субота, 29. август 2020.

NEUNIŠTIVI ĐOKOVIĆ: Agut iscedio Novaka, Srbin sa Raonićem u borbi za trofej

NOVAK Đoković se plasirao u finale Sinsinati Mastersa pošto je posle velike borbe savladao Roberta Bautistu Aguta sa 4:6, 6:4, 7:6(0).






Našem asu je ovo bio 22. meč u sezoni i dobio je svaki. Neverovatna sezona se nastavlja.

Očekivao se maratonski meč, s obzirom na to kakav stil tenisa gaji 33-godišnji Španac. To smo i dobili pošto je trajao dva sata i 59 minuta. U prvom setu viđena su tri brejka, jedan više je napravio Agut i samo set ga je delio da se plasira u finale.

Delovalo je da će tako i biti. Mučio je Novaka vrat, pa stomak i Agut. Uspeo je najbolji teniser sveta da preskoči svaku prepreku i domogne se meča za pehar.

Što se drugog seta tiče, Đoković je vodio sa 4:1, Španac je osvojio tri vezana gema, ali je nakon toga Nole opet pojačao i na semaforu je pisalo 1:1.

U odlučujućem setu viđeno je nešto neverovatno. Novak je vodio 5:2, imao i servis za meč, onda je Bautista Agut vezao četiri gema i on je tada servirao za meč, ali...

Došao je taj-brejk, a zna se ko je tu kralj. Ja se po ko zna koji put pitam šta Đoković ima u glavi, ponovo je pokazao kakav mentalni sklop poseduje, jer rivalu u 13. gemu nije dozvolio nijedan poen. Da, dobro ste pročitali.

Prvi reket sveta će se u borbi za drugi trofej na ovom mastersu boriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem koji je sa 2:0 u setovima pobedio Stefanosa Cicipasa.

Đoković i Raonić su se do sada sastali 10 puta i naš as je dobio svaki meč.

Ipak, Kanađanin se uzda u umor Srbina, s obzirom na to da finale počinje za 19 sati.

Foto: Tanjug AP

Izvor: PRessSerbia/Novosti

#FinaleSinsinatija #MilošRaonić #NovakĐoković #RobertBautistAgut #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар