadovoljstvo, jer znaćete da radite nešto dobro za sebe.

Ako vas muči suva koža i svrab probajte u vašu kupku dodati sledeće sastojke:

225 g morske soli i 450 g sode bikarbone stavite u toplu kupku i namačite se dok se voda potpuno ne ohladi, potpuno detoksifikuje vašu kožu i ublaži svrab.

U kupku možete dodati i dve šolje gorke ili epsom soli, koju možete kupiti u apotekama. Isto tako šakom gorke soli možete masirati vlažnu kožu, i to će vam delovati kao sjajan piling za otklanjanje mrtvih stanica kože, a pomoći će i kod otklanjanja celulita. Par kesica omiljenog čaja u vašoj kupki otpustiće antioksidante i priuštiće vam opuštajući miris.

Jednu šolju nekuvane zobene kaše stavite u najlon čarapu, a čarapu stavite u kadu punu vode. Zob ne samo da je sjajna za zdravlje vaših unutrašnjih organa već i kože koju čini glatkom i sjajnom.

Piling za lice

Sameljite pola šolje zobene kaše, pomešajte je sa 1/3 šolje semenki suncokreta ½ kašičice sitno seckanog lišća sveže mente i 4 kašike mlevenih badema. Sve to pomešajte sa dve pune kašike punomasne pavlake za kuvanje i masirajte kožu lica i vrata sa dobijenom smesom, a nakon toga isperite hladnom vodom.

Maske za čišćenje lica

Jednu kašiku jogurta pomešajte sa trunčicom susamovog ulja, namažite kistom kožu lica, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite.

¼  šolje slatke pavlake pomešajte sa pola kašičice maslinovog ulja, 2 kašike pirea od avokada i nekoliko latica nevena. Sve izmešajte, namažite lice i ostavite da deluje 5 minuta, pa isperite. Istraživanja su pokazala da avokado pospešuje proizvodnju prirodnog kolagena, a znamo kako kolagen deluje na naše lice.

Još jedna veoma efikasna maska sa avokadom jeste da pomešate kašiku pirea od avokada, 2 belanca i dve kašike meda, sve dobro izmešate (možete i u mikseru) nanesete na lice i držite oko 15 minuta pre nego isperete.

Samo lagano izmućeno jaje može da posluži kao savršena maska za lice. Jednostavno ga umutite premažite kožu i držite dok se jaje potpuno ne osuši. Za masniju kožu lica preporučuje se samo belance.

Za masnu kožu spas može biti i maska od jabuke. Ogulite jabuku i prokuvajte je u vodi dok ne omekša, a zatim je lagano izgnječite, dodajte kašiku limunovog soka i usitnjenih listova mente. Nanesite na lice i držite ne više od 5 minuta.

Hoćete li probati neke od naših saveta? U članku “Vodič za negu kože leti” naučite kako da negujete kožu za vreme velikih vrućina.

(lifepressmagazin/pixabay)

#Lepota #Nega #PRIRODNANEGA #PRessSerbia #PRessSrbija

Kako telo reaguje na lenjost?

Lenjost se nekada preporučuje, kako biste uzeli predah od svga i dopustili telu i umu da se odmori. Ali, kada je previše i kada telo počne da oseća posledice?






 

Jedan od prvih upozorenja da je telu neophodna šetnja su otečeni kapci. Slaba pokretljivost, odnosno dugotrajno sedenje ili ležanje utiče na zadržavanja vode u organizmu. Te prema studijama, predugo spavanje i izležavanje nije bezazleno. Ukoliko ne možete da šetate više od 15 minuta dnevno, stručnjaci preporučuju jogu, jer asane vrše pritisak na glavu i pojačavaju cirkulaciju. Da telo paniči upozorava i neredovni odlasci u toalt, tačnije pojava zatvora.

Šetnje ili vežbe pomažu redovom pražnjenju creva, što znači ako dugo sedite, potrebno je više vremena da hrana prođe kroz debelo crevo. Redovno kretanje poboljšava efikasnost digestivnog trakta, pa čak i jednostavna istezanja od svega pet minuta, nekoliko puta na dan, mogu sprečiti ovaj problem

Zaboravnost je, kažu stručnjaci, u direktnoj vezi sa dugotrajnim sedenjem. Istraživači su otkrili promene, kod ljudi koji vode neaktivan način života, u strukturi mozga i to u području medijalnog slepoočnog režnja. Taj režanj odgovoran je za sposobnost pamćenja. Pokret je tajna otpuštanja napetih zglobova i upravo će vežbanje ublažiti simptome artritisa i osteoartritisa. Pacijentima sa hroničnim bolovima u kolenima savetuje se da jačaju mišiće kako bi postali fleksibilniji.

Žudnja za slatkišima je u vezi sa neaktivnošću. Naime, fizička aktivnost je saveznik u borbi protiv želje za šećerom, jer se povećava energija i oslobađa endorfine, hormon sreće. Ovaj hormon zauzvrat značajno smanjuju žudnju za šećerom. Uporedo sa tim, dovoljno kretanja tokom dana pomaže i u uklanjanju simptoma depresije.

Vreme za vežbe

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) preporučila je da bi odrasle osobe trebalo da imaju 150 minuta intenzivne fizičke aktivnosti nedeljno. Deca i adolescenti bi trebalo da imaju prosečno sat vremena svaki dan nekih fizičkih aktivnosti. U vezi sa tim SZO je pokrenula kampanju Every Move Counts, kako bi skrenuli pažnju da je sve više onih koji su se prepustili “sedalačkom” načinu života. Oni navode i da svaka četvrta odrasla osoba i četiri od pet adolescenata nemaju dovoljno telesnih aktivnosti.

SZO još preporučuje i da trudnice i majke nakon porođaja treba da imaju umerene fizičke aktivnosti u trajanju od 150 do 300 minuta nedeljno. Odraslima starijim od 65 godina savetuju se vežbe za jačanje mišića i aktivnosti usredsređene na ravnotežu i koordinaciju i to svaki dan oko 20 minuta.

Gojaznost je posledica stresa?

Stručnjaci sa Univerziteta Jejl proučavali su odnos između stresnih događaja i promene težine kod ljudi. Nakon test perioda otkrili su da stres i anksioznost podstiču ljudsko telo da se nekontrolisano goji. Kako su naveli u studiji, stres može doneti dodatnih tri stotine kalorija, a što plastično znači da ima isti efekat kao kada se pojede dupli hamburger. Ovo istraživanje je otkrilo da stresa izaziva porast nivoa kortizola, ali i da prouzrokuje nalet gladi koji dovodi do prejedanja.

Prema studiji istraživača sa Državnog Univerziteta Ohajo, ženama koje su pod stresom i koje konzumiraju visokokaloričnu i masnu hranu, kilogrami i masnoće se obično skladište oko struka. To su potvrdili i naučnici sa Kalifornijskog Univerziteta i Univerziteta Jejl.

Stres i visokokalorična ishrana usporavaju metabolizam i doprinose većem skladištenju masti, pa su tako žene, koje su bile pod stresom, sagorele 104 kalorije manje od onih koje se nisu suočavale sa stresnim situacijama. Iako to ne izgleda mnogo, stručnjaci upozoravaju da se na duže staze može dobiti i do 11 kilograma.

(edukacija.rs/pixabay)

#Bolest #Lenjost #Reakcija #Telo #PRessSerbia #PRessSrbija

Jovana Jeremić ponovo briljira: Ne kuvam, ne čistim, ne perem, ne peglam, ali u biznisu sam...

Na storiju na Instagramu objavila je poruku kojom je jasno stavila do znanja da nije domaćica, već "biznismenka"






Jovana Jeremić poznata je po svojim nesvakidašnjim izjavama, a nova voditeljkina tvrdnja o tome kakva je po pitanju kućnih poslova, izazvala je burne reakcije.

Nedavno je bila u centru pažnje zbog snimka s Pravnog fakulteta, na kojem je govorila o prostituciji i starletama, a sada se dotakla "domaćinskih" poslova.

Kako kaže, apsolutno ništa ne radi!

Na storiju na Instagramu objavila je poruku kojom je jasno stavila do znanja da nije domaćica, već "biznismenka".

- Ne kuvam. Ne čistim. Ne perem. Ne peglam. Ne farbam jaja. Biznis je moj život. U tome sam nenad***iva - poručila je voditeljka.

#JovanaJeremić #Voditeljka #PRessSerbia #PRessSrbija

HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ana Štajdohar izvređala žene koje nemaju decu?!

Zbog prepiske s jednom ženom izgoreo Tviter!






Ana Štajdohar razbesnela je Tviter zajednicu zbog posta o tome kako njeno dete u jednom objektu nije moglo u toalet, nakon čega se posvađala sa ženom koja joj je objasnila i zašto.

Iako je korisnica Tvitera koja joj se obratila rekla da je razume, ali i da ona mora da razume i da se "izađe iz bioskopa i pozorišta kada se detetu pripiški", Anino pitanje koje je usledelo, a tiče se roditeljstva pomenute žene, razbesnelo društvene mreže.

Ana je od tada obrisala ovu prepisku, ali su skrinšotovi ponovo osvanuli na Tviteru.

Evo kako je glasila prepiska:

"Kad uđe u pozorište ili bioskop, izađete ako mu se pi*ki, ne zaustavljate predstavu ili projekciju. Stavite dete ispred svojih obaveza i potreba, ne tražite da vam se drugi prilagođavaju. Klijenti u bankama smeju da borave samo ispred šaltera, ostalo je zabranjeno i kažnjivo", napisala je jedna korisnica, nakon čega je Ana reagovala:

" Važi Ivana, hvala na korisnim savetima i vremenu koje si posvetila temi"

"Nema na čemu, druga je stvar da li bi bilo dobro da takve institucije imaju toalete za korisnike. U službene ne možemo", odgovorila je Ani Ivana, koju je ova poruka razbesnela, te je bez razloga počela da vređa korisnicu Tvitera koja je na dobronameran način pokušavala da joj objasni zbog čega je nastao problem.

"Svakako su dragoceni tvoji saveti o roditeljstvu. Ti si roditelj je l' tako?"

"Jesam, imam pastorku. Znam kakva je nevolja kada im se pripi*ki u zlo doba".

"Da, zvučala si na početku kao da nisi ni bila u blizini dece, a kamoli da si se nekada njima bavila. Prevari prvi utisak. Ti u stvari sve znaš o tome".

Ana je ubrzo ovaj Tvit obrisala jer je očigledno shvatila da nije u redu način na koji se obratila ženama koje se još nisu ostavrile kao majke.

Ubrzo su na Tviteru usledile destine komentara na račun pevačicinog komentara i većima je jednoglasna u tome da je uvredila svaku ženu koja nije postala majka, pa i one koje brinu o tuđoj deci, iako još nemaju svoju.

Sada se Ana ponovo oglasila na Twitteru i rekla da su njene reči izvučene iz konteksta:

"Nikada nisam izgovorila ni pomislila da su biološke majke vecće i važnije od osoba koje nemaju biološku decu.

Kada nisam bila roditelj, nisam davala savete drugim roditeljima šta da rade sa svojom decom, jer nisam znala gotovo ništa o tome. To je neko preokrenuo u “ja se rugam”. Ne, ja se nisam rugala i nisam prozivala ljude bez dece, niti majke koje su decu usvojile.

Otišli ste predaleko u nadogradnji mog tvita. Ne želim više da komentarišem, juce smo ostali bez prijatelja i kolege, grozno se osećam i bez vaših optužbi za nešto što nije rečeno".

#AnaŠtajdohar #Pevacica #Sukob #PRessSerbia #PRessSrbija

Dušan Jovančević ucenjuje Tanju Savić kućnim videom?!

Suprug Tanje Savić, Dušan Jovančević navodno je pokušao da uceni pevačicu intimnim snimkom, međutim ona je ceo slučaj prijavila policiji i sad muža tuži zbog pretnji i ucena.






– Od kada je počela da se vodi borba oko starateljstva, Dušan ne bira sredstva! Ucenjuje Tanju čime stigne, ali ona nije ni sanjala da će je otac njenih sinova uceniti i snimkom intimnog odnosa. Naime, navodno postoji snimak na kom su Dušan i Tanja intimni. Tanja kaže da ne zna da snimak postoji, ali ne isključuje mogućnost da je tajno snimao – počinje izvor.

– Kada je presuđeno u njenu korist, Dušan je jednom njihovom zajedničkom prijatelju rekao da će da uloži žalbu i da će snimak na kom sa Tanjom ima seks priložiti sudu, ali i dati medijima, kako bi dokazao da ona nije dobra majka. On je uz to naveo i kako je nabavio dokaze da mu je Tanja bila neverna u braku – priča izvor i dodaje:

– Taj prijatelj je odmah pozvao Tanju i rekao joj šta mu je Dušan ispričao. Međutim, ona je odmah rekla da mu neće dozvoliti da se na taj način bori za sinove. Napomenula je da dokaze da ga je varala u braku sigurno nema, i da, i ako nešto postoji, da je to on sam montirao, a za snimak seksa nije sigurna, tačnije ne sme da tvrdi, jer postoji šansa da je tajno snimao. To je još više frapiralo, jer ne može da veruje na šta je on sve spreman – kaže izvor.

– Tanja je ceo slučaj prijavila policiji, odmah se našla sa svojim advokatom i protiv Dušana podnela tužbu, a za svedoka je predložila tog prijatelja koji poseduje snimak razgovora. Koliko sam upućen, sada se čeka odluka na koji način će Tanja preuzeti decu – završava izvor.

Izvor: PressSerbia/Svet

#Pevacica #Suprug #TanjaSavic #Ucena #PRessSerbia #PRessSrbija

Nataša Bekvalac odvela ćerke u pustinju i pokazala sa kakvim se izazovima suočila

Pevačica Nataša Bekvalac sa ćerkama Hanom i Katjom boravi u Egiptu odakle redovno obaveštava fanove o svijim aktivnostma, a sada je objavila zanimljiv snimak i pokazala kako se provode.






Hana i Nataša su se, naime, opustile u avanturi, te je pevačica vozila kvadove po pustinji.

– Ako žive glave izvučemo, pišem vam – napisala je Nataša šaljivo na Insta storiju. Kako je to izgledalo pogledajte u video snimku u okviru teksta.

Nešto kasnije, pevačica je objavila niz slika na kojima se vidi da uživa dok jaše kamilu.

– Ako se umoriš, nauči da se odmoriš. Ne da odustane – napisala je u opisu fotografije.

https://www.instagram.com/p/COPmBMynpuZ/?igshid=1xpkrus6qbao2

#Deca #Egipat #NatasaBekvalac #ODMOR #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Evo kako izgleda stariji sin Lepe Brene i Bobe: Da Stefana sretnete na ulici ne biste ga prepoznali

Stefan Živojinović, sin folk pevačice Lepe Brene i biznismena Slobodana Bobe Živojinovića, koji se svojevremeno bavio muzikom, povukao se iz javnosti.






Paparaco lov ga je uhvatio u neprepoznatljivom izdanju.

Živojinović je odlučio da potpuno promeni imidž, pa je pustio kosu, dok se čini da više ne provodi onoliko vremena u teretani koliko je nekada.

Verujemo da ga mnogi ne bi prepoznali ovakvog, dok ga je ekipa “Paparaco lova” uhvatila kako šeta sam u blizini kuće njegovih roditelja na Bežanijskoj kosi.

– Odlučio da se povučem sa estradne scene i iz javnog života. Ne bih zalazio u to šta se izdešavalo u poslednja tri meseca, ali ono što bih voleo da kažem jeste da smatram da je svako od nas mogao da izvuče neku lepu pouku iz svega ovoga. Tako da sam ja doneo odluku i smatram da je prava – kazao je on pre godinu dana.

https://youtu.be/hzf2hsAzG60

#Izgled #Pevac #STEFANZIVOJINOVIC #PRessSerbia #PRessSrbija