понедељак, 31. август 2020.

RECEPT DANA: Škarpina sa pireom od karfiola (VIDEO)

Lagani ručak za ljubitelje ribe: Škarpina sa pireom od karfiola






Za škarpinu sa pireom od karfiola potrebni su vam sledeći sastojci: 

600 g škarpine

so

maslinovo ulje

4 čena belog luka

veza peršuna

500 g karfiola

70 g putera

150 ml neutralne pavlake

150 ml supe

Priprema:

Pomešajte seckani peršun sa belim lukom, solju i maslinovim uljem. Ribu prelijte sa tom mešavinom, pa poklopite folijom i pecite u rerni sat vremena na 180°C. Zatim skinite folije i zapecite još nekih 10 minuta.

Stavite svež ili zamrzunti karfiol u šerpu, dodajte bujon (koji god da imate), neutralnu pavlaku, beli luk, so, biber i komad putera. To kuvajte kratko, pa kada je spremno ručnim mikserom napravite pire.

[embed]https://youtu.be/KklEC9LQAak[/embed]

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Direktno

 

#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #ŠkarpinaSaPireomOdKarfiola #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар