четвртак, 30. април 2020.

Recept dana: MLADI KROMPIRIĆI SA SENFOM I RUZMARINOM!


Ručak koji ćete obožavati - MLADI KROMPIRIĆI SA SENFOM I RUZMARINOM!





Dolazi sezona mladih krompirića, a ovaj recept će vas oboriti s nogu!







· Mladi krompir – po potrebi

· Morska so – po ukusu

· Biber – po ukusu

· Maslinovo ulje

· Kašika senfa

· Kašičica meda

· Ruzmarin

Priprema:


Zagrejte rernu na 200 C, krompir operite i osušite, a pleh obložite papirom za pečenje.

Krompire isecite na polovine (ako su sitniji) ili četvrtine (krupnije), stavite u pleh, posolite i pobiberite. Sa grančica skinite iglice ruzmarina i iseckajte ih sitno i pospite po krompirima. U posebnoj činiji razmutite senf, med i maslinovo ulje i tom smesom prelijte krompire, a onda sve dobro izmešajte (najbolje je rukama, kako bi se smesa ravnomerno nanela).

Krompir stavite u rernu i pecite oko 45 minuta (zavisi od jačine rerne). Nakon 25 minuta kromir malo promešajte i vratite u rernu.

Gotov krompir služite dok je topao, najbolje kao prilog uz piletinu, biftek ili junetinu.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Informer



#MLADIKROMPIRIĆISASENFOMIRUZMARINOM #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #ReceptZaMladeKrompiriće #PRessSerbia

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 1. MAJ 2020.

Ovo je vaš dnevni horoskop za 1. maj 2020. godine. 






Dnevni horoskop: 

OVAN

Niste preterano racionalni i skloni ste nekim zabludama ili donošenju pogrešnih odluka danas. Povoljan je dan ako ste u braku jer u okviru svog doma možete imati jako lepu situaciju sa voljenom osobom. Pazite na ishranu.

BIK

Nije preterano povoljan dan za nove dogovore ili putovanja. Postepeno ćete se oslobađati nekih kočnica. Komunikacija sa voljenom osobom je obojena emocijama. Uživate sa partnerom. Povoljan je dan za zdravlje.

BLIZANAC

Vaša nervoza se ne odražava dobro na vaš posao. Ipak, bez obzira na poteškoće ostvarujete poboljšanje finansija. Sigurno se osećate pored voljene osobe i zadovoljni ste vašim slaganjem. Moguće je da imate povećan apetit.

RAK

Nije vam preterano povoljan dan za poslovno polje, pa izbegavajte donošenje preterano važnih odluka. Pokušavate da sakriijete svoja osećanja ali sve vam se vidi po izrazu lica i pogledu. Moguća je nesvestica i malaksalost.

LAV

Pomalo ste zabrinuti zbog aktuelnih dešavanja ali treba da imate na umu da će se sreća okrenuti u vašu korist. Susret sa voljenom osobom se bliži, a vi ste veoma uzbuđeni zbog toga. Dobro se slažete sa Ribom. Problemi sa cirkulacijom.

DEVICA

Moguće je da vam neko od saradnika unosi nervozu. Ne ide vam najbolje komunikacija u kolektivu. Niste sigurni u svoja osećanja i delujete pomalo nervozno u kontaktu sa voljenom osobom. Povećajte unos magnezijuma.

VAGA

Potrebno vam je neko vreme da odlučite kojim putem ćete krenuti. Mogući su promenljivi odnosi sa nadređenima. Ostavili ste prošlost iza sebe i zadovoljni ste zbog toga. Moguća je ukočenost i problemi sa leđima.

ŠKORPIJA

Moguće je da ste usmereni na neke formalnosti ili sudska rešenja koja očekujete. Postepeno ćete ostvariti svoje ciljeve. Moguće je da ste pogrešno protumačili neke signale na ljubavnom polju. Izbegavajte unos alkohola.

STRELAC

Zabrinuti ste za polje finansija jer se u prethodnom periodu neke stvari nisu odvijale onako kako ste planirali. Dopada vam se jedna osoba koja deluje veoma misteriozno i privlačno.: Potreban vam je odmor.

JARAC

Niste zadovoljni poslovnim ugovorom koji vam je ponuđen i planirate da predložite neke izmene. Ukoliko ste u braku mogući su manji nesporazumi sa voljenom osobom. Povoljan je dan za novu vezu. Koža vam je osetljiva.

VODOLIJA

Nije vam lako da izađete na kraj sa svim poslovnim obavezama koje vas očekuju. Pred vama je naporan dan. Moguće je da vam se dopada jedna pomalo stidljiva i prilično skromna osoba. Želudac vam je osetljiv.

RIBE

Nije preporučljivo da rizikujete danas. Mogli biste da budete oštećeni od strane neke osobe rođene u znaku Blizanaca. Očekuje vas zanimljiv dan za polje ljubavi... Slede vam nova poznanstva. Bavite se sportom!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Stil

#DnevniHoroskop #HoroskopZa1Maj #HoroskopZaDanas #PRessSerbia

Vremenska prognoza za 1. maj

Vremenska prognoza za 1. maj: Jutarnja temperatura od 8 do 14 C, najviša dnevna od 18 do 25 C






U Srbiji će danas preovlađivati oblačno, mestimično sa kišom, ili pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14 C, najviša dnevna od 18 do 25 C, Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će preovlađivati oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura oko 13 C, najviša dnevna oko 22 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana - do 5. maja:

Promenljivo oblačno i u većini dana nestabilno, mestimicno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Do nedelje najvisa temperatura oko prosečnih vrednosti, a zatim ispod proseka za prvu dekadu maja. Krajem perioda suvo i toplije.

#PROGNOZA #PrognozaZa1Maj #PrognozaZaBeograd #VremenskaPrognoza #PRessSerbia

Holanđani lalama ispisali posebnu poruku u doba korone!

Svake godine veliki broj posetilaca dolazi da uživa na holandskim poljima lala, kako bi iskusio mali deo ovog raja, slikajući priličnu količinu fotografija koje će potom deliti na društvenim mrežama. Ali, ove godine, farme lala su zatvorile vrata za posetioce zbog korona virusa.  To nije sprečilo lokalne poljoprivrednike da podele posebnu poruku i ohrabre one koji ne mogu uživo da uživaju u cvetanju lala.






 

Holandski farmeri su se udružili kako bi stvorili posebnu scenu za sve ljude koji su planirali da posete polja lala.

„Celu nedelju smo proveli sa porodicama na cvetnom polju, ne bi li stvorili nešto posebno za vas. Nadamo se da će vam ovo malo ulepšati dan i nadamo se da ćemo se videti sledeće godine“, napisali su na jednom od Fejsbuk profila.

Jasno kao dan, poruka napisana cvećem glasi: Vidimo se sledeće godine!



Ali, ovo nije jedina farma lala koja je poslala specijalnu poruku.

Prema MSN-u, dva uzgajivača lala u Nordostpolder-u, Joris Schouten i Frank Timmerman, imenovali su novu vrstu lala „Ostanite jaki“, u čast svih zdravstvenih radnika koji trenutno spašavaju živote širom sveta.

Uzgajivač je čak napisao i posebnu poruku na poljima #staystrong.

Prema poslednjim informacijama, u Holandiji je do sada zabeleženo 39.316 slučajeva Covid-19, od čega je 4.795 smrtnih slučajeva.

(travelmagazine/pixabay/instagram)

#Holandija #Lale #PosebnaPoruka #PressSerbia #Tulipani #PRessSerbia

Zašto je ispred ženskog WC-a uvek duži red?

Ako ste žena, onda ste definitivno iskusili frustraciju stajanja u dugačkom, sporo pokretnom redu za ženski WC dok gledate kako muškarci brzo ulaze i izlaze iz svojih. Zašto je ispred ženskog WC-a uvek duži red?






 

A vi ste verovatno razgovarali s drugima iz tog reda - 'Bože, zašto to uvek traje toliko dugo!'.

Žene češće od muškaraca operu ruke i koriste sušilicu za ruke. To je razlog za više žena u WC-u. Ali, šta je s kabinama? Studije pokazuju da muškarci provode u WC-u prosečno 60 sekundi, a žene 90 sekundi - što je 50% duže. Ako postoji isti broj toaleta za muškarce i žene, to će rezultirati gužvom u ženskom WC-u.

The Conversation navodi nekoliko razloga zašto u ženskim WC-ima znatno češće nastaje 'prometni čep':
Biološki razlozi

Neki su od razloga zašto ženama treba više vremena u toaletu biološki. Otprilike polovina ženske populacije je u menstruacionom dobu (između 12 i 52 godine), a najmanje 20 posto njih će imati menstruaciju u trenutku kad se nađete u redu.

Menstruacija znači da se žene moraju baviti i drugim stvarima osim onih uobičajenih za WC, poput menjanja uložaka ili tampona - odmotavanje, stavljanje i odlaganje korištenih materijala povećavaju trajanje vremena u kojem žena zauzima prostor WC-a.

Osim toga, žene imaju veću verovatnoću da imaju određena zdravstvena stanja koja ih prisiljavaju da isprazne bešiku. U to spada cistitis, vrsta infekcije mokraćnog sistema koju uzrokuju bakterije. Češće su kod žena jer je kod njih manja udaljenost analnog i mokraćnog otvora.
Odeća i dizajn

Ženska odeća dizajnirana je tako da zahteva duže vreme skidanja. Ideja o više od dva sloja odeće možda je za mnoge muškarce potpuno mistična, ali žene često nose tri ili više, u praktične ili modne svrhe (ili oboje).

Zatim sledi dizajn javnih WC-a. Naime, prostor ženskog i muškog toaleta je možda isti, ali najčešće nije. U muškima je veći broj pisoara, kojih stane više jer zauzimaju manje mesta od kabina.

Dakle, manje je prostora za žene da isprazne bešiku u ženskim toaletima, što znači da će manje žena moći da ih koristi u bilo kojem trenutku.

Takođe, pisoari u muškim toaletima znači da više pojedinaca može ući i izaći bez otvaranja, zatvaranja i zaključavanja vrata, a zatim ponovnog otvaranja ili brisanje WC šolje.

Muškarci znatno ređe nose torbe, pa i ne troše vreme na njeno odlaganje, na primer na vrata WC-a. Dakle, već imaju slobodne ruke i ne trebaju da traže (i žongliraju) gde da ih stave.
Muškarci zapravo mogu ići bilo gde

Žene znatno češće brinu o deci i odvode ih na WC. Slično tome, 81% plaćenih ličnih negovatelja i asistenata ljudima kojima je potrebna pomoć u toaletu su žene.

Oni mogu biti prisiljeni da koriste kabine (s izuzetno ograničenim prostorom za dve osobe) kada odgovarajuće nisu dostupne.

Ako su s prijateljima ili porodicom a zavisno o mestu i vremenu dana, žene će često posetiti javne toalete u parovima ili grupama, a ne same. Taj obrazac može se dogoditi zbog sigurnosnih problema, a može biti i vrsta društvene navike.

Nakon što žene završe u kupatilu i opere ruke, one mogu provesti neko vreme proveravajući i nameštajući odeću i izgled u ogledalu.

Na nekim događajima na otvorenom pod okriljem mraka muškarci retko koriste javne toalete, a to očito smanjuje gužve u njima.

I povrh svega: Iz godine u godinu sve je manje ženskih WC-a!

Javni ženski WC-i su postali jedno od glavnih feminističkih pitanja jer ih iz godine u godinu ima sve manje. U Velikoj Britaniji je još 2010. bilo 5.159 sanitarnih čvorova, a njihov broj je u idućih osam godina spao na 4.486.

Broj se smanjuje svake godine, a čak i kad postoje, ženski zahodi često nisu u tako dobrom stanju kao muški.

Zbog svega toga, ženama treba barem tri puta više WC-a nego li muškarcima da bi se izjednačilo vreme čekanja pred vratima. Ali u toliko tradicionalnim postavkama javnih toaleta, situacija je obrnuta i često puta ima više WC-a za muškarce nego za žene.

Kad na mušku stranu možete smestiti kabinu i pet pisoara, na isti prostor na ženskoj strani možete smestiti samo tri kabine.

To znači ne samo da žene gube sate svog života čekajući u redovima za toalet, već i da ne mogu koristiti javni prostor na isti način kao muškarci. Ova zagonetka prekrštenih nogu nije slučajna.

To je neuspeh u planiranju i dizajnu. Kad mnoštvo muškaraca dizajnira svet, a ima jako malo spoznaje o tuđim iskustvima, svet se uglavnom kreira prema muškarcima i njihovim potrebama.

Rade li to namerno? Ma, ne! Naprosto niti jedan upravo diplomirani inženjer arhitekture ne planira tako nešto, niti o tome razmišlja. Ali sabotaža se skriva drugde.

Jer rešenje problema ženskih javnih toaleta je dobro poznato. To je loš obim između kodifikovanja prostora za nuždu koji bi trebao biti u obimu 2:1 ili 3:1 u korist žena.

U Velikoj Britaniji ovaj paritet ostaje tek na niovu smernice. U Kanadi i SAD-u to je već odavno upisano u zakon o standardima i nove zgrade ili stare koje se obnavljaju moraju poštovati ovaj obim.

(24sata.hr/pixabay)

#PressSerbia #RedIspredWCA #Wc #ŽenskiWC #PRessSerbia

Zbog čega gubimo pojam o vremenu za vreme pandemije?

Tokom pandemije koronavirusa ljudi često gube pojam o vremenu. Utorak je četvrtak, sreda je nedelja. Nema radnih dana niti vikenda. Postoji samo juče, danas i sutra.






 

Uz ove osećaje dezorijentacije može se činiti sve teže i teže koncentrisati se i treba nam više vremena da završimo zadatke jer osećamo da nam mozak radi sporije.

Ako se osećate kao da vam se mozak pretvara u kašu, niste sami. Stručnjaci kažu da sve to ima veze s načinom na koji pandemija utiče na naše kognitivno zdravlje, na našu sposobnost jasnog razmišljanja, učenja i pamćenja.

Evo šta se događa i šta mi u vezi s tim možemo učiniti:

Naše uobičajene rutine više nema

Kao što naše telo zavisi od spoljnih uticaja, poput sunčeve svetlosti, takođe se oslanja i na fizičke i društvene znakove. Ti znakovi uključuju rutine poput jutarnjih i večernjih šetnji, redovnih obroka ili sedmičnih verskih službi koje nam pomažu da pratimo koji je dan.

Za one koji su zatvoreni u svojim kućama, te su rutine uveliko nestale. Dani su izgubili svoju uobičajenu strukturu. Gubimo pojam o vremenu i više se ne radujemo vikendima kao nekada. Sada nam je vikend baš kao i radni dan.

Budući da većina ljudi sada radi od kuće, oni više nemaju osećaj za odmor. Nema više ni koncerata, sportskih događaja koji su nekada razdvajali radne dane od vikenda, uzrokujući da se dani samo provlače. Sve ovo može doprineti osećaju dezorijentacije.

Obavljamo mnogo više zadataka

Osim toga, mnogo više zadataka obavljamo u toku dana. Mnogo ljudi balansira s više obaveza nego pre, čuvaju decu, brinu se o starijima, dok istovremeno rade.

Takođe konzumiramo mnogo više vesti dnevno. Sve ove stvari povećavaju naše kognitivno opterećenje tj. troše više naših mentalnih resursa.

Budući da naša memorija ima ograničene resurse, naš mozak će se ponekad boriti s prisećanjem na neke osnovne podatke ili izvršavanje zadataka koje ste navikli da izvršavate brzo i učinkovito.

Ti poremećaji uzrokuju stres

Ukoliko se ne možete setiti koji je dan, to može značiti da ste pod stresom. Pandemija koronavirusa postaje izvor hroničnog stresa. Visoka količina stresa narušava našu koncentraciju i pažnju i može uticati na kratkotrajno pamćenje.

Osim toga stres može pogoršati naš kvalitet sna. Ta nesanica može uticati na pažnju i koncentraciju i kratkoročni gubitak pamćenja.

Ali, šta u svemu tome mi možemo učiniti?

Psihijatri i psiholozi preporučuju da pokušate da održite osećaj realnosti što je više moguće. Odlazak u krevet i buđenje u isto vreme svakog dana jedna je od strategija.

Takođe su preporučili uzimanje čestih odmora, vežbanje, zdravu ishranu i ograničavanje praćenja vesti.

(klix.ba/pixabay)

#Pandemija #PojamOVremenu #PressSerbia #Vreme #PRessSerbia

Anu Bekutu iznenadili saradnici: "Ovo su radili bez mog znanja!" (VIDEO)

Pevačica je ostavila sve bez reči!






Ana Bekuta i "Roske bend" za sve pratioce na društvenim mrežama otpevali su pesmu "Ime sreće", pa napravili pravi lom na Instagramu!

"Moje drage kolege iz “Roske bend”-a me iznenadile matricom koju su radili bez mog znanja, sa radošću otpevah, željna svog posla... Budite mi dobro i zdravo i da se uskoro gledamo širom zemaljske kugle", poručila je Ana Bekuta.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Ana Bekuta (@anabekuta1) дана






Fanovi popularne pevačice su bili oduševljeni, zatrpali su Anu pozitivnim komentarima. Možete pogledati na njenom Instagram profilu.

"Lepi ste", "Svidja mi se vaša sminka", "Prava dama, želim vam svako dobro" samo su neki od komentara njenih fanova.

"Ime sreće" je veliki hit Ane Bekute.

Izvor: PressSerbia

#AnaBekuta #Hit #Instagram #Video #PRessSerbia

ĐORĐE DAVID PONOVO U BOLNICI! Samo što je POBEDIO koronu, pevač se javno OGLASIO! (VIDEO)

Nakon što je pobedio koronavirus, Đorđu Davidu se desila nova nezgoda pa je morao nazad u bolnicu.






Naime, on je na svom Instagram profilu objavio video snimak i obavestio svoje pratioce da je opet u bolnici i da je slomio nogu.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Djordje David Nikolic (@djordje_david) дана






"Eto... Slomih nogu! E sad definitivno nema malera za mene narednih par godina" napisao je Đorđe David u opisu videa koji je zabeležio kod lekara, koji mu je usled preloma nogu stavio u gips.

Izvor: PressSerbia

#Bolnica #ĐorđeDavid #Maler #Peh #Pevac #PRessSerbia

Iznenadila fanove: Pevačica izgubila 50 kilograma

Glumica i pevačica Džesika Simpson izgleda neprepoznatljivo nakon što je smršala skoro pedeset kilograma.






Poznata 39-godišnjakinja je objavila fotografiju kojom je pokazala kako provodi vreme u karantinu, ali i neverovatno telo kojim se može pohvaliti nakon meseci pridržavanja režima zdrave ishrane i treniranja, prenosi “TeenStar”.

Podsetimo, Džesika se obavezala da će nakon rođenja trećeg deteta skinuti nakupljene kilograme. Nakon samo šest meseci bila je lakša neverovatnih 45 kilograma, a u tome joj je pomogao trener Harli Pasternak.

“Poenta je usvojiti zdrave navike i pridržavati ih se. Svaki večeri, pre nego što legne u krevet, Džesika mi šalje e-mail kojim mi daje do znanja da je zadovoljila sve uslove koje smo zacrtali za taj dan. Tako ide na spavanje s osećajem zadovoljstva i uspeha. Ona je uspela da ostvari ono najvažnije, a to je da se pravilno hrani. Nusprodukt je gubitak 45 kilograma”, ispričao je Pasternak za časopis “People”.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Jessica Simpson (@jessicasimpson) дана






Što se tiče treniranja, pevačica je u početku puno hodala, a onda krenula da tri puta nedeljno odlazi u teretanu gde je trenirala po 45 minuta.

Jela je tri obroka dnevno i dve užine. U svaki obrok je uključivala proteine, vlakna i zdrave masti, a užine su bile kombinacija proteina i vlakana ili proteina i masti.

Izvor: PressSerbia

#DžesikaSimpson #Kilogrami #Mrsavljenje #Pevacica #PRessSerbia

IMA DVORIŠTE I TERETANU, NAKUPOVALA JE BRAŠNA I PRAŠKA ZA PECIVO! Ovako Cakana sada živi

Utočište za vreme pandemije Dragica Radosavljević Cakana pronašla je u prostranom dvorištu u kojem svakodnevno vežba.






"Imamo svoju teretanu kući, a dvorište nam je prostrano, volim da vežbam i na otvorenom. Blagoslovena sam što imam kuću pa ne moram da sedim u zatvorenom. Oduvek sam bila fizički aktivna, stalno sam u akciji nekoj, sada sam morala malo da usporim i čak mi i prija", kaže Cakana i dodaje:

"Mogu da odem do prodavnice, još uvek nisam u toj kriznoj grupi po godinama, ali ne kupujem ništa u velikim količinama. Samo sada je tu više brašna, ulja i praška za pecivo jer imam vremena da pripremam kolače i fina testa koja mi idu od ruke. Ipak, ne preterujemo sa jelom kako se ne bismo ugojili."

Cakana kroz osmeh kaže i da je konačno našla dovoljno vremena da se posveti svemu čemu do sada nije stizala.

"Uvek mi je falilo još tri sata u ta 24 koliko dan traje. Sa Nešom sam se dobro oraganizovala, sada imamo vremena jedno za drugo koliko odavno nismo imali", ispričala je pevačica i priznala da joj najteže pada odvojenost od porodice.

"Mama i sestra su mi na Kosovu, dok je ćerka u Moskvi. Briga je prosto sastavni deo svačijeg života sada. Mama ne mrda iz kuće, u ovim trenucima nam je bitno da ostane zdrava. Svi se čujemo sada mnogo više nego pre i to je prednost. Sa ćerkom se gledam preko Skajpa, ona radi od kuće kao i mnogi", zaključila je ona.

Izvor: PressSerbia/Blic

#Cakana #DragicaRadosavljević #Izolacija #PRessSerbia

ESTRADNI MENADŽER NAPUSTIO BOLNICU: Bane Obradović pobedio koronu!


Među svojima... Obradović se posle dve nedelje lečenja vratio kući i odmah obavestio prijatelje i saradnike da je dobro, ali da i dalje teško govori.






Bane Obradović napustio je Klinički centar Srbije gde je poslednje dve nedelje bio hospitalizovan nakon što su mu lekari usled jake upale pluća konstatovali virus Covid-19 i smestili ga na odeljenje pulmologije.

Najuspešniji estradni menadžer došao je kući gde ga je dočekala porodica i odmah prijateljima poslao poruku da se dobro oseća, da je zdravstveno mnogo bolje, ali da još uvek ne može da govori kako treba jer nema glas.

Uz Baneta su sve vreme njegova supruga Jovana i sinovi, ali i prijatelji, kao i većina pevača koji godinama sarađuju s Obradovićem.

Podršku mu pruža i dugogodišnji saradnik i prijatelj, voditelj emisije „Nikad nije kasno“ i producent „Granda“ Žika Jakšić. On je od prvog dana bio uz Baneta, stalno se raspitivao o njegovom stanju i verovao da će krajnji ishod biti upravo ovakav. A bio je i veoma zabrinut kada je njegovom prijatelju ustanovljeno da je inficiran.

- Pre tri, četiri dana nije bila nimalo naivna situacija. Svi smo se zabrinuli za njega. Stavili su ga na respirator, pošto mu je otkazalo 30 odsto pluća. Sada mu je bolje, hvala bogu. Juče je već uspeo da ustane iz kreveta, počeo je da šeta - rekao je Jakšić za Blic nakon što je Bane primljen u bolnicu.

I Obradovićev srednji sin bio je pozitivan na koronu, ali na sreću njegovo stanje nije bilo ozbiljno. Bio je u privremenoj bolnici na Sajmu, nakon čega je lečenje nastavio kod kuće. Testiran je i najstariji sin, dok Banetova supruga Jovana i najmlađi sin nisu imali nikakve simptome virusa.

Bane Obradović je menadžer i kum Željku Joksimoviću, a sarađuje sa brojnim javnim ličnostima, među kojima su Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Zorica Brunclik, Dragan Kojić Keba.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa menadžerom, ali je njegov broj telefona bio nedostupan.

Izvor: PressSerbia/Kurir



#BaneObradovic #Korona #POBEDA #VIRUS #PRessSerbia

TRUDNA BOGDANA BLISTA U 7. MESECU! (VIDEO)

Bogdana i Veljko Ražnatović uskoro će postati roditelji, a Cecina snajka je u sedmom mesecu trudnoće i izgleda prelepo.






Bogdana, koja je sa suprugom sve vreme otkako je uvedeno vanredno stanje u Titelu, gde dosta vremena provode napolju, velika je podrška svom suprugu Veljku.

Veljko je, naime, objavio video na Instagram storiju na kojem se vidi kako Bogdana uživa i snima ga kako trenira da bi ostao u formi.

Dok ona uživa u lepoj prirodi, mladi bokser se znoji, a njoj je to sve zabavno.

 

Izvor: PressSerbia

#BogdanaRodić #Trudnoca #ŽeljkoRažnatović #PRessSerbia

PREUZMITE KONTROLU NAD SVOJOM KOŽOM

Da li ste znali da svaka 9. osoba na svetu bori sa nekim oblikom akni?






PREUZMITE KONTROLU NAD SVOJOM KOŽOM Masna i problematična koža sklona povećanom lučenju sebuma, aknama, mitiserima i bubuljicama, zahteva posebnu negu, često i medicinsku terapiju. Ali, možda najveća prepreka u borbi sa ovim problemima jesu brojna pogrešna uverenja, koja često čujemo a, verovatno, i sami izgovaramo.


 

Jedna od najčešćih zabluda je da je problematična koža sklona aknama, mitiserima i bubuljicama pubertetska bolest

Problematična koža, sklona aknama, bubuljicama i mitiserima jeste najprisutnija kod tinejdžera – čak 80% mladih između 11 i 30 godina bori se sa ovim problemom. Ali, čak 40% osoba se, povremeno ili permanentno, sa aknam i bubiljicama suočava i u kasnijim godinama života. Šta više, kod pojedinih ljudi one se javljaju prvi put nakon 30-te godine života, iako su, možda, u pubertetu imali odličan ten.

Pogrešno je i uverenje da na pojavu simptoma problematične kože utiče neredovna higijena. Istina je, šta više, suprotna od toga.

“ Preterano često pranje kože, čak i ukoliko se koriste optimalni preparati, često dovodi do takozvanog rebound fenomena, odnosno pogoršanja stanja kože. Kada je čišćenje masne i problematične kože u pitanju dovoljno je lice prati dva puta dnevno adekvatnim preparatima za higijenu,“ kaže doc.dr sci.med. Srđan Tanasilović, dermatovenerolog Kliničkog centra Srbije.


Mnogi veruju i da nezdrave navike u ishrani, a posebno ugljeni hidrati, podstiču pojavu akni, mitisera i bubuljica.

Veza između nezdrave ishrane i pojave akni nije naučno potvrđena. S tim što, naravno, svaka zdrava navika u ishrani blagotvorna deluje na organizam, samim tim i na kožu.

I konačno, pogrešno je i uverenje da akne i bubuljice ne možeš pobediti, te da je zato najbolje naučiti da živiš s njima.

Danas imamo, kako dermokozmetičke, tako i farmaceutske preparate, koji, uz stručnu pomoć dermatologa, veoma efikasno rešavaju ovaj problem.

Eucerin® DERMOPURE linija specijalno je formulisana za kompletan tretman masne i problematične kože, sklone povećanom lučenju sebuma, proširenim porama, aknama, mitiserima i bubuljicama. Osnovu formulacije preparata iz ove linije čine Salicilna kiselina, Likokalkon A i Karnitin. Salicilna kiselina ima antibakterijsko dejstvo i pospešuje uklanjanje mrtvog sloja ćelija sa površine kože, čime omogućava redovno čišćenje pora i sprečava nastanak mitisera. Likokalkon A efikasno doprinosi ublažavanju i sprečavanju iritacija i upala, dok Karnitin reguliše prekomernu proizvodnju sebuma. Uz Eucerin® DERMOPURE liniju osobe problematičnog tena ponovo se mogu osećati samouvereno i udobno u svojoj koži.

Za temeljno čišćenje bez isušivanja kože:

Za temeljno i efikasno čišćenje najbolja su preporuka mlaka voda i blaga sredstva. Čišćenje kože je izuzetno važno - uveče kako bi se odstranili višak sminke i nečistoće koje su se nakupile u toku dana, a ujutro - kako bi se uklonio sebum koji je koža izlučila tokom noći. Pravilno i temeljno očišćena koža ima sposobnost da za 10% više upije aktivne sastojke iz nege.




  • Eucerin® DERMOPURE Gel za čišćenje kože ne sadrži sapune i parfeme i pogodan je za upotrebu i za osobe koje imaju osetljivu kožu. Namenjen je svakodnevnoj primeni i nalazi se u pakovanju od 400ml sa pumpicom praktičnom za upotrebu. Istinsnite gel na dlanove, utrljajte na celu površinu lica i isperite vodom.

  • Eucerin® DERMOPURE Piling sadrži mikročestice koje dobinski čiste pore i čine kožu glatkom. Nakon upotrebe vidljivost mitisera je smanjena, a koža je primetno čistija i nežnija. Upotrebljavajte jednom do dva puta nedeljno, umesto gela za čišćenje kože. Utrljajte gel u kožu, blago masirajte nekoliko minuta i isperite vodom.

  • Eucerin® DERMOPURE Micelarna voda nežno uklanja šminku i nečistoće, a posebno je pogodna za korišćenje na regiji oko očiju, jer ne dovodi do iritacija i peckanja. Primenjuje se tako što se nanese na tupfer kojim se čisti lice, a nakon toga nije potrebno ispiranje vodom. Možete je koristiti samostalno ili nakon gela, za dodatno temeljno čišćenje i pripremu za bolje upijanje sastojaka za negu.
    Za kraj procesa čišćenja preporučen je

    • Eucerin® DERMOPURE Tonik koji se nanosi nakon gela, pilinga ili micelarne vode i ima ulogu da tonira kožu i prepremi je za negu. Takođe se nanosi pomoću tupfera i nije potrebno ispirati ga vodom.
      Za adekvatnu negu sa umirujućim i hidrirajućim svojstvima
      „Preparati za negu masne i problematične kože moraju da imaju adekvatnu farmaceutsku formulaciju, kao i optimalne aktivne supstance, optimalne pH vrednosti. Glavne karakteristike takvih preparata su da uklanjaju suvišnu masnoću, imaju blago piling i hidratantno i protivupalno dejstvo. Važno je i da ne sadrže iritanse i alergene i da nemaju komedogeno dejstvo,“ kaže dr Tanasilović.



  • Eucerin® DERMOPURE Komplementarna umirujuća krema pravi je izbor za negu uz medicinsku terapiju, jer ublažava neželjene efkte terapije, poput preosetljivosti, crvenila, suvoće i osećaja zatezanja. Deluje komedolitički, atibakterijski i reguliše nastanak sebuma. Preporuka je da se koristi ujutro i uveče.

  • Eucerin® DERMOPURE Matirajući Fluid smanjuje ključne simptome masne i problematične kože: ublažava iritacije i obezbeđuje 8h hidratacije bez suvišnog sjaja. Koristi se ujutru i/ili uveče.

  • Eucerin® DERMOPURE Regenerativni tretman idealan je za noćnu negu jer zahvaljujući sastojcima koji su efikasni, ali nisu agresivni, istovremeno deluju kao piling, to jest uklanjaju sloj mrtvih ćelija sa površine kože, i umiruje je. Regenerativno dejstvo ovog preparata, kojim se postiže i angiage efekat, čini ga veoma pogodnim za upotrebu i u zrelim godinama. Tokom upotrebe važno je izbegavati kontakt sa sluzokožom i očima.


SAVET PLUS:

Eucerin® DERMOPURE Korektor vaš je saveznik u borbi protiv simptoma problematične kože koji narušavaju kako izgled vaše kože, tako i vaše samopouzdanje. Prekriva i isušuje bubuljice, a ako se svakodnevno koristi na pogođenim područjima umiruje kožu i, zahvaljujući salicilnoj kiselini koju sadrži, a koja ima komedolitički efekat, otvara zapušene pore.

#Eucerin #Koza #Kozmetika #Lepota #PRessSerbia

Srbija lider u regionu po VISOKIM CENAMA GORIVA! (FOTO)

Nafta u svetu otišla u bescenje, u Srbiji cena goriva ne pada.






Nedelju koja je za nama obeležio je strahovit pad cene nafte na svetskom tržištu. Iako je poslednjih nekoliko dana cena nafte ponovo počela blago da raste, nafta je toliko izgubila na vrednosti na svetskim berzama, da je u jednom danu cena barela nafte bila čak i u minusu.

Pad cena nafte na svetskom tržištu odmah se odrazio i na cene goriva u mnogim zemljama u našem okruženju, ali i Evropi, međutim, nije se odrazio na Srbiju.

Na primer u Austriji cena litra benzina Super 95 je 1,019 evra, a dizela 1,014 evra.

Istražili smo cene goriva u više zemalja našeg okruženja:



U Bosni i Hercegovini gorivo je gotovo duplo jeftinije nego kod nas!

Ukoliko se osvrnemo na ove cene, možemo zaključiti da je Srbija apsolutni lider po cenama goriva u regionu, pa nije baš jasno zašto u Srbiji cene goriva, pre svega zbog situacije u svetu, nisu još uvek pale.

Kao razlog za zadržavanje starih cena i trenucima kada pada vrednost nafte u svetu, često se spominju zalihe nafte kupljene po starim, višim cenama. No, nesumnjivo je da verovatno sve zemlje koje su već spustile cenu nafte takođe imaju svoje zalihe, što nije delovalo na to cenu goriva i smanje.

Pitamo se, zašto tako nije i u Srbiji?

Foto: PRessSerbia

Izvor: PRessSerbia

#CenaGoriva #CenaGorivaURegionu #PadCeneGoriova #Srbija #PRessSerbia

"ŽELELA SAM DA OLAKŠAM MAMI..." Sanja Stanković konačno priznala kako je ZARAĐIVALA NOVAC

Bivša učesnica "Zadruge", Sanja Stanković koja važi za jednu od najatraktivnijih zadrugarki istakla je da joj muškarci nisu potrebni za obavljanje bilo kakvog posla, budući da se muških poslova latila još kao mala.






- Kad sam bila mala, mešala sam malter i želela sam da radim muške poslove. Verovali ili ne, bila sam prava muškarača. Iako se ne razumem baš u građevinske poslove, nije mi teško da bilo šta uradim, a i brzo učim - rekla je Sanja, koja je još dok je bila tinejdžerka počela da radi sezonske poslove.

- Moja majka je bila samohrani roditelj i iako se trudila da mi obezbedi osnovno, moje drugarice su uvek imale više od mene. Zbog toga sam veoma rano počela da radim. Želela sam da sebi obezbedim lepu garderobu i ostale sitnice. U srednjoj školi sam tokom svakog letnjeg raspusta radila na plantaži višanja. Brala sam ih, a nakon berbe sam radila u hladnjači. Tako sam želela da olakšam mami - istakla je Sanja za Alo.rs

#Posao #Rad #SanjaStanković #Zadruga #PRessSerbia

Skandal na Instagramu: Severina citirala silovatelja

Severina Kojić je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj sedi na krevetu u beloj košulji, raspuštene kose i s upečatljivim minđušama.






“Žene ne žele čuti ono što ti misliš. Žene žele čuti ono što one misle, samo dubljim glasom”, napisala je Severina i ispod citata potpisala Bil Kozbija.

Ovaj njen postupak javno je osudila jedna od njenih pratiteljki na Instagramu.

“Svejedno šta je rekao. Ali Bil Kozbi nije dobar primer. On je toliko zla učinio ženama. Zašto citiraš baš njega”, napisala je pevačici u komentaru, na šta je Severina odgovorila.

“Nisam imala pojma. Ako je to istina onda ovaj citat ne pripada njemu. Verovatno ga je negde čuo, pa prisvojio”, odgovorila je pevačica, mada je ubrzo uklonila ovu prepisku ispod fotografije, ali i sporni citat.



 










Погледајте ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Severina (@severina) дана






Umesto njega, napisala je drugi.

“Sanjari osete zoru pre ostalih”, glasi novi citat koji je Severina stavila u opis svoje fotografije.

Kozbi je pre dve godine osuđen na zatvorsku kaznu zbog drogiranja i silovanja žrtve koja ga je tužila.

Izvor: PressSerbia

#Pevacica #SEVERINAKOJIC #Skandal #PRessSerbia

Šta je neophodno za savršene trbušnjake?

Glumica Hali Beri je jedna od onih žena koje vredno rade na svom fizičkom izgledu. Iza njenog zavidnog izgleda i savršeni trbušnjaci koje ima zaslužni su treninzi i godine truda.








 

Holivudska glumica odrasla je radeći gimnastiku, tako da su osnovni treninzi uvek bili veliki deo njene rutinske vežbe.

"S obzirom na to da sada imam decu, morala sam više da se trudim da održim trbušnjake nego ikad pre. Ako postoji nešto što sam naučila tokom godina, to je da morate neprestano raditi na sebi, inače nećete videti promenu. To je neprestani proces. Moj trener Piter Li Tomas uvek me izaziva novim vežbama", rekla je glumica.

Jedan od najvećih razloga za njene trbušnjake su borilačke veštine, piše Men's Health.

U zavisnosti o sedmici, između 30 i 50 posto njenih vežbi fokusira se na mešovite borilačke veštine (MMA), kao što su džiu džicu, maj tai i kapoera.






 

"Tek kada sam se pripremala za ulogu u filmu 'Bruised' postavila sam sebi cilj da stvorim zaista vidljive trbušnjake. Morala sam da izgledam poput profesionalnog MMA borca, pa sam osim toga što sam svakodnevno vežbala MMA četiri sata, odradila i oko 45 minuta generalnog treninga snage", priznala je glumica.

Kao rezultat toga, njeni trbušni mišići su, kaže, stvarno bili primetni. Režim vežbanja se vremenom, kaže, malo smirio.

"Pristala sam na rutinu treninga od četiri sata sedmično i treninge snage oko 50-70 procenata. Više nisam morala da izgledam kao borac, tako da mi je cilj broj jedan bio fokusiranje na trening celog tela i održavanje optimalnog zdravlja i ukupne kondicije", rekla je Oskarovka.

(klix.ba/pixabay/instagram)



#HaliBeri #PressSerbia #SavršeniTrbušnjaci #TRBUŠNJACI #PRessSerbia

Prirodni PROIZVODI za brži rast KOSE

Naučnici i stručnjaci dugi niz godina rade na razvoju najboljih alata za ubrzavanje rasta kose. Međutim, postoji niz jeftinijih i povoljnijih načina za rešavanje ovog problema, a glavni deo njih je ispred nas - u našoj kuhinji.








U nastavku ćemo vam reći nešto više o proizvodima koji će značajno poboljšati izgled kose, ali i ubrzati njen rast.


Sok od đumbira

Da biste to učinili, morate da stavite 200-250 grama đumbira u posudu blendera. Sipati 50 ml vode i mešati dok smesa ne postane tečna. Dobijenu tečnost stavite na koren kose laganim kružnim pokretima.

Sok od krompira

Krompir je bogat kalcijumom, gvožđem, kalijumom i proteinima, koji će pomoći da vaša kosa bude jača i zdravija. Takođe, redovna upotreba ove namirnice u nezi učiniće da vaša kosa raste brže nego ranije.

Biljno ulje

Da li ste ikada čule koliko je korisna masaža glave biljnim uljem? Upotreba ovog proizvoda omogućava vam da izazovete aktivniji dotok krvi do korena kose, obezbedite mu dobru ishranu i takođe ubrzate rast kose. Pored toga, stimulacija folikula dlaka pomaže da se vidno ojačaju i učine lepšim izgledom.

Aloe vera

Aloe vera je odlična nega, kako za kosu, tako i za celo telo. Najčešće se koristi za čišćenje pora i normalizaciju pH ravnoteže. Međutim, malo ljudi zna da je u stanju da spreči i gubitak kose. Da biste iskusili njegovu snagu, potrebno je da u maloj posudi pomešate dve kašike šampona i jednu kašiku aloe vera gela. Iscedite iz lista biljke ili koristite gotov lek iz apoteke i dodajte jednu kašiku kokosovog mleka i pola kašičice pšenice. Pomešajte sve sastojke i dobijenu masu koristite umesto šampona prilikom pranja kose.

Lavanda

Eterično ulje lavande pomaže u sprečavanju gubitka kose i pospešuje rast kose. Efikasnost njene upotrebe pomogla je ljudima koji pate od autoimune bolesti, poznate kao "androgena alopecija". Svojim prisustvom telo folikule dlake doživljava kao strana tela, zbog čega pacijenti osećaju pojačan gubitak kose. Zahvaljujući svakodnevnom trljanju ulja lavande u površinu glave, mnogi od njih uspeli su da se reše ovog problema.

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko bogato je proteinima, gvožđem, kalijumom i mastima, pa zato njegova redovna upotreba smanjuje gubitak kose i eliminiše njenu krhkost.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ COSMOPOLITAN

#BrziRastKose #KokosovoMleko #Kosa #Lepota #Nega #PrirodniProizvodi #PRessSerbia

Nije baš tako idealan: Ovo su mane GELA ZA TUŠIRANJE!


Do nedavno je sapun bio pomalo zaboravljen, ali vremena i trendovi se menjaju. Kozmetičke kuće ga masovno vraćaju u upotrebu, a može služiti u razne “bjuti“ svrhe.









Sapun je jeftiniji i eko-frendli, dok gel za tuširanje sadrži i vodu, kao i niz bazično suvišnih sastojaka, koji su zaslužni za njegovu raznolikost u bojama, mirisima...

Mnoge kozmetičke kuće su se odlučile za sapune, zbog dužeg trajanja a i prešle su na eko pakovanja, što znači da je za njegovu proizvodnju potrošeno manje resursa.

Sudeći po podacima svetskog israživanja, do 2025. godine će deo populacije biti zahvaćen nestašicom vode, pa je očito koja formula je bolja.

“Ako želimo da nam sapun duže traje, ne treba ga ostavljati u vodi nakon korišćenja”, savetuje dermatolog Zenovia Gabrijel za “Mindbodygreen.com” i dodaje da “time on postaje idealno tlo za razvoj bakterija, a pošto on ne sadrži vodu, te tako nema hemijske konzervanse, koji bi inače sprečili razmnožavanje bakterije”.

Čak je i osećaj nakon tuširanja, posle korištenja sapuna i gela, nešto drugačiji. Naime, ako sapun ima SLS (Sodium Laureth Sulfate), snažan čistač koji sa kože skida sve nečistoće, čak i ulja. Upravo je to razlog zašto se koža nakon tuširanja sapunom oseća nekako mala, kao da zateže, isušena je i treba joj hidratantna nega.

Istovremeno, gelovi za tuširanje puni su hidratantnih sastojaka, stoga, svaka od ovih formula ima svoje prednosti i mane, pa treba odabrati najbolji.

“Sapun ima pH vrednost između devet i 10, a naša koža između četiri i pet. Zato se tekstura i osećaj kože može promeniti nakon korištenja sapuna”, tumači Gabrijel.

Dakle, oni koji nisu raspoloženi da se namažu mlekom za telo nakon tuširanja, verovatno će ipak da izaberu gel za tuširanje. Kao moderniji proizvod, naravno, gel je formulacija koja danas dolazi u niz varijanti, čak su popularne kreme za tuširanje nakon kojih ne treba dodatna nega. Sve su to varijante formula zbog kojih se ljudi više opredeljuju za gel.

“Hidratantska svojstva gelova vlaže kožu, bez skidaja naših prirodnih ulja”, ističe Gabrijel.

Gel za tuširanje će na koži ostaviti zaštitnu barijeru, pojačati otpornost i pritom smanjiti mogućnost isušivanja, piše 24sata.hr.

“Ako imate bilo kakvu kožnu bolest, kao što su ekcemi, nemojte koristiti formulu sa sulfatima i umetnim mirisima”, savetuje dermatolog i u tom slučaju daje prednost sapunima.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs

 



#GelZaTuširanje #ManeGelaZaTuširanje #Nega #Sapuni #TUŠIRANJE #PRessSerbia

DUGO NIJE BILA ZAPOSLENA, A SADA JE I DRŽAVNO I PRIVATNO: Ko je zapravo Milica iz kviza "Potera"

Nazivaju je „Terminatorom znanja“, a Milicu Jokanović publika obožava da gleda u kvizu „Potera“.






Višestruka je pobednica kvizova, po profesiji je pravnica koja je dugo bila nezaposlena. Poslednjih godinu dana radi dva posla, prvi u Gradskoj upravi, a drugi u kvizu „Potera“. Na ekranima deluje hladno, ali elokventno, te se takmičari uplaše kada im se iz stolice obrati Milica.

- Privatno sam sasvim obična devojka, spremna da sasluša i razume ljude oko sebe. Volim mnogo da čitam, gledam kvalitetne filmove i družim se sa meni dragim ljudima. Posedujem ljudsku toplinu i emotivnost, iako ne delujem tako jer je moja uloga u kvizu da ponekad budem hladna i stroga. Nasmeje me svaka dobronamerna šala i rasplače ljudska zloba i spletkarenje - kaže Milica i otkriva da joj je simpatičan nadimak “princeza znanja”.

Život je nije mazio, te je prošla kroz veoma turbulentane životne okolnosti. Rođena je u Zenici, u gradu gde su je svi voleli kao vedru i već tada prepametnu devojčicu, te ona nije kao većina njenih vršnjakinja volela da se druži sa lutkama, već potpuno suprotno. Najbolja drugarica joj je bila enciklopedija, koju je dobila od oca na poklon.

[embed]https://youtu.be/yjwf6pzEY7o[/embed]

Početkom rata u BiH porodica Jokanović mora da beži iz Zenice, a Milica koja je tada imala deset godina i danas pamti trenutak kada joj je zapaljena kuća sa kojom je izgorela i njena biblioteka prepuna knjiga. Zarekla se tada sebi da će da nastavi da se obrazuje još više i da nikada neće stati sa sakupljanjem knjiga.

- Pamtim ga kao grad divnih i vedrih ljudi u kome sam na poklon dobila prvu enciklopediju od oca - ispričala je Milica za magazin "Hello".

U školi je nastavila da briljira, nije bilo oblasti iz koje nije bila najbolja, ali se nikada nije nametala, nije sebe isticala u prvi plan, jednostavno njeno prebogato znanje nije moglo da ostane neprimećeno. I na fakultetu je samo ređala desetke, bila je jedan od najboljih studenata prava. Ne ljuti se kada joj kažu da je kvizomanka, a recept za veliko znanje kaže da ne postoji. Ona samo upija informacije za koje proceni da su važne, puno čita, gleda emisije koje je interesuju, posmatra svet oko sebe.

- Vodim dinamičan i aktivan život. Plivam, džogiram, čitam, družim se... Čitam od svoje treće godine, a koliko sam knjiga pročitala, to sam bog zna - priča Milica.

- Moja biblioteka sada broji nekoliko stotina naslova, ali stan mi je mali oko 30 kvadrata pa ne može više ni da stane - rekla je u emisiji "Tako stoje stvari" jedna od najpoznatijih kvizomanki u Srbiji.

Naglašava da se nikada ne bi ofarbala, jer je ubeđena da muškarci više vole plavuše! A kada je ljubav u pitanju, naravno da je ona važan deo Miličinog života ali o tome ne govori za javnost, to je njena intima koju ljubomorno čuva samo za sebe.

Foto: RTS Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Blic

 

#Biografija #Detinjstvo #KvizPotera #MilicaJokanović #Posao #PRessSerbia

SRPSKA ZVEZDA PEVA NA NAJVEĆOJ GEJ PARADI !

Dijana Janković, poznatija kao  Didi J  nastipiće na gej Paradi „Miami beach“  9. i 10. maja






 

Da je srpska pop dens zvezda, neodoljiva i atraktivna modna dizajnerka Dijana Janković, poznatija Didi J stekla enormnu popularnost u Sjedinjim američkim državama, uverili smo se mnogo puta na njenim društvenim mrežama i brojnim koncertnim nastupima!

Poznato je da Didine pesme slušaju pretežno sve generacije, naročito ciljna grupa koja prati dens – elektronski muzički pravac, ali i da je svojom ljubavlju prema muzici i publici omiljena kod LGBT populacije širom sveta! Statistika na njenom Instagram nalogu pokazuje da je mnogo predstavnika pomenute populacije na njenom Instagramu putem kog deli nesebičnu interakciju sa njima, što je veoma čini srećnom i ponosnom, jer kako tvrdi, oni su naiskrenija i odana publika! Smatrajući da je njihova emocija presudna i izražena, naša aktuelna zvezda se raduje ovogodišnjoj saradnji sa najvećom, svetskom Gej Paradom „Miami beach“ kada će 9. i 10. maja ove godine, putem interneta koncertnim video zapisima iz kućne izolacije, dati svoji doprinos i oplemeniti majske dane oboje duginim bojama!

SRPSKA ZVEZDA PEVA NA NAJVEĆOJ GEJ PARADI !

 

Ovoj velikoj organizaciji priključile su se mnoge svetske zvezde, ističe Didi J!

Ovogodišnja LGBT parada, doduše virtuelna zbog posledica Korona-virusa koji je nažalost prisutan na mnogim kontinentima, se održava na južnoj Floridi, tačnije u Majami Biču, a podsećamo da je naša Didi J pre nekoliko godina još jednom pevala za LGBT populaciju u Arizoni, tačnije u Feniksu kada je pobrala sve pozitivne kritike prisutne publike i velike aplauze.

Dijana Janković insistira na njihovoj jedankosti prava na našim prostorima i napominje je vrlo važno njih prihvatiti kao i druge građane društva, jer svi su rođeni sa jednom misijom, da veruju u ljubav i lepotu življenja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:privatna arhiva

PRessSerbia

#DiduJ #DijanaJankovic #GejParada #Lgbt #MiamiBeach #Pride #PRessSerbia

Evo koliko često treba da PERETE POSTELJINU!


Da li ste se nekada pitali koliko često bi trebalo da perete posteljinu?









#Higijena #Jastuci #Posteljina #PranjePosteljine #SAVETI #PRessSerbia

PRVA OBJAVA DARKA LAZIĆA NAKON PRIVOĐENJA! (FOTO)


Darko Lazić ne mari mnogo za hapšenje!





Policija je juče, oko 13.00 časova, u mestu Subotište kod Brestača zaustavila vozilo "porche panmera" kojim je upravljao pevač Darko Lazić. Pevač je zbog vožnje bez vozačke dozvole priveden na saslušanje kod nadležnog tužioca u prekršajni sud u Rumi







Darka su tagovali na jednoj Instagram stranici, a on je podelio objavu na kojoj je njegova pesma. Pre toga je objavio selfi sa prijateljem.



Foto: ATA Images/Instagram

Izvor: PRessSerbia/Informer

 



#DarkoLazic #Instagram #Objava #Privođenje #PRessSerbia

PLAKANJE je zdravo!

Da li često plačete?










#Dusa #Olakšanje #Plakanje #STRES #Zdravlje #PRessSerbia

RIGOROZNE MERE U TRŽNIM CENTRIMA: Obavezne maske i rukavice, ulazak moguć samo pod OVIM USLOVIMA

Velike promene u tržnim centrima!






U tržnim centrima, koji će se otvoriti 8. maja, ne treba koristiti centralnu klimatizaciju, jer ona povećava rizik transmisije virusa, neophodno je da se vodi računa o broju korisnika, bezbednoj distanci i korišćenju zaštitne opreme i sredstava, istakli su predstavnici Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19.

Većina građana je već navikla da u zatvorene objekte, radnje i javne ustanove, odlazi sa maskama i rukavicama, da vodi računa o bezbednoj distanci, kao i da sačeka na red za ulazak. Ova pravila će važiti i prilikom kupovine u tržnim centrima. Stručnjaci naglašavaju da je, bez obzira na preporuke, najvažnije obaviti samoprocenu rizika.

Za zaposlene je obavezno korišćenje maski i rukavica i održavanje fizičkog razmaka. Objekti, odnosno, radne i zajedničke prostorije, kao i kompletna oprema moraju redovno da se dezinfikuju, a neophodno je i postavljanje dezobarijera. Ova pravila važe i za šoping-molove, kao i za druge zatvorene prostore.

Apoteke i prodavnice lanaca prehrambene robe, koje rade u okviru tržnih centara, bile su otvorene sve vreme i za njih nema nikakve promene u organizovanju posla.

Iz hipermarketa poručuju da nastavljaju da sprovode mere koje su i do sada. To podrazumeva, kako ističu, detaljnu dezifekciju prostora i korpi, kolica, rafova i ostalih predmeta. Zaposleni nose zaštitnu opremu i koriste dezifekcione gelove.

Foto: Unsplash

Izvor: PRessSerbia/Novosti


#MaskeIRukavice #RigorozneMere #TržniCentri #Ventilacija #PRessSerbia

Kingsi razmišljaju da li Srbinu DA URUČE OTKAZ! Hoće li Vlade Divac ostati u Sakramentu?

U američkim medijima pojavila su se nagađanja da bi Vlade Divac, koji obavlja dve funkcije u Sakramentu - predsednik je košarkaških operacija i generalni menadžer - mogao da dobije otkaz.






I nije on bio usamljen na toj listi za odlazak iz kluba jer se špekulisalo da bi i trener Luk Volton mogao da ode.

Ipak... Stigla je neka vrsta demantija iz NBA. Kako javlja novinar Sam Amik, a prenosi Mocart sport, Divac i Volton će najverovatnije ostati u Sakramentu i naredne sezone, a inače imaju ugovor sa Sakramentom do sezone 2022/2023.

Divac se tokom rada u Sakramentu suočavao sa određenim zamerkama.

Prva je bila posle trejda Demarkusa Kazinsa koja se ispostavila kao odlično rešenje jer je tako poboljšana disciplina u ekipi, a druga zamerka je nastala pošto što je Divac odabrao Baglija umesto Dončića.

Kingsi su dobili 13 od poslednjih 20 utakmica pre pauze, bili su u jako dobrom nizu, a i sam trener Volton je istakao da je svetla budućnost ispred tima.

Očigledno postoji poverenje u Divca...

Foto: Twitter/Printscreen

Izvor: PRessSerbia/Blic

#Kingsi #Otkaz #SakramentoKingsi #VLADEDIVAC #PRessSerbia

среда, 29. април 2020.

RECEPT DANA: Pileći file sa kinoom

Za manje od sat vremena, spremite zdrav i ukusan ručak ili večeru - Pileći file sa kinoom!








Isprobajte ovaj jednostavan recept za piletinu sa pilavom od kinoe.


Sastojci:

Dve kašike maslinovog ulja

Jedan čen belog luka, sitno iseckan

300 grama kinoe

150 grama bebi-spanaća

Oko 700 grama pilećeg belog mesa, isečenog na osam komada

Priprema:

Kinou potopite u 400 mililitara vode i ostavite da odstoji desetak minuta.

Zagrejte kašiku maslinovog ulja, dodajte beli luk i dinstajte oko dva minuta. Procedite kinou, stavite u šerpu, pa dolijte 400 mililitara vode, i kad proključa poklopite pa kuvajte oko 20 minuta, dok ne upije svu tečnost i ne omekša. Dodajte bebi spanać.

Dok se kinoa kuva, zagrejte ulje u većem tiganju, file posolite i pobiberite po ukusu, i pecite dok ne porumeni.

Meso servirajte preko kinoe sa spanaćem, i služite toplo.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Mondo

#JelaSaKinoom #PilećiFileSaKinoom #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 30. APRIL 2020.

Ovo je vaš dnevni horoskop za 30. april 2020. godine. 






Dnevni horoskop: 

Ovan

Ljubav:

Pažljivije analizirajte partnera, kako biste bolje razumeli stvari koje Vam prećutkuje. Ponekad je teško sagledati pravu istinu.

Posao:

Izbegavajte osobu koja unosi negativno raspoloženje ili konfuziju u odnos sa bliskim saradnicima.

Zdravlje:

Oslonite se na svoju sjajnu intuiciju i akumulirajte pozitivnu energiju.

 

Bik

Ljubav:

Zahtevi koje upućujete svom partneru ne nailaze na dobar odjek, ali Vi ste naumili da ostvarite ono sto želite. Delujete vrlo uporno.

Posao:

Skloni ste preteranom detaljisanju, ali nije sve onako kao što pretpostavljate u duhu svojih teorija. Neophodna su Vam praktična rešenja.

Zdravlje:

Slobodno vreme posvetite psihološkoj relaksaciji, prijaće Vam opuštanje.

 

Blizanci

Ljubav:

Bez obzira na svu tajanstvenost prema voljenoj osobi, ne uspevate da prikrijete neraspoloženje.

Posao:

Nemojte dozvoliti da Vam neko pokrene niske strasti ili želju za nadmetanjem. Sačuvajte prisebnost.

Zdravlje:

Olakšajte savest, prijaće Vam iskreni razgovor ili poveravanje.

 

Rak

Ljubav:

Kod Vas provejava dobra volja i emotivna nota, a kod Vašeg partnera smisao za lepo i korisno. Sjajno se dopunjavate.

Posao:

Obratite pažnju na različite detalje u pregovorima, jer stvari koje imaju važno značenje često ostaju skrivene između redova.

Zdravlje:

Važno je da uskladite misli i osećanja.

 

Lav

Ljubav:

Opterećujete se novim emotivnim slutnjama, ali to je odraz Vašeg trenutnog stanja i nedostatka inspiracije.

Posao:

Susret i rasprava sa jednom osobom na Vas deluje zamorno, ne posvećujete dovoljno pažnje ostalim događajima.

Zdravlje:

Podstičite kod sebe upornost, optimizam i jaku volju.

 

Devica

Ljubav:

Svet oko Vas izgleda mnogo bolje ili lepše kada se nalazite u pozitivnom okruženju i uz blisku osobu.

Posao:

Važno je da sačuvate prisebnost duha i da korigujete svoj propust. Razmislite kome treba da se obratite za podršku.

Zdravlje:

Nema potrebe da se opterećujete »teškim mislima«.

 

Vaga

Ljubav:

Nema razloga da se ponašate skromno u nečijem društvu. Uvek postoji dobar način da obradujete ili usrećite voljenu osobu.

Posao:

Nalazite se u dobroj psihofizičkoj formi. Dovoljno ste sposobni da prevaziđete prosečna merila i da efikasno ostvarite svoje ciljeve.

Zdravlje:

Važno je da ulepšate svoje raspoloženje, opustite se.

 

Škorpion

Ljubav:

Neko Vas nagovara da donesete važnu emotivnu odluku. Ne možete poricati svoju odgovornost pred bliskom osobom.

Posao:

Kada bolje uskladite svoja duhovna interesovanja sa praktičnim ciljevima, očekuju Vas pozitivni rezultati.

Zdravlje:

Potrudite se da poboljšate svoju koncentraciju.

 

Strelac

Ljubav:

U susretu sa voljenom osobom upotrebite neki »oprobani recept«, koji vodi ka emotivnom i strastvenom zbližavanju. Dobra volja čuda čini.

Posao:

Ponekad sve postaje relativno i podložno iznenadnim promenama. Izbegavajte varijantu »sve ili ništa« i različite izazove koji mogu da Vas oštete.

Zdravlje:

Usporite svoj ubrzani ritam, opustite se.

 

Jarac

Ljubav:

Važno Vam je da Vas neko posmatra toplim ili zaljubljenim pogledom. Osećate emotivnu inspiraciju.

Posao:

Od Vas se očekuje ostvarenje zapažene uloge, pružite svoj maksimum u oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta.

Zdravlje:

Podstičite kod sebe pozitivno razmišljanje.

 

Vodolija

Ljubav:

Ponekad treba isključiti razum, postoje stvari koje ne možete objašnjavati na osnovu logičkih pravila. Neka Vaša osećanja »progovore«.

Posao:

Pogađa Vas nepravda u poslovnoj saradnji. Dovoljno ste umešni da prevaziđete nesporazume i konfliktne situacije.

Zdravlje:

Nemojte sputavati svoja osećanja ili želje, opustite se.

 

Ribe

Ljubav:

Pokažite da imate razumevanje za voljenu osobu, sve što činite treba da Vas približi sličnim ciljevima. Mašta je beskrajna inspiracija.

Posao:

Okolina ima dovoljno sluha ili interesovanja da podrži Vaše ideje. Novi poslovni događaji mogu da Vas predstave u pozitivnom svetlu.

Zdravlje:

Prijaće Vam neka dodatna aktivnost, kao tehnika psihološkog opuštanja.

 

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Astrolook

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia

Vremenska prognoza za 30. april

Vremenska prognoza za 30. april: Jutarnja temperatura od 8 do 14, najviša dnevna od 20 do 24 stepena






Sutra će u Srbiji biti promenljivo oblačno, toplo, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo će se u Vojvodini zadržati uglavnom suvo.

Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, najviša dnevna od 20 do 24 stepena.

I u Beogradu promenljivo oblačno, toplo, uz mogućnost kratkotrajnog pljuska.

Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 13, najviša dnevna 22stepena.

Narednih dana biće promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Do nedelje najviša temperatura oko prosečnih vrednosti, a zatim ispod proseka za prvu dekadu maja.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Tanjug

prognoza, vremenska prognoza, prognoza za Beograd, prognoza za Srbiju

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia

OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE

Evo o čemu piše srpska štampa u izdanjima za četvrtak 30. april














 















 

 

 

Foto:printscreen

PRessSerbia

#Blic #DanasnjeNovine #DnevneNovine #Dnevnik #Kurir #NajvažnijeVesti #NaslovneStrane #Politika #Prelistavanje #SportskiŽurnal #SrpskiTelegraf #VecernjeNovosti #PRessSerbia

Tajland produžio zabranu međunarodnih letova!

Iako je veliki broj zemalja širom sveta počeo da ublažava mere pokrenute zbog pandemije Covid-19, to ne znači da su odluke svuda iste…Tajland je tako odlučio da produži zabranu međunarodnih letova za još mesec dana, do 31. maja.






 

Cargo letovi i oni koje šalju strane vlade po svoje građane su izuzeti, rekao je generalni direktor uprave za civilno vazduhoplovstvo Chula Sukmanop.

„Iz te zabrane izuzeti su državni i vojni avioni, zatim oni kojima je neophodno hitno i tehničko sletanje bez iskrcavanja, avioni koji prenose humanitarnu pomoć, kao i teretni avioni“, rekao je Sukmanop.

Putnici koji se budu iskrcali na dozvoljenim, ulaznim letovima biće podvrgnuti 14-dnevnom karantnu.

Domaći letovi će se postepeno obnoviti od 1. maja. Međutim, Thai AirAsia i Thai Lion Air će imati vrlo ograničen broj letova.

Mere socijalnog distanciranja biće obavezne na svim letovima.

Tajlandske mere za hitne slučajeve su takođe produžene do kraja maja. To uključuje noćni policijski čas, zabranu masovnih okupljanja i ograničenja putovanja između pokrajina.

Tokom maja očekuje se da dođe do postepenog povratka na posao za kompanije sa niskim rizikom na otvorenom, poput uličnih prodavaca hrane.

(travelmagazine.rs/pixabay)

#Letovi #PressSerbia #Tajland #Zabrana #PRessSerbia

Dugotrajne namirnice bogate proteinima koje će vam sačuvati mišiće!

Kad pomislite na namirnice bogate proteinima koje mogu stajati duže vreme, vrlo veroatno vam ne pada puno toga na um. Tuna u konzervi? Inćuni? Mesni doručak?








 

Dugoročno je nemoguće hraniti se samo navedenim i očekivati da vam takve stvari neće dosaditi, a možda i naškoditi vašem zdravlju jer je umerena i uravnotežena ishrana ključ uspeha.

Ako ste u potrazi za dugotrajnim namirnicama koje će vam pomoći da očuvate mišiće tokom ove izolacije, evo šta dijetetičari savetuju.
Semenke heljde

Ova namirnica može biti alternativa prirnču ili žitaricama. Semenke heljde mogu biti baza proteinskog doručka, mogu se koristiti kao baza za supu ili zameniti belo brašno. U pola šoljice kuvanih semenki heljde nalazi se šest grama proteina.
Kikiriki puter u prahu

Brz i ukusan dodatak proteina za vaše mišiće. Dve kašičice kikiriki maslaca u prahu sadrže sedam grama proteina. Kupite onaj koji ne sadrži dodani šećer i dodajte ga u šejk, zobenu kaši ili energetske pločice.
Leća

Leća ima visok procenat proteina. Možete ih jesti kao varivo, supu, dodati salatama ili čiliju.
Sardina

Osim što je bogata proteinima, sardina sadrži i vitamin D te omega-3 masne kiselina. Mogu se naći u konzervi, a ako ih jedete s kostima, osiguravate svojim kostima dozu kalcijuma.
Pistaći

Orašasti plodovi imaju visok procenat proteina i vlakana. Osim što ih možete grickati kao međuobrok, ukusni su i kao dodatak salatama ili supama.
Semenke bundeve

U 28 grama semenki bundeve nalazi se sedam grama proteina. Osiguravaju i zdravu dozu masti, kao i nekoliko vrsta vitamina i minerala. Izvrsno se slažu uz sveži sir, jogurt, smuti, zobenu kašu ili salate.

(ddl.rs/pixabay)



#Mišići #NamirniceBogateProteinima #PressSerbia #PROTEINI #PRessSerbia

Vučić: Ukidanje vanrednog stanja moguće sledeće nedelje, policijski čas od četvrtka do subote

Policijski čas počinje u četvrtak u 18 časova i traje do subote u 5 ujutru, a naredne nedelje očekuje se ukidanje vanrednog stanja, kaže Aleksandar Vučić.






Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji “Oko” na RTS gde je govorio o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i o drugim temama koje su u vezi sa povratkom života nakon prvog talasa epidemije korona virusa.

Policijski čas od četvrtka u 18 časova do subote u 5 ujutru

Rekao je da će se sutra izaći sa jednim predlogom, a to je sve ono što su lekari i epidemiolozi tražili od državnog vrha.
– Predložićemo da sutra četvrtak počne zabrana kretanja od 18 časova i trajaće do subote u 5 ujutru, da bi zaraza u potpunosti izgubila svoju snagu. Želimo da dobijemo dan i po koji nam je važan, da imamo ispod pet odsto pozitivnih. Biće kratak, dvostruko kraći policijski čas nego što su mnogi očekivali. Petak ceo dan, penzioneri će imati dva puta da budu sami na ulici koliko god žele, a onda od subotu ujutru sve normalno do 18 sati, posle toga penzioneri. Imamo dodatno pravilo, a to je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Na tome su lekari insistirali, posebno dr Predrag Kon– rekao je on i dodao da će se sa ovim predlogom sutra izaći pred Krizni štab.

– Ako sve bude kako treba, očekujem da vanredno stanje bude ukinuto krajem sledeće nedelje. Ako bar sedam dana se bude održao ovakav trend broja obolelih od korona virusa. To podrazumeva onda i ukidanje policijskog časa – rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je istakao da sve zavisi od toga kako će se epidemija razvijati i da je najbitnije ne žuriti sa odlukama, naročito ako se vidi kako se u nekim zemljama vratila zaraza.

 

Foto:printscreen

PRessSerbia

#AleksandarVucic #Covid19 #Mere #Oko #PolicijskiČas #VanrednoStanje #PRessSerbia