Lagani ručak za ljubitelje ribe: Škarpina sa pireom od karfiola
Za škarpinu sa pireom od karfiola potrebni su vam sledeći sastojci:
600 g škarpine
so
maslinovo ulje
4 čena belog luka
veza peršuna
500 g karfiola
70 g putera
150 ml neutralne pavlake
150 ml supe
Priprema:
Pomešajte seckani peršun sa belim lukom, solju i maslinovim uljem. Ribu prelijte sa tom mešavinom, pa poklopite folijom i pecite u rerni sat vremena na 180°C. Zatim skinite folije i zapecite još nekih 10 minuta.
Stavite svež ili zamrzunti karfiol u šerpu, dodajte bujon (koji god da imate), neutralnu pavlaku, beli luk, so, biber i komad putera. To kuvajte kratko, pa kada je spremno ručnim mikserom napravite pire.
[embed]https://youtu.be/KklEC9LQAak[/embed]
Foto: Printscreen
Izvor: PRessSerbia/Direktno
#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #ŠkarpinaSaPireomOdKarfiola #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар