уторак, 28. април 2020.

POSLASTICA DANA: Kuglof sa prelivom od limuna

Mekan kolač, nezaboravnog ukusa, spreman očas posla - Kuglof sa prelivom od limuna!








Postoji mnoštvo recepata za kulgof kolače, a mi vam donosimo jedan koji se sviđa i najvećim sladokuscima - isprobajte!




Sastojci:

225 grama margarina

Dve šolje šećera

Dve kašike rendane limunove kore

Četiri jaja

¾ kašičice soli

Dve kašičice praška za pecivo

2 ¾ šolje brašna

Tri kašike kukuruznog skroba

Pola šolje mleka

¼ šolje ceđenog soka limuna

¼ šolje slatke pavlake (ili grčkog jogurta)

Kašičica ekstrakta vanile

Za preliv:

Šolja i po šećera u prahu

Dve-tri kašike limunovog soka

Kašika rendane kore limuna

Priprema:


Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U većoj posudi umutite margarin, da postane kremast, pa dodajte šećer i limunovu koru i izmešajte. Zatim dodajte jaja, jedno po jedno, muteći između svakog dodavanja.

U odvojenoj posudi, pomešajte so, prašak za pecivo, brašno i kukuruzni skrob, pa ostavite sa strane.

Pomešajte limunov sok, mleko i ekstrakt vanile.

Naizmenično u smesu sa margarinom dodajte smesu sa brašnom i smesu sa mlekom, i dobro izmešajte da se sve sjedini. Zatim dodajte slatku pavlaku i još mešajte.

U nauljen kalup za kuglof nalijte smesu i pecite 45-55 minuta, ili dok čačkalica ne "izađe" suva. Ostavite da se prohladi desetak minuta, a u međuvremenu pripremite preliv.

Pomešajte šećer u prahu sa limunovim sokom i rendanom korom, a zatim prelijte preko kuglova i uživajte! Ostavite da se prohladi i poslužite!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Mondo



#KuglofOdLimuna #KuglofSaPrelivomOdLimuna #PoslasticaDana #ReceptZaKuglof #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар